Videokamerás feljelentõk Dél-Koreában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gyalogos pedig ott mehetne at az uton, ahol akar, elvegre gyalog szarabb kerulni, mint kocsival, persze felteve, ha nem okoz veszelyhelyzetet.
Egesz Angliaban pl. igy mukodik a rendszer es az angol nagyon elcseszett logika ellenere ez tenyleg mukodik.
2. A Del-Koreaiak valszeg az eszaki szomszedjuktol lestek el a modszert, ami tipikusan komcsi.
Ha fatertol megkerdezitek, nekik ugyanigy kellett figyelniuk a masikat es jelenteni, ha vmi szokatlan tortenik a baratikorben stb.
Az oroszoknal es a keletnemeteknel is hasonlo volt a szisztema.
Ezzel a besugos dologgal is csupan a kozosseg erejet romboljak, az altalanos bizalmatlansagot terjesztik most eppen a "liberalizmus" oldalan, de ugyanabbol a celbol.
A technika siman adott ra, hogy teljesen automatizalt kamerarendszer legyen kiepitve a legtobb utvonalon, amivel majd talan zsarolni sem lehet, mint ahogy azt mar most teszi nehany szouli.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Akik elõttem felszólaltak a fórumban, gyakorlatilag mind szélsõségesen nézik a dolgokat. Vagy jó ez a dolog, vagy nem. De mindig van egy közép út.
Lehetne alkalmazni pl. ilyen embereket fõ állásban, mondhatni "rendõrkék" lennének, s korlátozni kéne a munkakörüket.
Tehát ne azokat a szerencsétleneket jelentsék fel, akik 30-as táblánál 40-el mennek, hanem ha pl. videóra vesznek egy cserbenhagyásos gázolást, na azt igen.
Most akármennyire is kormány ellenes valaki ne mondja már nekem azt, hogy inkább elsétálna mindenféle lelkiismeret nélkül egy ilyen helyzetben, mint hogy segítsen az ügyben, ha tud ---> pl. ha látta a gázoló rendszámát, azt jelentse.
Viszont az tényleg undorító viselkedés, ha pl. valaki azt nézi, hogy ki megy 30 helyett 40-el, vagy ha valaki eldob egy szotyit, akkor húúúú egybõl jelentsük.....
Vagy pl. a közelünkben van egy nagyobb buszmegálló egy forgalmas úton egy nagyobb kanyar végén (örs vezér tere). Itt pl. sokan szoktak kirakni/felvenni embereket. Konkrétan én is. De ez az egész, csak kb. egy pillanat, s a megálló az a fõút jobb oldalán van (tehát nem magán a fõúton, mint sok helyen, hanem van neki külön helye), tehát még ha jön is busz mögöttem, kb. csak egy pillanatra zavarom meg.
Na ez a hely tökéletes lenne pl. az ilyen kamerázós alakoknak, de egyben rendkívül mocskos dolog lenne egy ilyen semmiségért feljelentgetni az embereket, ellenben pl. egy cserbenhagyásos gázolásnál (amit korábban is leírtam).
Másfelõl az illegálisan környezetszennyezõ cégeket sem tudnám sajnálni egy-két feljelentés után :).
A bizonyos korszakbeli besúgókat (pl. középkor, szocializmus idõszaka stb.), akikrõl beszéltetek páran, nagyon nem jó ötlet példának felhozni, ugyanis van egy hatalmas különbség a kóreai kamerások és közöttük.
Mégpedig az, hogy a régebbi besúgók többnyire ÁRTATLAN, illetve szegény rászorulókat árultak be.
Régen (nem tudom pontosan mennyire régen, de valamikor így volt), ugyanis még a vádlottnak kellett bebizonyítania, hogy ártatlan. Így pl. gondolt egyet Jóska bácsi és beárulta a szomszédját valami koholt váddal (mert mondjuk nem volt szimpatikus neki), azt a szomszéd vagy tudta bizonyítani, hogy ártatlan vagy nem, azt akkor megszívta.
Középkorban jobbágy ellopott egy répát, mert nem volt szó szerint mit ennie, szomszéd Jóska bácsi beárulta pár garasért, amibõl tudott venni magának egy fej salátát, a szomszédjának meg -1 kéz.
Náci megszállás idején (pl. Franciaországban) a nem zsidó Jóska bácsi tudomást szerzett róla, hogy a szomszédban zsidók bujdosnak, s beárulta õket. A zsidókat elgázosították, Jóska bácsi kapott némi pénzt, amibõl vett magának egy új kalapot....
----->>> Na kérem szépen ezek voltak ám az igazi besúgások. Ezekhez, azért ne hasonlítástok már a kóreai Jóska bácsikat :). Akármennyire is szegény valaki, nem szorul rá arra, hogy eldobjon pl. egy cigi csikket.... Az más kérdés, hogy egy ilyen kis mértékû bûnért ne egy kamerás kóreai Jóska bácsi áruljon már be.... Azok törõdjenek a nagyobb dolgokkal: súlyos környezetszennyezés, gázolások, stb.---> ezeket a dolgokat leplezzék, csak le nyugodtan, de ne jelentsenek már fel, azért mert eldobtam egy szotyit.... Istenem....
KÖZÉPÚT!!! (Sajnos tudom, hogy ezt a mai világban nem nagyon lehet megvalósítani)
Amugy a tanar havi 500k-s fizetese szerintem brutto volt.
Szingapurrol szoltak ilyen legendak (bar ez a ket havi fizetes nem tudom honnan jon, SG$500 volt a buntetes felso hatara), de ott sem mukodik a dolog. Ott Is van szemet az utcan, van ahol hegyekben is. A Kinaiak meg koztudottan leszarjak a kornyezetuket, ezert sem stimmel a HK.
Az utakat úgy kéne építeni, hogy jobban haladhasson a forgalom, nem ilyen trágya 0-ást építeni, ami ha épp nincs teljesen bedugulva, viszonylag gyakran meg is halnak rajta (kb minden héten van halálos baleset). a tömegközlekedést fejleszteni kéne. Mélygarázsokat építeni a belvárosban(ez speciel pont jó irányba halad) Ingyenes vezetéstechnikai képzést kellene tartani kötelezõ jelleggel a jogosítvánnyal rendelkezõknek. Biciklivel sem lenne szabad közútra menni jogsi nélkül... stb ehelyett van benzináremelés, parkolásidíj, meg harmincas táblánál bokorban bújó rendõr.
Láthatóan ez így nem mûködik, csak egymást nyírjuk ki
Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Milyen alapon lehet ezeket összevetni a rendõrökkel.
Kérdezném továbbá hogy van valakinek még illuziója a rendõrökkel?
A hatalom szolgaként tekint az állampolgárokra akikbõl adót szedhetnek meg négyévente meg a szavazógépeik(Jobb,bal egyaránt). Csak az ellenzék tûnik fel úgy mint az ország jó tevõje.
Szemetelni nem szemetelek,dohányozni sem dohányzom az engem is bosszant hogy vannak akik eldobálják a szarjaikat de most ne mossunk már össze mindenféle bûnt amit éppen a hatályos jogszabály mond ki.
Mert a hatályos jogszabály alapján a II.Vh idején embereket vittek el a törvény nevében.
Az az ember aki elnéz a másiknak mindent nem becsületes, hanem hülye.
Az az ember aki szól, hogy álljon már meg a menet nem spicli csak betelt nála a pohár.
Szerinted ki az alantas féreg? Aki szarik a szabályokra és fel van háborodva amikor tetten érik, vagy aki a kockázatokat vállalva lebuktatja?
Téged is megkérdezlek, szerinted a rendõrök (téged idézlek): "árulok, besúgók, spiclik mindig az emberiség söpredékébõl kerültek ki"? Mert ezek az emberek gyakorlatilag ugyan azt csinálják amint a rendõrök, csak nekik nincs ott a fegyver az oldalukon.
Fel se tudom fogni, hogy honnan szalasztanak titeket. Azt hiszitek, hogy a demokráciában bármit meg lehet csinálni. Fel vagytok háborodva ha valaki szól, hogy ez nem kéne. Szabadságjogokért kiáltoztok amikor az igazságszolgáltatás útólér. Zavaros vízben halászó sunyi alakok vagytok mind egy szálig.
Megvannak a megfelelõ törvények. Már csak be kellene tartatni õket. Addig itt nem lesz rend.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Régen is teremtettek ilyen közellenségeket, az ötvenes években a gonosz kulákok, a gyártulajdonosok, arisztokraták voltak minden bajnak okozói, rájuk kellett fogni , hogy mitõl olyan szar az élet, amilyen akkor volt.
A szemetelést meg hagyjuk. Kamerázd le a szotyizó mokkákat. Mondd is a szemükbe, hogy most ezzel mész a rendõrségre. Három hónap ingyen szállás biztosítva lesz számodra valamelyik egészségügyi intézményben.<#nyes>#nyes>
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
tán kicsit megfogná a sok magát minden és mindenki felett álló bunkót.
én még ingyen is kattintgatnék. naponta húzom magam fel a közlekedési morálon, a szemetelésen.
akinek meg naponta jönnek a csekkek harmincezerrõl, esetleg meggondolja pl, beállok 2 autó mögé keresztbe (3 méterrel odébb üres a parkoló), stb.
voltak itt olyan hozzászólások, hogyamocskohatalomösszeugrasztjastb. nem kérem. ez egy lehetõség arra, hogy olyan esetekben, ahol az állam nem képes/hajlandó eleget tenni, az állampolgároknak legyen lehetõsége kicsit visszafogni a segg (remélhetõleg) kisebbséget, aki naponta gázol át (mint lejjebb szerepel, olykor szó szerint) a normálisan viselkedõ többségen. ha esetleg vki az elsõ csoportba tartozik - hát, ne kelljen már megkönnyeznem.
gyalogos vs kerékpáros vs autós téma: mind3at ûzöm (bár autóban csak utasként), s nekem úgy tûnik, mindegyik csapat megéri a pénzét:
- autós úgy gondolja, csak a másik autósnak kell indexelnie, hülye gyalogosnak, biciklistának nem, persze hogy lelépek, persze hogy õ meg kanyarodni akar (csak hát nincs elég kéz kormányra, telefonra meg indexkarra)
- biciklista leugat, mert a közös gyalogos/biciklis szakasz jobb oldalán közlekedem (ahol kell)
- annál a gombos/lámpás gyalogátkelõnél, ahol naponta megyek át (kerékpáron/biciklivel), állandó jelenség, hogy idióta gyalogos(társ) megérkezik, megnyomja a gombot, AZTÁN körülnéz, átmegy. aztán amikor a lámpa átvált, szerencsétlen hülye autós meg majd áll a pirosban, amikor az égegyadta világon senki nem mászkál keresztben.
szemetelésért meg masszív büntetés + kis szemétszedési munka kijárna. szemeteljen mindenki otthon, ne ahol más is jár.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Gyorshajtás és gyorshajtás között különbség van, és az is igaz persze, hogy a gyalogosok is tudnak hajmeresztõ helyeken és módokon közlekedni.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
próbálni kevesebbõl élni!"
Hát persze...
Csak azt ne mondd hogy Te is egész életedben minden körülmények között betartottad az összes 30-as meg 20-as táblát.
Soha nem védeném a városban százhússzal rohangálókat, de általában nem is õket szokták megbüntetni.
A pincér nem véletlen számolja zsebgéppel stb, mint amit itt az egyik okos mondott.
A felelõsség egy sokak által utált, mégis nagyon fontos kifejezés. És bár a cikk tárgyától már nagyon eltértünk, én nem akarom megigazolni, hogy ki miért lop, csal, vagy hágja át a korlátokat. Bizonyára mindenkinek megvan rá a maga oka. De ennek következményei vannak. Szóval a "becsapom az államot, mert félek a fõnökömtõl" valóságos és gyakori dolog, de azért még remélem, nem baj, ha nem tapsikolok miatta.
Más téma... Elmész sofõrnek egy céghez és elvárják, hogy extera rövid idõ alatt érj oda valahova. Ha betartod mindenhol az elõírt sebességet, nem érsz oda, kirúgnak. Dönthetsz ott is, melyik szabályt fogod betartani, vagy be lehet panaszolni a fõnökséget, miért vár el ilyeneket.
Én ismerek becsületes vállalkozókat. Sajnálom, ha te nem vagy az, de nyugi, nem foglak kamerázni. Ellenben én elég sok olyan vállalkozót láttam, aki akkor is csalt, amikor jól ment a szekér. Szépen megszokta. Na õk az igazi erkölcsi nullák.
A szép az egészben, hogy az autós kb. 30 méterrel arrébb beragadt a forgalomba. Már sajnálom, hogy nem sprinteltem utána és nem rúgtam szét a kocsiját.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
2 felesért úgy elveri hogy remegni fog a keze mikor legközelebb kamerázni akar!
én 10 embernek adok munkát.10 családnak biztosítom félig
a megélhetést.Mennyi ember mondhatja el hogy nemcsak saját sorsát
alakítja(ha egyáltalán képes rá) hanem még másik 10 emberét is.
Ha meg annyira fáj a zsebbe fizetés vissza kell adni és meg
próbálni kevesebbõl élni!
mindezt hajnal egykor.
Nekem viszont nincs energiám se idõm belefolyni ilyen mértékû vitába.
Pár éve még racionális fõleg mûszaki végzettségû emberek jártak ide fórumozni.
Sztem az index fórumán biztos nagyobb megértésre találnál.
Na menjél és egyed amit anyuci reggelinek kikészített neked.
Vagy tartatni. Ezer éve van törvény pl. szemetelésre, vagy illegális szemét lerakására, vagy veszélyes hulladék rossz kezelésére, stb. De nem tartatják be. Egyszer be akarták vezetni, ha már törvény van rá ugye, hogy jól büntessék meg a szemetelõket az utcán. Egy képviselõ megtorpedózta, mert szerinte ez antidemokratikus(?!) megoldás. Lol. Prágában úgy rád verik a 80 rongyos büntit, hogy leég a hajad.
Hong Kongban ha szemetelsz vagy köpsz az utcán, egy két havi fizudnak pápá. Nálunk viszont basszus, ahol többszáz éve a törvények kijátszása a nemzeti sport, mindenki fel lenne háborodva.
Már így is vicces, ahogy pl. a BKV-n logós emberkék fel vannak háborodva, amiért "piszkálják" õket. Ha valaki lop, csal, hazudik és nem szégyenli magát, legalább maradna kussban. De nem. Egybõl jön a "szemét BKV". Lol.
"Ezt az országot meg kizárólag a megélhetési politikusok tették tönkre!"
Könnyû utálni a politikusokat, de nem lehet rájuk fogni az egészet.
Mennyien kapták kéz alatt a fizetésüket nagy részét? Mennyi adót nem fizettek be az orvosok a hálapénzük után? Mennyi adót nem fizettek be egy egyszerû vállalkozók amikor minimálbérre voltak bejelentve és a többit meg kiügyeskedték a cégbõl? Mennyi szolgáltatást nem lett leszámlázva és így kimaradt a GDP-bõl?
A kommunista besúgórendszertõl irtózva az emberek szolidaritásból falaztak egymásnak, nézték el egymás kisebb-nagyobb gazdasági bûncselekményét. Számolj utána, ha egy átlag magyar csak 10 ezer forintot ügyeskedik el egy hónapban, az az államháztartás durván 5%-a. Ehhez képest a politikusok 1-2 milliárdja semmi.
20 év és a fél ország ügyeskedése vezetett el oda ahol most tartunk.
Képzeld el az ANTSZ véd a fertõzéstõl. Persze csak akkor ha az ANTSZ-es ember rendesen végzi a munkáját. És hogy lehetne lebuktatni a "rossz" ANTSZ-est? Úgy ahogy a cikkben is le van írva.
Elég törvényünk van, csak be kellene tartatni. Egy rakat korrupciót leleplezõ rejtett kamerás felvétel jelent már meg. De a jelenleg hatályos jogszabályok szerinte (tudtommal, de ha tévedek valaki javítson ki) ezeket NEM fogadják el bizonyítékként. Szerintem ez az ami tarthatatlan.
Ezt az országot meg kizárólag a megélhetési politikusok tették tönkre!
A tisztességes ember??Ebben az országban a legtisztességesebb a politikus
meg az egyszerû dolgozó, ugyan menj már!
Ja, és a háttérben szép lassan kifejlõdõ profi kémhálózat szolgálatait véletlenül sem fogja az állam igénybe venni kétes célokra, ugye? És a zsarolással nyerhetõ extraprofit ígérete ugye jó hatással lesz a rendszer tisztaságára? Spiokrácia, a jövõ államformája.
lekamcsizni es nem kell utana kerulgetni a szart...
nem is kell draga penzen fenntartani kellemetlenkedo szurkekabatosokat, akik ugyis a sok ven hulyet a kis ungyulubungyulajaval mindig megsajnaljak...
ja elegedett lennek azzal is ha sörétessel agyonlonek a kutyaszaratokat
De ha szerinted ez egy ilyen tuti üzlet, menny el hivatalos rágcsálóirtónak.
"15000Ft hogy az ilyen genyó szerveknek legyen mibõl dõzsölni." Tipikus adókerülõ mentalitás. Aki helyett a tisztességes ember fizeti az adót. Tartsd meg a 15eFt-ad és élj egy összeomló országban.
igaz finomabb lenne satufekezni az idiota elott
egyszeruen megyek 70 km/h -val es lenyom varosban, az ilyen feljelentesebol miert nem lehet kapni zsetont?
Ez a szaros ántsz címke nem fog a betegségektõl megvédeni,ha vki rövid távra tervezi az üzletet és nem gondozza a gépeket maga alatt vágja a fát.
A
z milyen faszság hogy az üzletemben én magam patkánymérget nem tehetek ki mert kell hogy szóljak olyannak akinek van ántsz minõsítése, ezért fizessek ki alkalmanként 15000Ft hogy az ilyen genyó szerveknek legyen mibõl dõzsölni.