91
  • stremix
    #91
    ...és ha vonaton utazok? (amúgy nem lesz ilyen szabály, nyugodjatok meg!)
  • aaaaa
    #90
    Ezt hogy képzeled, hogy betiltod az autóból telefonálást, főleg az utasoknak ? Kihangosító is létezik, meg beépített bluetooth-os autótelefon, vagy headset is is. Gondolom autód sincs azért, írsz ekkora bődületes marhaságokat. Még felcsavarozhatsz egy "a vezetővel menet közben beszélgetni tilos" táblát is a műszerfalra két facsavarral.
  • aaaaa
    #89
    Nem kívánom Neked, hogy ilyen "rendben" élj !
  • JMáté
    #88
    Ott legalább rend van. Nagyon helyes.
  • Tetsuo
    #87
    1. Kibszottul nem jo, hogy autosok szabalytalankodnak. Minimalis toleranciaval kene buntetni mindenkit.
    A gyalogos pedig ott mehetne at az uton, ahol akar, elvegre gyalog szarabb kerulni, mint kocsival, persze felteve, ha nem okoz veszelyhelyzetet.
    Egesz Angliaban pl. igy mukodik a rendszer es az angol nagyon elcseszett logika ellenere ez tenyleg mukodik.

    2. A Del-Koreaiak valszeg az eszaki szomszedjuktol lestek el a modszert, ami tipikusan komcsi.
    Ha fatertol megkerdezitek, nekik ugyanigy kellett figyelniuk a masikat es jelenteni, ha vmi szokatlan tortenik a baratikorben stb.
    Az oroszoknal es a keletnemeteknel is hasonlo volt a szisztema.
    Ezzel a besugos dologgal is csupan a kozosseg erejet romboljak, az altalanos bizalmatlansagot terjesztik most eppen a "liberalizmus" oldalan, de ugyanabbol a celbol.

    A technika siman adott ra, hogy teljesen automatizalt kamerarendszer legyen kiepitve a legtobb utvonalon, amivel majd talan zsarolni sem lehet, mint ahogy azt mar most teszi nehany szouli.
  • MagyaR
    #86
    correct: középút, kormányellenes
  • MagyaR
    #85
    Én azt gondolom, hogy egy közép út lenne a megoldás.
    Akik előttem felszólaltak a fórumban, gyakorlatilag mind szélsőségesen nézik a dolgokat. Vagy jó ez a dolog, vagy nem. De mindig van egy közép út.

    Lehetne alkalmazni pl. ilyen embereket fő állásban, mondhatni "rendőrkék" lennének, s korlátozni kéne a munkakörüket.
    Tehát ne azokat a szerencsétleneket jelentsék fel, akik 30-as táblánál 40-el mennek, hanem ha pl. videóra vesznek egy cserbenhagyásos gázolást, na azt igen.

    Most akármennyire is kormány ellenes valaki ne mondja már nekem azt, hogy inkább elsétálna mindenféle lelkiismeret nélkül egy ilyen helyzetben, mint hogy segítsen az ügyben, ha tud ---> pl. ha látta a gázoló rendszámát, azt jelentse.

    Viszont az tényleg undorító viselkedés, ha pl. valaki azt nézi, hogy ki megy 30 helyett 40-el, vagy ha valaki eldob egy szotyit, akkor húúúú egyből jelentsük.....
    Vagy pl. a közelünkben van egy nagyobb buszmegálló egy forgalmas úton egy nagyobb kanyar végén (örs vezér tere). Itt pl. sokan szoktak kirakni/felvenni embereket. Konkrétan én is. De ez az egész, csak kb. egy pillanat, s a megálló az a főút jobb oldalán van (tehát nem magán a főúton, mint sok helyen, hanem van neki külön helye), tehát még ha jön is busz mögöttem, kb. csak egy pillanatra zavarom meg.

    Na ez a hely tökéletes lenne pl. az ilyen kamerázós alakoknak, de egyben rendkívül mocskos dolog lenne egy ilyen semmiségért feljelentgetni az embereket, ellenben pl. egy cserbenhagyásos gázolásnál (amit korábban is leírtam).

    Másfelől az illegálisan környezetszennyező cégeket sem tudnám sajnálni egy-két feljelentés után :).



    A bizonyos korszakbeli besúgókat (pl. középkor, szocializmus időszaka stb.), akikről beszéltetek páran, nagyon nem jó ötlet példának felhozni, ugyanis van egy hatalmas különbség a kóreai kamerások és közöttük.
    Mégpedig az, hogy a régebbi besúgók többnyire ÁRTATLAN, illetve szegény rászorulókat árultak be.

    Régen (nem tudom pontosan mennyire régen, de valamikor így volt), ugyanis még a vádlottnak kellett bebizonyítania, hogy ártatlan. Így pl. gondolt egyet Jóska bácsi és beárulta a szomszédját valami koholt váddal (mert mondjuk nem volt szimpatikus neki), azt a szomszéd vagy tudta bizonyítani, hogy ártatlan vagy nem, azt akkor megszívta.

    Középkorban jobbágy ellopott egy répát, mert nem volt szó szerint mit ennie, szomszéd Jóska bácsi beárulta pár garasért, amiből tudott venni magának egy fej salátát, a szomszédjának meg -1 kéz.

    Náci megszállás idején (pl. Franciaországban) a nem zsidó Jóska bácsi tudomást szerzett róla, hogy a szomszédban zsidók bujdosnak, s beárulta őket. A zsidókat elgázosították, Jóska bácsi kapott némi pénzt, amiből vett magának egy új kalapot....

    ----->>> Na kérem szépen ezek voltak ám az igazi besúgások. Ezekhez, azért ne hasonlítástok már a kóreai Jóska bácsikat :). Akármennyire is szegény valaki, nem szorul rá arra, hogy eldobjon pl. egy cigi csikket.... Az más kérdés, hogy egy ilyen kis mértékű bűnért ne egy kamerás kóreai Jóska bácsi áruljon már be.... Azok törődjenek a nagyobb dolgokkal: súlyos környezetszennyezés, gázolások, stb.---> ezeket a dolgokat leplezzék, csak le nyugodtan, de ne jelentsenek már fel, azért mert eldobtam egy szotyit.... Istenem....

    KÖZÉPÚT!!! (Sajnos tudom, hogy ezt a mai világban nem nagyon lehet megvalósítani)
  • Papichulo
    #84
    Amugy a GDP a ROK-ban, kb. a magyarral megegyezo, megis az utcak alapjan sokkal jobbnak tunhet a helyzet. Rejtelyes szamomra is, de nem akarok politikai fejtegetesekbe bocsajtkozni. Folrg, hogy peldaul a helyi szocialis rendszert sem Ismerem. A kozlekedes es a kaja viszont olcsobb, mint MO-n.

    Amugy a tanar havi 500k-s fizetese szerintem brutto volt.
  • Papichulo
    #83
    "Hong Kongban ha szemetelsz vagy köpsz az utcán, egy két havi fizudnak pápá. Nálunk viszont basszus, ahol többszáz éve a törvények kijátszása a nemzeti sport, mindenki fel lenne háborodva."

    Szingapurrol szoltak ilyen legendak (bar ez a ket havi fizetes nem tudom honnan jon, SG$500 volt a buntetes felso hatara), de ott sem mukodik a dolog. Ott Is van szemet az utcan, van ahol hegyekben is. A Kinaiak meg koztudottan leszarjak a kornyezetuket, ezert sem stimmel a HK.
  • mcganyol
    #82
    Sokan magyarországon még mindíg azt képzelik, hogy szinte mindent csak büntetéssel/fenyegetettséggel lehet megoldani. pedig nem. írok kicsit a forgalomról, de ugyanez a mentalitás igaz az adókra, a szemetelésre és kb az összes többire

    Az utakat úgy kéne építeni, hogy jobban haladhasson a forgalom, nem ilyen trágya 0-ást építeni, ami ha épp nincs teljesen bedugulva, viszonylag gyakran meg is halnak rajta (kb minden héten van halálos baleset). a tömegközlekedést fejleszteni kéne. Mélygarázsokat építeni a belvárosban(ez speciel pont jó irányba halad) Ingyenes vezetéstechnikai képzést kellene tartani kötelező jelleggel a jogosítvánnyal rendelkezőknek. Biciklivel sem lenne szabad közútra menni jogsi nélkül... stb ehelyett van benzináremelés, parkolásidíj, meg harmincas táblánál bokorban bújó rendőr.
    Láthatóan ez így nem működik, csak egymást nyírjuk ki
  • Trade
    #81
    Örülök hogy vannak még racionálisan a dolgok mögé látó emberek és nem azzal lépek ki a gépből hogy ilyen szar világ lett hogy spicliket éltetnek akik azokat baszlatják akik boldogulni próbálnak ebben az életben.
    Milyen alapon lehet ezeket összevetni a rendőrökkel.
    Kérdezném továbbá hogy van valakinek még illuziója a rendőrökkel?

    A hatalom szolgaként tekint az állampolgárokra akikből adót szedhetnek meg négyévente meg a szavazógépeik(Jobb,bal egyaránt). Csak az ellenzék tűnik fel úgy mint az ország jó tevője.

    Szemetelni nem szemetelek,dohányozni sem dohányzom az engem is bosszant hogy vannak akik eldobálják a szarjaikat de most ne mossunk már össze mindenféle bűnt amit éppen a hatályos jogszabály mond ki.
    Mert a hatályos jogszabály alapján a II.Vh idején embereket vittek el a törvény nevében.
  • philcsy
    #80
    Mert a te egymásnak falazásos, okosban megoldásos, szólj előtte és elfordulunk mentalitásod aztán tényleg az többi ember fölé emel.
    Az az ember aki elnéz a másiknak mindent nem becsületes, hanem hülye.
    Az az ember aki szól, hogy álljon már meg a menet nem spicli csak betelt nála a pohár.
    Szerinted ki az alantas féreg? Aki szarik a szabályokra és fel van háborodva amikor tetten érik, vagy aki a kockázatokat vállalva lebuktatja?
    Téged is megkérdezlek, szerinted a rendőrök (téged idézlek): "árulok, besúgók, spiclik mindig az emberiség söpredékéből kerültek ki"? Mert ezek az emberek gyakorlatilag ugyan azt csinálják amint a rendőrök, csak nekik nincs ott a fegyver az oldalukon.

    Fel se tudom fogni, hogy honnan szalasztanak titeket. Azt hiszitek, hogy a demokráciában bármit meg lehet csinálni. Fel vagytok háborodva ha valaki szól, hogy ez nem kéne. Szabadságjogokért kiáltoztok amikor az igazságszolgáltatás útólér. Zavaros vízben halászó sunyi alakok vagytok mind egy szálig.

    Megvannak a megfelelő törvények. Már csak be kellene tartatni őket. Addig itt nem lesz rend.
  • aaaaa
    #79
    Sunyi szaralak mind, szemtől szemben egyik sem merne kiállni egy komolyabb bűnözővel. Az ilyenek mind megérdemlik a verést egytől egyig. Becsületes emberek, normális neveltetéssel nem csinálnak ilyet. Persze lehet, hogy csak én gondolkodom így, és ez a rossz. A mai értékrend szerint, ha jól megfizetik, akár a Jóistent is el kell árulni. Az árulok, besúgók, spiclik mindig az emberiség söpredékéből kerültek ki, a történelem során. Nem egy irodalmi műben leírták mennyire alantas féreg, és patkány dolog ez. Itt meg büszkén vállalnák sokan. Hát a belem kifordul, hogy ilyen alakokkal van tele az Ország.
  • ReTeK
    #78
    én nem irigylem ezeket az embereket, a havi 1-2 alapos verést biztos megkapják vagy legalábbis a kamera szervizben rendszeres ügyfelek lehetnek
  • aaaaa
    #77
    Felesleges itt magyarázkodni. Értelmes ember tudja miről van szó, a minimálbéren dolgozó közalkalmazott, vagy egyéb multinál dolgozó emberek meg itt sírnak a fórumon. Évek óta ezzel mossák az agyát, hogy azért nem emelik a fizetését, mert nem folyik be elég adó. És azonnal kész az új ellenségkép a "adócsaló" meg a "vállalkozó", a másik kisember, akinek egy kicsivel jobban megy. Soha eszébe nem fog jutni, hogy az a multi cég,ahol épp dolgozik profi módon, ügyes könyveléssel, offshore cégekkel ugyanúgy nem fizet adót, vagy legalább is a legjobban megpróbál kibújni az adófizetés alól. Azon sem gondolkodik el, hogy ugyanaz a multi miért ad neki Magyarországon ugyanazért munkáért 300 eurós fizetést, miközben Németországban ennek a tízszereset adja az alkalmazottaknak. Pedig mindkét helyen vannak adók , és odakinn sem kell tízszer annyi adót fizetni.
    Régen is teremtettek ilyen közellenségeket, az ötvenes években a gonosz kulákok, a gyártulajdonosok, arisztokraták voltak minden bajnak okozói, rájuk kellett fogni , hogy mitől olyan szar az élet, amilyen akkor volt.
  • aaaaa
    #76
    bár autóban csak utasként... ezzel mindent elmondtál... Más nézni, és más naponta több száz kilométert vezetni. Ha sokat vagy az úton előbb utóbb belefutsz olyan helyzetekbe, ahol kénytelen vagy valami apróbb szabályt megszegni. Kérdezz meg bármelyik hivatásos sofőrt. A szabályokat igyekeznek betartani, de mindent mindig lehetetlen. A parkolás más tészta, ha nincs autód, soha nem fogod megérteni, mi az amikor időre mész, és fél órája körözöl, és csak 5 percre ellene megállnod, hogy kipakold amit szállítasz. Lehetőségek gyalogolsz árúval 1 km-t. Visszafuvarozod, hogy nem tudtál megállni, azonnal kirúgnak, vagy megállsz valahogy szabálytanul. Szedj össze havonta csak 2-3 30-ezres csekket a "jószándékú" kamerásoknak köszönhetően, már ingyen dolgoztál egész hónapban.
    A szemetelést meg hagyjuk. Kamerázd le a szotyizó mokkákat. Mondd is a szemükbe, hogy most ezzel mész a rendőrségre. Három hónap ingyen szállás biztosítva lesz számodra valamelyik egészségügyi intézményben.
  • philcsy
    #75
    Ki mondta hogy nincs pénz ebben az országban? Az államkasszában nincs pénz, meg egy széles társadalmi rétegben nincs pénz. Sokan viszont nagyon kényelmesen elvannak.
  • galocza
    #74
    nagyon helyeslem.
    tán kicsit megfogná a sok magát minden és mindenki felett álló bunkót.
    én még ingyen is kattintgatnék. naponta húzom magam fel a közlekedési morálon, a szemetelésen.
    akinek meg naponta jönnek a csekkek harmincezerről, esetleg meggondolja pl, beállok 2 autó mögé keresztbe (3 méterrel odébb üres a parkoló), stb.
    voltak itt olyan hozzászólások, hogyamocskohatalomösszeugrasztjastb. nem kérem. ez egy lehetőség arra, hogy olyan esetekben, ahol az állam nem képes/hajlandó eleget tenni, az állampolgároknak legyen lehetősége kicsit visszafogni a segg (remélhetőleg) kisebbséget, aki naponta gázol át (mint lejjebb szerepel, olykor szó szerint) a normálisan viselkedő többségen. ha esetleg vki az első csoportba tartozik - hát, ne kelljen már megkönnyeznem.
    gyalogos vs kerékpáros vs autós téma: mind3at űzöm (bár autóban csak utasként), s nekem úgy tűnik, mindegyik csapat megéri a pénzét:
    - autós úgy gondolja, csak a másik autósnak kell indexelnie, hülye gyalogosnak, biciklistának nem, persze hogy lelépek, persze hogy ő meg kanyarodni akar (csak hát nincs elég kéz kormányra, telefonra meg indexkarra)
    - biciklista leugat, mert a közös gyalogos/biciklis szakasz jobb oldalán közlekedem (ahol kell)
    - annál a gombos/lámpás gyalogátkelőnél, ahol naponta megyek át (kerékpáron/biciklivel), állandó jelenség, hogy idióta gyalogos(társ) megérkezik, megnyomja a gombot, AZTÁN körülnéz, átmegy. aztán amikor a lámpa átvált, szerencsétlen hülye autós meg majd áll a pirosban, amikor az égegyadta világon senki nem mászkál keresztben.
    szemetelésért meg masszív büntetés + kis szemétszedési munka kijárna. szemeteljen mindenki otthon, ne ahol más is jár.
  • gforce9
    #73
    Te tényleg azt hiszed, hogy azért nincs pénz ebben az országban mert kevés adó folyik be? Azért ennél még egy józan paraszti ésszel is messzebbre lehet látni.
  • Amiga
    #72
    A Margit-hídon villanyrendőrös gyalogosátkelő van, ott gázoltak majdnem el, szóval ezen nincs mit szépíteni vagy védeni az autós szemszögéből. A villamoshoz meg máshogy ugye nem juthatok ki, csak a zebrán. :-)

    Gyorshajtás és gyorshajtás között különbség van, és az is igaz persze, hogy a gyalogosok is tudnak hajmeresztő helyeken és módokon közlekedni.
  • philcsy
    #71
    "Ha meg annyira fáj a zsebbe fizetés vissza kell adni és meg
    próbálni kevesebből élni!"
    Hát persze...
  • aaaaa
    #70
    A legtöbb baleset nem közvetlenül gyorshajtás miatt történik, ezt persze nem hangoztatják. Vannak széles többsávos utak, útépítés miatt több éve kint felejtett 30-as táblákkal, nulla gyalogosforgalommal, ahol ha 50-nel mész, bár "súlyosan" megszeged a szabályokat, garantáltan semmilyen veszélyhelyzetet nem teremtesz. A Margit hídon meg inkább a járdán illik közlekedni. Az áthajtott a piroson, nem ugyanaz mint a gyorshajtás. A legtöbb ember gyakran gyorsabban megy 10-20 %-kal, de a pirosnál többnyire megállnak.
    Csak azt ne mondd hogy Te is egész életedben minden körülmények között betartottad az összes 30-as meg 20-as táblát.
    Soha nem védeném a városban százhússzal rohangálókat, de általában nem is őket szokták megbüntetni.
  • nlght
    #69
    mert az államnak ezerlyukú zsebe van, nincs miből kifizesse a jutalmat
  • nlght
    #68
    valahol mind2 félnek igaza van, a súlyos visszaéléseknél jól jön ha jutalmakat szabnak ki (pl. ahol a multik környezetszennyező magatartása látszódik, vagy a korrupció, vagy illegális hulladéklerakás a város szélén), de a kisemberek szívatása már más tészta sztem...
  • Rotyoka
    #67
    Valamilyen szinten jó, de ne a kisember próbálják vagy próbáljátok már meg szopatni ti is..

    A pincér nem véletlen számolja zsebgéppel stb, mint amit itt az egyik okos mondott.
  • Amiga
    #66
    Megértem az érveidet. Te viszont gondold bele magad a feleségem helyébe, amikor megtudja, hogy halálra gázoltak a Margit-hídon, mert egy sofőr a munkája megtartása érdekében áthajtott a piroson... Minekutána az említett szituációban ez keményen benne volt.

    A felelősség egy sokak által utált, mégis nagyon fontos kifejezés. És bár a cikk tárgyától már nagyon eltértünk, én nem akarom megigazolni, hogy ki miért lop, csal, vagy hágja át a korlátokat. Bizonyára mindenkinek megvan rá a maga oka. De ennek következményei vannak. Szóval a "becsapom az államot, mert félek a főnökömtől" valóságos és gyakori dolog, de azért még remélem, nem baj, ha nem tapsikolok miatta.
  • immovable
    #65
    Bűnrészes vagy. Le foglak filmezni mert nem kérted a számlát és távoztál e nélkül.
  • aaaaa
    #64
    Gondold magad a kínai büfés pénztáros helyzetébe ! Szerinted a saját akarata szerint nem üti be, amit vásárolnak ? Kiadta neki a főnöke, (akit lehet hogy soha nem is látsz a boltban) , hogy ha teheti, ne üsse be. Ha lebuktatod, kirúgja a francba. Lett egy másik munkanélküli. Ha Te is hasonló helyzetben lennél, vagy vállalnád, hogy csalsz, vagy találnak a helyedre másik eladót, aki megteszi helyetted. Ha nem tetszik, fel lehet jelenteni a saját főnöködet és élni a boldog munkanélküli emberek vidám életét, már amennyiben nem ásnak el.
    Más téma... Elmész sofőrnek egy céghez és elvárják, hogy extera rövid idő alatt érj oda valahova. Ha betartod mindenhol az előírt sebességet, nem érsz oda, kirúgnak. Dönthetsz ott is, melyik szabályt fogod betartani, vagy be lehet panaszolni a főnökséget, miért vár el ilyeneket.


  • Amiga
    #63
    Érdekes, hogy fogadsz a viselkedésemre, pedig nem is ismersz.

    Én ismerek becsületes vállalkozókat. Sajnálom, ha te nem vagy az, de nyugi, nem foglak kamerázni. Ellenben én elég sok olyan vállalkozót láttam, aki akkor is csalt, amikor jól ment a szekér. Szépen megszokta. Na ők az igazi erkölcsi nullák.
  • aaaaa
    #62
    Ha alkalmazott vagy így is van. Ettől még nem kell besúgóvá válnod. Ez a Te döntésed és én halálosan megvetem és erkölcsi nulla embernek tartom az összes besúgót. Ez meg az én véleményem. Alapíts egy vállalkozást és ha nem trükközöl lesöpörnek a piacról, ahogy más is írta. Te is azokkal vagy csak nagy legény akiktől nem tartasz. Ha a kisebbségi szomszéd naponta terrorizálna, mibe hogy nem mernéd feljelenteni, mert rettegnél hogy jön a família bosszút állni. :D
  • Amiga
    #61
    Jó, tehát szerinted pl. a lopást, csalást legalizálni kéne, ez a megoldás? Megadnád a címedet? Mennék a TV-dért. A szomszédaid pedig betyárbecsületből elnézik nekem, miközben kirámolom a lakásodat, talán még egy pohár teát is kapok.
  • aaaaa
    #60
    Régebben még volt az emberekben egy kis betyárbecsület. Ma már a legtöbb lecsúszott szerencsétlen 2 forintért elárulná az anyját is. A népet is úgy nevelik, hogy ez a követendő. Mert a törvények persze... Amikor az volt a törvény, hogy valakit a származása, vagy késóbb a társadalmi helyzete miatt internálni kellett, akkor is voltak ilyen férgek akik segítettek lebuktatni, vagy a halálba küldeni ártatlan embereket. Úgy tűnik mostanában még büszkék is erre az emberek. Undorító az egész.
  • Amiga
    #59
    Nem is vágyom rá, hogy a barátom legyél. ;-) Azt gondolom, ha én tisztességesen fizetem az adót (márpedig ez a helyzet), akkor tegyen így mindenki más is. Ez a nézet szélsőséges volna? :-D
  • aaaaa
    #58
    Sok ember nem szívesen lenne a barátod. Menj parkolóőrnek, vagy BKV ellenőrnek, ha vadidegen emberek feljelentgetésében éled ki magad ! Gondolod, ha beütögeti, majd megoldódnak az ország problémai ? Másrészt nem tűnt fel, hogy mennyire hasonlóak a kínai éttermek. Nem csodálkoznék ha a háttérben nem kis hatalmú kínaiak állnának. Előbb nézz meg néhány filmet a kínai maffiáról, mielőtt megtámadod a kereskedelmi hálózatukat !
  • Amiga
    #57
    Amit pedig én magam is filmezni fogok, az a Móricz Zsigmond körtér közelében egy kínai étterem számlaadási gyakorlata. A vásárolt tételeket egy zsebszámolóba üti, a végösszeget a kasszába írja és a pénztárgépen mutatja meg, de a tételt nem véglegesíti. Ha fizettél, törli az összeget a pénztárgépből, számlát nem ad, és a következő vendégnek is a zsebszámológéppel számol. Na ezt is csak kamerával lehet (és kell is) lebuktatni.
  • Amiga
    #56
    Engem és egy munkást nemrég majdnem elgázoltak zöld alatt a zebrán. Mit nem adnék érte, ha valaki lefilmezte volna. Nem a sofőrön múlott, hogy nem lett baj, hanem kizárólag rajtam (meg a munkáson, aki utána a világ leggazdagabb káromkodását eresztette el).

    A szép az egészben, hogy az autós kb. 30 méterrel arrébb beragadt a forgalomba. Már sajnálom, hogy nem sprinteltem utána és nem rúgtam szét a kocsiját.

  • immovable
    #55
    LOL a besúgok országa! :D
  • Arwenke
    #54
    De ha valaha is volt vállalkozasod, akkkor tudhatnad ha mindent szabalyosan csinlasz szinte nulla eselyed van a piacon. Sajnos ez van meg mindig.
  • Trade
    #53
    ezeket a férgeket akik meg ilyet fognak csinálni bármelyik másik fajta segélyes
    2 felesért úgy elveri hogy remegni fog a keze mikor legközelebb kamerázni akar!
  • Trade
    #52
    Amúgy meg nem igazán érdekel milyen fröcsögés megy itt,
    én 10 embernek adok munkát.10 családnak biztosítom félig
    a megélhetést.Mennyi ember mondhatja el hogy nemcsak saját sorsát
    alakítja(ha egyáltalán képes rá) hanem még másik 10 emberét is.
    Ha meg annyira fáj a zsebbe fizetés vissza kell adni és meg
    próbálni kevesebből élni!