31
  • narumon
    #31
    Egyértelműen ipad. Pofonegyszerű kezelni, minőségi, és bármilyen idősebb ember két pillanat alatt megszereti (nekem legalábbis ez a tapasztalatom)
  • narumon
    #30
    "Akkor is ipad-et vennél ha ere is alig lenne szabad pénzforrásod?"

    Khm, akkor gondolom semmilyent nem vennék...
  • asgh
    #29
    Hát ha levonjuk a multik profitját az átlag táblagépek árából, akkor könnyen lehet, hogy a legtöbb tábla kijönne 45 USD-ből.
    Oké, hogy a multik profitjában benne van a marketing meg a fejlesztés költsége, de egy állami project esetében a marketing költségek kb. nincsenek, a fejlesztést meg arra elkülönített állami keretből oldják meg, amit a tábla vásárlói az adójukból már kifizettek, így nem kell még egyszer behajtani rajtuk.
  • Jakuza001
    #28
    Nem azert de a VIA WM 8650 7" Tablet olyan 75 dodo, ami olyan 55 euro, de meg az sem a gyorsasagarol hires a 800MHz ellenere, eltudom kepzelni milyen lehet ez a 360MHzes procival szerelt, ami olyan sokkal nem is olcsobb, foleg ugy hogy az altalam emlitettben kamera,mikrofon, G-Senzor es multi touch is van.
  • cateran
    #27
    Jaja...en is csak vakartam a fejem, mi a turot jelent az Androidban az az ikon, hogy Internet...meg hogy Terkep..Meg hogy Kamera...Gondolom iPhoneon sokkal erthetobbek az ikonok nevei.....
  • brueni
    #26
    Az oktatási miniszter feje nem semmi...mint egy ördög
  • tatish
    #25
    Szerintem jó ötlet mert:
    - amire feltalálták (elsősorban tanulás = jegyzetelés, dokumentumok olvasása) arra tökéletes, na most lassú a kezelőfelület reakciója, na puff, ez nem szórakozásra hanem tanulásra kifejlesztett eszköz
    - első körben felfuttatja a belső fogyasztást mert helyi cég gyártja, és ne feledkezzünk meg arról hogy India e-hulladékkal elég jól el van látva, szóval nyersanyag van dögivel, és szerintem azért világszerte is el fog fogyni jópár darab elsősorban szegény országokban
    - klavi hozzá: http://www.ubislate.com/accessories.html
    - ez még csak az első 'fecske' idővel jobbat csinálnak, én mondjuk a következő körben azt csinálnám hogy a klavis tárolótok külső oldalaira napelemet pakolnék, amiről ugyan nem lehet működtetni az eszközt DE 3-4 órás töltés után 1-1,5 órán át működik a gép, + a suli tetejét telepakolni Indiában gyártott napelemekkel
  • Ferrer
    #24
    Ha kevés pénzem lenne, akkor nem is vennék tabletet. (habár én úgy se vennék, ha sok lenne)
  • Ferrer
    #23
    iPad-et mindenki meg tudja tanulni. Androiddal az átlag usernek is meggyűl a baja, hát még idősebbeknek..
  • Sippie
    #22
    aztán a kis cigánygyerekek elvennék a többiektől jah, marha jó lenne
  • pasi29uk
    #21
    Samsung Galaxyt javaslom. Pozitív tapasztalataim vannak vele. Sok hasznos és számomra haszontalan szolgáltatásával jó vételnek bizonyult.
  • gombabácsi
    #20
    Én a szüleimnek (65 év felettiek) vennék tabletet. Számítógép elé nem ülnek le, de örülnék ha a netet olvasgatnák. Nem hd videókat néznének, simán csak netezés.
    Milyen gépet vegyek nekik?
    Laptop se szimpatikus nekik...
  • Szefmester
    #19
    Akkor is ipad-et vennél ha ere is alig lenne szabad pénzforrásod?

    Lehet menőzni a drága cuccokkal meg a drága de előfizetéssel olcsó telefonokkal, ha vannak akik nem engedhetik meg maguknak azt az árkategóriát.
  • Ferrer
    #18
    Ti is azon gondolkoztok, hogy tudnátok egy ilyennel szívni, vennétek inkább egyszer egy iPadet, és minden meg van oldva.. :)
  • Inquisitor
    #17
    Néztem drágább eBookokhoz (meg talán valamelyik tablethez is?) Wacom tollat adnak. Na az nem semmi lehet. meg az ára se. Kb. toll árából kijön legalább 2 indiai olcsó tablet. :)
  • kvp
    #16
    Az itthon is kaphato epad windows ce-s keszulekbol lett atalakitva. Meg usb mst modban (pendrive) sem mukodik, a halozatot pedig egy ethernet port jelenti. A kijelzoje rezisztiv es csak stylus-sal hasznalhato, mivel az ember ujja ehhez a tipushoz tul vastag. Tesztkeszuleknek volt nallam, de az elso meghalt kb. 1 honap alatt, a masodik pedig csak szimplan kezelhetetlen, mivel az erinto szenzor kalibracioja hasznalat kozben elmaszik. A tolto 110V-os, amihez adnak ket adaptert amiket egymasba dugva lehet a harmadik dugot bedugni a konnektorba. Csak szerencse, hogy nem robban fel, mert az aktiv impulzusvezerelt toltok tobbnyire birjak akar a 3-4-szeres tulfeszt is.

    Az indiai renelhetoleg nem ennyire bena design, hanem direkt android-ra fejlesztettek, viszont ez is rezisztiv, tehat se multitouch, se drag/slide tamogatas. Viszont egy stylus-sal ez is hasznalhato lesz, aminek megvan az az elonye, hogy konnyu rajta kezirassal jegyzetelni. Azert egy igazan hasznalhato tablet kapacitiv lenne, hozza adott kapacitiv stylus-sal. (egy cintiq az pl. ilyen)
  • philcsy
    #15
    Olvasd el mit írnak róla. A kijelzőjére azt mondják szinte használhatatlan. Valószínűleg a selejtnél kicsit jobb alkatrészekből dobták össze.

    Ezt állami megrendelésre készítették, ezért valószínűleg normális alkatrészeket kapott. Minden bizonnyal lesznek hozzá optimalizált szoftverek, mivel ezt előreláthatóan több milliós számban fogják gyártani. 366MHz pedig megfelelő szoftverrel a legtöbb értelmes dologra elegendő.
  • Inquisitor
    #14
    Lehet kapni itthon 18K vagy alatti áron olyan eBooknak hirdetett médialejátszó készüléket, amin Android 2.1 vagy 2.2 fut, és alapból erősebb a procija. Igaz csak 5"-os a kijelzője. Azt simán át lehet alakítani ilyesmivé, igaz extrák (3G, Wifi, GPS) hiányoznak belőle. Szóval boltban.

    Az indai géphez gondolom kisöpörték a raktárakból az összes 4-5 évvel ezelőtti PDA/Tablet/telefon Arm procit, hogy ilyen olcsó lehessen :)
  • xen
    #13
    rákerestem ebay-en. egy tucat 7"-os 2.2-es tablet van 50-70$ között. olyan eladóktól akik 5-10000 99% feletti értékeléssel rendelkeznek.
  • passatgt
    #12
    http://www.tinydeal.com/7-resistive-touch-screen-google-android-22-os-wifi-tablet-pc-flat-pc-w-cpu-via-8650-800mhz-256mb-ram-2gb-hd-blue-l7012g02-p-42117.html

    Mondjuk, hogy valóban 800mhz-s e azt nem tudom, jobban bízok a dealextreme.com-ban, ott 350mhz-s van ennyiért
  • Skynet85
    #11
    Igaz, hogy nem 40 euro ami itthon min 60-70 lesz, de pöppet erősebb is ePAD
  • xen
    #10
    az milyen gép? ennyiért még én is vennék egyet
  • passatgt
    #9
    20e-ért már most is lehet rendelni kínából 7 colos, 800mhz-s gépet, postaköltséggel együtt
  • bakagaijin
    #8
    Youtube-n van egy videó (4 példányban uaz), de azon felgyorsítva mutatják a működést, szóval reakcióidőre abból nem lehet következtetni.
  • kvp
    #7
    Ez nagyjabol a legolcsobb hardver amin a 2.2-es android meg kenyelmesen el tud menni. A 3 ora a wifi es a nagy kijelzo miatt van, a proci maxon jaratva is csak kb. 10%-at eszi kijelzonek. Hasznalhato gep, ez itthon az adok es a vam miatt kb. 60 euro lenne, ami szallitassal egyutt olyan 20 ezer forint.

    Ennyiert mar erdemesebb lenne a draga tankonyvcsomagok helyett ezt venni a gyerekeknek... (es johetne melle egy honlap amin fent lenne az osszes hivatalos allami tankonyv pdf-ben, akkor vegre a tananyag is egyseges lenne mindenhol) A keszulekek ellopasat/eladasat pedig ugy lehetne megadalyozni, hogy minden iskolai peldany meg lenne jelolve egy egyedi gravirozott 2d-s vonalkoddal.
  • Lazarus
    #6
    poháralátét?
  • wraithLord
    #5
    Ennyit kb. szánnék egy táblagépre csak úgy kíváncsiságból, hogy mire jó az. És a képességei alapján arra pont jó lenne, amire használnám. [Ide NEM azt akartam írni, hogy semmire, mert azért valamire használnám nyilván. :D]
  • tucky1
    #4
    12-15k -ért eddig is lehetett venni ilyesmit, bár azok 800Mhz-esek.
  • gombabácsi
    #3
    na ez ha ideér 45.999Ft ezer lesz :D
  • xen
    #2
    3 órán át képes működni???
    egy 366Mhz-es processzorral? mit raktak ebbe 2 ceruzaelemet? még az is többet kellene hogy bírjon...
  • netperformer
    #1
    Alig várom, hogy jöjjenek a C64 és a 486-os táblagépek >.<