97
  • B0nFire
    #97
    >>ITT<< (Nem mintha ez nem lett volna már tízmilliószor belinkelve.)
  • winnie
    #96
    ez eddig egy válasz. hol a többi 999?
  • B0nFire
    #95
    Na, hányak teszitek még fel ugyanazt a három kérdést, amit már vagy ezerszer megválaszoltak???!!!

    Az Artisjus válaszol
    Az Artisjus válaszol 2.
    Az Artisjus válaszol 3. - Am eddig kimaradt

    Olvasni, tájékozódni kell, nem hőbörögni!
  • adampierson
    #94
    Konkrétan erre a kérdésemre nem kaptam választ, de az egyik kérdés igen közel volt, mondhatnám már-már majdnem válasz arra amit kérdeztem. De ettől függetlenül igen hasznos olvasmány. Köszi. :)
  • gothmog
    #93
    Nem tudom, mennyiben fedi a te kérdésedet de it van némi állásfoglalás a letöltésekre vonatkozó „jogos-nem jogos, illegális-legális, mit szabad és mit nem” témakörben. Olvasd át.
  • adampierson
    #92
    Apám! Nem kellett volna egy szuszra leírni. :S Utólag elolvasva kicsit kusza. Azért remélem érthető mire vagyok kíváncsi. :)
  • adampierson
    #91
    Kérdés!
    Ha én vennék egy ilyen matricás lemezt, ami mint írtátok ilyen jogon kerül több pénzbe, mint az a nem matricás, hogy nem lehet tudni ki mire használja, és ezért a szerzőknek van (elvileg) bevétele belőle, akkor szóval ha vennék egy ilyet, és mondjuk archiválnák egy netről szerzett filmet, az elvileg már nem lenne illegális. Nem? Hisz fizettem a szerzőnek azért, hogy esetleg ráírjam a cuccát a lemezre, vagyis akkor elvileg az már jogtiszta tartalom lesz? Csak kérdem... :)
  • Zoliz
    #90
    A jogvedoket csak a jogvedok nem utaljak. Elmennek a joggal a busba, hogy fogunk igy Cinedub verziokat letolteni ingyen az internetrol? Na mindegy kibirjuk ezt a negy hetet.
  • mrlujoak
    #89
    Szerencsére még nem találkoztam éjjellátós "bagolykommandósokkal", de ha igen - mármint film alatt előttem, mellettem (...) szöszmötöl, és megzavar, ott akkor állok fel, és kérem vissza a film árát, és megy egy panasz a megfelelő helyre. Ha meg nem adnak vissza jegyárat, akkor rendőrségi feljelentés... Ennyit tehetünk, egyszer csak majd észbe kapnak hogy ezzel visszájára sül el...
  • zord01
    #88
    Azt mondtam, hogy NORMÁLIS TV-t. Persze lehet venni 150k-ér is szép nagy plazmákat, (volt kolitársam most vett), és nem is rosszak, de egyfelől az igazán jótól még messze vannak, másfelől 117Cm képátlót (ami max 1 méter széles, vagy még annyi sincs)ne mérjünk már 3,5 méterhez.

    Amúgy ha azt vesszük maga a projektor meg a vászon "csak" 400k volt, a normális hangrendszert a TV-hez is meg kell venni.

    Tehát én azt mondom, hogy ha az ember vesz egy TV-t, és nem a legaljában gonolkozik, akkor tuti rá fog költeni 2-300-at. Ha nem a híradót nézzük rajta, hanem filmezés a cél akkor mindenképpen. Na most ehhez ha hozzá dob még 100k-t akkor egy radikálisan nagyobb moziélményben lehet része.

    Csak hogy értsétek. Nekem egy 140 centeis Sony-m van, de ha több pénzem lesz, legözelebb nem TV-t veszek, hanem projektort. Engem meggyőzött.

    A mozikat utána meg nagy ívben kerülöm. Max várok fél évet a lemezmejelenésre. Nem hiszem hogy az a pár hónap várakozás nem férne bele. Most nem mindegy hogy x, vagy x+6 hónapkor látom???
    És akkor a képminőség sokkal durvább, és ahogy mások említették már nincs fi*gszag, csámcsogás, bőgés, fujjolás, csak kényelem relax és még tekergetni is tudok.

    Jah és nem kell eltűrnöm, hogy alapból bűnözőnek néznek, kamerázgatnak, meg 6 izomagy járkál fel-le.
    A mozi bekhatja!!!!

    A 3D-től meg a Tranasformers 3 3Dvel végleg elvették a kedvem. Abban zéró 3D-volt.
    Ahhoz képes az Avatar is beszédülsz 3d-volt pedig az is nagyon visszafogott volt.

    Aki látta a 30 perces "Az űrállomás" c Imax 3D-s dokumntumfilmet, nah az tudja miről beszélek. Az vazze 3D-s volt...


    Amúgy meg ízlések és pofonok. Biztos sokan vangytok itt mozirajongók, nektek meg sok és kellemes mozis élményt kívánok!!! Ha már ilyen sok pénzt kiadtok valamire, legalább élvezzétek!
    Én továbbra is gyűjtök Projektorra...
  • finizlik
    #87
    Nem lehet 500k ért tv-t venni? :D
  • zord01
    #86
    Nah jó minőség: moziban gyenge. Ezt egész addig nem tudtam, míg a szomszéd srác nem épített egy házimozit. A következőből áll a cucc.

    Egy 280k-s LCD-s FullHD-s projektorból, egy 3,5 méter széles motoros vászonból, ami 120k-volt. (Hangsúlyozom, 3,5 méter SZÉLES, nem képátló, tudjátok az mekkora? Kvanagy. Aki nem hiszi, mérje le. És ezt a hatalams vásznat max 5 méterről nézzük. Sokkal nagyobbnak tűnik, mint egy mozis vászon a hátsó sorokból. És kényelmes plüss fotelből pizzával, sörrel...)
    És végül van még egy kb 100k-s hangrendszer (és még ez a leggyengébb láncszem, ezt még lehetne javítani).
    Ez így kb 500k. Ennyiért egy normális TV-t sem lehet kapni.

    Noh és ez a cucc agyonver bármilyen mozit. KB az a mozi élmény (képélesség, minőség tekintetében), mikor DVD-t nézünk rajta. Ha egy 720 vagy 1080P-s filmet nézünk rajta az sokkkkkkkkkkkkkkkkal durvább minőség. Agyonveri a mozi minőséget.

    A-GYON-VE-REI!!!!!!!

    De tényleg
  • zord01
    #85
    Én még soha nem vettem fel semmit a moziban, de már a feltételezés is sért, pláne ha 1500-at fizetek egy (sok esetben csalódást keltő) filmért. Eleddig is csak a nagy kedvenc filmjeim új részeire ültem be, de ezek után arra se fogok. Marad a HBO...
    Kannyukat!!!
  • leetjunction
    #84
    Járják csak a mozikat, úgyis egyre kevesebben látogatják, mert a dolgozó embernek vagy ideje, vagy pedig pénze nincsen rá, hogy 1 filmért több ezer forintot (család) kiadjon, amit csak 1x nézhet meg.

    Inkább letölti 1-2 hét múlva ~ DVD minőségben (igen, volt már rá sok példa) és szinte pár forintból az egész család otthon kényelmesen megnézheti a filmet.

    Ugye tudodjátok, hogy a jogvédőknek az a jó ha van ellenség ami ellen küzdhet?! Ellenség (hurr hurr kalózok) nélkül rájuk sem lenne szükség, mert nem kellene mit VÉDENI.

    @Artyy - Te nemdolgozol valamelyik jogvédő szervezetnek? - a neved miatt is gondoltam :DD
  • AgentKis
    #83
    Filmek nélkül is létezik élet... Engem egyre inkább vonz.
  • lordsithlord
    #82
    Mint említettem, a valós készítők, azaz maguk a művészek a beszedett pénzből egy fillért nem látnak a saját bevallásuk szerint, tehát bárhogy is nézem, nem a készítőket támogatjuk a felárral. A gyártók, vagy másképpen a stúdiók szintén panaszkodnak, hogy ők alig kapnak ebből a pénzből (ezt már azért fenntartással fogadom).

    Szóval ha igazat mondanak, akkor ezek az összegek mire is mennek el? A jogvédők ilyen "sikeres" akcióira...

    Kérdem én, akkor ha megveszem 4-5x-ös áron a bolti lemezt, hogyan támogatom a művészeket, ha nem is hozzájuk kerül a pénz?

    De tovább megyek: ha veszek egy DVD-t a piacon 60 forintért, a boltban meg 300-ért, az ugye nem pár tízforint különbség, hanem az adathordozó valódi értékének többszöröse? Oké, leszámoljuk a bolt által rátett árrést, mondjuk, hogy az 100 forint, akkor is a jogvédők ezek szerint bezsebelnek lemezenként 140 forintot. Mármost, ha nekem van egy cégem, ami archiválásra elhasznál hav szinten 1000 lemezt, az máris 140ezer forint a jogvédőknek.

    Ismét csak megkérdezném, mirefel? Milyen jogon feltételezik, hogy én illegális anyagot fogok a lemezeimre írni? Ha meg más okoz nekik kárt, milyen jogon akarják azt tőlem behajtani?
  • lordsithlord
    #81
    Az akcióra kitől is kérnek engedélyt? Ja, hogy a moziktól és a forgalmazóktól?
    Apró szépséghiba, hogy az ilyen lépéshez nem ártana bizonyos jogi háttér, ami tetszik vagy sem, nem létezik ma Magyarországon. Nincs intézkedési joguk, tehát nem távolíthatnak el a vetítőteremből, a rendőr is csak igazoltathat, mert az ártatlanság vélelme miatt csak ha bizonyítható a törvénysértés, akkor járhat el, ellenkező esetben legfeljebb igazoltathat (gyanú esetén őrizetbe vehet, de a gyanút is igazolni kell, márpedig az, hogy a jogvédő azt mondja, hogy ő látta, nem bizonyíték, mert életbe lép az egy-állítás-egy-állítás-ellen alapelv).

    Az üres adathordozó a legtöbb helyre közvetlenül külföldről jön be, aztán a forgalmazó matricázza fel. Ezután kerülhet közvetlenül eladásra vagy kiskereskedelembe. ké, hogy szabadáras termék, de hogy van az, hogy a piaci árhoz képest MINDEN BOLTBAN (legyen az közvetlen árusító vagy kiskereskedelmi viszonteladó) az adathordozók átlagosan 200%-kal többe kerülnek (CD-DVD esetén ez a szám több, mint 400%!).
  • aaaaa
    #80
    A kalóz soha nem lesz annyira hülye, hogy háromszoros áron matricásat vegyen. őket rég hidegen hagyja az egész. Lehet ezer forint is a matrica, amíg EU van és Szlovákiában nincs ilyen mértékű matrica díj nem sok értelme van erről beszélni. Pont a becsületes cégeket húzzák le, akik archiválási célból legális hazai forrásból próbálnak számlásan vásárolni, és soha az életbe nem fognak sem zenét, sem filmet rögzíteni ezeken az adathordozókon. Másrészt az sincs bizonyítva, hogy a matricás adathordozók mekkora százalékára kerül jogvédett tartalom. Egyszerű becslés. Senki sem tudja, mik a pontos arányok. Egy közvélemény kutatás sem fog pontos adatokkal szolgálni, mert az emberek nem dicsekednek az efféle dolgokkal, hátha egyszer még felhasználják ellenük.
  • WoodrowWilson
    #79
    Engem érdekel, mert szeretném, hogy akik számomra élvezhető tartalmat gyártanak, azok ezután is tudják ezt tenni. Az most egy másik kérdés, hogy ha ők nem kapják meg a pénzt, akkor a pénzbeszedők működését kell átvizsgálni, nem megszüntetni az egészet.
    De az a legjobb, hogy azok ágálnak ez ellen a legjobban, akik a legnagyobb kalózok. Fogadjunk te is rosszabbul járnál, ha bekopogna hozzád a rendőrség, hogy le akarja ellenőrizni a géped, minthogy most csak leperkálsz pár forintot az adattárolókért.
  • DjDano
    #78
    Nem járok moziba, letöltöm torrentről az arra érdemes filmeket tisztességes minőségben, de ebbe a TC, TS, CAM még csak véletlenül se tartozik bele, kivárom azt a pár hónapot amíg megjelenik egy igényes minőségű DVD rip vagy jobb formátum. Szutyok nem kell. Ennyi.
  • Rotyoka
    #77
    Senkit nem érdekel hogyan bizonyítják be, hogy min van "illegális" tartalom mivel ez az ő gondjuk.

    Egy embert akire valaki ráfogja hogy gyilkos sem úgy indul a tárgyaláson hogy gyilkos és be kell bizonyítania hogy nem, hanem a másik félnek kell azt hogy gyilkos.

    Kopogtasson be a ProArt minden házhoz és vizsgálja át az adathordozókat, persze majd minden 5000. helyre fogják beengedni őket, meg közbe 10x meg is verik őket de ez mind az ő gondjuk, mivel nekik kell bizonyítani és nem jogtalanul beszedni a díjat
  • WoodrowWilson
    #76
    "Az adathordozók legalább felére, amire jogdíjat fizetnek, bizonyíthatóan nem jogdíjas tartalom kerül."
    Hol van bizonyítva?
    De ha van is, ez azt jelenti, hogy a másik felére meg igen. Szóval inkább fizessünk egy dvd-re pár tíz forint jogdíjat, minthogy arra költsük pénzt, hogy felderítsük és bepereljük azt az 50%-ot, aki jogvédett tartalmat másol.
  • Rotyoka
    #75
    Akinek van esze nem néz szinkronos filmet, sokszor meg 1 év is eltelik a magyar és a külföldi premier közt.

    Pl: Triage 2009-es de magyar premier még mindig nem volt.

    Szinkron egy szemét úgy ahogy van már 5-10 éve.
  • aaaaa
    #74
    Ilyen alapon kioszthatnának pár év börtönt találomra a kés vásárlók között is, mivel a kések egy részét gyilkosságra használják. Az adathordozók legalább felére, amire jogdíjat fizetnek, bizonyíthatóan nem jogdíjas tartalom kerül. Ezt nem ellensúlyozza az, hogy sok olyan lemez van, amire nem fizettek matrica díjat. Főleg pont azok veszik a matricás lemezeket számlásan, pl. cégek, vállalatok, akik archiválásra használják. Az egyszerű emberek akik pont filmet zenét másolnak, ha van rá lehetőségük, matrica nélkülit vesznek. Érdekes, hogy egy cég hiába tudja bizonyítani, hogy nem jogvédett tartalmat másol akár több tízezer DVD-re CD-re, mégis bekaszálják tőle a matrica díjat, amiből elvileg részesülnek olyan zenészek filmesek stb, akiket semmilyen hátrány nem ért az illető cég adathordozó használatából. Mi ez, ha nem törvényileg támogatott lopás ?
    Nagyon jól ismerem a törvényeket. A közbiztonság kérdése kb. 10 millió embert érint, a szerzői jog védelme, meg kb. 100 ezret. Mégis tízszer többet hallunk arról, mit próbálnak tenni a szerzői jog megsértőivel, miközben mosolyogva elsiklunk a "nem büntethető" tizenhárom éves köztörvényes rabló mellett, "gyerekcsínynek" minősítve, ha leszúrja az osztálytársát.
    Ha köztörvényes bűncselekmény történik a legtöbbször kussol az egész média, kisebb horderejű vidéki rablógyilkosságokról szinte nem is írnak, főleg ha az elkövető a kisebbség köreiből került ki, de ha egy kamerás kalózt fognak az azonnal országos hír lesz. Nem furcsa ez a kettős mérce ?
  • Artyy
    #73
    Hát az akcióra az engedély megkapták az biztos, annyira nem lehet törvényellenes.
    A üres DVD-k ára meg miért ne lehetne változó. Ahány helyen kapni annyi ár. Piacon nagy tételben olcsón kapni. Míg egy nagyobb elektronikai üzletben többszöröse. Szerintem mire elér hozzánk és ahány boltok megy keresztül mindenki rárakja a maga hasznát.
  • lordsithlord
    #72
    Oké, nem lehet tudni, hogy mire fogják felhasználni az adathordozót. Ezt elfogadom.

    Csakhogy állítólag jogállamban élünk, ahol mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Márpedig ez a szöveg pont az ellenkezőjéről szól, tehát tetszik vagy sem, jogtalanul szedik be az a díjat.

    Megegyezném továbbá, hogy továbbra is áll, hogy a szerzők saját bevallásuk szerint egy fillért sem kapnak a pénzből, de tovább megyek, ha egy matrica nélküli DVD ugyebár 60 forint körül mozog, egy matricás, ugyanolyan márkájú meg 400, akkor ott ugye nem 40 forint lesz a különbség. És ismét ott a kérdés: hova lesz a pénz?

    Az pedig, hogy ők úgy döntenek, kezdenek egy akciót, messze nem azt jelenti, hogy az akció ténylegesen törvényes. Nemegyszer volt már olyan, hogy utólag derült ki, hogy egy akciójuk túllépte a törvény adta kereteket, így utólag kérhettek bocsánatot (persze a nyilvánosság kizárásával, miközben elöte az illetőt a nyilvánosság elött hurcolták meg). Ezek az akciók egy ideje nem feltétlenül arról szólnak, hogy törvényesek-e vagy sem, hanem arról, hogy valamit mutassanak a külföldi forgalmazóknak. Ha pedig beüt a mennykő, van pénzük jogászokra és szükség esetén kártérítésekre is...
  • Artyy
    #71
    A mozi premierek előtt soha nem adják ki a filmet DVD-n vagy Blu-ray-en. Ilyen max külföldi DVD-n történhet meg a magyar mozi premier-re viszonyítva, de ez elég ritka eset. Magyar szinkronos Blu-ray-t te soha nem fogsz otthon megnézni premier előtt vagy 2 hétre rá. Jobb filmek 4-5 hónapra rá a premier után jelenik meg a boltokban a forgalmazók egyéni döntései alapján.
    A szervezettet nem védtem, de ha nem lennének ilyen bűnügyi csoportok mint ez a CINEDUB is volt akkor nem lenne most ez a ellenőrizgetés a mozikban. Komoly pénzekre tettek szert a felvételekkel.
  • Artyy
    #70
    Hát mondom biztos megvan a modja ha úgydöntöttek a mozikat fogják járni, én csak mondtam egy példát.

    "Az üres hordozónak az országba történő behozatalakor még nem lehet tudni, hogy a hordozó majdani megvásárlója a hordozót szerzői jog által védett mű vagy saját anyag másolására fogja használni, ezért a díjat minden egyes üres hordozó után meg kell fizetnie az importőrnek.
    Az üreshordozók árába épített 40 forintnyi összegen a szerző, az előadóművész és a hangfelvétel előállítója osztozik." Aszem ez kimarat :)
  • lordsithlord
    #69
    Na, akkor a rendőrök NAGYON fogják szeretni az akciót, mindig lehet egy páros a mozik mellett.
    De még mindig ott van, hogy nincs bizonyíték, tehát ha kihívják rád a rendőröket, akkor, hacsak nem tudják bizonyítani az igazukat, kapásból indokolatlanul kérnek hatósági eljárást. Ez kapásból szabálysértés, amit helyszíni bírsággal "jutalmazhatnak", továbbá a ProArt fizetheti a rendőri eljárás költségeit. Márpedig nemes egyszerűséggel nincs a kezükben bizonyíték, ugyanis még a rendőr sem foglalhatja le a telefonodat, csakis és kizárólag bírósági engedélyjel. Márpedig azt csakis névre szólóan ad ki a bíróság, tehát a rendőr annyit tehet, hogy igazoltat aztán köszöni szépen az együttműködést.

    Tehát hívhat rendőrt, azzal se ér semmit.

    Ők is kamerázhatnak a moziban, csakhogy ezzel pontosan azt sértenék meg, ami ellen küzdenek, tehát ők is illegálisan járnának el. Tehát nemelég, hogy ehhez külön engedélyt kellene kérniük tőled, ráadásul még fel se használhatnák a dolgot, hiszen a moziteremben semmiféle rögzítés nem történhet.

    ""Az üreshordozó díj azt a célt szolgálja, hogy a szerzői jog jogosultjainak kárpótlást nyújtson a műveik, rögzített előadásaik, illetve hangfelvételeik magáncélú másolása miatt kiesett bevételekre tekintettel." Erre gondolsz?"

    Igen, erre gondoltam. Leírva ugyebár gyönyörű, de hogy van az, hogy az előadók, saját bevallásuk szerint ebből a pénzből egy fillér nem sok, annyit nem látnak? Akkor tehát azt hiszen jogos a továbbra is fennálló kérdésem: hova a fenébe megy az a többletpénz, amit én kifizetek, továbbá pontosan akkor mire is fizetem ki a dolgot? Mert ugye azzal nem okozok senkinek kárt, ha a saját dokumentumaimat, fényképeimet, stb. kiírom. Tehát ÉN személy szerint ezért az összegért mit is kapok?

    Ja, hogy semmit? Mármost, ez az én fogalmaim szerint lopásnak minősül.
    Akkor pedig ki is itt a bűnöző?
  • Artyy
    #68
    Nem tudom, hogy pontosan mi a módszerük, de kétlem, hogy ennyire halott lenne az ötlet és ilyen tehetetlenek lennének. Mert ha így lenne nem lenne november 17-től négy héten át tartó járőrökkel való figyelgetés. Azt meg, hogy mit fognak tenni ha valakit rajtakapnak szerintem nem véletlenül nem tudjuk. Lehet csak a film után mennek oda a gyanus emberkéhez, addigra meg kintvan a rendőrség is...pass

    "Az üreshordozó díj azt a célt szolgálja, hogy a szerzői jog jogosultjainak kárpótlást nyújtson a műveik, rögzített előadásaik, illetve hangfelvételeik magáncélú másolása miatt kiesett bevételekre tekintettel." Erre gondolsz?
  • lordsithlord
    #67
    Had emlékeztesselek, hogy a ProArt egy polgári szervezet, mindenféle intézkedési jog nélkül. Ők max. annyit tehetnek, hogy kihívják a rendőröket, mint jó polgárok, hogy aztán a rend éber őrei intézkedjenek. Ha ki akarnak tessékelni, meg kell indokolniuk, mi okból tennék ezt, mert indok nélkül jogtalan az eljárás. Indokláshoz pedig bizonyíték szükségeltetik, ami, valljuk be őszintén, nem lehetséges, hiszen mint írtam, telót nem foglalhatják le (hiszen nincs jogalapjuk hozzá), bizonyíték nélkül meg, tetszik vagy sem, az ártatlanság vélelme érvényesül. Magyarul, tetszik vagy sem, felkérhetnek a távozásra, de te nem vagy köteles azt végrehajtani, erőszakot pedig nem alkalmazhatnak, az kapásból bűncselekmény.

    Tehát továbbra is azt mondom, hogy ez bizony egy halott ötlet.

    Egyébként ha már bűnözésnél tartunk: szabad tudnom, ha boltban veszek egy hologramos lemezt, akkor hova is kerül az a 2-300 forint, amit "jogvédelmi díjként" fizettetnek meg velünk? De továbbmegyek: mire is fizetjük ki mi ezt?
  • Artyy
    #66
    A szerzői jog megsértése bűncselekmény is, amelyet a törvény kétévi (súlyosabb esetekben ötévi) szabadságvesztéssel sújt. Ha még nem tudtad volna jobb ha tudod. Amúgy meg biztonsági intézkedések alatt a szerzői jogvédelmet értsd, amiről beszélsz az a közbiztonság.
  • Artyy
    #65
    Szerintem nem látták előre, hogy hányan lesznek a lakásban. Az meg nagyobb hülyeség lenne ha egy rajtaütésnél 1-2 emberrel mennek azt 3x többen vannak a lakásban fegyverrel. Elvégre látni is egy fegyvert a videóban.
  • AZTA
    #64
    Jaj de kemény legények ezek hogy 15en fegyverrel mennek rá 1-2 emberre......ezért aztán érdemes képezni őket. Kíváncsi lennék hogy mondjuk egy 20 tagú brazil bandára hány emberrel mennének. :D
  • aaaaa
    #63
    A mobillal kamerázókat bűnöző tevékenységnek nevezni... Nekem más fogalmaim vannak a bűnözésről, amit nap mint nap tapasztalunk országszerte, mégsem tesz ellene senki semmit. Senki nem kényszeríti a Proart-ot, hogy ilyen módon zaklassa a nézőket.
    Vannak éjszakai szórakozóhelyek, ahol fémkeresővel kutatják át a vendégeket a bejáratnál. Ettől nekem nem az lesz az érzésem, hogy de jó itt aztán majd senki sem fog lelőni, vagy megkéselni, és milyen biztonságban vagyok, hanem az, hogy ide sem jövök többet , mert milyen alakok járhatnak erre a helyre, hogy ilyen módon kénytelenek ellenőrizni a vendégeket. Pár a példa kicsit sántít, de a lényeg az, hogy sokaknak nem lesz kedve moziba menni, ha folyamatosan gyanakvó figurák lesik egész előadás alatt minden mozdulatukat.
    A hasonló "bűnöző" csoportoknak meg bőven elég lesz ha felveszik a hangot, amit ugye lehetetlen ellenőrizni. A képet már úgyis lelopták valamelyik külföldi moziban, nem náluk fogják lekamerázni egy ócska mobillal.
    Egyre jó lesz az egész. A Proart kijelentheti, hogy ő aztán mindent megtett, büszkén dicsekedhet a külföldi jogvédőknek a hatékony intézkedésekről. Ha meg véletlenül sikerül elcsípni egy kamerázó hülyegyereket, aki poénból felvett fél percet a filmből, akkor már az áldozat is megvan a boszorkányüldözéshez. Ezzel bizonyítva lesz hogy nem hiába vannak, lám lám van ilyen is, mi megmondtuk...
  • Rotyoka
    #62
    NEm nem, nehogy elkezd védeni azt a szervezetet aminek a tagjai a legújabb BMW-el járnak és egy kurva fillért nem szolgáltatnak be azoknak akiket "védenek".

    Premierbe nem tudnám megnézni... De rá 2 hétre meg HD ban igen és lehet a magyar premier előtt -.-
  • Luciferke
    #61
    Jó, hogy szólak, akkor addig sem megyek.
  • KopaszIsten
    #60
    260 cm? Hm. Akkor gondolom projectort használsz, mert ekkora TVről még nem hallottam. De még hasonlóról sem. Milyen a képélesség, stb. projectorral? Vettél hozzá valami vásznat, amire vetíted?

    A cikkhez: A francnak sem kell moziból felvett sz@r. Nem is értem mi a brokinak bohóckodnak egyesek, hogy felvegyék moziból a filmet. Szar a kép, szar a hang. Legalább a DVD-t várják már meg, és azt tegyék fel (vagy TVből), ha ennyire kedveskedni akarnak a többieknek. Aki meg ezt nem tudja megvárni, az menjen el a moziba. 1x néztem mozis felvételt. Soha többet.

    Mozi: Érdeklődéssel olvastam egyesek írását miszerint rossz minőségű volt a film a moziban. Érdekes, mert én ilyet soha nem tapasztaltam. (Én a miskolci multiplexbe járok. Kb. évente 2-3x, mert nem vet fel a pénz.) Igaz mióta bejöttek a 3D-s filmek, csak olyat néztem.
    (Tájékozatlanabbak kedvéért a digitális 3D -és sajnos ebből van több ;(- a 3D legalja, amit egy szoftverrel 3D-sítenek 2D felvételből. Attól ne várjon sokat az ember. Persze a 2D-től még így is jobb egy picivel, de nem sokkal. A 3D szemüveg meg tudjuk, hogy fárasztja a szemet.)
    Ha meg zavarnak a többiek, akkor meg várj pár napot, mire lecseng a film, és nincs tele a terem, valamint este menj, hogy ne legyenek gyerekek. :P
  • Artyy
    #59
    Két fontos dolgot elfelejtettél.
    1. Az embereknek nincs több száz ezer forintjuk mozi szoba kialakításra.
    2. Ha netán van pénz még akkor se tudod megnézni a mozi premiereket otthon.

    De azt viszont mindenki elfelejti, hogy a CINEDUB meg a hasonló bűnöző tevékenységet fojtatok miatt kényszerül a Proart szervezet ilyen erős biztonsági intézkedésekre.
  • Spirit
    #58
    Igen, ha valaki az 5. sor közepén sokáig molyol a telefonjával, ezek majd beslattyognak oldalazva, hogy elnézést-elnézést, és megkérik, hogy kapcsolja ki a telefont. Mert az egy dolog, hogy hátul állnak és figyelnek, de szólni nem fognak tudni zavarás nélkül. Lesz ezer esetből 1 amikor tényleg jogosan kérték meg az embert. A jobb magyar mozik minősége meg a legolcsóbb projektorral is elérhető otthon csámcsogás, fingszag és a sarokban álldogáló éjjellátós tereptárgy nélkül, amint azt figyli, mikor vakarom meg a tökömet.
    Megoldás..720p-s házimozi proji, 2,5m-es vászon(50k), egy átlagos pc és egy minimum Z-5500-as hangfalszett. PC nélkül valahol 300k-nál megáll a dolog és darabokban is be lehet szerezni. Nekem tv-m nincs, csak egy tunerem, meg mozim. A Proart meg annyi baromságot talál ki, amennyit akar. Ha filmet veszek, azt is szigorúan a hasonló szarrágók matricája nélkül.