273
\'Take
  • gyuri35
    Köszönöm szépen a kimerítő választ!Köszi!
  • moonster
    Szia!

SZerintem...
    A pötty a középponttól kivetített repülési irány. Ha fent van, akkor előre repülsz, ha oldalazol, akkor oldalra mozdul ki.
    Ha bekapcsolod az auto-hover módot, akkor zöld pötty jelenik meg a közepén és ahhoz igazítja a heli mozgását, azaz, hogy lebegjen.

A bal oldalon lévő mutató középen egy nullával az emelkedés és a süllyedés sebességét mutatja.

A jobb oldalon lévő zöld sáv pedig a főrotor lapátok dőlésszögét,(kollektív kar) szerintem. Ha középen van, akkor tartja a magasságot, ha egyenesben van a gép, ha fenn, akkor emelkedik, ha lenn, akkor süllyed.
    Ha előre haladsz, akkor közben emelkedni kell, h az előre, azaz lefelé haladó mozgást kompenzálja az emelkedés.

Biztosan van a műszereknek hivatalos, szakmai nevük is.

remélem nem mondtam nagy baromságokat.
    Sanyo majd megerősít vagy kijavít.
  • gyuri35
    Sziasztok!
    Elmondaná valaki,hogy jobbról balra a második műszer micsoda, és mit jelent benne a fehér pötty?
  • gyuri35
    Tévedsz,van joystick-om,de nem szeretem használni.Egyébként egy gázkaros joy,de nincs hová tennem annyi cucc van már az asztalon!
  • breed24
    Üdv.Nekem olyan problémám lenne , hogy elkezdtem a challenge módban játszani.Első kiválasztottam mikor egy hajóról kell egy fazont megmenteni , majd elvinni a kórházba és aztán el kell repülnöm egy megadott helyre.Na már most ez megtörtént , kint vagyok a menüben challenge és gondoltam megnézek egy másik pályát is de nem engedett másik pályát választani.
    Ugye amit elkezdtem az mellett megjelent egy pipa.ha rá kattintottam egy másik pályára lent ugyan az volt ( nehézségi szint , restart , resume)
    A kérdésem az lenne , hogy tudnám ezt orvosolni?Elméletileg teljesítettem a küldetést.Zöldel ki is írta mikor leszálltam , hogy kész.
    Nem tudom hogyan tudnék a challenge-en belül másik pátyát választani.
    Előre is kösz a segítséget / ötleteket!
  • sure
    Az a sanda gyanúm, hogy nincs joysticked, így valóban elég nehéz lehet.
  • gyuri35
    Az a sanda gyanúm támadt hogy ezt a játékot alacsony vérnyomású emberkéknek fejlesztették!
  • gyuri35
    Akárhogy kínlódok vele a második automentés után mindig leesik,addig semmi gond!
  • gyuri35
    Köszönöm szépen,megtaláltam egyébként beginner-en volt!
  • sure
    Nézd meg a nehézségi szint beállításainál: Options -> Game options -> Difficulty -> Ha expertre van állítva, nem is engedi bekapcsolni az auto trimet, tedd Trainee-re -> Edit, alulról a második lehetőség.
  • gyuri35
    Akárhogy forgatom az egérgörgőt csak manual trim-et és engines off-ot ír!
  • gyuri35
    Bocs hogy ilyen tudatlan vagyok,de azt eszik vagy isszák?
  • sure
    Auto trim be van kapcsolva?
  • gyuri35
    Ja, már láttam a földhöz hasonló bolygót amit nemrég felfedeztek!Tegnap csak lebegtem hozzá sem nyúltam semmihez,gondolt egyet a föld felé fordult a gép orra és bele is állt szépen!
  • moonster
    Az már majdnem a sztratoszféra :D
  • gyuri35
    Még az este rápróbáltam újból,arra figyeltem fel,hogy az automentést visszatöltve valamilyen rejtélyes okból 50 méter "magasra" tölti vissza a gépet!Nem csoda ha olyan könnyen leesek vele!
  • gyuri35
    Küdetés.A legelső, a mittudoménkicsodát kell elszállítani valahova.Pár km.-re vagyok a céltól és mindig leesek.
  • moonster
    Ha ez egy küldetés, akkor valószínűleg így van scriptelve. No de az is lehet, h a szoftver-védelem része.
  • gyuri35
    Sziasztok!Ahányszor fordulni próbálok valamilyen vélpont irányába,bármilyen finoman csinálom megbolondul a gép és belevágódik a földbe/vízbe!Hol rontom el?Gázt, kollektívot nem piszkálom a kurzorbillentyűkkel próbálom óvatosan irányba fordítani,ha sikerül is megbolondul a gép a fölf felé fordul az orra és kampec!Mitől van ez?
  • moonster
    Igen, scriptelt esemény volt. Nah majd megpróbálom még egyszer...húszszor.:D
  • Sanyo
    Tudom, meg is szenvedtem a befejezéssel utána. :)
  • mk452001
    Hali!
    Az a gép nem saját volt, és a sztori szempontjából fontos volt, hogy lerohadjon.
    Remélem nem lőttem le a poént
  • Solt
    Nagyszerű... :)
  • Sanyo
    A community preview idején, azóta nem.
  • Solt
    Mester! :)

Neked trackir problémád nem volt? Én a demoval próbálkoznék, de behülyül alatta a trackir. :(
  • Sanyo
    A gázkart hagyd a fenébe, a kollektív kart engedd le tökig és csak a kilebegtetéskor húzd meg.

A másik lehetőség, hogy odafigyelsz a karbantartásra? Ha a gép régen volt javítva és éppen kicsit túl is terheled, könnyen ez lehet az eredmény.
  • moonster
    Kampány volt, de nem katonai, hanem civil. A tengerről kellett elhozni pár konténert. Nagyon nehezek voltak, valószínűleg nehezebbek, mint amit bírt a gép. Amikor a harmadikért fordultam vissza a felszállás után 1 perccel, ahogy szoktam hasítottam az erdő felett 3 méterrel :D , benyögte, h engine failure. Kicsit feltudtam húzni az orrát, de hiába kerestem jó helyet, nem nagyon találtam.
    Amit csináltam, a gázkart lehúztam minimumra, megpróbáltam siklásra állni, de a végén mindig nagyon becsapódott.
    Próbálkozom még.

más
    Megvettem Steam-en az il-2-t, most akciós volt, talán még most is az. éjfélig.
  • Sanyo
    A gyakorlás közben, a kampányban vagy csak úgy? :) Én a kampányban már akkor elkezdtem a leszállást, amikor még el sem kezdtek lőni, így mire leálltak a hajtóművek, már csak kb. 2-3 méterről kellett ledöccenteni a gépet. A gyakorló bevetésen nekem sem sikerült, bár egyre jobban ment az utolsó próbálkozásoknál, végül meguntam a sok visszatöltést.
  • moonster
    Meggyűlt a bajom az auto-rotációval. 20x odavertem a madarat. Valami tipp, tuti leírás?
  • József István
    Valóban nem fejeztem ki magam egyértelműen. Elnézést!
    Természetesen rendelkezem házilag elkészített fejmozgás érzékelővel. A használhatósága nem elég egyértelmű, bizonyos játékok esetében (természetesen nem műszakilag!).
    A Black Shark esetében nagy hasznát vettem!
  • DummyBoy
    Üdv! Én nem vagyok olyan nagy helifan, de ameddig én néztem, a DCS-nél egyszerűbb, az Arma-nál azért komolyabb ... Bár csak pár kört reppentem vele.

Freetrack: Elvileg a game alatt működik a freetrack, ha erre gondolsz.

Ha pedig az építésre, akkor a pcpilot-on van leírás: FreeTrack leírás

Valamint itt az SG.hu-n is van topikja :)
  • József István
    Üdvözlet!
    Szeretem a szimulátorokat. Feltéve, ha valóban szimulálnak. Sajnos ez az Armák repülős részére egyáltalán nem mondható. Remélem, hogy nem azon alapszik. Tudom, hogy letölthetném a demót és kipróbálhatnám, de az kevésbé szociális, mint felebarátaimat kérdezni.
    A kérdés: Csak simán körülményes az irányítás, vagy valóban realisztikus. Ezt egy helikopter fanatikus meg tudja állapítani.
    A másik: Freetrack-el próbálkozott már valaki?
  • Solt
    Csak most tudatosult bennem, hogy megelőztelek! Király, ilyen is ritkán van!! :D
  • Béla9248
    És pl. ha a gamepadom szeretném beállítani azt hogyan tehetem? Próbáltam és engedélyeztettem is de mégsem veszi azt amit nyomok!
  • Béla9248
    Sziasztok!
    Kis segítség kellene!
    Az irányítást szeretném beállítani de valahogy nem sikerül sehogy sem! A legelső amin változtatnék hogy egérrel szeretném irányítani de nem bírom levenni a fejmozgást! Gondolom belehetne állítani úgy mint az Armában, mégpedig ha nyomok egy billt. csak akkor mozogjon a fejem egérrel!
  • Sanyo
    Csak most értem haza, hír. Köszi. :)
  • Solt
    DEMO
  • moonster
    Ott az időgyorsítás jó szolgálatot tett.
    Én is nagyon szeretem a S&R sorozatot, csak már 6-8 éves.
    Jó, hogy jött a ToH. Már csak a HOTAS-om várom, h folytassam.
  • sure
    Nekem a Search and Rescue 4-ben ("Légimentők - A tengerpart hősei" néven van magyarítva, nem is rosszul) + Vietnam Med+Evacban van párszáz órám, nem túl nehéz, de nem is faék-egyszerűségű a repmodell, 2-3 végigjátszásig szerintem nem is unalmasak a már újrajátszott küldetések sem.
  • Solt
    FSX, FS2004