11
-
cateran #11 Engem aztan aligha:D Csak ramutattam par dologra:D
Vogel:
Katonai rang, ha meg nem hallottad ezt a szoosszetetelt, akkor nezz utana:) (a rendfokozat -bar valoban az a hivatalosan helyes- es a rang is hasznalhato)
"A rendfokozatok története
A mai értelemben vett katonai rangok kialakulása és a ranglétra megjelenése a 17-18. században, a tömeghadseregek megjelenésének időszakára tehető, bár rendszeresítésük hosszú évek alatt alakult ki. A magyar rendfokozati megnevezésekben elsősorban a német, ill. a francia hatás érződik." -
#10 Ha már ennyire belementek, akkor használjuk nyugodtan a rendfokozat szót. Rangja az Úrnak és a Bárónak van. -
Evoluti0N #9
videjó. Jó lesz ez. -
gombost #8 Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak. Itt nem fordítási gond van, egyszerűen az emberek nagy része belesz*r*k a haditengerészeti/szárazföldi erők rangjelzéseinek különbségébe. -
mcganyol #7 off topic és szőrszálhasogatás:
"Versus mód nem lesz, így egymás ellen nem harcolhatunk, csak a gép által vezényelt ellenfelekkel harcolhatunk."
Az első harcolhatunk szó teljesen felesleges.
A "versus mód" az meg mi az? legyen egymás elleni mód, vagy versus mode, vagy ha már mindenképp meg akarjuk erőszakolni a nyelvünket akkor "verzusz mód", de ez a félig magyar félig angol, ez teljesen értelmetelen és helytelen. -
cateran #6 :O Nem is tudtam, hogy o is katona volt es a Captain szo a katonai letran betoltott rangjat jelolte...
Fel kellene mar fogni (alap angoltudas szukseges) hogy a legtobb angol szo szovegkornyezettol fuggoen mast es mast jelent..
Amugy a miheztartas vegett a Commander haditengereszeti tiszti rang, az alezredeseel egyenerteku (a lieutenant commander az ornagy,captain az ezredes, de csak a tengereszetnel..a szarazfoldi eroknel a captain szazados) -
MaRee #5 Akkor ezentúl Captain Jack Sparrow-ot Jack Sparrow századosnak hívjuk. -
Szefmester #4 Örülök hogy ilyen lesz a multi, mert így nyugodt szívvel kihagyhatom. :) -
#3 Őszintén ez kb. annyira fontos, mint a hacker-cracker különbség. Páran tudják, a többség meg leszarja. -
Woodsnail #2 én azt szeretem legjobban mikor kapitányt a szárazföldi egységekre írják, holott az meg a százados :D -
#1 még mindig commander shepard, azaz parancsnok... :D