Felfedték a világot uraló tőkehálózatot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ismétlem:

"És még siralmasabb, ha valaki modern aspektusból és az elmúlt 2000 év tapasztalatait figyelembe véve próbálja interpretálni."

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Egyébként MINDEN könyvnek megvan a saját közönsége. Elég siralmas, ha valaki azt hiszi, hogy a Biblia egy 21. századi mûvelt-iskolázott embernek lett írva. És még siralmasabb, ha valaki modern aspektusból és az elmúlt 2000 év tapasztalatait figyelembe véve próbálja interpretálni. A Biblia a tudományt nem ismerõ, a felvilágosodást megelõzõ idõszak embereinek lett írva, és azoknak, akik nem voltak olyan szerencsések, hogy a felvilágosodás gyümölcseibõl mindjárt az elején egyenek. Elég siralmas az is, hogy még ma is vannak ilyen szerencsétlen emberek.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Miért érzem úgy hogy te most csak egy konkrét vallásról beszélsz amikor nyilvánvalóan mindegyikre igaz? Minden vallásban MI vagyunk a kiválasztottak, mert az IGAZ ISTEN csak nekünk küldte el az igéjét. Aminek nevében milliókat mészárolunk le, hiszen AZOK -akik nem MI vagyunk- megérdemlik.
"Tehat, aki meghalt altala, az megerdemelte azt"

Például az a negyvenkét gyerek akit medvék téptek szét amiért kigúnyolták Elizeust? Egyébként vicces, de a wikipédia szerint:
"Az Elizeus héber eredetû férfinév, jelentése: Isten segített"
Hát, bizony ez az Isten Isten ilyen remek fickón. Ha valaki bajban van, õ rögtön segít, és rászabadít pár medvét gyerekekre.

Komolyan nem vágom milyen erkölcsi iránymutatás olvasható ki ebbõl azon túl hogy "tisztelj minket mert különben meghalsz".
*szándékú

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Tetsuo
Raadasul az linkelt oldalon az utolso gyilkossag ami allitolag Jezustol valo, az a magyar Karoli-Bibliaban benne sincs vagy legalabbis en nem talatam.

http://biblia.hit.hu/bible/21/1PE/1

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

És az Te elfogadhatónak tartod, hogy egy népség mindent ellop másoktól, azt sajátjaként tünteti fel, a jó szándákú(!!!) emberek elõtt, és ERRE hivatkozva próbálja meg beállítani magát a Teremtõ kedvenc, kiválasztott népének, aki azt gyilkolhat le, akit csak akar, azt vehet el tõlük, amit csak akar, hisz ha ,,Isten" kiválasztott prófétái, közvetítõ rámutatnak valakire, hogy az bûnös, hogy az elkövetett valamit, akkor onnantól kezdve nincs ellenvélemény!!!???

Tetsuo
Az, ebbol a szempontbol a zsido erkolcsiseghez all kozelebb, viszont nagyon jol tudod, hogy leginkabb a japan tarsadalomrol beszletem esetleg a kinairol.

Gondolom a nagyanyád is annak idején a Hammurabit tartotta az ágya mellett... 😊

Egy ötlet sikeres terjesztõi legalább annyira fontosak, mint az ötlet kezdeményezõi, szerzõi.

Tetsuo
Egyreszt az Oszovetsegben a Satan gyilkossagai nincsenek felsorolva es alapvetoen minden bunnek o az eredendo forrasa.
Masreszt Isten azaltal, hogy gyilkol, buntet vagy magahoz szolit valakit. Tehat, aki meghalt altala, az megerdemelte azt, hiszen bunt kovetett el elotte es Isten itelkezik. Ennyi.
Kepzeld el, hogy az Itelet Napjakor MINDENKI Isten ele vonul es mindenki felel/bunhodik/jutalmat kap tetteiert.

Megnézném azt az erkölcsi normarendszert amibe belefér hogy a kiskorúak prostitúciójára egész iparágat alapozzanak.
Bizony egy hívõ sem állt kétszer sorba mikor a szerénységet osztogatták. Ha abban hiszel hogy egy mindenható lénynek nem volt jobb dolga mint hogy egy egész univerzumot teremtsen csak Neked... Hát az könnyen okozhat ilyen problémákat.
Múltkor egy rabbi mondta ,,nagy szerényen"<#idiota>, hogy õõõõkk adtáááákk a világnak a Tízparancsolatoooot.. Az nem zavarja különösebben, hogy ezek már lényegileg benne vannak Hammurapi törvénykönyveiben is, ahhoz képest, hogy szerintük ezeket mennyire az okos mózes találta ki a hegyrõl lejövet... Meg valószínûleg máshol is megvoltak már ezek korábban.

Tetsuo
Ultralol. Nem a szexualitasrol beszeltem, hanem egy zart, sajat, erkolcsi normarendszerrol, amibe a "liberalizmus" nagyon nehezen tud beferkozni.

Azt mondja a cikkben, hogy "Elemzésünk a valóságon alapul", ez szerintem arról tanúskodik, hogy az adott személy egy naiv racionalista, ugyanis elemzésünk SOHA nem alapulhat a valóságon, ez KÉPTELENSÉG. Elemzésünk a legjobb esetben a VALÓSÁG ÉRTELMEZÉSÉN alapulhat, ugyanis az emberi elme nem képes magával a valósággal foglalkozni, csak a valóságról egy a saját kognitív keretein belül megalkotott mentális modell (értelmezés) alapján tud mûködni. Aki azt hiszi, hogy a valósággal áll szemben az naiv és önámító.

Molnibalage
Erõs erkölcsiség? Megalol. A fél távol kelet abból él, hogy európaik járnak oda kurvázni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Alien69
Bocsi, de ez ugye rossz megközelítés. Isten ezt MEGTEHETI! Ha nem tehetné, nem Õ lenne Isten. Ráadásul legtöbbször nyomós oka volt rá. Meg hát végül is mi Emberek NEM vonhatjuk kérdõre cselekedeteit. Ha ennyinek meg kellett halnia, akkor ez van. <#zavart1><#vigyor5>

A Biblia az emberiség történelmében egy nagyon fontos könyv, a baj ott van, hogy vannak a világon olyan bolondok, akik a Bibliát tartják a legfontosabb dolognak és vannak a világon olyan bolondok is, akik a Bibliát nem tartják egyáltalán fontosnak... és vannak olyan, egyébként normális emberek, akik próbálják tanulmányozni, megérteni, stb. de nem légüres térben, hanem mint az irodalom, történelem, filozófia érdemi örökségét.

Egyébként igen vastag bõrre vall hogy lózungbajnoknak nevezel valakit, mikor te ebben a topikban még egyetlen kérdésre sem válaszoltál.
Mire, ellentmondásra?
Ha igen akkor érdekelne hogy hogyan lehet az hogy a Bibliában Isten megöl legalább 2,4M, de inkább 24M embert
(lásd itt: http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2010/04/drunk-with-blood-gods-killings-in-bible.html), mígy a Sátán 10-et, azt is Isten belegyezésével, és mégis õ a rossz arc. Hogy lehet hogy az egyetlen rész ami legalább a kontextusból kiemelve többé-kevésbé elfogadható erkölcsi iránymutatásként (10 parancsolat) az a ma már -nagyon helyesen- elutasított Ószövetségben van, egy drogos látomás meg remekül belefért az Újszövetségbe?
A gond csak ott van, hogy ezek az emberek döntései is korlátolva vannak, egyrészt a technológiai lehetõségekkel, másrészt a gazdaság, pénzügy, társadalom bonyolultságával, és harmadrészt pedig a törvényekkel (mert ugye a nyugat éppen azért nyugat, mert ott törvények is vannak és nem csak papíron).

Pl. Huszeinnak sokkal nagyobb hatalma volt Irakban, mint pl. Obamának az USA-ban, mégis Huszein nem volt képes háborúzni a föld másik felén, nem volt képes ûrszondát küldeni a Marsra, és nem volt képes elrendelni az embereinek, hogy készítsenek neki szimulációt pl. a klímaváltozásról (mert nem rendelkezett ilyen eszközökkel) akármennyire is így akart volna dönteni. Obama nem dönthet olyan dolgokról, mint Huszein, mert az USA törvényei ezt nem teszik lehetõvé és persze sok mindenben, még ha esetleg eszköz van és törvény sem áll az útban, egyszerûen nem megy a dolog, mert bonyolultabb a rendszer, mint amit kontrolálni és kezelni lehetséges.

Nem kell azt hinni, hogy egy fejlett, bonyolult világban, csak azért mert valaki végrehajtó és döntéshozó hatalommal rendelkezik, a világot irányítja, és a kezében tartja… inkább az ellenkezõje, a világ tartja õt a kezében.

Tetsuo
Peldat nyugodtan mondhatsz, ahelyett, hogy csak mellebeszelsz, mint eddig, mr lozungbajnok.
Siman cafollak ugy, hogy ateista vagyok. 😉

Az egész Biblia ellentétes saját magával, ez az egyik probléma vele. Sõt, továbbmegyek: ha valami kicsit is konzisztens akkor az már filozófia és nem vallás lenne. De ez itt már offtopik.
Tetsuo
Az ateistak szerint nem. 😉
Az evangeliumok es a Maria-hit teljesen ellentetes pl. az Oszovetseggel vagy ha ugy neked jobban tetszik, Mozes konyveivel.

NEXUS6
Szerintem meg ezt is érdemes megnézni:
They Rule - kik is vannak az igazgató tanácsokban?

Érdekes mert pl a Microsoft igazgató tanácsa tele van olyan emberekkel akik más nagy cégeknél is fontos állásban vannak.
Szóval ha azt nézzük, hogy a 147 központi cégben hány fontos emberke van, akkor lehet hogy van 50 olyan ember akik gyak a kezükben tartják a világot, legalább is a nyugatit.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Alien69
Azért nehéz a helyzet, mert sajna, a szocializmus IS elbukott, de nagyon. Elvi síkon jó lett volna, csak ugye azok a dogmák sem számoltak az Emberi tényezõvel (SEM). Valszeg, IGAZI, jóléti társadalom SOHA Se lehetséges, azaz, hogy mindenki jól élhessen. Szûken esetleg lehet ilyen, talán-talán, és rövid ideig max.
Ebbõl következõen nem is lenne jó, ha globális törekvés lenne, hogy MINDENKI "normális" körülmények között élhessen, mert az totálisan gáz lenne. Hirtelen, és jelentõsen megugrana a fogyasztás minden téren, de fõleg energiai területen. Mindenkinek lenne legalább 1 TV-je, meg XBOX/Playstaton, és legalább 1 PC-je. Minden háztartásban hûtõ, mikró, sorolhatnám. Ezek elõállítása is jelentõs környezeti károsodást okoz, mert NEM véletlen, hogy Ázsia jelenleg a termelés központja. Ugyanis, az EU-ban pl nem nagyon lehetne mondjuk LCD TV-t gyártani OLCSÓN. Van gyártás, pl Loewe, de ugye sokan nem is hallottak errõl a gyártóról sem, mert nem kommersz, és az emberek jelentõs többségének drága, megfizethetetlen. Ázsiában NEm csak a munkaerõ olcsó, hanem a környezet is sokkal jobban károsítható. Ha EU-s szabályok lennének hirtelen Ázsiában IS (betartva persze), akkor a szállítási költségek miatt nem érné meg a termelés összpontosítása, hanem inkább területenként lenne gyártás. De ez is utópia, mint pl a demokrácia IS.<#vigyor>

Nem hiszem, hogy egyszerû elmérõl lenne itt szó, inkább beteg elmérõl, az egyszerû elme viszonylag kitöltetlen és ezért nem fogad be bonyolult dolgokat, a beteg elme viszont befogad mindent csak a probléma az, hogy nem logikus és nem értelmes formában. Bertrand Russelnek volt egy jó mondása errõl...

Annak idején, amikor Adolfka kikiáltotta a zsidókat bûnbaknak, azt hitte, hatalomban felettük áll. Az volt ezzel a baj, hogy akik akkor a szart a háttérben keverték, és akik most ugyanezt a sémát játsszák el, kiteszik a csalit a kirakatba, hogy megússzák a felelõsségre vonást. Az összeesküvés elméletek meg csak gyûlnek, de honnan tudjuk, hogy a sors nem szolgáltat-e nekik is igazságot?

Azok között a zsidók között akik a koncentrációs táborokban haltak meg rengeteg ártatlan volt, de honnan tudjuk, hány piaci spekuláns vesztette köztük az életét? És egyáltalán miért hisszük, hogy a halál a legrosszabb dolog ami egy emberrel történhet?
Annak idején nagyapámékkal könnyen elhitették a nyilasok, hogy a zsidók rohadékok, mert véletlenül pont élt a környéken egy pár ilyen vallású földes gazda, akiknél napszámban a cseresznyeszedés közben fütyörészni kellett mindenkinek (a cseresznyefogyasztás elkerülése céljából), meg alkonyattól pirkadatig dolgozni. Ennek az lett az eredménye, hogy a nagyapám, és a hozzá hasonlók vállvetve harcoltak a nácik oldalán.
Mielõtt az öreg meghalt volna, két évig kutyának képzelte magát, vagy épp mikor minek. Istennek néha érthetetlenül morbid humorérzéke van.
A zsidó gazdákat persze a kremó várta, de kérdem én! Tehettek azok a gazdák a fekete csütörtökrõl?

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

Nyilván nem fogunk olvasni itt kiadós közgazdasági szociológiai elemézseket, természetesen zsidózást, gázkamrázást annál inkább, mert azt az egyszerû elme befogadja könnyen...
Látom, sokan keverik a fajt, etnikumot, nemzetet, vallást... 😊 az persze más kérdés, hogy ezeknek a dolgoknak semmi közük sincs a fenti cikkhez, pénzügyi világhoz, 21. századhoz...

Nem idióta, hanem egyfajta zsidóság felfogása van, ez olyan mintha két fizikus idiótázna le egymást, hogy a fény igen is hullám természetû, a másik erre, nem te idióta, hanem részecske természetû ...
Ez akár stimmelhet is (nem értek hozzá, nem tudom mi van Etiópiában), de mennyiben mond ez ellent Doktor Kotásznak?
Alien69
Jaja, LOL vagy, sorry. A zsidóság nagyon "érdekes", mert egyfelõl vannak az Izráel zsidói, most nem tudom, kinek a leszármazottainak tartják magukat, talán ábrahám, de mindegy, tudatlan vagyok én is. Ezen kívül például a Kaukázusban is "lettek" zsidók, mert egyszerûen átvették azt a vallást. Etiópiában IS hasonló a helyzet, és ez volt a kezdet, asszem. Ergo, zsidó-, és zsidó között is óriási a különbség.
HA, tegyük fel Õseink vezérei anno, még az Ural hegységbõl menekülve más képen gondolják, és felvették volna a muzulmán hitet, nem kellett volna menekülniük. <#vigyor> Csak kicsit délebre kellett volna húzódniuk. Aztán, bejöttünk a Medencébe, és itt meg ugye felvettük a kereszténységet. Mi lett volna, ha zsidókká lettünk volna? Valszeg, már egy Magyar se élne, és ilyen, hogy Magyar Ország rég nem is lenne. De, ha muzulmán országgá lettünk volna, akkor viszont még érdekesebb lenne, mert valszeg akkor jajj Nyugat Európának. <#vigyor1>
De a történelemben sincsen mi lett volna HA...<#ejnye1><#vigyor>

Valóban. Mint tudjuk például Japánban is az egyik legelterjed... Ja nem. Akkor mondjuk Kínában... Vagy várjál...
De az aki a zsidókat egy rassznak fogja fel az igenis idióta.

Rotyóka, kettõ vagy több irányzat van a zsódásog körében, van aki vallásnak fogja fel és van egy nem elhanyagolható része a zsidóságnak akik mint nép fogják fel a zsidóságot, nem kell lehülyézni azért senkit, mert mint kivülálló az egyik vagy másik nézetet képviseli, szerintem pont az a "buta" aki ezért bárkit lehülyéz ...
Te ugye azt tudod, hogy nem rassz alapján lesz valaki zsidó vallású ugye?

Annyira buta vagy... Képzeld ISMEREK NÉGER zsidót. Na ezt te hova rakod?

Andr0
A zsidók nincsenek olyan sok helyen jelen...
Manhattan, Izrael meg kelet Európa.

A helyzet viszont az, hogy már nem vallás szerint mûködik a buli. Egymás vetélytársai, de stratégiai szövetségesei is.

Már említettem, a srácok nagyon egyszerûen dolgoztak... ÖSSZEDOLGOZTAK. Ezt kéne nekünk is.

Armin & Ayu fan

Aha.... :-D

Zsidó vallású ferdeszemû, sárga emberek, Kínában, Koreában, Japánban. :-DDDD

És én vagyok a buta. :-DDDD

Csak nem azt akarod mondani, hogy a Tokyoi könyvhéten évtizedek óta bestseller a Tóra? :-DDD

Jajj istenkém, ma jót röhögtem. Köszönöm, felvidítottál. :-DDD

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Az elején lemaradt a kérdõjel.

A Nyugat-europai bankok zsidó tulajdonban vannak például?

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Allende államosítani akarta a külföldi üzemeket, és a Coca-nak bvalami regionális telepe volt ott, ahonnan terített több országba.
Jobbnal látták Pinochetet támogatni, mint ölbetett kézzel bámulni, hogy kivágják õket a gyárkapun.

Példát mondtam te buta....

És ázsiai is lehet zsidó mivel 1 VALLÁS.

És hogy jönnek ide az oroszok?

Na de Japánban, Koreában milyen zsidókról beszéltek?

A Nyugat-europai bankok zsidó tulajdonban vannak például.
De hogy a Németeknél sok zsidót nem találsz, az tuti.

Én dolgoztam a citibankban. Mindig röhögtem, amikor a haverok azzal viccelõdtek, hogy a zsidó fõnökeim biztos hanukát tartanak, és nem karácsonyi partit. Meglepõdtek, amikor elmondtam, hogy a citibank felsõ vezetése muzulmán, és nem zsidó. A fõrészvényes is egy szaudi herceg.

Szerinted mondjuk az olaszoknál milyen befolyása lehet egy zsidónak? A kereszténység központjában? A németeknél? Vagy a benelux államokban? Pár tízezren voltak összesen, de ezeket az országokat szállta meg Hitler elsõként. Nem igazán volt ott sansza egy zsidónak a túlélésre.

Két országban jelentõs a zsidók gazdasági hatalma, amibõl az egyik Izrael.
Az USA. A világ minden másik tályán képtelenek voltak vezetõ pozíciókat elérni.

Nem véletlen, hogy a nyugat-europai radikális jobboldal nem is igazán érti a kelet-europai zsidóellenességet. Ott a szélsõjobbon belsõ kisebbségben vannak az antiszemiták, a széljobbon is lenézett hülyegyerekek.

Egy nyugati széljobber muzulmánellenes, és a zsidókkal köszöni, de jól megvan.

Mert ott a te elképzeléseddel szemben a zsidók nem is rendelkeznek komoly gazdasági hatalommal.

Élbõl lezsidóztok olyan cégeket, amiknek semmi köze a zsidókhoz.

Európa gazdaságilag nem a zsidóktól fog megfeküdni, hanem az ázsiaiaktól. Etnikai, kultúrális problémákat meg nem a zsidók fognak okozni, hanem a muzulmánok.

Engem igazából hidegen hagy, hogy miket kiabáltok a zsidókra, mert nem rokonszenvezem velük én sem, de nekem inkább semlegesek, mint ellenségképek. Ami zavar bennük az, hogy felsõbrendûnek érzik magukat. Tehát nekem azonos kategóriák, mint azok az idióták, akik gázkamrákért üvöltöznek itt a blogon.

Ázsia gazdasági veszély, ezért át kell alakítani a gazdaságpolitikánk, a termelõszektor kihelyezésének felülvizsgálata szükséges.

A muzulmán terjedésnek pedig megálljt kell parancsolni.
A liberális modell azért nem mûködik, mert a liberalizmust kihasználták azok, akiktõl a liberalizmus a legtávolabbi. Nálunk a cigányok, nyugatra a muzulmánok.
A liberalizmus csak az europai embernek való. Ha csak európaiak lennének Európában, olyan boldog liberalizmusban élhetnénk... Kurvára nem érdekelne itt senkit, hogy a másik mit csinál az ágyban, hogy mirõl mit gondol, mindenki hagyhatná békében a másikat.

Csak vannak olyan rétegek, akik ezt kihasználva tönkre teszik a kontinenst.

És azok nem a zsidók, hanem a muzulmánok, afrikaiak.

Ezt nyugaton látják, de itt keleten még mindig a lejárt zsidózó lemez megy.

Az európai hagyományok sajnos az egyik legnagyobb zsidó szektára épülnek.
Tetsuo
http://www.guardian.co.uk/environment/2003/jul/25/water.india

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/3096893.stm

http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Coca-Cola

Tovabbi linkek a wikin es a google-ban, a periratokat is olvashatod itt-ott, bar nem hiszem, h egy linknel tovabb kutatsz barmit is.

Tetsuo
A Tavol-keletet meg nem tudtak bevenni, az ottani eros erkolcsiseg, pl. patriotizmus es jo ertelemben vett nacionalizmus miatt, de dolgoznak rajta.

A zsidosagot maga a zsidosag sem nagyon tudja meghatarozni.
Szvsz:

1. Egy embert szuletesi helye vagy borszine alapjan nem helyes diszkriminalni.
2. Egy kulturkornyezet viszont lehet karos egy masik kulturkornyezetre vagy kozossegekre es igy egy fajta kulturkornyezetben felnott ember es annak nezeteit, erkolcseit vallo ember karos vagy nem tetszo lehet egy masik kulturaban.
3. A zsido kulturanak nem vagyok szakertoje, mint pl. sok zsido sem, de ugy tudom es ugy tapasztalom, hogy karos az europai hagyomanyokra nezve.
4. A zsido kulturaban elo emberek is sokfelek, termeszetesen. Mindenhol van jo, rossz, okos, buta stb. A sztereotipiak viszont egy nagy altalanossagot veve igazak es qrvara nem veletlen hogy kialakultak.
5. A zsidok kozott a "vilaguralo" teljesen leszarja a foldet muvelo (pl izraeli) zsidot sot, ugyanugy halalba kuldi egy tollvonassal, mint egy magyart, ha az az anyagi erdeke.
6. A penzugyi szektor csucsan levo emberek lehet, hogy nem is ugy zsidok, ahogyan mi azt kepzeljuk. Gondolok itt, vallasra, genetikara stb...

Miert? mit csinalt a coca cola? fegyvert szoritott valaki fejehez, hogy ne pepsit igyon ????
😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

És ezt te honnan tudod? Azt leszámítva hogy "közismert"?
Tetsuo
A coca-cola ellen Indiaban es sok mas orszagban is indult feljelentes.. erdemes megnezni a "pereket" vagy a vizsgalat adatait.
Igen, a helyi korrupt politika is nagyban felelos, dehat aki oket megveszi kilora, sem szent...

Akkor mi az hogy "zsidó név"?