1087
PRÓBÁLD KI AZ ÖSSZES MCLARENT ONLINE!
  • NIBI
    Inkább street verdákkal toltam volna rajta. :P A GT3-as autók (és a nagyobbak) leszorítóereje el van túlozva. Nem mondanám hogy szimben érzem magam, ha azokkal megyek.
    De street-el állatiakat lehet csörtetni. :P

Mondjuk a pálya eleje nem semmi a több beszűkülős ívvel, ez minden versenyző rémálma, pláne a vérpistikéké... pff... :D
  • Hunn1a
    Assen, Hollandia. Nem véletlen, hogy motoros legendává vált. Szűk és technikás. Öröm, hogy a GT3-as autókkal lehet itt menni.

Elemes R8: túl erős ide, ezt nagyon érezni rajta. Meg a leszorítóereje alapján sem ide való.
    MP4-12C: ezt szerettem a három közül a legjobban. Nagyon szépen a kezem alá játszott, öröm volt vele menni.
    Z4: ha valaki kontrollerrel nyomja, a hátsókerék-hajtásnak köszönhetően csodásan tudja szűkíteni az íveket. Én csak annyit tudtam meg a dologból, hogy az asseni kavicságy nagyon nem játék, különösen ilyen alacsony autókkal.
  • Proton79
    Szia!

Köszönöm!

Ismerős a problémád, sajnos én is küszködök időnként hardware gondokkal, papírformán nem is igazán vinné a gépen, de azért megoldottam, csak gyakran kell a melegedést, s memória elérést rendbe hoznom.

Megpróbálom majd a Simracway fórumán elérni magyar játékosokat, hátha sikerrel járok.
  • tutuhawer #963
    hello
    Az aktív magyar játékosok egyelőre a fórumokban elérhetők, a játékban egyelőre csak tervezik a privát üzeneteket, amennyire én tudom... Pár hete nem léptem be, a hardware túl kevés , néha meg-megadja magát
  • Proton79
    A türelemmel nem lesz gondom! :)
    A nap nagy részét szg mellett töltöm. :)
    Régen én is sokat NFS-eztem, de kb. a Most Wanted, s Pro Street-nél abbahagytam. Igazából nekem nem adta meg a valós vezetési élményt, mint pl.: GTR2, Race07, RaceON, s ezen sorozatok részei, csak ezekkel pénzesen lehet versenyezni online, a Simracway-ben van lehetőség ráköltés nélkül is, s szerintem elég valósághű a gépek reakciója az irányításra, s környezeti adottságokra. :)
  • Hunn1a
    Hű. Én esetlen vagyok... Na, talán majd mások is írnak ide. Többen átruccantunk ide NfS:W-ből, a legnagyobb ok TutuHawer volt rá. Én se szoktam magyarokkal találkozni túlságosan, de türelem.
  • Proton79
    Egyébként nem vagyok nagyon esetlen, a valós életben sokat tesztelhettem magam, amikor még egészséges voltam, de sajnos most már csak a szimulátorozás maradt.
    Saját gépeim is szinte mindig sport autók, s motor volt, de jelenleg nem lehetséges az orvosi állapotom miatt, ezért is elégítem ki a hiányérzetemet szimulátoron.
  • Proton79
    Szia!

Köszönöm a válaszod!

Tudsz esetleg ajánlani valamit, ahol aktív magyar játékosokkal fel tudnám venni a kapcsolatot?

Sajnos az angol tudásom igen csekély, számítástechnikai, műszaki angollal nincs gondom, de a "beszélgetés"-ben nagyon gyenge vagyok.
  • Hunn1a
    Az egyszerű felszereltség a billentyűzet (amivel én is nyomom). De amúgy üdv itt. Sok posztra ne számíts itt.
  • Proton79
    Sziasztok!

Új regisztráló vagyok ezen az oldalon, bár egy ideje olvasgatom a hozzászólásokat.

Már jó ideje vezetgetek a Simracway-ben, igaz egyszerű felszereltségem van, de persze kormány/pedállal megyek.

Keresgéltem már magyar versenyzőket, de eddig még nem akadtam rá senkire!

Örülnék, ha volna lehetőség megismerkedni, s esetleg némi tapasztalat szerzésre/cserére!
  • Hunn1a
    Ja, ez az SQ szerinti besorolás hátulütője. Nekem az érték 718 és így eléggé esélytelen jó helyre kerülni. (1:40 elejét tudok, talán beférek alája is.)
  • Alexease
    En mar nem foglalkozom a dologgal;)
    Eddig neha meg volt ertelme, mert a Beginner-ben es nagyritkan az Inter-ben oda lehetett ferni az elejebe. De most mar az SQ miatt csak az Advanced es Expert reszekre enged be, ami teljesen irrealis es ertelmetlen.
  • NIBI
    Áááá mit mennek a Bentley-vel rossz nézni. :)
  • Alexease
    Mar tesztelik az SRW StockCar-t, epitettek nehanyat maguknak:)

• Alexease
    Az SRW modellek jok, mivel scannelnek mindent, es szerencsere szepen es reszletesen osszrakjak.
    A problema a 10 eves engine-nel van, a regi egy szeru shaderekkel es a nulla onarnyekolassal. Az animacio annyira nem hianyzik.

A CARS keszulget, de eleg jo. A videon nem toltam neki, attol sokkal jobban lehet csapatni;D Csak szar a hangkeverese.
    Nekem is hasznalhatatlan elvileg, ez a video FULL LOW-ban van, kikapcsolt kozonseggel:DDD Igy megy +60fps-t, de erosen palya fuggo, van palya ahol mar nem tudok menni, mert <30fps:D
  • NIBI
    Szerintem nincs lényeges különbség, elég jól kidolgozott az SRW cockpitje is. Csak nincs benne kéz, meg láb szimulálva. :)
    CARS-ba azok a körök terhelés hatására érdekesek de nem értem mik. :D Meg hogy csináltál te ilyen frankó kijelzőket, nekem nincs semmim. :D Kicsit uncsi úgy. És ahogy elnézem a videókat annak is jó fizikája van, szépen ,ehet csúsztatgatni és meg is lehet fogni. Nekem az már nagyon akadozik, így csak keveset tudtam tesztelgetni de bejövős a dolog. :)
  • Alexease
    Van video is, de igazabol sok ertelme nincs:DDD
  • Alexease
    Egy ILYEN vagy egy ILYEN utan kicsit vicces:P
  • Alexease
    Jo palya, nekem tetszik, es remelhetoleg nemsokara iR-ben is lesz.

Bar eloszor furcsa volt, mert mostanaban kevesebbet SRW-ztem (inkabb iR, rF2, CARS), igy a kicsit rajzfilmes cockpit kinezetet es a kicsit benacska iranyitast es FFB-t szokni kellett:)
  • NIBI
    Hát tényleg elég csúszós az én is sokszor elmértem a Suprával. :) Meg távolságjelzőket kirakhattak volna a falra vagy valahova, mert így valaki mögött haladva totál nem látszik hol kéne fékezni. Bár lehet csak meg kéne szokni. Na de mi lenne gyorsabb verdával?! Huhúúúú. :)
  • Hunn1a
    Furcsa az új pálya. A "sport car circuit" nyomvonalon az oválról letérő sikán féktávja még úgy csúszik, hogy nem tudok hogy fékezni. (Megjegyzem, suttyó vagyok, mivel billentyűzettel tolom.) Ha belelépek, jobbra vágódik ki, onnan meg nem lehet jól ráfordulni. Ja és sima, mint egy asztallap. Watkins Glen jobb volt tegnap.
  • Alexease
    Ezzel azt ertek el, hogy foleg a beginnerben, a valoban lassabbak, egyszerubb iranyitasuak is tudnak valamit nyerni, nem toljak ki oket a nem oda valok. Ez elvileg OK.

A pech, a 99,9%-os kozepretegnek, hogy most mar csak kizarolag az eddig is topposok tudnak nyerni, egyertelmuen lekorlatozodott a lehetoseg, a tobbieknek mar eselyuk sem lesz semmire, meg az alacsonyabb sorozatban sem begyujteni 1-1$-t hobby-bol (nem tobb 10 vagy 100 dollart).

Engem spec nem erdekel, eddig is beletettem majd 200$-t a progiba, nem a nyeremenybol epitkezem:)

De akkor legyen minnel tobb Expert es nyitott setup-os sorozat, hogy legalabb elvezkedni lehessen, nehany autot beallitani ugy, hogy elvezetesebb es hasznalhatobb legyen.

Igazabol jomultkor irtam nekik, hogy felesleges az Advanced, es valtas ki az Expert-tel es/vagy legyen az A. az E. :) Ra egy hetre lett nehany Expert, ami OK, de valszeg nem miattam:DDD

Aki tud, menjen nehany kort az Expertekkel is, hogy lassak sokan hasznaljak, szukseg van ra.

Ha mar ertemenincs program van/lesz, legalabb valami szimes arnyalata maradjon/legyen.
  • NIBI
    Óóóóóó lehet azzal jókat csapatni. :P Annál a gázadásra kell nagyon figyelni.

Na fene, most már van eventekhez rendelt skill quant. Így már sok helyen már az interben sem indulhatok, beginner meg totál kilőve. :D
    Mondjuk ez jó, de mégsem. :D
  • Hunn1a
    Ahogy az 1 M sem. Tegnap a Lime Rock Parkban olyanokat forogtam vele, hogy rossz volt nézni.
  • NIBI
    Hát ez a Camaro nem is olyan drift verda mint elsőre gondoltam. Erről asszem nem érdemes videót készíteni, nem túl látványos. Ha megcsúszik akkor nehéz fogni, rendre átcsap a másik irányba, fantasztikus.
    Csak kis csúsztatásokat lehet vele csinálni nagyon figyelni kell vele. :)
  • CamelX
    Bár én nem vagyok hardcore szim-es, de szerintem így mostanra igen jó eredményt sikerült elérnie a csókának. Valahogy mostanában csak a Shift2-vel körözgetek én is :)
  • tutuhawer #940
    a shift2-t próbáltátok a ptmu moddal? Elég komoly lenne azzal a tartalommal egy normális fizikával a játék. Engem mindig elcsábít a tuningolós utcai téma, baromira tetszik. A kérdés az, mennyire szar a lengyelek gumi módosítása, mennyire teszi jobbá a játékot? Mennyire örüljek, hogy tetszik, ahogy megyek? Mennyi létjogosultsága lenne a modderek, hardcore szimesek által összetákolt , jó shift2-nek, amiben utcai autók, versenygépek, oldskool vasak is vannak?
  • NIBI
    Ja az extra gombok lettek a legjobban összerakott barkács cuccom. :)
    A többi megoldásban és minőségben sehol sincs hozzá képest. :D

Régebben, vagyis utoljára aminél még mindháromért kaptam az a Mustang Boss volt Lime-on (3063, 3064, 3065). Azóta nekem sem fizet a beginner, ezért már hagyom is. De ha adv-ba és interbe is megyek akkor mindkettőt fizeti. Már ha nem zárnak ki. :P

Bizony jó a 3 monitor, de így sem látni mindig minden tükröt, kész röhej. :D Vagy a középső pont a kávák mögé esik akkor meg nem látok benne semmit... Vagy túl sötét/tükröződik, akkor meg azért rossz...
    Mondjuk én szeretem így, jobb mint a virtu tükör, sokkal valósabb így, de még nekem is szoknom kell hogy ki kell néznem oldalra ha fel akarom mérni a mögöttes forgalmat. :) Szóval nekem annyira nem hiányzik a virtu tükör. :P

És úgy tűnik lesz még videóm, hála égnek a Sony-val könnyebben, gyorsabban lehet vagdosni, de igazából még csak azt tudom vele. :D
    Camaros vidit valószínű csinálok, de már operatőrrel. :P
    Ja és a Jag-es videón azért volt pár mákom ám, nem vagyok ekkora drift király mint látszik. :D
    Ami viszont fura hogy középállásban a kormány olyan puha hogy sokszor próbálgatnom kell hogy mennyit is kell tekerni, ezért kicsit idétlenek a mozdulatok olykor, de más szimuban nem csinálok ilyen helyzetekben ilyet. Ez gondolom a nagyon gyenge FFB miatt van amivel kicsit kiküszöbölöm az FFB lyuk érzetét... Félmegoldás de jobb mint ha középen löttyedt pöcs lenne, aztán kicsit többet fordítva pedig úgy bekeményedik hogy szinte üt. Na hát az borzalmas. :D Fele ekkora drifteket sem fogok úgy. :D
  • Alexease
    Most mar ovatosabban kell es/vagy jol meg kell gondolni az Event-ezest, mert most cumiztam be egyett:)

Inter-ben mentem, de ugy volt kitolnak a retekbe, ezert beprobalkoztam Beginnerrel. Nem sok embert erdekelt, bent maradtam Interben (1$), es Beginnerben is (4$). De mivel Interben mar nyertem, a Beginnert (logikusan) toroltek;DDDDD
  • Alexease

Harom monitorral eleg jo buli, es meg a visszapillantot is latni;)
    Latom a kormany is valami barkacsolt fajta, kisebb kiegeszitesekkel:D
  • NIBI
    Csak a linket nem tudtam berakni. :D
    VIDEÓ
  • NIBI
    Nah most elkapott a videókészítés szele és elkészítettem az első SRW videómat. :) Sajnos a kamerám ennél jobb minőségben nem tud felvenni, de a lényeget látni.
  • NIBI
    Én a GP3-al játszottam alig ezért inkább a GP4-et említettem. Hát mivel az ideálison mentem esőben is, így ott száradt ahol mentem. :D
  • PacsutaTibi
    Már a GP3ba is volt száradó ív. Nemtudom a kettő között van e különbség (keveset játszottem a GP4el), illetve azt sem, hogy az ideális ív száradt vagy ahol tényleg mentünk a kocsival.
  • Hunn1a
    Jópofa volt a mai tesztnap. Ez az M23-as nagyon nem semmi, bár Chicagóban iszonyat volt menni vele (250 felett mindegy, mit csinálsz, kanyarban elkezd úszni). Laguna Secán viszont bevált, lassacskán kezdek a dugóhúzóra is ráérezni.
  • NIBI
    A technika (engine) nem számít ezt már a GPL is bebizonyította, vagy anno a GP4 a felszáradó ívvel... Szóval ez manapság nem új cucc, bármelyik komolyabb szimnek kéne ezt tudnia, régi engine-en se volt nagy trükk. :D Csak most az új progik ezzel (a semmivel) akarnak felvágni...

Hát szerintem ha itt megcsúszol, vagy nagyot driftelsz szevasz a jó időnek. :) Legtöbbször csak úsztatni szabad, amit még a gumi deformálódás enged (ha így jobb megérteni mi az az úsztatás). Persze állat a driftelés itt, ez tény, de nem gyors. :)

Sajna a felvevős dolog késik, kissé macerás és most a kamera se százas, vagyis elemem nincs (valamiért bazi hamar lemeríti még ha nem is használom, esetleg tipp erre?). Van egy 800 Mb-os vidim meg kéne vágom... :D De az se jó autóval készült, nem túl mutatós így szóval szerintem az már úgy marad. :P De tervezek egy jó vidi készítést.

Az aero túlzásával egyetértek, de épp ezért megyek csak street verdákkal. :P Azok mindent csinálnak csak egyenesen alig mennek. :D

Na nyomi neki. :P
  • Alexease
    A rangatason ne azt ertsd, hogy szo szerint ide-oda kell rangatni a kormanyt:)
    En arra ertem, hogy sajnos az SRW gumi a legtobbszor nagyon engedekeny, kicsit eltulzott es az uj autoknal az aero is sok. Egyreszt 10 eves technika, masreszt kenytelenek fun-ra (is) beallitani a nem szimesek miatt.
    Ezert a legtobbszor nagyon durvan lehet fordulni es/vagy csusztatni, driftelni.

Termeszetesen, akik elol vannak, azok nagyon pontosan mennek. Gyorsan menni talalomra vagy valoban rangatva nem lehet:) De az nem az auto vezetese, hanem a program lehetosegeinek a kihasznalasa.
    Az a tempo mar boven tul mutat az auto normalis viselkedesen:P

Tolem talasz videokat itt a topicban is, sok kozte hotlap, mind realtime, sokszro az az ido maradt fent a listaban is, nem replay (mert az szar:P).

Tegyel te is valamit. Ugy ahogy mesz, realtime felveve, ne visszajatszast.
  • NIBI
    "meg 2 masodpercet javultam volna. De az mar altalaban, az auto idetlen kezelesevel es idiota mozgasaval jar."
    Akkor fordítsuk meg a dolgot, te mutass olyan vezetést amivel ha rángatózol akkor gyorsabb vagy.
    Jó lenne megérteni ilyenkor mire gondolsz. :)
    De továbbra is azt kell mondjam, hogy az SRW-ben IS a finom vezetés a gyors, mint mindenhol máshol. :P Ha tehénfejősen vezetsz, az ugyan látványos és melós, de lassú. Olyan ez mint az alulkormányzott autó, az is mindig lassú. :P
    Vagy mondj egy repyt a hotlapból és összehasonlítom az enyémmel. Vagy valami legyen már, mert tévúton jársz. :)
    Illetve gondolom kormány-kormányt közt mondod az összehasonlítást, és nem a billesekhez, joy-osokhoz hasonlítod a kormányosokat. Mert olykor úgy előfordul hogy egy-két kanyarban jobban be tudnak fordulni a joy-osok. De lényegében legtöbbször, főleg egy technikás pályán sehol sincsenek. :D Szóval a tudásukat nem fogják felülmúlni soha csak mert joy-al mennek. :D
  • tutuhawer #928
    egyre többet körözgetek azzal a szarral(raceroom racing experience) is... Majd a sajét topicjában összefoglalom a tapasztalataimat. Az SRW meg meg-megadja magát, ami bosszant, és ehhez semmi kedvem. El tud csábítani még a szép külső és hang a RRRE felé is... Ami bődületes buziság,hogy a kanyar jelzők ott vannak jó nagy méretben színesben... Nem kell se térkép, se ideális ív, se corner marker basszák meg... Bár kikapcsolhatnám.
  • Alexease
    Ezt 3 programhoz is irhatnam, de mivel emiatt ezzel kezdtem el, igy ide irom:)

Mivel ma FIA GT futam volt Zandvoort-on (real:P), es mivel ebben is meg van hozza a cucc (MP412CGT3+palya), mentem vele nehany kort, hogyan viszonyul az igazihoz koridoben. Eloszor ezzel, aztan az iR-rel es a RRRE-szel is:D

Bar az ilyen hasonlitgatasnak nem sok ertelme van, max nagysagrendileg, mivel nem vagyok versenyzo, a programok olyanok amilyenek, es van a egy csomo ismeretlen/valtozo tenyezo (gumik, aszfalt, hofokok). Raadasul, ha ugyanazt megyek, az jo mert poen, de meg sem, mert igazabol nem tudnam megfutni.
    De lenyegeben jo buli:D

SRW: Vezetni jo, erzesre is OK, de a 2. korben megfutottam az igazi verseny legjobb koridejet;) Tovabb eroltetve sajnos elojon az SRW gumi/aero betegseg, igy erezhetoen meg en is (sok event tapasztalat alapjan) meg 2 masodpercet javultam volna. Ami a valodi pole ido:) De az mar altalaban, az auto idetlen kezelesevel es idiota mozgasaval jar.
    Ami gazosabb, hogy ha ezzel lenne event (nem talaltam korabbrol), akkor erre meg lazan 6 masodpercet (vagy tobbet!) ratolnak a tobbiek:D

iRacing: Vezetni tuti, erzesre OK. A real koridohoz 4 kort kellett fussak, ami szinte a vege is volt az elorelepesnek. Utana mar, tapasztalatbol, altalaban csak tizedeket tudok javitani. A problemasabb resz, hogy ennel 5! masodperccel mennek jobbat az iR-topposok:) Ami gazos, mert ebben nem lehet idetlenkedni, nincs SRW feeling, ha gyilkolom megbosszulja, de megis megoldjak valahogy:D

RRE: Vezetni a rugodzo FFB miatt nem annyira jo, de osszessegeben nem rossz. Hat kor alatt sem ertem el a valodi verseny koridejet (+2sec), a pole vilagvege (+4sec):D Ez jol hangzik, mivel nem vagyok versenyzo, ennyit tuti kapnek.
    Sot, a toplistaban a legjobb ido is nehany tizeden kivul van a valodi pole-tol!

Ezek alapjan (en-idok es top-idok) vicc, de az RRRE van a legjobban belove:)))))