273
-
mk452001 #73 köszi, anno végigzongoráztam a billentyűzetet, eszerint a num entert hagytam ki (bár amennyi kombinációt használ szerencsétlen, még zongorázhatnék egy ideig, mire mindent megtalálok)
köszi -
myers90 #72 Külső nézetre a num-enterrel tudsz váltani, a futót behúzni nem tudom, hogy lehet-e, de ha igen, szinte biztos hogy az egérgörgős menüből kell. -
mk452001 #71 Sziasztok!
Nekem eddig nagyon bejön a játék, lenne vele kapcsolatban két-két kérdésem/észrevételem
Külső nézet van-e, és ha igen, mivel hozható elő, illetve a futót be lehet-e húzni valahogy a Heavy-n, mert nekem eddig nem sikerült?
észrevétel: amikor a heavy-t vizsgáltam át kijött, hogy az üzemanyag-rendszerrel, meg a sebváltóval gond van. Ezután vettem észre, hogy a kerozintöltő nyílás alatt egy kb. 10-15 centis olajfolt, a heli alatt meg pár csavar, meg anya van (mondjuk a sebváltó felül van, nemtom mit keresett a gép alatt XD)
már kétszer találkoztam madárfészekkel is a heliken, az egyik a heavy hajtóművének beömlőnyílásánál volt, ezt még elfogadom. De milyen őrült madár az, aki az MD-500-as (light) kipuffogojának a burkolata alá fészkel, és hogyan, ha az állandóan csukva van?
Apropó: nektek is volt olyan, hogy a játék l.: 3 hibát írt ki a helinél, de te csak 2-t találtál meg, pedig mindent átnéztél? -
#70 A gázkart nem is kell. -
#69 Ha valakinek megvan, töltse már fel valahova a kézikönyvet, már ha létezik egyáltalán.
Gondolom amit linkeltem kép, az a rotorlapátok dőlésszöge, ami befolyásolja a gép emelkedését, süllyedését.
A gázkart én nem szoktam bántani, megy FULL-on.
-
#68 Mára terveztem, de még csak az elején tartok. Most azt mondom, hogy hétfő-kedd. -
#67 Szépen végigrepültem a bálnamegfigyelős bevetést. Kimenni a géphez és beindítani, majd felszállni és megkeresni a bálnásember hajóját, ez még nem volt annyira összetett. Mellettem ült az ember a kamerával, a jó felvételhez pedig elég közel kellett menni. Néha függeszkedtem, néha csak kőröztem felettük, végig finom pedál, kollektív és ciklikus kar mozdulatokkal. Na ez megtanítja az embernek, hogy semmi hirtelen mozdulat. :)
Néhányszor annyira le akartam lassítani, hogy teljesen leengedtem a kollektív kart, közben a jobbra ülő csoki mellett próbáltam szemmel követni a bálnákat. Húztam is a gépet, a sebességgel együtt a magasság is csökkent. Uhh de jön a víz, kollektív tökig felránt, közben a pedálokat is lépni kell, végül nem estem vízbe.
Ez az egy repülés 40-45 perces volt, a végén leszállás. Akkor már nem mertem autohover nélkül operálni, kár lett volna a végén összetörni a helikoptert.
Szóval eddig jó móka és ahogy olvasom a Bohemia által küldött pdf-et, lesz még pár izgalmas reppenés. -
#66 Sanyo, mikorra vérható a cikk? -
Solt #65 :D -
#64 Azt hiszem, hogy a cikkben ki kell térnem a helikopter működésére és az irányításra is. :) -
#63 Ami még eszembe jutott. Talán nem indul be a második motor rendesen? Hamarabb felszállsz, minthogy mndkettő felpörögne?
Várd meg mindig a READY TO LIFT UP! utasítást.
-
#62 Ahogy Sanyo írta:
A TORQ-ot tartsd semleges színben. A gázkart max 3/4-ig told fel. Bár ezt gépe válogatja. Van aminek lehet tolni FULL-on végig.
-
Solt #61 Nekem RoF alatt pl driverben 50%, a játékban meg minden gyári, így nem kell küzdeni vele, de még jól érezni az átesés határát... -
Solt #60 Trükkösen? :) Nekem simán ment mindkettőben... :) -
#59 Semmi, valamiért nagyon letekertem és azóta nem is foglalkoztam vele túl sokat. Bár 2 óra repülés után nem is vágyom erős FFB-re. :) -
#58 Túlságosan húzod a kollektív kart (bal kézben), így túlterheled az erőátviteli rendszert és a hajtóműveket, amik tönkremennek.
Nézd át a joystick, gázkar, kollektív, pedál kontrollerek beállításait, lehet hogy valamelyik nincs rendesen bekalibrálva, ezért egy kis mozdításra is nagyot "ránt". -
#57 Hmmm ... Az érdekes ... Sem Rof sem CoD? Nekem azokban működött ... Bár trükkösen ...
Ha leporolom a joyt, majd elküldöm a beállításokat ... -
jocking #56 Ja, még annyit tennék hozzá, hogyha ez történik, akkor az RPM feliratú lámpa sárgán, a TRQ feliratú pedig először sárgán, aztán pirosan világít. -
jocking #55 A kampánnyal másnak még nem volt gondja? Most az Operation Longbow pályán járok, ahol egy katonai helikoptert kell vagy 30 km-re elvezetni. A gond csak az, hogy addig eljutni egyszerűen lehetetlen. Van, hogy felszállás után szinte azonnal, van, hogy a cél előtt 5 km-rel, de a helinek ha egy kicsit is hozzáérek bármelyik kezelőszervéhet (emelkedés, fordulás, ilyenek) akkor leesik a fordulatszám, mintha lefulladna a motor és dugóhúzóba kerülve belefúródok a hegyekbe. Mitől van ez? Ez is a védelem része lehet? -
#54 Nálam általános beállítási hiba lehet, mert egy szimulátorban sincs FFB. :) Kicsit rázza a botot, de csak annyira hogy érezzem, működik.
Most repültem 2 órát és egyre jobban tetszik. Az MD 500 is kezesebb lett, csak nem kell annyira rángatni és egy kicsit előre kell gondolkodni. Elkezdtem a karriert, a cikk pedig készül... -
Solt #53 Armából, és a bétából kiindulva tuti van, de sokat ne várj tőle... nem egy RoF :) -
#52 Helló mindenkinek! Próbálta már valaki a v1.02-es javítást a Reloaded-féle töréssel? -
#51 Tényleg Urak ... a lényeg: FFB van? -
mk452001 #50 Sziasztok!
Nekem nagyon bejön a játék, utoljára ebben a kategóriában a Search & Rescue 4 kötött le
Nem tudtok véletlenül valami hasonló játékot repülősben? -
kjhun #49 Aki még semmilyen patchet nem rakott még fel a játékra itt a megoldás RELOADED-éktől a FADE másolásvédelemre: Take.On.Helicopters.NFOFix-RELOADED -
Solt #48 Saitek-X52... a bot elcsavarása a rudder, ahogy írtad is. -
#47 Tudtok ajánlani valami jó HOTAS rendszert elérhető áron?
A pedál nélküli HOTAS-okban mi helyettesíti a pedált?
pl.:
AHh, most leltem ezt a képet és rajta is van, h a joy elcsavarása lesz a rudder.
-
Solt #46 Hát ez nagyon nem korrekt... :(( -
#45 A teheremelés csak egy dolog, utasszállítás, kommandósok kirakása, légimentés. Ha ismerős a régi SimCopter, akkor kb. az a kategória, csak sokkal jobb grafikával. :) -
ricsa008 #44 Sziasztok
Ez lényegében olyan mint pl egy Euro Truck S. ? Felveszek valamit és leszálítom? Vagy hogy kell elképzelni? -
#43 Ki is jött az 1.02 patch. Soltnak köszönöm a tippeket, megpróbálkozom a tuninggal. :) -
#42 Üdv Solt Mester! Semmi sajnos :(
@kelemenlajos: Itt figyel a polcomon majdnem az összes jelenleg a piacon lévő harci repülő és heliszim, viszont polgári eddig még nem kötött le ... (Search and Rescue viszont tetszett ...) -
#41 Szevasztok!
MEGOLDÁS A HULLÁMZÁSRA!!
A beállítások/videónál a "Prostprocess Effect"-et kapcsold ki (disabled) és megszűnik. A Gyártó logo néha-néha megjelenik, de hullámzás nem követi.
Egyébként én egy simtransmitter nevű RC si irányítóval nyomom, csak az a baj, nincsenek rajta gombok.
Egyébként nekem nagyon bejön. A sztori vonal is megfelelő, fordulatos, a feladatok is kidolgozottak. A párbeszédek sem elnagyoltak, jókat lehet kacarászni rajta.
Lelkes amatőr vagyok. A Search and Rescue óta várok egy normális civil helis játékra. -
Solt #40 Küld el privátban, hogy milyen lapod van, mennyi és milyen ramod... csak, hogy ne itt offoljunk! :) -
#39 Igen, 1055T. Megköszönök minden infót. :) -
Solt #38 X6-d van nem? Szinte mindenki ilyen 3.6-4GHz közt használja... gyári hűtővel is mennie kell legalább 3.6-n... Ha gondolod utána nézek, hogy mi a nyitja a dolognak... -
#37 Korábban próbáltam már, de nem volt stabil. -
Solt #36 Picit emeled meg a cpu-d órajelét... alapon karcsú az nem? -
#35 Tréninget a teheremeléssel kezdtem, jól jön az autohover ilyen esetekben. :) Az autorotáció gyakorlásánál sajnos az MD 500 túl ideges (vagy én), ha le is tudom tenni, akkor is felborul. Minden expert (legnehezebb) módban.
A Bell 412 és az AgustaWestland AW101 viszont nagyon jól fekszik nekem, sokkal nagyobb élmény repülni velük. Érzésre változott a repmodell a béta óta, vagy csak simán belejöttem. :) Az irányítás jobb lett, a kollektív kar már nem ugrál ha a G940 gázkarjára állítom. 1920x1080-ban 17-25 az FPS, kb. ennyi volt a bétában is. A cikkben hosszabban is le fogom írni, +1-2 videó is lesz, de nemsokára mennem kell, a párommal vacsorázni megyünk. -
Solt #34 Szia Dummy!
Van valami infód az új logitech driverről? Hihetetlen, hogy több mint egy éve nem frissítették... :S