Videokamerás feljelentõk Dél-Koreában

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak azok utálják ezeket akik rendszeresen elkövetnek kisebb-nagyobb szabálytalanságot.
Sehol nem volt szó kifordításról meg segítségrõl.
De ha mégis volt ilyen, kétlem, hogy a kávéautomata tulajdonosa segített volna.
És ha iszol egy kávét és megbetegszel, mert a kávégép nincs rendesen tisztán tartva? Akkor is ennyire védenéd a fukar tulajdonosát?

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Trade
de most komolyan minek lehet az olyat nevezni hogy azok kifordítják neki a kávéautomatát,segíteni próbálnak neki hátha ott van a pénztárcája ez meg lefilmezi hogy van e rajta címke.

Trade
a cikk is írta hogy szülei elõtt eltitkolja a tanárúr hogy mi is az új foglalkozása

Csak abból merészeltem gondolni, hogy ezek ugyanazt csinálják mint a rendõrök, csak nincs fegyverük és kevesebb joguk van.
Tehát ha ezek idézlek: "munkanélküli férgek..." és "büszke lehet rá az egész család", akkor minden bizonnyal ugyanez a véleményed a rendõrökrõl is.

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Trade
Te ne gondolkozz helyettem!Az hogy mit gondolok a hatalom fasszopóiról az én szuverén véleményem!

Kongó afrikában van. De én akkor se az afrikai éhezõkrõl írtam, hanem Kongóról.

A nettó bér az amit kézhez kapsz. Tartalmaz minden levonást és jóváírást. 78eFt a nettó bér.

Szeretném figyelmedbe ajánlani az árszínvonal fogalmát.

Az árak nem egyszerûen szorzódnak kint.
Az elektronikai termékek ára (és az összes könnyen szállítható terméké) elsõ közelítésben azonos az egész világon.
A nehezen vagy egyáltalán nem szállítható dolgok és legfõképpen a szolgáltatások ára viszont nagyon eltérõ. Odakint ezekre költöd el a pénzed. És nem kell luxusdolgokra gondolni. Tömegközlekedés, lakásbérlet, közmûszolgáltatás, kaja, gyereknek iskoláztatás (mert ugye ha elolvastad a cikket errõl is volt szó benne) és lehetne sorolni tovább. Ezek mind olyan dolgok ahol más embereket kell megfizetned. Pont a magas fizetések okozzák a magas árakat. Egy iPhone ott olyan mint itt egy rádió.

Ha elolvastad azt is leírja, hogy mi számára a megélhetési probléma: "fizetése pedig már a kamatot is alig fedezte"

Kongó hol van szerinted?
Az elég nagy tévedés, hogy az árszínvonal jóval magasabb. Nem ötszörös, még jóindulattal is max kétszeres az élelmiszerek terén, az üzemanyag pl. sokkal sokkal olcsóbb, az energia szintén.
A minimálbér nettó, az adójóváírás nélküli összege 60 ropi. Ehhez jön a havonkénti adójóváírás, így megkapod a 78000forintot. Ezt vagy havonként, vagy egy összegben tudod igényelni az adóbevalláskor. Ezt jobb, ha így nézed.

Mindenkinek más a minimum, attól függ hol él. Van akinek az, hogy legyen mit enni és már boldog, van akinek az, hogy legyen hol laknia, van akinek pedig az, hogy a mai divat szerint öltözzön. Persze valójában a minimum a környezet által diktált minimum. Más a minimum itt, mint koreában vagy épp afrikában. Furán mûködünk 😊
Ezt értem. Csak a koreai csóka hozzáállása a "megélhetési" problémákról kicsit más dimenzióban van, mint egy itthoni létminimumot keresõ ember problémája vagy ne adj isten egy kongói gondjai.... Ott kinn az a legnagyobb baja, hogy nem tud elmenni a menõ netkávézókba, mert ott az a nagy divat a mai napig, nem tud extra cuccot venni magának, elmenni nyaralni, míg itthon a minimumon élõk nem tudják az alap víz, villany számlát fizetni. A kongóiak nem tudnak kaját venni, ott olyan, hogy alapvetõ higiénés dolgok, mint vezetékes víz, sincs.

728eFt/év az ~60eFt/hó 2006ban lépte át ezt a határt a minimálbér. Ha te ennyit keresel minimálbéren akkor téged jól átbasztak.

A minimálbér jelen pillanatban 78eFt/hó ami 936eFt/év.
Jövõre 92eFt/hó ami 1104eFt/év.

Egy szóval se említettem éhezõ afrikaiakat. Kongóban az árszínvonal sokkal alacsonyabb, ott a magyar minimálbérrel hatalmas vigyorral a szádon élhetnél. Amerikában (és valószínûleg délkoreában is) viszont hajléktalan lennél, mert ott sokkal magasabb az árszínvonal.

Hát pedig ezt így kell nézni. Nem mindegy mihez képest. Vannak milliárdosok, vannak éhezõk. Mi ott vagyunk középalul. Persze lehet csak felfelé nézni, de azért nem árt, ha lefelé is tudjuk mi van.
Pff. Sosem volt 1 milla a nettó minimálbér. Akárhogy is számolom, 728000 felkerekítve. Befognám a számat, ha itt is nettó fél milla lenne a minimálbér, mint ott... Az éhezõ afrikaiakkal meg ne fárassz!

Tekintve hogy az autók 90%-ában 1 ember ül, szerintem ez kis áldozat lenne, hogy nemcsak a vezetõ, hanem az utas telefonálása miatt is meg kell állni. De persze ez csak az én véleményem. A tömegközlekedési eszközök pedig elég behatárolható dolgok. Fõleg, hogy lassan már a mobilos fizetés is bejön.
Hogy különbözteted meg a vezetõt és az utast?

Mennyit visz haza egy magyar minimálbére egy évben, 1 millát? Mégis jogosan panaszkodnak, hogy kevés és nem jönnek ki belõle. Erre mit mond egy kongói? "Menjen a k...a anyjába!"

off: A mobiltelefon autózás közben szerintem megoldható lenne simán, hiszen a telefonok térbeli helyzetét a tornyokból tudja a szolgáltató... ha valaki 10km/h fölött megy nem kéne neki vonalat adni.... tudom.. tömegközlekedés stb ott problémát okozhat, de a 21. században véleményem szerint megoldható lenne. Ha nem szabadalmi perekre meg meg egyéb értelmetlen marhaságokra költenének nem itt tartanánk. Törvényeket hoznak mindenre, ahelyett, hogy a megoldáson gondolkodnának.
Benne volt a cikkben, hogy az "adósságai nõttek ..."

Elõször is, nem tudjuk, milyen árak vannak ott. Másodszor pedig, sehol nem említi, hogy nem jön ki a tanári fizetésébõl. Csak éppen a világ összes országára érvényes, hogy 3x összegbõl jobban kijön, mint x-bõl.
"Háromszor annyit keresek, mint angoltanárként" - magyarázta a 39 éves férfi, aki hét éve foglalkozik videózással, és mint állítja, évi 85 ezer dollárnak megfelelõ (hozzávetõleg 18 millió forintnyi) jövedelemre tesz szert belõle."

Baszki. 6 milla évente egy tanári állás Koreában, és nem jön ki belõle. Menjen a k...a anyjába!

Bla-bla-bla. Anarchista hülyeségek...
A törvények rosszak. Aki a törvényeket betartatja az rossz...
Antikommunista agymosott.

Gondolom a rendõröket is hazaárulóknak tartod.

"További probléma ezzel a módszerrel, hogy az igazi kemény bûnözõket így nem lehet megfogni."

Nem is ez a cél. Ez nem a módszer problémája, nem erre való. Viszont én is szívesen vadásznék pl. vezetés közben mobilozókra. Aki szerint ez besúgás, az gondolkodjon el, hogyan vélekedne, ha egy hozzátartozóját egy ilyen mobilozós elbambulós baromállat elütné.
Trade
nincs nekem megfelelési kényszerem se neked se másnak

Trade
ne ugassál

Magyarországon mindig is nagy divat volt a dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitás meg a besúgás is...

Hát a kommenteket elnézve ismét nem csalódtunk a jó öreg magyar színvonalban 😄

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Narxis
Hallgatsz!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Én kamerázni foglak téged.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ha tudnám, hogy rákos vagyok, és úgyis meg fogok halni, direkt vadásznék az ilyen kamerás mocskokra és az elsõt akit meglátok, leönteném benzinnel és felgyújtanám.
További probléma ezzel a módszerrel, hogy az igazi kemény bûnözõket így nem lehet megfogni. Azok kitanulják a védekezés módszereit, semmivel sem lesz nehezebb dolguk, mint bármely kemény diktatúrában (ahol hemzsegnek a beépülésre kész besúgók) a rendszerellenes ellenállóknak.

A kemény bûnözõi körök símán eltüntetik majd a tanúkat, ha a legkisebb gyanújuk vetõdik fel... ahol egy ilyen gyalázatrendszert bevezetnek, ott egyik évrõl a másikra meg fog nõni a tájba nem illõ hullák száma

Csak az eddig is leginkább szarbataposott, egyfolytában gyalázott és minden hatalom által maximálisan fejt csoportot fogják ezek a féreg feljelentgetõk még jobban ellehetetleníteni: az autósokat (meg az építkezõket).
Ennél okádékabb, mocskosabb fost kevés kormány talált ki a történelemben!
Ez aztán a frankó módszer, hogy lehet egymásra uszítani a kisembereket, akiknek inkább össze kéne fogniuk a szargyalázat hatalom ellen.

Akik ezt a szenny módszert helyeslik, azok abból indulnak ki, hogy a törvényeket csupa tisztességes, okos és emberséges jóságos szuperman hozza, és aki nem tartja be, az pedig becstelen, aljas a társadalomra káros....

ENNEK SAJNOS MAJDNEM AZ ELLENKEZÕJE IGAZ!!!

Ennek a moslékmódszernek több hibás vagy egyenesen aljas vonása van:

-- Egymásra uszítja az embereket, akiknek inkább segíteniük kellene egymást. A gyûlölet és a GYANAKVÁS légkörét teremti meg

-- Kifejezetten fizikai veszélybe sodorja a szemtanúkat. Bár ennek az esélye nem nagy, de azért valós: a szabálysértést elkövetõk közül csak minden százezredik álljon bosszút. Sokmillió ember esetén ez már jelentõsen -- akár többszörösére is -- növelheti az adott országban évente végrehajtott emberölések számát.

-- A legnagyobb probléma: ezzel A SZENNYHATALOM ÉRDEKELT LESZ ABBAN, HOGY MINÉL GYALÁZATOSABB, SZENNYEBB, ALJASABB TÖRVÉNYEKET HOZZON, amelyek betarthatatlanok vagy a betartásuk valósággal egy õrültekházával ér fel (pl. mondjuk az autópályákon lehetne minden 50 km-en beiktatni egy 5km/órás szakaszt...)

Ilyen ordítóan gyûlöletes törvények tanulmányozásához nem kell sajnos túl messzire menni. Szerencsére ezeket senki se tartja be, mert némelyiket még akkor se bír betartani egy épeszû ember, ha kisebb büntetés teljes biztonsággal várható.

Ha az összes törvényt betartanák, akkor a szennyhatalom elkezdené szépen lassan szorítani a lakosságot. Egyre újabb és újabb mocsoktörvényeket hozhatnának, egészen addig, míg az általuk elvárt mennyiségû szabálysértés nem történik...

Elképesztõ. Úgy tûnik, dél-Korea egy fikarcnyival se jobb az északiaknál.
Hiába a csillogás meg a kivilágított városok, ha az ember nem szabad!
Mert ha minden szennytörvényt be kellene tartani, az a szabadság teljes sárbatiprása. Sajnos, ma itt tartunk.

Talán majd egyszer, amikor csupa szuper értelmes és szuper jóindulatú ember hozza majd a törvényeket.... ha lesz ilyen egyáltalán... mostanában pont az ellenkezõ irányba halad a világ.

Ha csupa értelmes, emberséges törvény lesz, akkor meg nem lesz szükség ilyen férgekre, akikrõl a cikk szól.
Trade
a gyalogosokról nem is beszélve akik tesznek arra hogy nincs gyalogátkelõhely felfestve mégis az útra mennek.
Menjetek már el dolgozni csicska banda, vagy az a baj hogy még nem vagyunk a 8 millió hajléktalan országa

"Az ember gyalog már a zöld jelzés alatt is csak körültekintõen mer átkelni mert soha nem tudni mikor hiszi azt egy kanyarodó hogy neki van elsõbbsége, vagy esetleg mikor gondolja valaki azt zebránál hogy "mit lassít ez a tetû elõttem?" és zebránál elõzésbe kezd."

Igen azt kene, hogy a feljelento reszesuljon a szabalysertesi buntetesbol. Mondjuk az osszeg 30%-t kapja meg. Mert elkepeszto amit az autosok muvelnek. En a zebranal, mar nem az elso autot figyelem, hanem a mogotte jovoket, mert azok a veszelyesek. Nem olyan regen kis hijan szemtanuja voltam ket gyerek elgazolasanak.
Zebranal ket 10 ev koruli gyerek varakozott, jott egy teherauto, megallt, sofor intett nekik, hogy menjenek. A ket gyerek nem indult azonnal, mert idetlenkedtek egymassal. Kicsit kesobb elindultak, mar majdnem kiertek a teherauto vonalabol, amikor egy auto nagysebeseggel elhuzott a teherauto mellett. Ha nem varnak meg 2-3 masodpercet, akkor pont elcsapta volna oket az IDE782 rendszamu elmebeteg baromalat. Az ilyenert, persze mar nem penzbuntetest kene adni, hanem letoltento bortont, akkor is, ha epp nem tortent baleset.
Csak egy kommentelõ, de két hozzászólást írt.

Nagyon helyes! Itthon is kéne!

3-ból kettõ kommentezõ ezek szerint úgy gondolkodik, hogy a törvények rájuk nem vonatkoznak.
Szerintetek van különbség az között hogy közvetlenül vagy közvetve büntet meg a rendõrség? Szerintem marhára nincs. És én autósként is azt mondom, hogy jó lenne nálunk ilyen...

Trade
büszke lehet rá az egész család

Trade
munkanélküli férgek...

Ilyen rendszer érdekes lenni itthon is, akár csak a közlekedési vétségekre vonatkozóan is. Az ember gyalog már a zöld jelzés alatt is csak körültekintõen mer átkelni mert soha nem tudni mikor hiszi azt egy kanyarodó hogy neki van elsõbbsége, vagy esetleg mikor gondolja valaki azt zebránál hogy "mit lassít ez a tetû elõttem?" és zebránál elõzésbe kezd. (Egy családtagom így ütötte el egy nõ, majd azzal védekezett hogy nem látott, majd a zebra kezdetétõl mért 21m-re tudott csak leállni..)
Állítom hogy ha itt ahol lakom kimegyek naponta 1-2 órát kamerázni pár fõbb keresztezõdésbe akkor ha csak a bírság 10%a lenne a "tiszteletdíjam" akkor is 2-3 nap alatt megkeresnék egy minimálbérnek megfelelõ összeget. Ha meg lehetne saját sebességmérõt felszerelni akkor még a gyorshajtókra is lehetne vadászni. Bár erre lehet elég lenne annyi hogy hitelesített sebességmérõvel felszerelt jármûvel szabályosan közlekedni és a bekapcsolt kamerával venni a sebességmérõt és a forgalmat.. aki meg elõz az... 😊

Lehet hirtelen sokan kapnának büntetést és sok ilyen filmest akarnának meglincselni, de hosszabb távon lehet biztonságosabbá válna a közlekedés gyalogos, kerékpáros, és autósok számára is.

Persze cégekhez is lehetne kimenni felvenni dolgokat.. amennyire lesajnálják pár helyen a törvényeket...
← ElőzőOldal 2 / 2