10 éves a Windows XP

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Misi az ezredes
Te most egy 10 éves op-ról beszélsz. Win7 közel 1 éves. Mit gondolsz ez alatt az idõszak alatt megváltotta magát valamivel? Hisz az emberek bizalmába égett a hosszú évek során h az XP jó. A WIN7-is van olyan jó és hidd el 3-4 év kérdése az egész és ha csak nem kezdenek ezek is évente kiadni valami újabb és silányabb tömegterméket akkor úgy is lesz ahogy mondom.

Azért használod az XP-t mert olyan vagy mint az ismerõsöm. Papolod a baromságod mindenkinek, hogy az XP a tuti 😊 Hisz a WIN7-el mi a bajod? Fönt van a gépeden használtad minimum 5-6 hónapig, hogy kiismerd és megtapasztald elõnyeit hátrányait? Vagy csak alaptalanul más szavát fölhasználva kijelentetted és köbe vésetted, hogy az XP a király. Megjegyzem az XP sem tökéletes, a mai napig sem az. Lásd 64bit XP (bukás)

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Talán esetleg köze van az általános életszinvonalhoz, nem gondolod? Talán nagyon sokan még p3-p4 kategóriájú gépeket használnak 256-512 rammal, és az kicsi a win7-nek. Nem gondolod, hogy talán ez az oka?
Magyarország

Ki nem szarja le? Baszottul mérvadó egy 10 milliós CSÖVES ország nem?

Annyira buta vagy, hogy az már fájdalmas. De gondolom te IE-t használod

Narxis
"nálam és a megbízóimnál"

Kik a megbízóid? Azok a fehér köpenyes alakok akik a napi gyógyszeradagodat beadják?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

B0nFire
Most nagy traumát fogok neked okozni, de ki kell ábrándítsalak.

A cikkek alatti csillagozással azt szoktuk értékelni, hogy egy cikk

• mennyire érdekel minket
• milyen jól van megírva, megszerkesztve
• stílus, vagy ahogy az iskolában mondanák: fogalmazás, helyesírás, külalak.

Nem azért kapott majdnem 5 csillagot, mert az XP a legjobb, hanem azért elsõsorban, mert sokan érdekfeszítõnek találják, hogy egy 10 évet túlélt operációs rendszerrõl cikkeznek. Ennyi a csillagok titka.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Valóban olyan szar a Win7 hogy most picsázta el az xp-det 😄😄

Használd csak a szaros xp-d, úgysincs már lassan hozzá normális szoftver támogatás, és még az USB3 sem megy rajt rendesen 😄

B0nFire
Látom, megjöttél. Na, ez a te topicod. Lehet fényezni az ikszpédet.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Aki jelenleg még mindig windows xp-t használ úgy hogy tudna váltani (van pénze vagy warez ill. nem 15 éves gépe van) az valljuk be egy idióta.

100x gyorsabb a Win7 (gyengébb gépeken is), megbízhatóbb, stalilabb, 500x biztonságosabb.

rágógumi
hátezen besírtam 😄

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

TheLostOne
Igen, ez amúgy nem hülyeség, ha fejlesztek végre a gépemen sajnos én is kénytelen leszek valószínûleg továbbállni, sok új HW-hoz nincs már XP-s driver.

TheLostOne
Amúgy ezt úgy mondjátok, mintha az XP-ben nem lenne SMP támogatás, és mintha nem tudna automatikusan vezérelni mindenféle energiagazdálkodási módot.

A képlet így szól:

Modern Gép = Modern Windows
Régi Gép = Régi Windows

Ha ezt betartod rájössz, hogy nem a Microsofttal van a baj hanem veled.
"Érdekelne, hogy több magot és a CPU energia gazdálkodását hogy használod vele?"
Sehogy, ilyennel neki nem kell torodnie 😉

killall imagent

Remek.
Érdekelne, hogy több magot és a CPU energia gazdálkodását hogy használod vele?
Jó az XP, szó se róla. Csak nem a mai gépekre való.
wraithLord
Ahogy látom, 10 évvel ezelõtt is ugyanaz a történet ment, mint most. 😊
Ilyen hiba XP alatt is elõfordul és a chkdsk ott is csak kb 60-70%-os eséllyel tud úgy javítani, hogy abból még mûködõképes rendszer legyen. A táp off pedig bad sectort önnmagában nem okozhat. Az lehet, hogy hülyeséget ír a lemezre a fej olyankor, de fizikailag hibás szektort nem csinál.
Megtaláltam! Megtaláltam! <#taps><#nyes>
Windows Xp fogadtatása 2001

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

TheLostOne
Egyébként pontosan az történt, amit mondasz, kapta is a chkdsk-et install elõtt (másik gépbe rakva).

Az azonban a Win7 számlájára írható, hogy egy boot után, userlogin alatt betöltendõ dll korruptálódott, amit az indítási helyreállító baszott helyrerakni. Az XP ha túljut a booton, akkor nem szokása akadékoskodni ilyesmin, kidob egy hibát, max használhatatlan lesz miatta néhány UI funkció, de enged tovább. A Win7 azonban makacs, és hiába áll már a rendszer, nem enged tovább. Ezért kellett a reinstall. Ja, az még hab a tortán, hogy a rendszerhelyreállító konzolból nem enged chkdsk-et(rendszerhelyreállítás folyamatban indokra hivatkozva), és ha jól rémlik az sfc parancsot meg nem ismerte fel...

Vogel
van szerencsére 😊 Én is azt használom.

+1

killall imagent

Molnibalage
XP alatt továbbra is a Win98 kinézetet használom. Ha egyszer lesz Win7-em, ott is azt fogom. Ha még van...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"tápkapcsoló off gyilkolta meg az egészet"

Hát most ne haragudj, de már 1000 géppel találkoztam amiben "elszállt a vindóz, mert elment az áram"... Ezeknél 99.9%ban az a hiba, hogy a hddfej a lekapcsolás pillanatában még ír valamit, vagy még a bufferben van vaami fontos módosítás. Vagy elektronikus hiba keletkezik a hddben. Ezért keletkeznek hibás szektorok. Ha ez pont rossz helyen következik be, akkor egy fontos(esetleg futtatható) fájl tartalmát keveri meg, ami emiatt értelmetlen adatokat fog tartalmazni ezért fagy ki a rendszer. Ilyenkor scandisk vagy hasonlóval, vagy formázással helyre lehet hozni a hibát. De akkor sem az XP vagy más oprendszer hibája...
Csak a tudatlan süketgyerekek nem szoktak gondolkodni és "összeomlott a szar windóz" kifejezésekkel dobálózni.
TheLostOne
"Kék halált hardver vagy driver hiba okoz csak."

A Pentium 4 HT-k fájdalmas üvöltését kihagytad, amikor szegény majd 4GHz-en elfõzi maga alatt a pasztát, ezért 80°-on kékhalálig izzad játék közben<#idiota>

Nekem csak ez szokta okozni <#hehe>

Laza
Nálam otthon 4 XP (3 laptop, 1 asztali) Vs 1 Win7 (asztali) (mind eredeti, mielõtt vki megkérdezné 😊).
És ezen az arányon egy darabig nem akarok változtatni 😊 (sõt, az asztalin lévõ 2 oprendszer közül az XP megy 80%-ban)

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

TheLostOne
3 és fél éve raktam fel az XP-t amit használok, párszor már visszahoztam a halálból, de még mindig tökéletesen mûködik.

Win7... Amikor kezdett elterjedni, mindenki azt állította, nem lehet összeomlasztani. Egy ideig kezdtem elhinni, aztán sikerült a gépemen lévõ tartalék OS-ként funkcionáló példányt menthetetlenül kinyírnom egy szimpla, elvileg kompatibilis program telepítésével. Azóta két haver is hasonlóan járt, egyiknek egy véletlen tápkapcsoló off gyilkolta meg az egészet, másiknak meg néhány alapvetõ program telepítése után 10 percig tartott, mire login után észheztért az egyébként brutális teljesítményû gép(2-3 órán keresztül túrtam minden beállítást, pucoltam minden gyanús dolgot, eredménytelenül). Mindhárom esetben csak a teljes újratelepítés segített.

Aztán még beszélhetnék a teljesítmény felezésrõl régebbi gépek esetén XP-hez képest, vagy a felhasználói felület "felhasználóbaráttá tétel" címszó alatt történt agyonbonyolításáról, de hagyjuk inkább, nincs most hozzá kedvem.

Molnibalage
Valami rémlik, de nekm tökmindegy. Felõlem a DOS6.22 kisfia is lehet, ha jól mûködik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azt tudod, hogy az XP64 az nem a 32bites XP 64bites változata, hanem a Server 2003 64bites változatából kialakított kliens verzió?

[HUN]FaTaL
"Az XP stabil, míg el nem kezdünk össze-vissza installálni és uninstallálni rajta. Onnantól kezdve viszont szépen lassul, majd egy idõ után jönnek a kékhalálok. "

Ez egy baromság már ne haragudj. Kék halált hardver vagy driver hiba okoz csak. A szemetes registrytõl meg nem lesz szignifikánsan lassabb a rendszer.

http://goo.gl/gd6Zi5

underground2
Nekem is 7 éve van XP-m, talán 2 szer kellett újra tennem! Ezen kívûl nekem sincs semmi bajom vele, minden rendbesen fut rajta!

Gigabyte GA-H61M-DS2, Core I3 2120 3,3Ghz, DDR3 1333Mhz 2x2GB KINGMAX RAM,Sapphire Radeon HD5670 GDDR5 512MB TDU Nick: Trabanthun

lordsithlord
Az XP stabil, míg el nem kezdünk össze-vissza installálni és uninstallálni rajta. Onnantól kezdve viszont szépen lassul, majd egy idõ után jönnek a kékhalálok. Mindez annak köszönhetõ, hogy rengeteg szemét marad a Registry-ben, amit nem takarít önállóan. Ugyanakkor ha ezt valamilyen eszközzel mi magunk megtesszük, akkor agyon se lehet csapni (kivéve persze egy kiadós kis vírussal 😄 ).

A Vista azon bukott, hogy mindenki jóval többet várt tõle a nagy ígéretek miatt, aztán jött a ledöbbenés, mikor kisült, hogy rengeteg eszközt nem támogat már, mondván, hogy azok elavultak.

A Win7-tel teljesítették a korábbi nagy ígéreteket, sõt, többet is, ugyanakkor a Vista bukása megadta neki a negatív felhangot, ezért tellett ennyi idõbe, míg piacvezetõ lett. Kijavították ugyanakkor a korábbi nagy hibájukat, így alig maradt olyan régebbi, ma is gyakrabban használt eszköz, amit nem támogat, ráadásul együttmûködnek a legtöbb gyártóval, így a driverek legtöbbje belekerül a Windows Update rendszerébe, így nem kell össze vissza keresgélni, mivel a frissítéssel lejönnek a driverek.

Ami komoly probléma lehet: végre befutott igazából a Win7 és hónapokon belül bevezetik a Win8-at. Ez stratégiailag komoly baklövés lehet, fõleg, hogy megint nagy ígéreteket tettek, új technológiákat akarnak bevezetni. A helyzet azonban kísértetiesen hasonlít a Windows ME - 2000 - XP kálváriára, mikor egymásra eresztették szinte a 3 oprendszert, annyira kicsi idõ telt el a kiadások között, ennek köszönhetõen desktoppon 2 bukott is (igaz viszont, hogy a 3. 10 éven át piacvezetõ volt).

Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.

Soha nem értettem a rakjuk újra windows-t havonta dolgokat. Akinek eredeti wondowsa van és szépen hagyja frissíteni, annak nem fog belassulni. Persze ez csak szerény tapasztalatom.
Molnibalage
Én otthon XP64-et használok és nagyon meg vagyok vele elégedve.

valóban jó az XP, szerettem, viszont pár hónap alatt eléggé belassult, akármilyen rendszerkarbantartót használtam 😊 Win7 ugyanolyan gyorsan bootol mint az xp fénykorában, peidg már fennvan egy éve 😊
Aki nem pénzeszsák, és legális XPt használ, az nem is fog váltani.

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

Szerintem jó rendszer az XP, a régi gépemre (2 GHz Celeron, 512 MB DDR) tesztelés céljából felraktam egy szervizcsomag nélküli példányt, win updatet is kikapcsoltam. 15-20 mp alatt bootol, gyors. Igaz néha kékhalált kap és újraindul, de az SP2, SP3-as kiadások már valóban stabilak.

ETS 2 + Logitech Driving Force GT

← ElőzőOldal 3 / 3