101
Angol kiadások végtelen mennyiségben.
  • Mirk
    #101
    Meghalt a topik?

    Most kezdtem bele Brent Weeks következő sorozatának első kötetébe, Black Prism a címe.
  • Atomreaktor
    #100
  • Aquir
    #99
    NY times?:) nem könyv, de jó hivatalos szöveg
  • werdaa
    #98
    ez is jó

    itt: http://goo.gl/fGwgV

    ..
  • balintk
    #97
    Hali! Tudnátok olyan könyveket ajánlani, amelyeket könnyű értelmezni? Kb. középszintű vagy felsőfokúhoz közeli szinten van. Igazából bármi jöhet, a lényeg, hogy gyakoroljam egy kicsit az angolt, mert ugye sose árt. :)
    Előre is köszönöm!
  • Teppik Amon
    #96
    az csak egy blog (?) címe ahol szó volt róla hogy miért is "ingyenes". korábban már volt linkelve.
    Röviden: megnézi az oldal melyik országból netezel, és a könyv MUTATOTT árát úgy alakítja.

    2 köynvet rendeltem egyszerre, 2 külön csomagban jött 1 nap késéssel
  • Aquir
    #95
    számukra nem
  • datango
    #94
    bezavar az a hacker szó! :)
  • Aquir
    #93
    #29
    "Book Depository is a perennial Lifehacker favourite, in part because of its “no shipping fees” policy. The site actually handles that by slightly adjusting the prices depending on your browser-detected location rather than your entered address"
  • datango
    #92
    szia! tényleg ingyenes a házhoz szállítás és nem csak lakcím megszerzési trükk? vagy te hogy vetted és mennyiért a dolgokat? :)
  • shaba23 #91
    Agatha Christie mennyire komplikált olvasmány?
  • j0nNyKa
    #90
    az éjangyal trilógia valami ZSENIÁLIS, annál nagyon örülök, hogy nem vártam meg a magyar megjelenéseket (nem is tudom, hogy most hol tart a dolog)

    nekem az a könnyebb kategória volt, elég sokat tudtam hasznosítani a számítógépes játékos szókincsemből
  • Vadnokedli
    #89
    hogy mit?
  • Mirk
    #88
    Végeztem Patrick Rothfuss eddig megjelent két könyvével, a The Name of the Wind-el és a The Wise Man's Fear-el. Nem volt egyszerű, van egy szókincse az írónak és érdekes nyelvtani fordulatokat használ, de nagyon jónak találtam a könyveit. A pár ismeretlen szó ellenére jól olvasható és értelmezhető. Akinek szíve csücske a fantasy, annak mindenképp ajánlom, magával ragadó, izgalmas és fordulatos, azon túl, hogy jól megírt!

    Most pedig következhet Brent Weeks Éjangyal trilógiája, in english.
  • immovable
    #87
    :)
  • CattiBrie
    #86
    De ne a lábamnál fogva. :D
  • immovable
    #85
    Akkor kapsz Égisz-Agyarral a fejedre és behúzlak a barlangba. :D
  • CattiBrie
    #84
    És ha nem olvastam addig? :D
  • immovable
    #83
    Te inkább Wulfgar ..csére koncentrálj.


    csak viccöl:)
  • shaba23 #82
  • CattiBrie
    #81
    Valaki Drizzt-et emlegetett. :-)
  • Zero 7th
    #80
    BG1-ben meg elloptam a kardjait. :P
  • Pretorian
    #79
    Jaja, Raistlin az egyik legjobban megkomponált antihero a fantasy történetében, nekem is a szívemhez nőtt.
    Egyébként jobb is, hogy az Ikrek-trilógia végén
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    inkább feláldozza magát a Takhisis elleni harcban hogy Krynn megmeneküljön
    , így legalább sosem lesz belőle Drizzt Do'Urden.
  • Palinko
    #78
    olvasd a tűz és jég dalát ott úgyis mindenkit kinyírnak :D
  • Voltan
    #77
    Hát, ez nálam épp hogy kedvlohasztó. Megind Drizztet fényezi, hogy OMG, de kegyetlenül jó harcos, hogy soha senki nem tudta, és nem tudja legyőzni, blablabla. Unom. Ha ennyire rohadtul szerelmes Drizztbe, akkor dugja meg, könyörgöm :D Ez már majdnem olyan szánalmas, mint Tier Nan Gorduin. Mondom ezt úgy, hogy a mai napig nagyon nagy kedvencem az első sötét elf trilógia, azok zseniálisak voltak, de most már qrvára elég Drizztből...

    Régi szép idők, mikor a Baldurs Gate 2-ben találkoztál Drizztékkel, és pár kör alatt fel tudtad aprítani az egész bandát Drizttestül, WUlfgarostul, stb. Na, az csúcs volt :D
  • j0nNyKa
    #76
    Ez tetszik nagyon, de nekem is az tünt fel rögtön: ebben is Drizzt a főszereplő? Imádom, de már sok lenne.. :)
  • Palinko
    #75
    Ebben is Drizzt szerepel? régen kaptam tippet hogy jó kis könyvek ezek, csak sajnos nem kezdtem még bele. Talán angolul kéne hátha javul az amúgy is szegényes tudásom.

    Kicsit elrémít, jó sok könyve van Salvatorenak, saga ciklus hátán én ezen nem nagyon tudok eligazodni :D Valaki otthon van a témában és leírja milyen sorrendben kell olvasni? Az is érdekel milyen angoltudás szükséges hozzá kb?
  • shaba23 #74
    Tessék, kedvcsináló a Neverwinterhez :)

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    DAHLIA’S LIPS CURLED INTO A SMILE AS SHE WATCHED THE DARK elf dance. Stripped to the waist, Drizzt Do’Urden moved through his attack and defense routines, sometimes slowly and sometimes with blinding speed. His scimitars spun gracefully, deceptively delicate, then darted with sudden, straightforward power. They could strike from any tangent, stabbing often at unexpected angles, and more than once, Dahlia found herself startled and blinking at a clever twist or turn.

    She had fought beside Drizzt on the road to Gauntlgrym and inside the dwarven complex, so she thought she had come to understand the extent of his martial prowess. But now, on this moonlit night, she could truly appreciate the grace and coordination of his movements and reminded herself that such perfection in battle didn’t come easily.

    She marveled at the drow at work, at his slim form, his tight muscles so apparent, and so appealing.

    He was always on the balls of his feet, never on his heels, she noted, and his every turn ended in alignment and balance. She noted, too, that Drizzt’s neck did not strain with his sudden stabs and swings. So many lumbering human warriors kept all their power up high, above their shoulders, and so their strength seemed to increase in proportion to the decrease of their balance and swiftness.

    But not Drizzt.

    His neck was loose, his shoulders nimble. His strength came from his belly and the muscles lining the sides of his ribs. How many opponents, Dahlia wondered, had been comforted by the drow’s slim neck and flat shoulders, by his apparent lack of strength, only to have their weapons smacked from their hands or cut in half by the power of his blows? His blades hummed with amazing speed as he fell deeper into his dance, but weight, balance, and strength hid behind every cut and thrust.

    Dahlia’s hand instinctively went up to her right ear, empty now of diamond studs, and her smile widened further. Had she at last found the lover who would end her pain?

    Drizzt was sweating, his dark skin glistening in the moonlight. He stabbed out to the right with both blades in a parallel thrust, but deftly turned his feet opposite the attack and flashed away to the left, using his upper body turn to gain momentum for a somersault, one that landed him back on his feet. A mere heartbeat later, he slid down to his knees as if forced low by some imaginary blade coming in from the right. A blue-glowing scimitar stabbed up that way, then Drizzt was moving again, back on his feet so smoothly Dahlia hadn’t even noticed the transition.

    The elf woman licked her smiling lips.
  • Ry0K3N
    #73
    Dragonlance nagyon jó Én anno drádaháború sorozatot kaptam kölcsön, imádtam.
  • j0nNyKa
    #72
    hja, köszi, de mindenképp érdekel valakinek a véleménye, mielőtt megveszek 1-2 könyvet

    a dragonlance-t pl. én is imádtam, ha a neverwinter könyvek hoznak olyan hangulatot, akkor tuti vétel
    és igen, Raistlin volt a best, ez egyértelmű :)
  • Pretorian
    #71
    Dragonlance-t olvastam régebben, az Ikrek-trilógia szvsz az egyik legfaszájosabb dark fantasy-történet, amit valaha írtak.
    Nem is értem, hogy nem készült még film belőle. Ha valahol itthon megtalálom angolul, tuti vétel.
    Egyébként rengeteget tanultam az angol nyelvű D&D-ből, és a Call of Cthulhu-ból is. Call of Cthulhu-hoz nem igazán lehetett magyar nyelvű modult kapni, angol nyelvűt is csak elvétve, úgyhogy a netről kellett leszednem a szöveganyagot.

    #70 én nem olvastam Neverwinter-t, mert a D&D-világok közül a Forgotten Realms világa valahogy sosem állt igazán közel hozzám, de szerintem a Silverland tömve van angol nyelvű FR-kötetekkel.
  • j0nNyKa
    #70
    Nah de akkor Neverwinter sorozatot ki olvasta már? Kérnék 1-2 infót. Vannak-e visszatérő karakterek? Hány könyv van egyáltalán? Milyen a világ hangulata? Mennyire akciódús?
  • Ry0K3N
    #69
    Teljesen egyetértek, bár én úgy fogalmaznám átlagosak a sötételfhez képest.
    Más, ha már angol nyelvű regények van magyar bolt ami foglalkozik ilyesmivel? Ismertebb sci-fi, fantasy regények forgalmazása angolul.
  • Atomreaktor
    #68
    Az nem baj, legalább tanulok új szavakat :)
    Akkor eddig két könyv került a listámra a topic alapján, The Lost Symbol és a The Road. Azt hiszem előbb kéne a Road-ot olvasni, mert attól az embernek nem lesz épp jókedve, aztán jöhet a könnyedebb Dan Brown könyv :)

    (U.i.: Nekem a film is tetszett Viggo-val) :)
  • Bandris86
    #67
    Nyelvtani szempontból egyáltalán nem nehéz olvasni, sőt! Nagyon egyszerű szerkezeteket használ, mégis baromi jól leír mozgalmasabb helyzeteket is.

    A szóhasználata viszont változatosabb, esetenként pedig bibliai utalásokat tesz, mondjuk azokból én sem értettem semmit :)

    A könyv messze sokkal jobb, mint a film, érdemes elolvasni :)
  • Pretorian
    #66
    Ez
    az a sorozat, a Lazi kiadó adta ki a köteteket, '99-től. Szerintem még ma is meg lehet találni őket a nagyobb könyvesboltokban (Alexandra, Libri).
  • Atomreaktor
    #65
    A Road-nak milyen a nyelvezete, nehéz olvasni? A film iszonyúan tetszett, jó lenne elolvasni is.
  • Atomreaktor
    #64
    mondjuk én ezt még magyarul olvastam, de a sok hasonló könyv között nem tudom miért emelkedett ki annyira, talán csak jól eltalálta az alaptémát, de a többi rész a hasonló szerzőknél (Robert Ludlum, Glenn Meade, Colin Forbes stb.) szerintem magasabb színvonalú.
  • Mirk
    #63
    Szíved joga, olvasd csak őket.
    Én meg biztos olyasmit szeretek amit más utál:)
  • immovable
    #62
    :( De azért én szeretem a Drizzt könyveket. :)