27
-
#27 Igazad van, és emiatt lesznek továbbra is sikeresek a mobil játékok, de a kézikonzolok nem hinném hogy elvesznének, a nagykonzolok meg főleg. -
#26 Mondjuk ezt ki is lehet ám kapcsolni... és mindjárt jobb szórakozást nyújt, de még a konzolos FPS-eknél sem ez az alap állapot. Szerintem a világ legjobb fps-e a mai napig a HALO sorozat. Ez meg konzol only. -
#25 "Ellenben a vitára lesz uncharted..."
Na pont ezt mondom. Ez csak a geekeket érdekli azok meg nincsenek túl sokan. Annó aki bármikor is játszani / videozni / zenét hallgatni akart út közben (mondjuk repülőn) akkor vennie kellett egy PSP-t akkor is ha csak egyszerűbb játékokat játszott. (kis túlzással én video és zene hallgatás mellet gyak csak Fifáztam rajta). Most ezt mind tudja a telefon, és csak játékra kiadni még egy modern telefon árát.... hááát egyelőre én tartom magam ahhoz hogy szerintem tizenpármilliónál nem megy el több Vita.... -
#24 Látom nem érted a lényeget. Nem konzol verőnek kell lennie egy telefon játéknak. Hanem ha az ember olyan helyzetben találja magát akkor is van mivel játszania, és mivel fikaolcsón adják így meg is veszik. Ha meg komolyan akar játszani azt meg úgyis otthon fogja a nagy konzolon meg a PC-n. (és ezért mondom azt, hogy a PS Vita bukni fog, mert nem látom azt a piaci lyukat amit be tudna tömni. A geekeket érdekli, hogy még menet közben is kurvajó játékkal játsszon de a többséget kielégíti arra az 1-2 órára egy "egyszerű" telefonos játék. -
gombabácsi #23 Sok fiatal azt hiszi, hogy a többi ember is olyan mint ő. Tanul, van ideje, az idejét játékokkal tölti, szülei eltartják stb.
Hát pedig a legtöbb ember nem így van. Nem komplex játék kell nekik, mert nem a játszás az életcéljuk...
És akkor ezek a fiatalok még okosabbnak hiszik magukat, mert komplexebb játékokkal játszanak... röhelyes. :) -
G_ArchAngel #22 Csak egy gyors pelda pl. FPS-bol: mikor kiprobaltam a Medal of Honour-t konzolon, akkor nem ertettem, hogy mi tortenik: az ellenfelhez huzta a jatek a celkeresztet, nem volt rajta, de meghalt. PC-n meg a vegtagloves sem jelent biztos halalt, igy erdemes pontosan celozni es nincs bekodolt Aiming Assist. -
Herkulles #21 Fali konzol. :) -
Marko001 #20 "Konzol jo azoknak akiknek a jatek bonyolultsaga nem megy tul az igen/nem, jobbra/balra szintjen." LOL :DD
Ja, hogy te most a fali konzolról beszélsz?
-Feltegyem a falra? -> igen/nem
-Középen van, vagy toljam el jobbra/balra?
Te igazán nem játszani szeretsz, hanem számítógépezni. Ahhoz meg tényleg egér kell sok billentyűvel. :D -
Papichulo #19 Square Enix mar 4 Final Fantasy jatekot adott ki iOS-re. De peldaul most jatszottam sokat a Puzzle Quest 2-vel is, az sem egy indie vacak. Vagy akar a regi Lucasarts jatekok hivatalos feldolgozasai is, mint a Monkey Island sorozat. Es meg nehany kiragadott pelda: Pirates!, GTA Chinatown wars, Another World, a regi 4x jatek, az Ascendany, Civilization, plusz rengeteg nagyszeru board es kartyajatek. Nem erzem ugy, hogy egy casual jatekosnak megerne egy tobb szaz dollaros konzol beszerzese es ahhoz $30-40-os jatekok vasarlasa.
Bar a Professor Layton miatt meg mindig bekapcsolom az NDS-t. -
#18 uristen?? te ezt honnan szeded?? :D:D:DDD
ekkora ökörséget nem hallottam már nagyon régen.A Marketen-Store -on fentlévő játékok több mint fele önálló fejlesztés,ugyanugy az alkalmazások is,az megint más hogy hány ember van mögöttük lehet 1 csapat vagy 1 cég vagy akár 1 ember,siker nem ezen függvénye,legyen élvezhető és jó legyen elővenni mikor épp az ember ráér,és nem csak angry birds van -.-
A másik hogy igen nem váltfelegy pc-t mert azt is szoktuk meg,de több kreativ ötlet van a mobilos játékokban mint pc-s vagy konzolos társaikban.Miért? épp azért mert nem elég egy grafika ,kreativnak ötletesnek kell lennie ha sikeres akar lenni valaki.
Jó példa a kedvenc játékom a Meganoid ami egy szándékos pixel-es játék,a lényeg minden rejtet kristály begyűjtése és eljutni a célig . Első 20 pálya egyszerű utána már kevésbé,jelenleg 200 pálya áll rendelkezésre én 1 hónap után is 90 nél járok,és minden hónapban jön 20-30 új. Nagy logika kel hozzá és mindennap előveszem félórára legalább ,ha kiszámoljuk akkor már legalább 15-20 óra játék időt adott .és ja..INGYENES. Mondjatok legalább 5 olyan játékot ami ennyi időre leköt csak pc vagy konzol ami idén jelent meg.
és ez egy példa a sok közül és mikor ráununk egyre akkor addigra úgyis lesz megint rengeteg nekünk való játék,és nem költök rá több tízezer ft-ot.
A másik hogy sokan egy firtatják gondolom megis veszik a játékokat :DDD nem pedig torrent be, "ohh ez szar törlöm de sebaj jön már a másik 2" huh de fasza! :DD -
G_ArchAngel #17 Gameloft-nak van egy halom jo jateka, ami soha nem volt hadonszos jatekon vagy PC-n.
Mondjuk en meg konzervativabb vagyok, mert szamomra a telefon jo buszon vagy budin, de igazan jatszani csak preciz egerrel es sok billentyuvel lehet. Konzol jo azoknak akiknek a jatek bonyolultsaga nem megy tul az igen/nem, jobbra/balra szintjen. Belegondolok, hogy meg C64-en is osszetettebb szimulatorok voltak, mint amit barmikor is hadonaszos szarra tudnak majd irni, akkor sirva rohogok. -
#16 Volt hozzá szerencsém.A legundorítóbb uncharted másolás amit eddig láttam, csak azt hagyták ki ami az unchartedet sikeressé tette.
Gombok nélküli eszközre nem ilyen játék való. -
#15 Hát igen. nekünk ilyen szarokkal kell kibírnunk -
#14 Jó lenne, de az angry birds-en, a cut the ropeon meg a noogra nutson kívül kb semmi sincs ami a mobilokat értelmes dologra használja.A döntögetős autózás és a képernyőt maszatoló lövöldözés nem nekem való.
Ellenben a vitára lesz uncharted... -
#13 Pedig az Angry Birds tökéletes példája annak, hogy nem kell csilli-villi grafika, hogy egy játék jó legyen. Csak egy jó ötlet (ami lehet copypaste is) és igényes kivitelezés. Na meg olcsó ár...
Nyilván, otthon a PC-n fogok játszani, de a metrón tökéletes egy Angry Birds is, arra sajnálnék egy hordozható konzolt venni hogy útközben tudjak játszani. -
#12 Hát nekem ugyanolyannak tűnt mint pc-n (persze nem grafikailag) nem olyannak mint a wii-s. De pl az eternal legacy sem éppen szar. -
ugh #11 Az onallo mobilos jatekok nagyjabol tenyleg nagyon benak.Bar van egy ket eredeti otlet.
Ami jo az meg mind pc-s meg konzolos atirat .
Es ha nem lenne pc-n meg konzolon akkor valszeg nem 39ft 98 fillerert kapnad meg hanem joval dragabban csak eppen a pc meg a konzol kitermeli a penzt ezert occó atirni.Mert mondjuk nem kell ujra kitalalni csak mdodsitani a jatekmeneten meg a grafikan aztan mehet .
Nem tom feltunt e, hogy eggyik se eredeti otlet hanem mindegyik egy atirat.....
A dead space meg szar pelda mert az meg wiin is "vonat" shooter pcn, ps3on, boxon meg igazi tps.
-
Marko001 #10 Ja, az tényleg nem az a kategória. De biztosan élvezetes lehet egy ilyen játékot telefonon játszani úgy, hogy közben a fele képernyőt kitakarja az ember ujja. :D -
zsopu #9 Egy ZTE blade simán elviszi! Az nem 100ezres kategória! :D
-
Marko001 #8 Ja, csak kár, hogy 100 ezres teló kell kb. a futtatásához. -
zsopu #7 pld: dead space
-
AZTA #6 Mondjatok már pár jó játékot androidra ami úgymond konzol verő. :D
Mert feltételezem nem az angry birdsre gondolnak itt. :D -
#5 nem véletlenül van -70es átlagod..
Manapság mit veszel 200ftból? 1 chips is drágább esetleg valami kis egyszerű regelit. Külfödön már rég nem gáz neten vásárolni,anno apple zenevásárlással elhozta azt h mi az az 1 dollár a kedvenc zeneszámomért, és ottani pénzhez végkép kevés de még a miénkhez is.
Utána jöttek az alkalmazások,vannak már drágábbak mint 1 dollár de többsége 500ft alatt van,És vannak igényes szép alkotások,most magamat nézve szétnézek az ingyenesek közt és ha úgy van simán veszek havi 4-5 fizetős játékot,mert nem pénz érte és leköt több tucat órára,és magyar pénzt tárcához is igazítva egy olyan szórakozásért amit vihetsz magaddal bárhova nem összeg.
Mi van a PC-és konzol játékokkal? alsó hangon 8e egy játék,és most hadjuk ki az "ezt vedd meg" gagyi sorozatokat. Ezek a játékok szépek haladnak a korral de többségükben mondhatni a kiadott játékok 80%ban nincs több mint 10óra játék,újra kezded?? nem hinném. és kiadtál egy hallom pénzt érte..most nem térek ki rá mert mindenki tudja h a mai játékok többsége játszhatoságban megse üti a régieket.
De összehasonlítva ennek a pénznek a kis részéből több JÁTSZHATÓ játékot is kapok,amit frissítenek újulnak és messze hosszabb időre leköti az embert mint konzolos elenfelei. Mert tudják hogy nem elég grafikával lenyügözni a pulyákat.. vagy játszható vagy bukta.
Ezek után most ki a buta?! -.-
-
#4 az csak az emberek butaságára utal, hogy őket kielégít egy ilyen csimpánz inteligenciát igénybe vevő szarkupac amit a többség mobilos játékválasztéknak nevez ... -
#3 ehj elmegyek programozónak irok egy tetrist és megélek belőle xD -
#2 Szerintem a sonyt nem kell felteni, nekik van telefonjuk, a nintendonak meg nincs,de ha nem adnak ki a vitat, akkor elvesztenenek egy meg mindig fontos piacot. -
#1 Nah pont erről beszéltem a Sony Vita cikkben. Szerintem öngyilkosság most az a konzol.