57
Diák jogok
  • WinStar
    #57
    köszi,de már rákérdeztem,és igazából ha már itt ez a téma,akkor beszéljük ki ezeket a dolgokat,mert számítottam amúgy is rá hogy lesznek ilyenek.És sztem is hülyeség a Diák jog....mi a kötelezettsége és a joga egy diáknak?Tanulni!!!!Más nem nagyon,meg jár neki a diákigazolvány meg az olcsó bérlet aztán kussoljon be!
  • lammaer
    #56
    Hát ja, nagyon elment offba a topik, köze nincs ahhoz amit kérdeztél :)

    Sztem amúgy legjobb ha az eredeti kérdésed a tanulmányi osztálynál teszed fel. Többet érsz vele, mintha az itt lebzselőő punkokra figyelnél :)
  • WinStar
    #55
    én nem pont az ilyenekre értettem a jogot......de pl. erről is lehetne beszélni igen....csak én leginkább az első hsz-re értettem.
  • Morphin
    #54
    de ugye manapság mindenkinek joga van...
  • lammaer
    #53
    Hát az biztos, hogy a szúrkálós, tanárrugdosós, falat graffitizős kölyköknél tényleg kéne vmi ilyesmi...
  • jackoneill90
    #52
    Minden bajos diákot, nevelőtáborba. Dolgoztassák őket addig tűző napon vagy fagyó hidegben ameddig össze nem esnek. Inkább ülnének majd kussba az iskolapadba utána.
  • WinStar
    #51
    jaja...nálunk nem csoki volt a díj hanem plussz pénz :D xD
  • Morphin
    #50
    Még annyit, hogy természetesen voltak dolgok amiket osztálypénzből vett minden osztály...pl év végi ajándék a tanároknak (ezt se értettem minek...én sem kaptam ajándékot, amiért nem zajongtam az óráján) ez lehetett virág,ajándékcsomag etc.Túl nagy a kontraszt...mindegy ez örök rejtély marad.
  • Morphin
    #49
    Nekem ez az osztálypénzesdi akkor vált furcsává amikor anno közeledett a szalagavató...mert ugye 6év alatt (én 6 osztályos gimibe jártam 6ált+6gimn) is mindig azt mondták, hogy azért kell relatíve ilyen magas osztálypénz, hogy majd a szalagavató sok költségét tudjuk fedezni.Kérdem én akkor miért kellett nekünk fizetni a ruhakölcsönzést, az egyen kosztümöt stb stb.(ezek is több 10e Ft-ok)
    A vasas stadion bérlése szerintem simán kijött a vendégek belépőjegyének árából...(fejenként 1-2000Ft és 800-1000 vendég simán szokott lenni szerintem)tehát nem tudom hol az a rengeteg pénz.
    Átlagosan 30fős volt nálunk az osztály.Számoljunk havi 1e Ft osztálypénzzel...júniussal együtt az 10 hónap.Tehát ~300k Ft évente ami 6osztályosoknál közel két misi.Kirándulásoknál is szinte mindent fizetni kellett (utazás,ottani evés-ivás).
    Ezért nem sajnálok én egy tanárt se.Most a Gundel-ben ilyen nincs.Megszavaztuk, hogy ne legyen osztálypénz azt kész.Mindent amit kell fizetünk magunknak és így nincs balhé abból,hogy ki hozta-e a pénzt és ki nem.Tavaly volt pár hónapig osztpénz de miután leszavaztuk vissza lett osztva fillérre pontosan.Azért tanár függő is valljuk be.
    Máskülönben meg emlékszem a gimiben néha vinni kellett 500Ft-okat WC-papírra meg fénymásolásra.Ez is nonszensz.Mindig volt 4x4+2 osztály átlag 25-30fő.Akkor az összesen 225k-270k Ft...ki van ez találva rohadjanak meg.Nem akkor ott az az 500Ft a durva...hanem ha így kiszámoljuk, hogy mire,hova tűnhetnek el ezek a pénzek.(diri fia rally versenyző volt ha jól emlékszem)
    Mindez úgy, hogy a sulik fejpénzt kapnak ugye meg közpénzből tartják fent őket...
  • lammaer
    #48
    Hehe... papír meg vasgyűjtés - utólag belegondolva - hihetetlen lehúzás volt annó az iskolai vezetés részéről.

    Mert ugye az osztályok gyűjtötték az anyagot, tényleg megtöltöttünk egy marha nagy konténert a papírral, és volt első díj, a legjobb osztály kapott egy csokitortát. Vasat is vagy 4 ifával vitték el.

    Nem tudom mennyi volt akkoriban a papír átvételi ára, de tuti hogy maradt belőle a vezetésnek némi zsé. Mi meg hajtottunk mint a barom :)
  • WinStar
    #47
    azt hittem hogy elment manikűröztetni...de am. szép,nálunk általánosba volt hogy a tanár lenyúlta az összeget,meg volt papír gyűjtés és azt a pénzt se osztotta szét nekünk,hanem megtartotta magának.
  • V43 1105
    #46
    Nálunk anno suliban az egyik osztályból származó anyuka aki a pénzügyi dolgokat rendezte, nemes egyszerűséggel az osztálypénzből kifestetett egy szobát .. :D
  • JMáté
    #45
    Ennek mondjuk az is lehet az oka hogy régen a tanárok nem loptak. Ma meg de. Egyik nagyon kedves volt tanárom azóta már 3 évet ült börtönben. Egy másik nem pedig mindent ellopott amit csak tudott (kicsit elszámolta magát az osztálypénzzel, kicsit felvette a benzinpénzt ami annak járt volna aki ténylegesen elvitt a tanulmányi versenyre, drágább színházjegyet fizettet ki a gyerekkel de olcsóbbat ad, stb.).
    Így utólag sajnálom hogy abban az időben mindig tisztelettudóan viselkedtem amikor ezekkel az objektumokkal volt dolgom.
  • lammaer
    #44
    "azért hogy jobb esetben egy diplomával szopj 130-150 ezer forintért ? :D arról nem beszélve hogy kúrva nehéz elhelyezkedni .. de oké tanuljunk !"

    Hát, belegondolva hogy emberek 20-30 év munkával a hátuk mögött 70-80 ezreket visznek haza, biztosan olyan nagy szopás 150 ezerrel kezdeni mert van diplomád?

    Rá kéne jönni, azért mert valakinek van diplomája nem kéne azt képzelni hogy akkor most ő már a király és fél milla alatt bizony ő nem fog leülni és "szopni".
    A legtöbb diploma nem olyan nagy dolog, sokszor csak belépő valahova. Mégis, már 0 tapasztalattal is többet kereshetsz és kényelmesebben mint a nagy átlag.
  • JethroHUN
    #43
    diák jogok: "Jogod van kussolni!" azt nem merem ide írni hogy meik volt tanárom szerint
  • IXEMGabeo
    #42
    +1 én sokáig élveztem, amikor újat tanulhattam...amit nem szerettem az állandó ismétlést és ugyanabból való dolgozatot az fárasztó valahogy az újra átismételjünk valamit 66x...
  • WinStar
    #41
    12?és ha valaki szakmunkásba megy és nem érettségizik?Annak 13 :D
  • Csirke4
    #40
    Nem a bölcsészkart kéne felhozni példának.
    Villamosmérnök/gépészmérnök diplomával nem teljesen ez a helyzet...
  • skate00
    #39
    Nem feltétlen a tanárok hibája. Elég megnézni az oktatási rendszert, minden évben variálnak valamit, hogy látszódjon csinálnak is valamit ott fent a "fejesek". Pl: Most érettségire a Fizika tantárgyat is be akarják rakni.
  • SzirmosSzisza
    #38
    Azért, hogy ne legyél egy műveletlen tapló paraszt, senki se mondta, hogy menj egyetemre, de legalább azt a 8-12 évet végezd el soso rendesen.
  • Gerypapa 95
    #37
    igen mert minek is kéne tanulniuk ? azért hogy jobb esetben egy diplomával szopj 130-150 ezer forintért ? :D arról nem beszélve hogy kúrva nehéz elhelyezkedni .. de oké tanuljunk !
  • WinStar
    #36
    nem,megvonták a diák jogomat...már nem vagyok diák!
  • gregtom6
    #35
    Akkor szar tanáraid voltak, vagy csak szimplán lenézted őket a semmiért. Megnézném azért, h te hogy tanítasz.
  • gregtom6
    #34
    Akkor egyértelmű, h még hallgató vagy.
  • gregtom6
    #33
    A diák döntse el? Sokan nem gondolnak bele kiskorukban, hogy miért is kell/jó tanulni.
  • NessieGraf
    #32
    De nagyon gáz ez a duma. Meg amire válaszoltál, meg amire ő válaszolt. Látom tényleg mostanra ért be az össznépi állami népbutítás.
  • Sippie
    #31
    ha nem akar tanulni akkor el lehet menni dolgozni, nem kell a többi diákot órán zavarni, sem pazarolni az erőforrásokat az állam pénzén. Ha bent van az iskolában akkor tanuljon, figyeljen, és viselkedjen. Ha nem képes erre akkor mehet egy kisegítő iskolába amíg még kötelező. Ott meg recskázhat egész nap
  • skate00
    #30
    Hagyjuk már ezt a baromságot.
    Meg miről beszélünk. Iskola? Nagyrészt csak baromságot tanítanak az iskolákban. Tanárok? Azokból lesznek tanárok akiknek ép eszük nincs, csak robotként bemagoltak mindent.
    A diák had dönthesse már el ,hogy ő akar e tanulni, vagy nem.
  • IXEMGabeo
    #29
    nem is mondtam ilyet egy szóval sem, hogy vissza kell hozni a kukoricán térdepelést, vagy a körmöst...

    szimplán a balanszot kell megtalálni tanári és diák jogok között...
  • IXEMGabeo
    #28
    tudom én ott éltem 15 évig átérzem amiről beszélsz...
  • sublimaze
    #27
    +1
  • WinStar
    #26
    fúú,hogy ki tanította? :D
    Krisztán Gyula...Csepeliből jött át,akkor egy s***fej
  • jazzy
    #25
    Jogod van elolvasni az első hszt mielőtt a cím alapján válaszolsz.. a.. semmire.
  • Ironman2
    #24
    Jogkör nélkül maradhat az oktatási ombudsman

    Diáknak már nem sok joga lesz a jövőben
  • Tinman #23
    Diák jog?

    Jogod van tanulni és ennyi.

    El van szabva ez a rendszer piszkosul, itt mindenkinek csak jogai vannak, de kötelezettsége az zéró -.-
  • Morphin
    #22
    Ki tanítja a gazdaságot? Én végzős szakács vagyok ugyanott...tény, hogy tavaly behozták a moduláris vizsgát ahol elég ha a gazdaság írásbelin nem éred el az 51%-ot és bukta...ettől függetlenül szerintem ez így tök jó, mert a Gundel tele van életképtelen hülye gyerekkel(kisebbség is van bőven)...mellesleg a gazdasághoz tudni kell osztani,szorozni meg meglátni az összefüggéseket kb ennyi.A lexikális dolgok sem nehezek elég ha elképzeled a helyet ahol dolgozol és végletekig tudsz pofázni róla...
    Csepel is szép hely...ott még több a gyapotszedő, de ami állítólag a legdurvább az a Szabó Mester ott a nagyja az...
  • Gvik
    #21
    Pont ez a lényeg, amelyik tanár tud érdekessé tudja tenni az óráit, és fel tudja kelteni a gyerek érdeklődését, az ér el eredményt. Ha ez nem sikerül, akkor marad az hogy tudjon fegyelmet tartani. Ha egyik se megy, akkor meg lehet hogy nem a tanári pálya volt az ideális választás. Arról nem a gyerek tehet, hogy ma már orrba-szájba ontják az egyetemek a tanárokat, mert annyira lecsökkentették a képzés színvonalát, és boldog-boldogtalan oda megy. Nem, ezzel most nem a cigányokat akarom védeni, még mielőtt valaki nekem esne. Ők is gyerekek, és felveszik az otthonról hozott viselkedés mintát, de ez ellen lehet küzdeni - persze ehhez mindkét fél szükséges. Az megint másik eset, ha a gyerek nincs annyira intelligens. Attól függetlenül, hogy cigány vagy sem. Édesanyám és édesapám is tanár, jó sok évnyi munkatapasztalattal, apukám olyan suliban ahova hátrányos helyzetűek is járnak. Cigányok is. Nem is kevés. Mégis tud fegyelmet tartani - megjegyzem, ő a kevesek közül az egyik, akik képesek erre a tantestületben.
    De a testi fenyítés, szerintem semmiképpen sem megoldás.
  • Gvik
    #20
    A diáknak igen is van joga véleményt formálni. Ha felszólítják, ha nem, akkor pedig órán kívül, a szünetbe - vagy fogadóórán - megbeszélheti a tanárral. Nem a szocializmusban vagyunk már, hogy "a diák kussoljon". Az meg már nyilván egyéni intelligencia kérdése, hogy hogyan, mikor és mit mondok. A szemetet én pl alapból a kukába dobom. Másét viszont nem szedem fel. Akkor se ha tanár kéri - max. ha olyan tanár, akit tisztelek. Testi fenyítéshez meg abszolúte nincs joga. Nem csak tanárnak, senkinek. Nem tudom, honnan veszed ezt a blődséget.
  • Sickness
    #19
    Jogodban állt volna tanulni. VOÁLÁ.
  • tttttom
    #18
    Szerintem a normálisakat kéne úgy kezelni mint normális embert. Mármint úgy, ha a tanár is tiszteli a gyereket és a gyerek is ezt fordítva ezt teszi. :)

    A nem normálisan viselkedőket meg úgy kéne kezelni mint valami elmeháborodatt. Legrosszabb esetben úgy kellene büntetni a rossz csibészeket, hogy kiutasítják az országból. Természetesen csak visszaeső hülye gyerek esetén. :)

    Én így reguláznék. :) Nem csak a cigányokkal, hanem minden sznob hülye gyerekkel.