1087
PRÓBÁLD KI AZ ÖSSZES MCLARENT ONLINE!
  • Alexease
    Az a ket GT BMW szerintem nagyon durvan el van baltazva. Persze nem vezettem meg egyiket sem igazabol (:D), de az SRW-ben rohadtul sinautonak tunik:/

Ezekkel brutalis idoket mennek, nem is foglalkozom vele. Idiota idok vannak, raadasul elvezhetetlen ilyen stilusban „vezetni”. Ez valoban a SimCade szintet sem eri el, tipikus hatulrol tologatos, talan meg gamepad-del is megy, gagyi.
  • frango
    Ez a GT3-mas BMW rohadtul felidegesít. Képtelen vagyok 1:40 alá menni vele Zandvoortban. Ja meg most nézem, hogy interben valaki 10mp-cel javította az eddigi legjobb időt...
    Valaki felvilágosíthatna, hogy milyen technikával kell itt fékezni.:) Nem tudok olyan rövideket, mint amiket a visszajátszásokban látok a toppos emberektől.
  • NIBI
    Hát igen, hibák, hiányosságok ebben is vannak. :)
    De legalább van hátranézés, ha nem látod a tükröt. :D
    Amúgy miért ne lehetne bajnokság? Simán megoldható, és érdekük is lenne...
    És akkor nem lenne gamepad meg SRW wheel. :D Mondjuk szerintem tök jó party kormány. :) Csak felkapod elmész haverhoz azt lealázod vele a G25-ösét. :D Partyra tökéletes. :P
  • Alexease
    A Raptor jo lenne, de el van baltazva a fekroelosztas es a diffi;) Gyorsan keresztbe lehet allni vele;) Teljesitmenyben lazan GT, csak ez az auto sose keszult el, palyan nem volt (max tesztelni). Foleg igy aero nelkul;P

A regi es az utcai autok altalaban jok. Viszonylag gyengek es lassuak, igy be tudjak allitani oket ertelmesebbre.

Sajnos a nagyobb, gyorsabb autok mar kicsit gazosak. A tobbseg miatt (bill., gamepad, SRW-Wheel;P) valszeg konnyebbre allitjak oket, hogy tudjanak menni vele. 84 autom van, szinte mindet probaltam mar:)

Ez a Maserati igazabol nem rossz, talan a gumi es az aero van kicsit eltulozva, plusz a diffi kicsit „merev”. Valszeg ezek miatt van az alulkormanyzott erzes es a majd' padlogazas kigyorsitas.
    De rendesen hasznalva (botvalto+kuplung) meg belefer az elvezetes kategoriaba.

Ezek meg is latszanak a hotlap idokon, majdnem 5 masodpercet kapok:DDDD Ez mar az a kategoria auto, amit nagyon durvan tudnak tolni, kihasznalva a egyszerusiteseket a beallitasoknal. Raadasul Mid-Ohion mindig durva idoket tolnak, valamit nagyon tudnak:P

Ebben bajnoksag nem lesz, meg egy szerencsetlen tukrot sem tudnak a cockpitbe tenni evek ota:DDDDDD

Raadasul, ami mar a bosszanto kategoriaba tartozik, vannak eleg szar cokpitek. Minimal FOV-on es teljesen elore tolva a nezetet is haterbb van mint kellene:/ Sot van olyan auto, ami fel kormany szelesseggel el van csuszva oldalra:/

Elhiszem hogy sokan nem hasznaljak a cockpitet, csak kreditbol vagy nyeremenybol vasarolnak, de en az autok nagyreszet kifizettem, vagyis ne szopassanak mar meg ilyen gagyizassal:DD
    Ezzel szamomra lazan hasznalhatatlanna tudjak tenni a progit, azt erik el, hogy naponta fogok levelet kuldeni nekik, hogy rakjak rendbe a belso nezeteket:DDDDDDD
  • NIBI
    Mondjuk szerintem a street autók nagy többsége hatalmas élmény és igencsak reális. Ezt a Raptor dinoszauruszt leszámítva. :D Ez már bőven elmenne GT katba is.
    De a többi király, van idő mindenre, nem lehet csak úgy akármekkora gázt adni, és van idő lereagálni. Ilyen egy street verda!
    Sajnos GT-re még nincs pénzem azokat még nem próbáltam.

Mondjuk ez a Maserati így ezzel a setuppal elég összehasonlíthatatlan bármivel is... Amúgy Szabi azon lehet fékerőt állítani. :) De sajna attól még mindig mocskosul alulkormis marad. Így én nem jöttem rá mit is tud igazán.

Egyelőre élvezem SRW-t és várom hogy bajnokságot lehessen indítani. :P Autó és kategória választék már most is szuper. :)
  • NIBI
    Szósz azt adom profilom. :P
  • Szabi #680
    evo x-em van csak
  • NIBI
    Majd mondd ezt akkor mikor egy street verdát is alig tudsz majd a pályán tartani. :D
  • Szabi #678
    nálam ez még simcade-nek se elég, ehhez képest még az ACR is szimulátor, pedig ott is vannak hibák... :D
  • Alexease
    A felhasznalok tobbsege miatt, a legtobb autbol kicsit sin- vagy drift autot csinalnak, ugy jobban tudjak terelgetni;) De meg hataron belul van, nem annyira buta.
    Persze a hotlap idokon sokszor meglatszik, hogy vannak autok, amelyeken eleg jol ki tudjak hasznalni ezeket a „funkciokat”:)
  • Szabi #676
    MC12 kanyarbejáraton fékezéskor megy tovább egyenesen, de kigyorsításnál semmi megcsúszás o.0

a sok sumaher meg állandóan pörög vele, nem értem én ezt, pedig off minden csak a kuplung nem :D

az autó miatt szenvedtem egy 45percet a játékkal, majd indítottam egy rf2-t és vigyorogva terelgettem a járgányokat :D
  • Alexease
    A QuickRace messzirol kerulendo, full arkad:))))

Korabban sok online-t mentem vele, de altalaban elengedtem a mezonyt, es a vegerol kuzdottem fel magam. Ugy sincs semmi dijazas, a korokert meg ugy is megadja a pontokat.
    Szandekos lokdosodessel ritkan talalkoztam, inkabb csak NFS-style-ban nyomjak;)

Nem expert a fizika, de vannak jol eltalalt autok benne. Normalis pedal/valto hasznalattal elvezetesek.
  • Szabi #674
    ha már a kedvenc autóm kipróbálható ma, akkor mentem pár karikát óra ellen, majd felnéztem multy-ba is, de kár volt.. rajtnál fél mezőny keresztbeáll, majd első kör végén hátulról meglöknek, becsúszok a bokszbejárathoz 200fölött, visszarántottam a kormányt azonnal, de már egyből jött a stopandgo... -.-"
  • Alexease
    Veletlen volt, de ha jol lattam, az egyiknel nem hagytad annyiban, ki is csusztam a tutibol;D Ha nehany oraval korabban lett volna a „visszavago”, talan meg beprobalkoztam volna, de igy csak reggel neztem ra, akkor mar mindegy:P
  • Toya
    Kicsit nem figyeltem oda Alex és máris mindenhol megelőztél az eventeken :)
  • tutuhawer #671
    kösz a gyors tippet, állítgatom majd a napokban, hogy valami alakuljon. Értem én, hogy mindent lehet a quick race-ben, de az egész mezőny is lerajtol engem, elmennek olyan helyeken, hogy... Alex Zanardi is csettintene pár dugóhúzós előzés láttán. Gondolom, sokan értetlenkednek, hogy ki ez a béna... 920-as ratinggel. Én is értetlenkedek néha, hogy hoztam ét ennyit a régi rendszerből

A versenyek díjazását már figyelik, és nagyon rámennek, hogy mindenki csak egy nehézségi fokon tudjon nyerni egy eseményt
  • Alexease
    Tegnapi Event zaras, nem volt nehez bekerulni az elso 10-be, 8 indulo volt osszesen, abbol 2 SRW-s, 3-an pedig tegnap este futottuk az idoket;) Az elso 2 embert nem szamolom, mert mindenhol ott vannak, es eleve masodperceket adnak mindenkinek.

Itt is rinyalhatnek, hogy 6 masodpercet kapok, es eselytelen es ertelmetlen a dolog. De leszarom:P Persze nem tudom hogy mennek, hogy kezelik az autot, de szinte biztos vagyok benne, hogy ezt az ~50 eves autot nem ugy hasznaljak (nezet, kormany, valto, pedal) ahogy kellene;P

Lehet hogy amugy is elkalapalna, nem tudom, de nem is erdekel, a lenyeg, hogy en elveztem, es tuti korrekttul mentem az autoval.

Teny, hogy ok valszeg egy fillert nem fizettek a programert soha, en meg folyamatosan csengetek, de ez is lenyegtelen, mert amig erdekel es elvezem, addig leszarom a rendszert;)

Ezzel a resszel ugy sem tudna mint kezdeni az SRW, uzletileg sem eri meg korlatozni es technikailag sem lehetseges (fizika, gumik, kontroller kulonbsegek).

• Alexease
    Ugy allitsd be, hogy neked jo legyen, ahogy te szereted, igenytol fuggoen, elvezd a vezetest. Ez az elsodleges.

A 270 biztos gagyi, ezt mar irtam, az inkabb gamepad style, olyan auto eleve nincs:D Minimum 500 fok, ha minimalis realitast is szeretnel.
    De a realitashoz hozzatartozna az autofuggo pedalozas es valtas is, ami sokszor macerasabb mint a kormanyzas.

En mindent 900 fokon hasznalok, es ahhoz allitom be (ha lehet) a kormanyattetelt. Vannak regi autok/palyak, ahol neha-neha szinte at kell fogjak;) Ami teljesen normalis, de en csak igy elvezem, igy latom ertelmet.

De ugyanigy, nem fogok regi autot pillangoval/2pedallal sem hasznalni.
    Sot, vannak „uj” autok is, amelyek ugyanigy hpatter/3pedalosak. Pl. a tegnapi 787 Group C Mazda, eleve ~20 eves, h-patternes, kuplungos. Az csak igy elvezetes.
    De ugyanigy a Maserati MC12 GT1-es is kuplungos, es meg sorolhatnam.

Felesleges hasonlitgatni az idoket, nincs ket egyforma igeny. Raadasul a QuickRace-ben (es az Eventekben is) „minden jatszik, minden nyer”:) Vagyis minden segitseg, nezet es kontroller (sokan mennek gamepad-del).
    Szinte felesleges a koridoket es a helyezeseket hasonlitani.
    Max olyanokhoz, akit ismersz, es tudod hogy megy. De meg ott is lehetnek durva elteresek.

En Toyahoz szoktam nezegetni, ot ismerem, sokszor tizedekert harcolok, de sokszor (szo szerint) masodperceket kapok tole is:DDD

Az rF1 is fizetos, most a warez lehetoseg felejtos, maganugy;)
  • Penge88
    500 fok és 20 fok a kerékelfordulás, én így mentem. De szerintem 500 fokhoz elég a 18-as kerékszög is, attól függ, hogy a kormányzási tengely érzékenysége mennyi.
  • tutuhawer #667
    Hány fokra kellene állítanom a valós élményhez a kormányt, miközben a Mazda 787-est vezetem? Noob vagyok, ha gagyizok és 270-re teszem, mert 500-as elfordulási szöggel alig győztem. mi van, ha mindig csak rosszabb lesz, amikor elkezdem variálni a PIT-ben a steering lockot? Akkor maradjak meg a gagyi módszernél? Vagy ha normálisan akarok előrelépni, akkor a gagyizás baromira nem ajánlott? Próbáljak másik játékot, ami megy normálisan, pl lépjek rfactor 1 felé, ahol nem kell eredeti játék a versenyhez?
    Vagy csak leszegett fejjel menjek előre...?

/sokat gyakorolni nem tudok, tényleg 1 óra a max, amit egyhuzamban tudok futni, utána előrefele akár egy másodpercet laggolok, így nem tudom kitalálni, mi a tuti/
  • NIBI
    Na de jó hogy említetted a plugint, használ valaki külső kijelzőket?
    Nem tudom hogy lehet életre bírni, pedig elvileg kezeli az SRW. RPM és fokozat kijelzőm van de így csak dísznek sajna. :D
    Nekem a virtu tükör nem hiányzik, SRW sokkal jobban kezeli a 3 monitort mint az iRacing, és így minden tükröt látok és hatalmas élmény hogy ott látok mindent ahol van. Persze az 1 moncsisoknak biztos szívás. :D
    Elolvastam az újításokat hát emmá tetszik, ugyan kb csak felét értem de már azok is jó irányzatok. :) FFB-n kéne még alkotniuk, nem rossz nem rossz, de lehetne jobb is. :P
  • tutuhawer #665
    ott van az, gondolkodnak rajta... szerencsére
  • Alexease
    En linkeltem korabban, de ha jol latom, a grid girl mar kikerult;) Teljesen felesleges lett volna.
  • tutuhawer #663
    Hébe-hóba, amikor már versenyre nem tudok elindulni, mert megadja magát a gépem, a menü még jó, szoktam kérdezni a főnököket, mit terveznek, és a 2 bemutatott pályán (Assen és Laguna Seca) kívül Cadwell Park van jó állapotban már. Újítani nagyon szeretnének sokmindent, talán már linkelte is valaki
    http://community.simraceway.com/simraceway/topics/feedback_and_suggestions_2013
    Plusz infó még, hogy a WTCC-t és a V8 Supercarst is szeretnék. Nem én kérdeztem, ők mondták. Valamelyikük :) A privát futamok megoldása is tervben, gondolom még a nyáron. Én is bizakodom, de addig még be kell lépnem néha NFS-be is, meg ide is, egyéb játékom nincs.
  • Alexease
    Elsosorban a nagykozonseg fele nyitogatnak, abban van az uzlet. Rengetegen jottek at az NFS cuccokbol, meg is latszik a quickrace-eken:)
    Nekik sok auto kell, rovid, gyors, zuzos versenyekkel.

A tervezett fejleszteseknel is az ehhez kapcsolodo, amugy teljesen felesleges hulyesegek vannak. Pl. ami tervben van, az a gridgirls:) Mi a szarnak?!:) De a virtualis tukor a cockpitben csak eldontes alatt van:P

Addig jo, amig nem gagyizzak el az autokezelest. Allitolag tervezik a plugin-ek bevezeteset is, igy talan lesz valami RealFFB is.
    Telemetriat nem irom, mert ebbe felesleges:P
  • NIBI
    Ezek szépek! :P Bár ez a fícsör sem nekünk készül, sokkal inkább a vérpistikéknek. :D
    De én konkrétan az ütközési modellre gondoltam hogy gagyi. Amikor egymással ütközünk vagy inkább szorongatnak és a hátrébb lévőt sorolja be az előrébb lévő mögé, ergo aki előrébb van és unfair módon letereli a mellette lévőt meg hasonlók, akkor azzal mégis az unfairül vezető nyer teret és időt. Más szimbe háromszor meggondolnák hogy leterelnek-e... mert ha ellentartok ő forog be elém. :D Előbb utóbb megtanulnák. :P
    Meg hát azért vannak gagyi ütközések is valljuk be. :D Ennél jóval kifinomultabb bármelyik szim.
    Azért rinyálok ennyire, mert ha ezeken változtatnának meg kicsit még építenének a rendszeren, akkor lazán vetélytársa lenne bármelyik szimnek. Simbin féléket lazán verné, nyilván azért az AC-vel vagy ilyen szintű hardcore-okal nem venné fel a versenyt, de igen ütőképes lenne. Csak ehhez kell, hogy bajnokságot lehessen rendezni, nem csak a sok őrült ellen quick race-ezni. :S Nem is tudom erre miért nem gondolnak... rengetek embert szereznének ezzel akik szívesen nyomatnák a programot és akár költenének is rá. :)
    Én nagyon jó átmenetnek érzem a Simbin/rF (vagy akár iR gagyiságait beleértve) féle fizika és a hardcore szim között az SRW-t. Szóval drukkolok nekik, de úgy tűnik ez nem mostanság lesz olyan amire én gondolok... :(
    Én nagyon szívesen tolnék hosszútávú (1-1,5-2-3 órás)futamokat értelmes ellenfelekkel, vagyis magyar bajnokságot az SRW-vel. :) Tanulniuk kéne iR rendszerből kicsit...
  • tutuhawer #660
    KÉP
    KÉP
  • tutuhawer #659
    szasz, épp a törési modellel kapcsolatban emlegettelek: van ugyanis saját törési modellje az SRW-nek, de annyira bugos, hogy marha régóta nem használjuk.

Az egyik oldskool spíler mondta, hogy baromira bugos, de annyira, hogy ... ki kellett venni a játékból kicsit :)
  • NIBI
    Alex a napokban kipróbáltam (végre :D) eme kormány setupodat. :)
    Annyi a különbség hogy nem keményedik olyan hirtelen így a kormány, azaz finomabb az irányítás. Annyit állítottam hogy gázra nem remegjen, mert azt úgy is tudom mikor adok gázt, és rezgett végig, de amúgy minden mást hagytam és sokkal jobban bejön mint a gyári.
    Az mit számít hogy a fájlban 900 fokra van állítva? A grafikus kormány elfordulását adom meg ott?
    Kezd komolyabban érdekelni SRW, csak mindig felhúznak az állatok akik bedurrannak a kanyarba akár rajtam fordulnak, de kijönni képtelenek és tök lassú a tempójuk így, és a nagyobb baj az, hogy azt hiszik tudnak vezetni.
    De reménykedem hogy fizetős versenyen nem ilyen ostobák. :)
    iR-re bepöccentem, lehet inkább ide költök SRW-be. :P Bár itt meg nyerek mindig az eventeken, de azért egy húzósabb autóra nincs még zsém, ezért gondolkodom a költésen. :)
    Van pár autó ami SRW-ben sokkal nagyobb élmény vezetésre és fizikára is mint iR-ben a legtöbb autó. :( Csak hát a gagyi ütközési modell és a sok ostoba... :D
    Még őrlődöm... :P
  • tutuhawer #657
    azért kérdeztem , mert sejtettem, hogy nem túl jó, amit használok megint, és fura. A garázsban való beállítgatást is vágom, de azt mindig elfelejtem, azzal az a gond. Inkább ki-be lépek a profilerhez, ha engedi a gépem, és állítok valamit ott.
  • Alexease
    Az SRW programon belul nem foglalkozik/szamolja a kormanyelfordulas ertekeket. A driverbol megkapott teljes elfordulast szamolja, ahhoz hozzarendelve a beallitott kormanyszoget.
    Itt minden autot olyan kormanyelfordulassal hasznalsz, ami a driverben van beallitva;)
    A garazsban kell utana alitani a kormanyszogeket, ami nehany autonal nem az igazi.

Ha eredeti kormanyelfordulason akarod hasznalni az autokat, az itt eleg maceras, mert ki-be kell lepegetni:/

Amugy altalaban a verseny autok (openwheel, GT stb.) 400–650 fokkal mennek, az autcai autok 900–1200. 270-nel semmi sem megy:) Meg az F1 is 500 fok felett van:P
  • tutuhawer #655
    Ha normálisan akarom vezetni a Bentley-t, akkor 900 fokon kell használnom a kormányomat? Mindegyik utcai autónál 900 fokon kell? Honnan tudom, hogy nem annyit fordul a valóságban a kormány, hanem kevesebbet? A versenyautóimat ha használom, 270-t állítok a profilerben: szar beállítás? Amatőr dolog?

+Kerékpárom van, autó nincs, sose volt
  • Giovanni #654
    Giovanni75 :) De csak ahogy időm engedi... az meg nem sok :(
  • tutuhawer #653
    nem lenne szar a zászlós megoldás a játékban, hogy lássuk, ki kicsoda, honnan jött...
    Nem lenne szar akár a skill pontot mutatni a chatben...
    Egyre több böngészős funkciót terveznek a játékon belülre tenni, mint most a profil ablak vagy a NEWS, szóval reméljük , könnyebb lesz megtalálni a magyarokat vagy elkerülni a lengyeleket.
  • Toya
    Milyen név alatt mész a SRW-ben?
  • Giovanni #651
    Ha mondhatom magam szimes terepről érkezőnek :) Én jól elszórakozom vele :)
  • tutuhawer #650
    Én minden nap összefutok magyarokkal a quick race lobbikban... A fórum azért lehet esetleg kevésbé népszerű, mert sokan ligákból jönnek, és csak a játékot figyelik, sg vagy prohardver fóruma fel se merül. De attól még van - első blikkre - 20-25 spíler, akit kiszúrok, mert magyar. talán több, mint 30 is. A saját környezetemben én népszerűsítettem, mert vannak jó arcok az online NFS-ben, a Worldben, akik megelégelték a sok faszságot és beléptek SRW-be. A szimulátoros terepről én nem tudok magyarokat mondani , nemhogy szimes, de online múltam is alig van... /csak az ingyenes játékok vannak meg eredetiben /
  • Alexease
    En sem ertem, pedig valoban jo. Nem HC szim, de vannak eleg kellemesen vezetheto auto. De osszessegeben sem neveznem butanak, leszamitva 1-2 autot, ertekelhetoen mozognak.

Teny, hogy az online resz eleg arkados es rovid versenyek vannak, sajat szerver lehetoseg nincs, az offline meg „csak van” benne, az egyen AI-k miatt. Valszeg nem szeretnek csak hotlapozni.
  • Alexease
    Nekem is a regi autok teszenek, bar van az ujak kozott is hasznalhato. Nekem szinte minden auto megvan, kiveve azt a nehany nagyon durva aru cuccot;)

Csak kreditbol nehez epitkezni, de azert nem lehetetlen, de talan egyszer azert erdemes beruhazni valamelyik olcsobb Boundle-ra. Kezdesnek a legjobb a 25 auto 10$-ert (https://www.simraceway.com/bundles/top_25?locale=en).

Az online versenyeket naponta cserelgetik, arra nem lehet alapozni.

Inkabb kezdesnek event legyen vele, azok kozott nezz korbe.
  • Toya
    Sajnos ebben nem tudok segíteni. Nekem stílusban a régi kocsik jönnek be. Az általad említettek közül csak a Sierra vsn meg, ami egy jó kis 'munkás' gép.
    A modernebb kocsik közül csak néhány van meg és azokkal sem tudok rendesen menni :-D

Érdemes várni és 2-3000 creditnél költekezni, akkor már jobb kocsikat is vehetsz vagy 8-10000 creditért csomagokat nézegess inkább.
    Tudom sokkal több kört kell teljesíteni, de a csomagban vett autók olcsóbbak.