357
  • Sequoyah
    #357
    Már pedig a csak primitiv vizben keletkezett sejtéletből aligha keletkezett önmagától fokozatosan egyre tökéletesebb és szinesebb élet.

    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyes-ketely

    ...viszont még ennek a keletkezéséhez is szükség volt bizonyos energetikai ráhatásra

    Igen, a nap biztositja a fold szamara az energiat. Amig szep lassan ki nem eg majd, milliard evek alatt...


    2009 ben egy francia fizikus kiokoskodta

    Haha, hat ezert nem hiszunk se egy tudosnak, se egy tanulmanynak, ha az adott allitast kizarolag ez a tudos/tanulmany fogalmazza meg. Ez eleg lehet arra hogy a reggeli beszelgetos musorokba bekeruljon a"brit tudosok" rovatba, aztan a koztudatban el is terjedhet, de ettol nem lesz tudomanyos elmelet.
    Ahhoz, hogy tudomanyos elmeletkent kezeljunk valamit, meg kell vizsgalnunk a kutatast magat, a kutatas kritikait, illetve a kutatast reprodukalo mas kutatasokat is. Minel tobbet. Egy valodi elmeletet altalaban egymastol fuggetlen kutato-csoportok minimum tucatjai ellenoriztek, kritikusok tamadtak meg minden lehetseges modon, es sikeresen kialltaka kritikak probajat.
    A lenyeg, hogy barmilyen tudomanyos allitast is latsz, sose fogadd el, amig nem olvastal utana a kritikainak.


    sejthalmaz alkotta testen kivűl energia (...)
    A tudomány ismeri a testet átszövő energia (fekete pozitiv töltésű) hálózatot amit idegrendszernek nevez

    Akkor ez a sejthalmazon beluli energia megis. A sejt az idegsejt. Es nincsen olyan tulajdonsaga az ertelemnek es az emberi gondolkozasnak, ami az idegsejtekkel ne lenne magyarazhato.
    Nem ertem mifele masodik energiarol beszelsz, amikor a fenti teljes mertekben magyarazza a gondolkozast.


    Es altalaban egy jotanacs. Ha azt akarod, hogy tudomanyos ertelemben barki szoba alljon veled, es ne csak vallasos habogassa silanyuljon a mondandod, legyszives tanulj meg konkretabban, tudomanyosabban beszelni. Az ilyen fogalmaknak mint "Fekete teremtő energia" vagy "lelek energia" nem sok ertelme van. Fogalmazd meg konkretan mirol beszelsz
    egyertelmu modon.
  • Sequoyah
    #356
    Istent mind allitani, mind tagadni ertelmetlen, mert se lete, se nem lete nem bizonyitHATO. Egyik oldalrol sem.
    A tudomany talalhat barmilyen bizonyitekot isten nemletere, a hivo erre azt valaszolja, hogy az resze isten tervenek, es o ugye mindenhato.
    Talalhatunk bizonyitekot arra, hogy minket valoban teremtettek, de barmit is talalunk, erre valaszolhato az, hogy nem Isten az, hanem csak egy foldonkivuli faj, aki nem isten, csak nalunk sokkal fejlettebb.
    Ezenkivul az sem tiszta, hogy mifele istenrol vitazunk, mert ahany ember, annyifele istenkep letezik. Valamelyik mindenhato, valamelyik mindent kontrollalo, valakinel jo, valakinel kevesbe jo, valakinel csak teremtett aztan magara hagyta az emberiseget. Meg vallasokon belul is mast es mast gondolnak errol az emberek, es legtobbszor nem definialjak, hgoy mifele isten mellett/ellen ervelnek.

    Szoval Isten leterol vitatkozni ertelmetlen, mert nem lehet normalisan ervelni sem ebben a vitaban a fentiek alapjan. Maradjunk annal a temanal, hogy a foldi elet magatol alakult-e ki, vagy valaki segitett neki.
  • czihaki
    #355
    Hogyan közelithetné meg a tudomány az élet keletkezését, és egyáltalán minek köszönheti azt hogy élő eleven és tudatos?

    Szerintem a sejthalmaz alkotta testen kivűl energia is alkotja az életet és az energiának köszönheti hogy mozgová elevenné vált de energiának köszönheti a tudatosságát is. A tudomány ismeri a testet átszövő energia (fekete pozitiv töltésű) hálózatot amit idegrendszernek nevez és szigetelt"""vezetékben rohangál összekötve a testet az agyal.

    DE ez még kevés lenne ahhoz hogy az élet eleven tudatos életté váljon szükség van ennek az energiának az ellenkező pólusára is a Fehér negatív töltésű energiára is amit tulajdonképpen 5000 éve ismer a kínai és tűkkel szúrkálja annak test-csatorna pontjait. De ez eddig egyetlen tudósnak se jutott eszébe hogy miért van ez a két energia a testben és nem is feltételezi azt hogy egy teljes energia tette élővé az életet.-- S milyen energiák? mind olyan ami a földből szabadult fel a anyagának felbomlása közben és bizony a kisugárzásuk és pillanatokra való találkozásuk alkotta meg a felszini Tér-feszültséget mint IDŐT ami elengedhetetlen az élet fenmaradásához, majd az életet, spontán véletlen, majd fokozatosan játékosan és Tudatosan. Miért így mert az energia olyan fizikum, amely mindent amit érzékel felfog és memorizálni is képes és bizony igy alakult fokozatopsan ki a Földünk energetikai TUDATA amely szintén két energiia alkot a Fehér energia amely a bevonzani, ugyanakkor szellemi energia is.
    A Fekete teremtő energia erő amely mindent megformázni képes, tömöritő erejével a különbség az élet és a Föld között az hogy amig az életben szigetel vezetékben futkos a fekete energia addig a Földünk esetében szabadon rohangál a Föld anyagában -- ami miatt tulajdonképpen a Földünket felbontja kiégeti a kezdetektől kezdve.

    Egy hasonlat---Előfordult hogy találtak embert holtan szénné égett végtagokkal-- de nem tudták megfejteni a tudósok mi okozhatta?-- Hát az okozta, hogy a holt embernélaz idegszálak szigetelő rétege tönkre ment és igy a kinaiak által talált szellemi energiával érintkezett nagyobb területen és ettől szép lassan szénné égett ráadásúl fájdalom nélkül valószinű mert az idegszálak nem közvetitettek fájdalmat a végtagtól.

    Tulajdonképpen az életben KETTŐ LÉLEK energia rendszer van a Test-lélek és a Szellemi- Lélek energia szálrendszer.
    S mikor kapta az élet és hol e két életet adó energiát? Amikor a Földünk KÉT energiája a felszinközelbe volt és mozgásukat egymást keresztezve sugároztak felbontva az anyago és egyesitve azt -- e közben átszötték saját energiájukkal az alkotásukat, az életet---

    Tehát mit nevezhetünk akkor a Teremtőknek, A Földünk KÉT Fantasztikus LÉLEK energiáját-- vagy is a Földünk élő bolygó LELKE van, mint az életnek, amit ők alkottak a Szellemi (gondolati) fehér energia=Isten és a Fekete energia = memóriaTerető ERŐ.
    Isten nem saját képére teremtette az embert, hanem saját magukat képzelték el egyetlen testbe zárva, kézzel fogható valóságként.
  • czihaki
    #354
    Az hogy a különböző vallások elméletileg kihelyezték Istent az univerzum határába, az természetes, hiszen ha ilyen messze található ez a létező akkor szükségtelen igazolni azt, hogy milyen is valójában.

    Viszont maga a kihelyezés is értelmetlen, és az is hogy Ő teremtte az univerzumot is- hiszen az univerzum olyan hatalmas végtelen hogy nincs olyan számnagyságunk amivel kifelyezhetnénk a távolságát, és a nagyságát az univerzumnak. akkor e hitvallások szerint mekkorának kellene lennie egy Isteni termtőnek és miképp alkothatott olyan életet mint amilyen porszemnél is kisebb élet született a Földünkön-- szóval irreális gondolkodásra vall,- irreális fantáziálásra.
  • czihaki
    #353
    Isten-t tagadni értelmetlen, mivel se a nem létezése se pedig a létezése ez eddig nem bizonyitott.
    Már pedig a csak primitiv vizben keletkezett sejtéletből aligha keletkezett önmagától fokozatosan egyre tökéletesebb és szinesebb élet. Lehet hogy a sejt élet spontán a kialakúlt fizikai és kémiai körülményekre keletkezett, viszont még ennek a keletkezéséhez is szükség volt bizonyos energetikai ráhatásra.
    Istent egyedül csak tudományos kutatásokkal lehet bizonyítani, na persze nem úgy ahogy 2009 ben egy francia fizikus kiokoskodta, illetve bigott agyával meghatározta az univerzumot is teremtő transcendens Istent amiért Angliában kapott jutalmul 1,4 millió dollárt és még a sok éves kutató -ha-ha-ha munkáját is kifizették. (szélhámos!)
  • Sequoyah
    #352
    Haha, szoval egy meg elmeletben sem letezo dolgot (Isten) akarunk kapcsolatba allitani egy elmeletben bar letezo, de gyakorlatban meg kis jelet sem latott dologgal...
    Hat ez ennel kevesbe tudomanyosabb mar nem is lehetne:D
  • esztyopa
    #351
    Ha lenne értelme ennek a vitának,akkor már megbukott volna a vallás,amikor *felküldték a mennybe*az első műholdat.
    A *hit*olyan,mint a szigszalag. MINDENT meg lehet oldani/javítani vele...
  • Novotsik
    #350
    Isten teremtette az embert, és ez az "isten" az Annunaki faj aki az embert teremtette. Azért mondják hogy isten saját képére teremtette az embert mert az annunakik nagyon hasonlítanak az emberekre vagyis mi hasonlítunk rájuk,mivel ők hoztak létre minket évezredek folyamán.
  • Wassington
    #349
    "A legnagyobb kihívással alighanem a keresztényeknek kellene megküzdeniük, mivel a keresztény hitbe a legnehezebb más intelligens lények beleillesztése."
    "a kereszténység lehet az első és egyetlen, ami belebukhat az új ismeretekbe"
    "Úgy tűnik, ez csak a kereszténységnek jelent majd problémát"

    Na kíváncsi lennék, hogy honnan vették ezeket a baromságokat... minden bizonnyal e neves teológusoknak halvány gőzük sincs más vallások dogmatikájáról és belső pilléreiről.
    Iszlám: Egyedül a föld viseli Allah nevét - a többi létformával akkor mi van? Nem tartoznak Allah alá? Nem is az ő teremtményei? necces...
    Budhizmus: Lélekvándorlás a földön létezők hálózata, melyet az egységes világlélek irányít - más bolygók létezőit akkor ki irányítja?
    Judaizmus: Az én JHWH nevem és jelenlétem örökre a Sionon és Jeruzsálemben lesz - hmmm.. akkor minden lakott bolygón van egy Jeruzsálem nevű város? érdekes...
    Hinduizmus: a védák (Istenek bölcsességei) csak az emberek kiváltságai - az ufók akkor kimaradnak? milyen örök igazság ez?
    Mormonizmus: kizárólag a mormon-fogadalmat (mormon templomban) tevők kerülhetnek majd Isten közelébe - minden lakott bolygón lenne mormon-templom? kétlem...

    Egyszóval ezek a kereszténység-fikázó cikkek már kezdenek nagyon az agyamra menni... pláne, hogy még egyetlen, örökítőanyaggal rendelkező földönkívülit sem találtak még, nemhogy intelligens civilizációkat... le kéne végre szállni a magas lóról (csak egy vélemény)
  • ManoNegra
    #348
    Nem az Isten teremtette az embert a saját képére, hanem az ember teremtette az Istenképét maga módján saját képére! Az emberben benne van a jó és a gonosz is. Te döntöd el, melyik tulajdoságot erősíted.
  • Rotyoka
    #347
    Mintha az a majom a saját képére teremtette volna meg az embert nem?

    Ergo akkor ő a gonosz nem az ember. És melelsleg minek hiszel benne, ha ő mindenható akkor tud előre mindent.
  • dorje
    #346
    Hát hogyne! Szükségünk van a szorgos kezekre.
    DOLGOS NÉPÜNK GYŐZNI FOG!!!
    De nem sikíthatsz ám többet a górénál ám hélló !!!
  • ManoNegra
    #345
    Ha már kapitalizmus ünnepe, akkor az inkább már a Bálint-nap amerikai kifordítása, a valentin nap.
  • Zero 7th
    #344
    Lol, milyen hülye vagy! :DDD Legalább értenéd a szavak jelentését, amiket használsz! :P
  • Zero 7th
    #343
    A Karácsony a kapitalizmus ünnepe, nem a kereszténységé.
  • Oliwaw
    #342
    DORJE az én Istenem. lehetek pénztáros ?
  • ManoNegra
    #341
    Nem az Isten gonosz, hanem az ember.
  • Doktor Kotász
    #340
    Kurvára leszarom ezeket a faszságokat. Hogy valami félidióta mit hadovált össze istenről, akár a Bibliában, azon kívűl. A Biblia történeti vonalát mondjuk úgy, átfutottam. Kopik az emlékezetemben, de ez nem zavar.

    Én nem a kereszténységgel kapcsolatban vagyok kritikus, hanem az összes vallást lenézem. Egy gusztustalan vadálat mindegyik, amelyik ösztönösen felzabálja az embereket.

    Úgyhogy nekem tökmindegy, hogy miben hiszel, mert olyan isten nincs, amiben bármelyik ember hisz. De ha tévednék, és létezne az az isten és úgy, amelyikben a keresztények hisznek, akkor az a legundorítóbb, mocsadék tetüláda személyiség, ami csak létezik a világegyetemben. Imádkozzál, hogy tévedjél Istenről, mert ha az akinek hiszed, az abszolút gonosz az istened, és észre sem vetted.
  • ManoNegra
    #339
    Nem tudom, szerintem a világ égető problémái teljesen más jellegűek. Nem tudom miért ez a nagy vallásellenesség részedről, de Te tudod. Ez a Te hited! :-)
  • Rotyoka
    #338
    Ha 100%-san be lenen bizonyítva az ősrobbanás akkor a vallás annyit mondana:
    Na de ezt is megteremtette isten...

    Ennyire értelmes a vita kb. Nem kell foglalkozni az egyházzal. El kell pusztítani minden vallást ami nem naturális és ennyi lenne a megoldás a világ gondjainak 60%-ra.
  • DontKillMe
    #337
    Aki feltétel nélkül hisz az axiómákban, az nyugodtan hihet Istenben is..:).
  • ManoNegra
    #336
    Azthiszem nem ez az amit keresek. Azért majd elolvasom a "bibliádat". :-)
  • dorje
    #335
    Nem tudod??? Naok, gyere, elmagyarázom.
    Aztán te elmagyarázod másoknak. Én leszek a főnök - nekem kell lenni, mert én mondom meg neked, mi van, ezt beláthatod - te meg a vezető beosztott főpap, szt csinálunk belőle valami fasza vallást. De kell ám bele szeretet, meg a nem megfelelően reagálók és az egyházunk alól önmagukat kivonni szándékozók pokolra deportálása azonnalilag, meg sok kacskaringós példamese a helyes út követéséről.
    Ha elég sok embernek elmondod, amit neked mondtam, akkor betegre keressük magunkat, aztán ha úgy adódik később mehetünk együtt a keresztény pokolba, de addig legalább nem szívunk annyit... :-D
  • ManoNegra
    #334
    Úgy kérdezed mintha én tudnám. :D

    Én is csak keresem az igazságot, nem tudom! :-)
  • dorje
    #333
    Ok, Isten teremtette az univerzumot.
    És Istent ki teremtette?
    Ő örökkévaló? Ha igen, akkor létezik az örökkévalóság, így nincs szükség arra, hogy valaki megteremtsen eleddig nem létező dolgokat... nem? DE! :-)
  • ManoNegra
    #332
    Az univerzum keletkezése tudósok egy része szerint az ősrobbanással kezdődött (amely teóriát egy katolikus pap dolgozott ki először), ami számomra egyáltalán nem zárja ki a teremtést. Természetesen a tudomány fontos, és lehet hogy egyszer engem is meggyőz arról, hogy világ véletlenül, spontán jött létre, és alakult ki ilyenné.
  • dorje
    #331
    Valamilyen szinten az átlagember - mint én is - számára az ateizmus is a valláshoz hasonlóan működik, hiszen én sem "tapasztaltam" mondjuk a kvantumfizika létezését (ha emlékeim nem csalnak).
    De inkább elhiszem a tudományos tanokat, mert az valós hatással van sz életemre. Egyre gyorsabbak a számítógépek, egyre nagyobb részecskegyorsítókat építenek, és itt előbb kapom kézbe a tudomány eredményének számító új eszközt, és csak utána veszem a fáradtságot, hogy kiderítsem hogy működik. A vallásnál fordítva van. Előbb megkapom a vallásos ideákat, majd azt próbálom ráültetni a hétköznapok tapasztalatába.
    Ezért jómagam a tudományra szavazok (noha átlagember vagyok, akár a templomba járó mamika), de alapjában véve van az ember környezete, és van az a kép, ami a bucijában kialakul róla. Ezt a képet próbálja mindenki tökéletesíteni, ki így, ki úgy. Ami tuti létezik, az a kép a fejében, amiról kialakítja... hát az a franc sem tudja, de az emberi logika azt diktálja, hogy az a kép valami létező világról alakult ki. (Valami ilyesmit lovagoltak meg a Mátrix kapcsán)
    Mindenesetre sem a vallásos, sem az ateista nem mondhatja meg a másiknak 100%-ig a frankót. De azért én mégis az Ateista FC-ben játszok... :-)
  • ManoNegra
    #330
    Az ószöviben több könyvet is gyakorlatilag magyar népmesékből vettek át lényegileg...

    Én ilyenről egyről sem tudok, nyilván az én hiányosságom. Pár példát tudnál mutatni?
  • ManoNegra
    #329
    Eleve az egész úgy kezdődött, hogy a zsidók isten kiválasztott népe.

    Még mindig nem nagyon értem, hogy miért nekem mondod, valószínüleg nem olvastad el azt amit írtam, de sebaj.
    Nem vagyok vallásos, de hiszek Istenben. A judeo-keresztény vallással nekem is az a bajom, hogy az Ószövetségre építkezik, és összemossa a láthatóan különböző Isten "karaktereket". Nem hiába hivatkoztam Markiónra és Bulányi atyára. A judeo-keresztény vallás azokat is üldözte, akik nem akartak hinni az ószövettség haragvó Istenében. Hogy párat említsek, itt van a Manicheizmus vagy a Bogumilok . Érdekes a bogumilok világszemlélete:

    Istennek két fia volt: Satan-el és a fiatalabb Mika-el.[3] Az idősebbik fellázadt atyja ellen („trónját Isten trónja fölé akarta helyezni”), így gonosz lélekké vált és a menny alsórészét a földdel kapta örökségül. A teremtés után Satan-el egy féligazság sugalmazásával megtévesztette az ártatlan, Istenben bízó első Embert és önállóságra biztatta. Ezzel Ádám magát és leszármazottjait a föld urának eladta és ettől kezdve „orcájának verejtékével ette kenyerét”, ellenségeivel való örökös háborúzások közepette. Azután emberi formában, Jézus képében, elküldetett Mika-el, akit a Jordánban való megkereszteltetése után Isten „választott”-jának jelentett ki és galamb formájában a Szenlelkét adta neki. Ekkor Jézus hatalmat nyert az Ádám és Satan-el szerződését tartalmazó agyagtábla (hierographon) eltörésére és Jézus áldozati bárányként való önfeláldozásával legyőzte Satan-el-t. Satan-el, így elvesztve istenségét, Sátánná, azaz a gonoszság lelkévé vált aki földi uralmát a (Római- és Ortodox) Katolikusság megteremtésével gyakorolja. Hitük szerint ő volt az eredete az egyházszervezeteknek, a papi ruháknak, ceremóniáknak, szentségeknek, böjtöléseknek, a szerzetesekkel és papokkal együtt. Bogomilok mindezeket a Sátánnak, az emberiség megtévesztésére készített eszközeinek tartották, amiket arra használt, hogy a népek figyelmét a lelki valóságról az anyagi tüneményekre terelje, hogy „mennyei kincseiket” ne gyűjthessék. E világot Sátán uralmának tekintve a Bogomilok a hatalom- és gazdagságra vágyást teljes egészében e megtévesztés eredményének vélték, és ezért úgy gondolták, hogy az Igazságot kereső igyekvő léleknek távol kell tartania magát a Világ minden gyönyörének túlzásaitól

    A bibliában is van egy érdekes részlet, ahol Jézus a farizeusoknak ezt mondja:

    44. Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

    Egyáltalán nem mondom, hogy hinni kellene bármelyik vallás tanaiban, de én személy szerint érdemesnek tartom tanulmányozásra különböző népek hitvallását, és úgy gondolom, hogy az igazság egy-egy szelete ott lehet valahol elrejtve.

    Én csak arra kérlek, hogy tartsuk tiszteletben egymást. Én még véletlenül sem erőltetek rád semmit, de Te is tartsd tiszteletben más hitét.
  • droidka
    #328
    Jó, lekopogom, hogy nyilván sok igazság van abban, amit ilyenkor mondtok, amikor támadjátok ezeket a dolgokat, ami sok esetben jogos, mert valóban nagyon sok visszaélés, elítélendő dolog történt, ez egy tény!
  • droidka
    #327
    Hmm... Valamilyen szinten megértem azokat, aki különböző okok miatt teljesen kiábrándultak a vallásból. És az is egy tény, hogy a Biblia szét lett hamisítva, el lett torzítva. Csak amikor megy a hőbörgés, azok akik nagy hanggal hőzöngenek, ilyenkor kíváncsi vagyok, hogy azok vajon mennyit tudnak felfogni abból, hogy mind az ószövetség és az Újszövetség is tele vannak egyértelmű, félreérthetetlen magyar-hun-szkíta mondai, népmesei hagyományokkal, utalásokkal. Lehet köpködni. De sok helyen elég könnyű bebizonyítani azt, hogy nem mi voltunk az átvevők, hanem ők vették át tőlünk! Az ószöviben több könyvet is gyakorlatilag magyar népmesékből vettek át lényegileg... Tehát felőlem nyugodtan lehet valaki ateista, de én azért lehetőleg nem szeretném kiönteni a gyereket a fürdővízzel együtt.

  • Doktor Kotász
    #326
    Pedig intellektuális környezetszennyezés az évezredes, ismertehiányból, manipulációs szándékból, vagyoni előnyért, vagy elmebeteg, drogos víziókból feléptett megbukott világnézetek terjesztése.

    Eleve az egész úgy kezdődött, hogy a zsidók isten kiválasztott népe. Tehát Istennek nem volt fontos a többi nép? Náluk nem akart hittéríteni? A fenéket. Pusztán arról volt szó, hogy egy nomád nép letelepedett, és össze kellett fogni őket egy ideológiával, hogy fenmaradhasson. És ez sikerült is. Szinte az összes akkori nép ( a nemzet más fogalmat jelent) már régen eltűnt, beolvadt másikba.

    A római birodalom hanyatlásakor éppen ezért csapott le annak egyetemes változatára, a kereszténységre. Ha száz féle istenben hisznek, akkor nehezebb az államot összetartani. Az állam, ami elterjesztette erőszakkal, az már nem létezik, de a vallás túlélte.

    Mint egy önálló életre kellt ragadozó állat.

    A kérdésre pedig, hogy akkor miért vannak mindenhol vallások a Földön?

    Mert egyszer valaki kitalálta, elterjesztette, és mivel hatalmi eszköz, az adott államok mindig testre szabták a vallásokat, a hitet pedig generációról generációra átadták. Az összes vallás edjét múlt magyarázat a világ működésére.

    A Scientológia egy nagyon jó példa arra, hogy a vallás manipulálni és uralkodni akar, a haszonszerzés, az érdek mozgatja. Egy scientológián kívüli ember könnyedén megállapítja, hogy az baromság. Sérültnek kell lenni, hogy valakit beszippantson, vagy lépésről lépésre kell elhitetni apránként az emberrel a tanokat, hogy elfogadja.
    Nem volt ez másként a kereszténységgel sem.
  • droidka
    #325
    nlght mondta:
    ,,én a Diablo III eljövetelében hiszek"

    -Aki nem Chuck Norrisban hisz, az ráfaragott.
  • dorje
    #324
    Nem igaz, senki el ne higgye! Nem beszélt velem!
  • QuippeR
    #323
    lehet, hogy tudod miről beszélsz, de az biztos, hogy nem a kereszténységről vagy a Bibliáról. esetleg arról, ahogy te elképzeled ezeket.
  • Merces
    #322
    ha jól emlékszem az ujjszövetségben van olyan hogy János jelenései na ott kiteljesedik a nagy isteni jóság a sorok között is kell néha olvasni, meg kurvára minden csak nem fair ahogy eldöntik ki ég és ki nem
    továbbra is fentartom hogy veled ellentétben tudom miröl beszélek.......
  • Darth Dave
    #321
    Ja, és most beszéltem Istennel, aszonta az egész vallás egy fazság
  • Darth Dave
    #320
    Hogy ez mekkora fazság...jobb dolguk nincs?!
  • ManoNegra
    #319
    De azért bankot rabolni szoktál?
  • Rotyoka
    #318
    Nincs Tv-m kb 7 éve és nem olvasok magyar hírlapokat az origo kivételével