62
  • asysoft
    #62
    Van az már 1 millió is USA-ban...
  • lcee
    #61
    Persze az amerikaiak nem számítanak bele ahogy nézem...

    "Minden idők legsikeresebb iPhone-nyitányáról számolt be az amerikai AT&T szolgáltató a 4S modell kapcsán. A készülékre az előrendelés első 12 (!) órájában 200 ezernél is több megrendelés futott be."
  • lcee
    #60
    Azt kihagytam hogy a nem az a lényeg szerintem egy telefonnál hogy évekig stabilan fusson stb. ... Mai fiatalok évente lehet hogy 2x is cserélnek telefont, az ő ízlésüknek kell megfelelni, szerintem őket nem annyira érdekli hogy nem olyan stabil a rendszer.
    Ezért ilyen szempontból a Samsung marketingesei a legjobbak
    és egy cég forgalmát a marketingesek fogják legjobban befolyásolni nem a programozók...
    Úgyhogy fórumon vitatkothat itt akárki hogy mi a jó v jobb
    akkor is az a lényeg melyik telefonért mennek be a telefon boltokba, vagy a szolgáltatókhoz
    fórum nem hoz pénzt egyik cégnek sem...
  • lcee
    #59
    Ilyen rossz fogadtatás után lehet, hogy tényleg egy olcsóbb modell lesz a iphone 4S :) különben nem fogják venni...

    Ilyen tempó mellet nem teheti meg szerintem az Apple sem, hogy egy ilyen kicsit lépjen előre, mikor ennyi idő alatt egy HTC, v Samsung kihoz 3 csúcsmodellt, ami már az előzőre épül (és nem "csak" az iphone-t akarja lepipálni).
  • asgh
    #58
    Szvsz az Apple ahhoz igazította az iPhone hardverét, hogy az iOS 5 (benn az iCloud és a Siri) jól fusson rajta. Az Apple eddig sem és ezután sem szállt be a megahertz versenybe, a rendszer összteljesítményére koncentrált, hogy az OS jól fusson, az aksi ne merüljön le fél óra alatt, és a szolgáltatások elérhetőek legyenek. Ha ez így egyben működik, akkor a többi gyártó továbbra is csak azokat fogja levadászni, akik a nettó teljesítményre utaznak, ők meg sosem voltak az apple célcsoportja.
  • intrex
    #57
    Robot fejlesztő, igen, semmi probléma! Robot fejlesztő vagy! És roppant okos, intelligens!
    Apukád ezért rakott oda a kicsempézett kutatólaboratóriumba. A doktor úr is segít építeni a robotokat. De most már hagyd a bácsikat és néniket, ez most itt felnőtt téma.
  • slickboy
    #56
    Nem, itt most mindenki megmondja a tutit, hogyan is kellett volna élnie SJ-nak, hova kellett volna tennie a pénzét, illetve bebizonyítja, mennyire pofonegyszerű a rákkutatás. (A rák ellenszere bazmeg! A tumoros megbetegedések nem valamilyen mérgezések, amelyekre ellenszert kell adni ti szerencsétlenek. Azt se tudják itt sokan, hogyan néz ki egy hasnyálmirigy, hol található, mit csinál, vagy egy hasnyálmirigyműtét hogyan megy. DNS olvasó nanorobotok meg a DNS kb 1 GB információ, LOL, úúúristen) Foteltudósok, wannabe próféták és nímand megmondóemberek... Akinek nem inge...
  • tomboy013
    #55
    Feltünt valakinek hogy ez 1 telefonos fórum?
  • moikboy
    #54
    Jah, nagyon családcentrikus volt :D Annyira, hogy a lányát csak 3 éves korában ismerte el mint gyerekét.
  • CamelX
    #53
    A másik, meg hogy nem mindenki keresztény módjára fogja fel a halált. SJ budhista volt, és abszolut nem siránkozott a rák miatt. Gyógyulása fordított energiája kimerült abban, hogy belső békét teremtsen magának és azt csinálja amit szeret. Emellett felettébb családcentrikus ember volt.
  • fergusonpapa
    #52
    a -76% értékelést is biztos a nagy IQ-dnak köszönheted :D
  • coolbboy83
    #51
    Ha robot fejlesztő vagy akkor mi a faszt keresel itt ?? miért nem Japánban csinálsz a Sony-nak egy új AIBO-t :-D

    Látom már orvos is vagy, hiszen már a rákról is többet tudsz egy szakorvosnál :-)

    Nobel Díjra nem jelőlteted magad ?
  • GregSB
    #50
    Jah, olyan vegyes volt a fogadtatása, hogy USA-ban elővételben elfogyott az AT&T-nél, és a Sprint szolgáltatónál is, 2-3 hetes szállítást ígérnek annak aki most rendeli elő.
  • narumon
    #49
    Ugyanmár Vers! Robot fejlesztő? Ez a legújabb? Emlékszem még a Ps-ből szuperszámítógépet varázsló enginedre, meg a PS2 legjobb játékára ami ezermillióval több polygont mozgat mint a konkurenciáé. Gondolom ezekből azért nem lett semmi, mert menet közben kiderült, hogy ezek számodra már kicsinyes feladatok és inkább AI-t programozol meg nanorobotokat. 5 év múlva ugyanitt egy másik témánál. Addig is bye.
  • Vers
    #48
    mint robot fejleszto ketlem hogy hogy primitiv lennek , legalabbis az atlagemberhez kepest tuti nem :)
    hozzad kepest meg ezer szazalek
  • DjDano
    #47
    Te meg miden értelemben primitív vagy!

    Egyébként a betegségről annyit, a hasnyálmirigy rák egy elég ritka rákfajta, viszont a túlélési esélye mindössze 5%!...

    A cikk témájához szólva: A többi gyártó se túl innovatív, ha csak nem számoljuk a 4.5 col feletti HD felbontású kijelzőt, ami szerintem a többséget inkább elriasztja, mert már túl van a használható méreten + brutál drágák lesznek.
  • Mardekár
    #46
    Jajj már megint előkerült Steve Jobs halála. Ha nem százszor, akkor ezerszer láttam már cikket róla. Inkább tegyétek le tiszteleteteket legújabb termékénél és hagyjatok egy lájkot xD Köszi! Peace.
  • Balumann
    #45
    Az esetek többségében ez történik, amíg nem alakul ki a rák. Sajnos utána már nem.

    Rák: túlélni gyógyulás nélkül
    Daganat: ha már észlelhető, veszélyes
  • Vers
    #44
    ebben nagyon tevedsz , ha szerencsed van akkor a meghibasodott dns valtozasa populaciorol populaciora egy determinisztikus folyamatot kovet, es a sejt osszeomolhat elpusztitva sajat magat, vagy kulso vedelmi mechanizmus lep fel,
    tehat a jelenlegi rakosok kozott a gyogyultak kozott sok magatol is meggyogyult volna
  • Balumann
    #43
    A kérdés nem az, hogy "meggyógyulhatna-e", hanem hogy meggyógyul-e, sajnos ha a rák kialakult, akkor már a szervezet védelmi mechanizmusa megbukott, nem fog magától meggyógyulni. Ha már érzékeli is akkor pláne, mert akkor már valamilyen fontosabb területet ért, akkor meg már elkerülhetetlen, hogy valamivel pótolják azt a funkciót, ami ez miatt nem működik (megfelelően).
    Ne elméleteket gyártsál, hanem olvass utána a dolgoknak, mert félrevezetsz másokat is.

    Egyébként meg igen, ha tudjuk pótolni az egészséges sejteket, akkor gyakorlatilag nagyobb területeket cserélhetnének ki egészséges sejtekkel. Idézet wikipediáról:

    "Az őssejteket a károsodott területre juttatva képesek arra, hogy a károsodott szöveteket regenerálja, újra életképessé tegye. A csontvelő rosszindulatú daganatos betegségeiben, pl. a fehérvérűség különböző típusaiban, alkalmas a betegek hatékony kezelésére. Az olyan rosszindulatú daganatos betegségekben, amelyek sugárterápiát és/vagy citosztatikus (kemoterápia) kezelést igényelnek, hasznos lenne ezeket minél nagyobb adagban alkalmazni a gyorsan osztódó rákos sejtek elpusztítására. Ennek azonban határt szab az ugyancsak gyorsan osztódó vérképzőszervek sejtjeinek nem-kívánt károsodása. Az őssejtek rendelkezésre állása azonban megengedhetővé teszi a sugár- és kemoterápia dózisának a növelését, ezáltal pedig a daganatos sejtek hatékonyabb elpusztítását, mivel a károsodott sejtek az őssejtekből származó csontvelő beültetésével pótolhatók."

    Amúgy, most nézem, hogy őssejtekkel pusztítani is akarnak rákot: Őssejt-terápia az áttéteket adó rák kezelésére

    Továbbá:
    „Lopakodó” rákgyógyszerek
  • dyra
    #42
    :D Majd a többi gyártó is rájön, hogy hiába az erős vas ha az alkalmazások 99% ratyi, ratyin van megírva és egy kávéfőzőn is simán elfut. Közben meg a szuper erős vas fél óra intenzív használat után lemeríti az aksit. Nem lőtek ezek mellé a régi iPhonok megfizethetőek lesznek épp, hogy ők szorítják ki az Androidokat a közép mezőnyből.
  • G_ArchAngel #41
    Meanwhile on Planet Earth:

    Elfogyott elorendelesben az osszes 4S, heteket kell varni majd az USA-ban is.
    Gondolom a HTC is ezzel a problemaval fog szembesulni.
  • Vers
    #40
    miert ne gyogyulhatna meg magatol a rak, a sorozatos mutaciok hatasara eljohet az a pont , amikor a szervezet vedelmi mechanizmusa felismeri hogy nem sajat sejt mar hanem egy torz valami, ez tortenhet a sejten beluli mechanizmussal vagy akar kulso feherversejtek altali felismeressel es elpusztitassal
    a problema pont ez altalaban hogy lehetetlen megkulonboztetni a szervezet tobbi sejtjetol, csak egy alapos dns elemzes mutatja ki

    az ossejtes kutatas egy jo dolog, de nem fogja soha megoldani a rak problemajat, amikor mar attetet kepzett a testben , barhol kialakulhat a rak , es akkor mit csinalsz? kicsereled az egesz tested vagy mi?
    amugyis a szike nem megoldas, az jol mutat egy hentes kezeben, de az igazi orvoslas jovoje nem ebben van, ha mar szikevel beldvagnak csak tobb kart csinalnak mint hasznot tobbnyire
  • narumon
    #39
    "csak halála előtt nemsokkal mondott le a tisztségéről, pedig már jó ideje megvolt a betegsége. Utolsó éveit tölthette volna családjával, szeretteivel, élvezni az életet."

    Ezt én pozitívnak értékelem. Szerintem a családjával töltötte a szabad idejét és élvezte az életet. Az olyan embereket pedig akik otthon ülnek és néznek ki a fejükből soha nem értettem. Nem vagyunk egyformák, de ha az a munkád ami az álmod / hobbid akkor egészen másként beszélnél róla.

    "M Jackson több mint 300 millió dollárt gyűjtött és adományozott Heal the World Foundation nevű alapítványának, alapítványokat hozott létre, stb. (pedig aztán senki nem kényszerítette)"

    Ezt ugyanúgy megtette Jobs, Gates és a többiek is.

    "Ezért gondoltam hogy szerintem Jobs tehetett volna valamit magáért, egy átlagos celeb adományozónál többet is."

    Hát a rákkal szemben nem. Ez az az eset ugyanis ahol a többszörösen befektetett pénz, nem hoz többszörös eredményt.
  • Sir Cryalot
    #38
    Jön az apple tévé , és senkinek nem fog kelleni se a dzsunka se a sanyi.
  • Balumann
    #37
    Meg kellene értened végre, amit az előző hozzászólásban is írtam, NEM a rákos sejtek felkeresése és elpusztítása, kiszedése a legnagyobb probléma, hanem azoknak a szöveteknek a hiánya, amik helyére ezek bekerülnek. Természetesen ha még pontosabban tudnánk beazonosítani és elpusztítani a rákos sejteket, növelné bizonyos ráktípusok kezelésének a hatékonyságát, de nem oldja meg a legnagyobb problémát.
    Ha a rosszindulatú taganatot már érzékeli valaki, akkor abból magától szinte biztos, hogy nem gyógyul ki. Rák vissza nem fordul, és ezek a fontosabb szövetek nem képződnek újra.
    Mint említettem, a megoldást az őssejtek adhatják, amikből ki tudják "tenyészteni" ezeket a szöveteket (az egyén saját DNS-éből). Kutatások folynak mindkét területen egyébként, utóbbi például Debrecenben is (nagyon jó előadás van erről a Mindentudás egyetemén).

    "de meg el se kezdtek es a gyogyszercegek nem is fogjak, mert nem cel az olcso gyogyitas"

    Ezt nem is a gyógyszercégek fogják elkezdeni... :D De ilyet ostobaságokat akkor sem kellene írni, a gyógyszerek is fejlődnek, és vannak amik gyorsabban (olcsóbban) gyógyítanak, mint X évvel ezelőtt.
  • acdc
    #36
    Nem rossz:)
  • MR007
    #35
    A Mátrix című film jutott az eszembe, de miért?
    A végén annyira felbosszantanak, hogy még képes leszel elárulni itt nekünk a rák ellenszerét, gyógyításának kulcsát, akár tudtodon kívül. Ami persze nem lenne rossz dolog.
    Egyébként sztem van némi igazság abban amit mondasz.
  • Vers
    #34
    a jelenlegi "ellenszerek" nevetsegesek, primitiv megoldasok , amelyek csak a gyogyszercegek hasznat noveli , aki ezektol meggyogyul az magatol is meggyolgyulna vagy kurva mazlija van
    mivel a rak programhiba igy mas esely a gyogulasra nincs mint felkutatni az osszes raksejtet a szervezetben es elpusztitani , erre csak egy nanogep kepes , mely belepve a sejtbe leolvassa a dns-t ami kb 1GB-nyi informacio es egy kulso szerverrel kommunikalva eldontheto hogy az adott sejt rendes mukodessel bir avagy elpusztitasra var, ez az egyik jarhato ut , amihez meg rengeteget kell kutatni , de meg el se kezdtek es a gyogyszercegek nem is fogjak, mert nem cel az olcso gyogyitas
    emiatt jobs nagyon elbaszta mert hitt az orvosokban , pedig sokkal tobbet adhatott volna mint egy szaros telefon
  • coolbboy83
    #33
    jajj ne már....
  • Balumann
    #32
    A ráknak már nagyon régóta van "ellenszere", el lehet távolítani, pusztítani, megakadályozni a továbbterjedését. A problémát az okozza, hogy ezek egészséges sejtek/szövetek helyére kerülnek, és akkor vesszük észre, amikor a szerveink működését akadályozza.
    SJ -nak valószínűleg hasnyálmirigyrákja volt, ami úgynézem a legrosszabb, nem igazán lehet időben észrevenni, és könnyen átterjed másra is (például májra).

    Gyógymódot a rákra szerintem maximum az őssejtkutatás hozhat, annak még viszont sajnos kell jópár (remélhetőleg nem jópárszáz) év.
    Jelenleg a kialakulás kockázatát lehet csökkenteni (pl. dohányzás, vegyszerek kerülése, testmozgás), szűrésekre elmenni, és panasz esetén időben dokihoz menni. Ha időben észre veszik, akkor legtöbbször nincs is probléma.
  • HM
    #31
    Mint írtam magánéletéről sokat elárul (ill lehet olvasni élettörténetében a korábbi nem túl pozitív megnyilvánulásait, de ezt halála után már ne rójjuk fel) h csak halála előtt nemsokkal mondott le a tisztségéről, pedig már jó ideje megvolt a betegsége. Utolsó éveit tölthette volna családjával, szeretteivel, élvezni az életet.


    pl.:
    M Jackson több mint 300 millió dollárt gyűjtött és adományozott Heal the World Foundation nevű alapítványának, alapítványokat hozott létre, stb. (pedig aztán senki nem kényszerítette)

    Ezért gondoltam hogy szerintem Jobs tehetett volna valamit magáért, egy átlagos celeb adományozónál többet is.
  • passatgt
    #30
    szinte biztos vagyok benne, hogy ő is épp annyit adományozott mint más, csak névtelenül, magánéletéről kb semmit nem lehet tudni, cask annyit, amennyit ő mondott valamelyik keynote-ban:)
    ha valakit nagyon érdekel majd a könyvében elolvassa, biztos ír róla
  • HM
    #29
    Mégha igaz is aprópénz. (Schumacher, bill bates, stb is megteszik ezeket a szokásos pár millió$os adomány köröket...)

    +mint CEO neki kell látni hogy az ilyen adományoktól nem lesz hatékonyabb egy cég. Legyen konkurencia, kis vérfrissítéssel, egyedi, furcsa ötletek kibontakozhassanak, és ehhez sok pénz.
  • passatgt
    #28
    pletykáltak arról, hogy a helyi(San Francisco) rákkutató központnak egy névtelen 150 milliós adomány az Jobstól származott
  • zpe
    #27
    "2x 1.5mhz"
    Gondolom ez elírás volt :)
  • HM
    #26
    Nagy paraszt hozzászólásokat szoktál írni (most is), de kivételesen lehet benne valami.
    Ennyi pénzzel évekkel ezelőtt igazán belefektethetett volna rákkutatásba töménytelen mennyiségű pénzt, és az eredményeket mindenki szabadon felhasználhatja. (Bár nem néztem volna ki belőle, inkább levédette volna és mindenkit beperelne.) De ha nem is sikerült volna áttörést elérni, megpróbálhattta volna, neki van pénze, hatalma, befolyása. Vagy akár a családjával lenni az élete utolsó éveiben. Ehelyett azon buzgálkodott a cége, hogyan húzza le minél jobban a konkurenciát.
  • fergusonpapa
    #25
    Szerintem sem jobb a galaxy2,az más kérdés h az új galaxy jobb lesz,ez van.Remélem mostmár kicsitleállnak ezzel a nagy iramu fejlesztéssel,mert 1év alatt a telefonom az alsókategoriát surulja..a másik h minek ilyen erömü egy telefonba..fejleszenek az aksikon,a rendszereknek meg elég eza 2x 1.5mhz meg hasonló specifikáciok.
  • Balumann
    #24
    Senkinek sem kell szeretni az Apple termékeit, senki sem mondja hogy bárkinek is azt kellene venni, mindenki azt vesz ami leginkább megfelel neki (többek között én sem szeretem, áraik, korlátozottságaik, zártságuk, egyszerűségük miatt). Ettől függetlenül SJ tényleg egy zseniális ember, egyéniség volt, és hatása a számítástechnika (személyi számítógépek, okostelefonok, sőt talán a studiotechnika is (lásd Pixar)) fejlődésére megkérdőjelezhetetlen. Lehet vitatkozni azon is, hogy mit talált ő föl, de mindennapi, gyakorlati alkalmazásuk terén mindenképpen jelentős.

    Nem lesz már a régi az Apple szerintem, persze majd kiderül. Én viszont nagyon sajnálnám, annak ellenére hogy valószínűleg soha nem fogok almás terméket venni, jelentős szereplője a versenypiacnak.
  • asysoft
    #23
    Kijelző méretet nem lehet egyértelműen pozitívumként elkönyvelni, szerintem például egy Galaxy S2 már "batár" kategória.