Diák jogok

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vannak, csak nem elválaszthatók a kötelezettségektõl. Például ettõl:

12. § (1) A tanuló kötelessége, hogy
<...>
b) eleget tegyen - rendszeres munkával és fegyelmezett magatartással, képességeinek megfelelõen - tanulmányi kötelezettségének;

1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

tutituti
Holnap kérdezz rá.Valószínûleg ott megmondják neked mi a helyzet.De tudomásom szerint a tanulói jogviszony addig él amíg tanköteles vagy illetve akkor ér véget ha eltanácsolnak.

De mert 4 másodperc alatt kidobta a google és ez hivatalos így tessék:

2009. május 14. csütörtök, 14:31
3. A TANULÓI JOGVISZONY

3.1 A tanulói jogviszony keletkezése

A tanuló az iskolával tanulói jogviszonyban áll.
A tanulói jogviszony felvétel vagy átvétel útján keletkezik. A felvétel és az átvétel jelentkezés alapján történik. A felvételrõl vagy átvételrõl az iskola igazgatója dönt.
A 9. évfolyamra az vehetõ fel, aki az általános iskola 8. osztályát befejezte, eredményesen szerepelt a készségfelmérésen, és megfelelt a pályaalkalmassági orvosi vizsgálaton. A felvételek elbírálásánál figyelembe vesszük az általános iskolai 6. és 7. osztályok év végi, illetve a 8. osztály félévi eredményeit a következõ tantárgyakból: magyar irodalom, magyar nyelvtan, történelem, matematika, fizika és rajz. A felvételi beszélgetés csak ismerkedõ és tájékozódó jellegû.
A képzés ideje alatti más iskolából való átvételrõl az igazgató dönt, õ szabja meg az esetleg szükséges különbözeti vizsga tárgyait és határidejét. A felvételt írásban kell kérni. Az osztályba sorolás elsõdleges szempontja a megfelelõ ágazat (technikus, nyelvi elõkészítõ vagy textilrajzoló), míg a másodlagos szempont a választott nyelv szerinti csoportbeosztás.
Amennyiben a 2. bekezdés bármelyik feltételének nem felel meg a tanuló, az igazgató elutasíthatja felvételi kérelmét, amit írásban közöl a tanuló képviselõjével. A jelentkezés elutasítása esetén az iskola igazgatójának fel kell hívnia a jelentkezõ kiskorú tanuló esetén a szülõ figyelmét, hogy a döntés ellen jogorvoslattal élhet.
A tanulói jogviszony a beiratkozás napján jön létre. Beiratkozást követõen valamennyi tanuló részt vehet az iskola rendezvényein (felkészítõ foglalkozás, gólyatábor, stb.)
A tanulók csak az elsõ tanév megkezdésével jogosultak szociális támogatás, tankönyvtámogatás, étkezési kedvezmény igénybevételére.

3.2 A tanulói jogviszony megszûnése

Megszûnik a tanuló jogviszonya:
ha másik iskola átvette,
a tanulmányok befejezésével,
kimaradással - nem tanköteles tanuló esetében,
ha igazolatlan mulasztása meghaladja a 30 órát - nem tanköteles tanuló esetében,
ha fegyelmi határozattal kizárják - nem tanköteles tanuló esetében,
ha fegyelmi határozattal átvette a fogadó iskola a tanköteles tanulót,
az iskola egyoldalú nyilatkozatával, ha ugyanannak az évfolyamnak a tanulmányi követelményeit második alkalommal nem teljesítette - nem tanköteles tanuló esetében.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

berczely
Ha úgy is mész be a suliba kérdezd meg ott adnak e neked érvényesítõt!

most nem a helyesírásról van szó,nekem ez fontos lenne,holnap megyek be a papírjaimért a suliba.Megkapom újból(mert pótvizsgáztam)a 9.-tõl 13.-ig lévõ bizonyítványomat,meg egy papírt hogy mibõl mentem át(mindenbõl,csak gazdasági alapismeretbõl nem)És nemtudom hogy jogosult lennék-e a diákigazolvány további érvényesítésére Májusig,a pótvizsgáig.

R0zs0máK
Ha a vizsgáidon is ilyen a helyesírásod, nem csodálomm hogy buktatnak...

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

már ha eggyáltalán beszélhetünk eggyáltalán Magyarországon Diák jogokról

Sziasztok.Azért nyitottam ezt a topikot hogy megvitassuk a dolgokat.Én pl. nemtudom eldönteni hogy diák vagyok-e vagy sem...mert Májusban volt vizsgám,majd Októberben pótvizsga(gazdasági)és megbuktam.2012. Májusba lesz a pótvizsgám.Addig én tanuló vagyok?Vagy már nem?Túl nagy a zavar...mindenki mást mondd....elvileg diáknak tartozok,tehát a sulitól kérhetnék címkét a diákigazolványomra,nem?

← ElőzőOldal 2 / 2