19801
  • MasterMason
    "Persze top/luxus cuccok mindig es mindenbol lesznek"

Attól függ mit nevezünk topnak és luxusnak, illetve, hogy arányban van e azzal az árral mit kínál. Nézd meg a motion szimulátorokat, gyakorlatilag egyik másik úgy vetekszik egy valódi autó árával, hogy sem robbanó motor sem anyag sem technológia a tizede sincs benne mint egy valódi autoban, persze nyilván amit kis tételben gyártanak, ott a gyártási költség sajnos magasabb.

Én egyébként már az elején abban bíztam a vr-esetében, hogy jön valami kínai gyártó és odabasz csúnyán az áraknak, azt nem gondoltam volna, hogy 4k-s kijelzőt fognak tenni bele és úgy adják majd olcsóbban mint ezek itt. És még mielőtt valaki kinaizna, oculus meg vive is kinában készül...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.11.05. 16:27:39
  • Alexease
    Amikor beindult, akkor irtam hogy ennek kell 5-6 ev, amire atlag felhasznalo barat lesz a cucc. Addigra a gepek is "lecserelodnek, a mostani top lesz az atlag. De ahhoz kicsit fel kellene porgetnijuk, nagyobb legyen a kereslet es gyartas.
    Gozomsincs, hogy a VR cuccok konolon mennek?! Van lesz ra lehetoseg?! Ha nem, az azert felporgetne a dolgokat.

Persze top/luxus cuccok mindig es mindenbol lesznek (lasd kormanyok, pedalok), de az tokmindegy, az a penzesek jatekszere, azokat is ki kell szolgalni, nincs vele gond.
  • Pitti
    Még egy utolsó és befejezem. Szeptember 19-én indult a kampány a srác 21-én már visszalépett, mert nem hitt benne. bevallom 2 nap alatt még én sem sokat tudtam, és senki. Akkor még csak pár százezernél tartott a dolog. Én október elején léptem be. November 3-án zárult 4,2millióval...
    Októberben voltak a nagy tesztek, amerikában európában japánban, akkor vitték a prototípusokat a VR rendezvényekre.
    Mint ahogy volt már szó róla, ez nem olcsó hobby, és eléggé rétegcucc.... nem okosóra vagy mobiltelefon....mégis a végére 6000 embert meggyőzött.
  • Pitti
    A pimax 4k-nak nagyon rossz lett a követése, sajnos az ott bukik el. Igazából ülő játéknál mint szimulátor, nem olyan rossz. De pl nekem kellene a tracking is, azaz ki tudjak nézni az ablakon, vagy meg tudjam nézni megvan-e még az első szárnyam :) Körbejártam a témát elég alaposan, hidd el :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.11.05. 15:00:29
  • Pitti
    Az a jó még a cuccban, hogy tulajdonképpen bármilyen forrást felskáláz 4k-ra... Alapban 2x1440p kell neki, de azt írták, akár 2x1080p is jó amihez már nem kell erőmű. valamint 75 és 90hz frissítést tud, ez is választható. Nem hinném, hogy a 75fps nekem nem lenne elég. a 60 is teljesen jó most :)
    Nativ 4k-t a sima szett nem fogja tudni, azt majd a pimax 8k X jövőre... na ahhoz kell az erőmű
  • Pitti
    Egy darab ilyen visszatáncoló ember van ...izomman PH-n olvasd csak végig a hozzászólásait és mindjárt tisztábban fogod látni, ide oda kapkod most pl riftet vett de volt már neki vive is, egyébként már pimaxról is kezd neki összeállni a kép, majd mélg meg is fogja bánni...:)
    A kickstarter kampány $4.2 millióval zárult. a kitűzött cél 200ezer volt. közel 6000 támogató. Minden kickstarter kezdeményezést megdöntött. A rift is itt indult 2.4millió lett a vége. A visszatáncolók aránya nagyon csekély, gyakorlatilag nem nagyon lehet negatív fogást találni rajta.
    És hogy ezek csak ígéretek? Amiket a kampány alatt ígértek minden teljesült. Tesztelték San Franciscoban, New Yorkban, Japánban, Kínában, Amsterdamban. Mindenhonnan vannak hosszú cikkek vélemények olyan emberektől mint mi vagyunk, vannak videók youtube-on. tomshardveren részletes teszt van, oda is jutott egy példány. Megcsinálták az állítható IPD-t írisztávolság már nem csak szoftveresen....stb
    Nem akarok többet offolni... kérem kapcsolja ki Persze még mindig van benne rizikó, én viszont hiszek benne. A kezdetektől benne voltam, minden tesztet facebook, és egyéb fórum témákat követtem.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.11.05. 14:49:47
  • __Jacek__
    Nem, addigra jön a Volta:)
  • lac coo
    Addigra az 1080 TI CF ara is lejjebb negy ! :))
  • __Jacek__
    Azt ugy gondold el hogy pl a szemednek ennél is nagyobb a fovja:DD Pl a kezedet kinyujtva a vállad mögé rakod akkor is látod.
    A pimax 8k 2 darab 4k kijelzőt rak egymás mellé így végre nem egy csövön nézel kifele mint a mostani VR fejeseken, plusz eltünik a rácsháló a kepernyöről álesek a messzebb levő tárgyak, hozzá teszem elvileg:D Majd tavasszal kiderül...
  • MasterMason
    A marketing egy "elég komoly műfaj", szó szerint játszanak az emberekkel. Nézzük meg oculusnál is mi volt, nem azért mondtak rá 300 dolláros árat a fejlesztési szakaszban, mert azt gondolták hogy annyiért fogják majd árulni, hanem azért, hogy fenntartsák az emberek érdeklődését a téma és a termék iránt, belelovalják magukat. Aztán a megjelenésnél amikor már két éve zajlott az a gerilla marketing odabaszta az emberek elé a dupla árat... Pedig ide a rozsdás bökőt, hogy egy jóval olcsóbb monitorban is sokkal több anyag előállítási és egyéb költség van mint egy ilyen szemcsin...

Szóval hogy mi az amit ígérnek és mi a valóság azt előre soha nem lehet tudni.
  • MasterMason
    Őszinte leszek sok dolog nincs is rá, bár lehet ez az én ízlésem vagy viszonylag szűk érdeklődési köröm miatt látom így, én három játékot tolok vele, elite dangerous, AC, meg PC. Bár ezen három játék miatt már megérte. Én is kivártam sokáig, több ok miatt is, ugye először jött a hájp, vr így vr úgy, na és majd a jóságos cukkerberg gyerek lesz a télapó bácsi aki 300 dollárért fogja osztogatni itt a szemcsit. Már akkor tudtam amikor 2 milliárdért megvette a facebook az oculust, hogy jóval drágább lesz... Már elég sokat vágtak az árból de még mindig drágább annál, mint amit először ígértek...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.11.05. 13:37:00
  • Danecay
    Szia!

A magam részéről nem folytam nagyon bele a dologba, de olvastam már olyan ember hozzászólását aki szintén beinvesztált a Pimax 8k Kickstarter-es támogatásába majd alaposabban körbejárva a témát inkább visszatáncolt. A pontos okra már nem emlékszem, de a kezdeti lelkesedés, a jól hangzó technikai paraméterek ellenére mégis meggondolta magát. Ezt már csak arra írom, hogy gondolom az illető mégiscsak talált kifogásolható dolgot, dolgokat a cuccot illetően, így ha eddig esetleg nem tetted volna, járd körbe alaposan, minden aspektusából a témát. Mellesleg van ennek a 4K-s változata ami szintén nagyobb felbontást nyújt szemenként a FHD-nál, 1920*1080, igaz "csak" 110 fokos FOV mellett, olyan 90e ft körül. A magam részéről örülök egyébként az ilyen kezdeményezéseknek mert nyilván a nagyobb számú konkurencia mellett az árakat is versenyképessé kell tenni :)
  • lac coo
    Én azt hittem gyorsabban fog ez terjedni de jelenleg a játékosok hány százaléka használ VR-t...? Gyanítom tizedekben vagy századokban mérhető .
    Ez meg is látszik, a fejlesztők kivárnak, igazi nagy fejlesztés nincs rá ..

Most jönnek majd a még drágább , még jobb cuccok, még drágább gépigénnyel ami megint csak erősen gátolja hogy elterjedjen .
    szóval lassú szülés lesz ez :))
  • MasterMason
    Egymáshoz képest vagy legalább 10 fokban döntve vannak elhelyezve pimaxban a kijelzők(ezért is olyan az alakja amilyen), úgy jött ki a 200 fok.

Ellenben viszont iszonyat nagy az a cucc, jóval nagyobb mint bármelyik másik nem tudni mennyire lesz kényelmes, vagy mennyire fogja húzni a fejet. Nézd meg a képeken mekkora az a valami, hatalmas még a nagyobb fejű embereken is nagyon nagynak tűnik.
  • MasterMason
    És azért azt ne felejtsük el, hogy itt nem "egyszerű" juzerekröl beszélünk akik alkalmanként elővesznek valami játékot, hanem szimulátorosokról. Mennyibe kerül egy fanatec vagy egy jobb kormány?... Nekem csak a brd pedálom került anno 120 ezer forintba (£300), ehhez képest nem sok, persze ha az átlag fizetéseket nézzük, meg a fizetések mellé járó egyéb költségeket rezsi stb, sajnos akkor azért már nem olyan könnyű kiszorítani ezeket az összegeket a magyar fizetésekből.
  • Alexease
    Akinek meg van ra a keret es "csak" valasztania kell (3 monitor vagy VR es/vagy a hozza a cuccok: alaplap, proci, memoria, videokartya), az mas kerdes. Ha valakinek van hozza gepe es van pluszban 160E-re, es csak jatekra kell, akkor szinte egyertelmu a VR. A gond azokkal van, akik nullarol indulnak, es minden kellene hogy mukodjon:D Vagy meglevo 3 monitoroshoz plusz VR. Azert ugy eleg huzos a 160E.

Persze ez a problema csak azokat erinti, akik eleve ~120-160E-bol elnek, aki 500-bol gazdalkodik, annak valszeg tenyleg csak valasztas kerdese, es nem erti mi a gond a VR-rel:)
  • Timbu
    Nem tudom, hogy mennyivel drágább videókártya kell egy VR szemüveg meghajtásához, mint 3 monitoréhoz. Itthoni webshopban is 160 000 körül lehetne Oculust rendelni. Ez sem sokkal több, mint három középkategóriás monitor, vagy egy 21:9-es ára. Persze, önmagában drága, de az alternatívákhoz képest korántsem.
  • Alexease
    Valszeg az a plusz 20-40 fok (embertol fuggoen) nem zavaro vagy torz, de a "megsporolt" minimal mozgasbol nyert eroforrast vagy anomaliakat megnyerhetik vele.
  • Alexease
    A VR-en felesleges vitazni, igenytol fuggoen jo minosegben (felbontas, frissites, latoszog), valoban brutal jo talalmany es valoban a jovo.
    Biztos vannak latott vagy latattlanban ellenkezok, de a tobbseg (~80%) egyszeruen penz miatt nem fog vagy tud valtani. Komoly geppel egyutt fel-egy millios tetel, ez nem az a kategoria ami kell vagy nem kell;D
  • MasterMason
    Hogy a kaméleonok is tudják használni. Viccet félretéve tényleg annyit ígérnek.
  • Alexease
    Lehetne akkor mar 360 fok is, es akkor nem kell visszapillanto tukor sem:DD
  • lac coo
    200 fokos fov....?
  • MasterMason
    Pedig most sem rossz a felbontása és sokkal jobb a három monitornál még az ára is kedvezőbb mint három normális monitort venni, persze 4k-s felbontás még jobb lesz.
  • Pitti
    Mindenképp a VR lesz a jövő, szimulátorosoknak is. Én úgy látom a pimax 8k lesz az ami miatt én is váltok 3 monitorról. Itt nem akarom részletezni, egyébként is offtopic lenne, de a 200 fov és végre normális felbontás engem is meggyőzött, hogy támogassam a kickstarteren. Tavasszal robban a bomba amikor megkapjuk
    Én mindig azt mondtam hogy legalább FHD/szem képet szeretnék látni hogy egyáltalán érdekeljen. itt 1440p van felskálázva 4k-ra. ...per szem...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.11.05. 11:05:57
  • sertrex
    Valami nagy javítás lesz. Nem csodálkoznék ha egy legalább 40 gigás patch lenne. Szerintem most folyik a bétateszt, legalább is Steam DB-n naponta írja.
  • lac coo
    Lesz valamikor valami javítás, vagy ez a nyomorék Bell megint leszarja mint mindig , és inkább új ferrarira gyűjt ? :)
    Azért egy hónap eltelt, legalább apróbb de fontos dolgokat megcsinálhatnának.....
  • sertrex
    Ja, és még én járok ide vitatkozni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "VITA
    VITAANYAG
    VITADÉLUTÁN
    VITAIRAT
    VITANAP
    VITAPONT
    VITÁS
    VITAT
    VITATKOZÁS
    VITATKOZIK
    VITATOTT
    VITAVEZETŐ

VITA főnév vitát, vitája
    1. Két v. több személynek szóban v. írásban érvek és ellenérvek felsorakoztatásával folytatott szellemi küzdelme vmely kérdés eldöntésére, vmely álláspont kialakítására, lerögzítésére. Általános, beható, elkeseredett, heves, szenvedélyes, tárgyilagos vita; filozófiai, irodalmi, művészeti, politikai, teológiai vita; hírlapi, költségvetési, parlamenti vita; a vita középpontja ←; vita tárgya vmi; vita tárgyává tesz vmit; élénk vita indul, támad vmiről; a vita elfajul; a kérdés vita alá kerül*: a kérdést vitára, megvitatásra bocsátják, tűzik ki, megvitatják; vmilyen → mederbe terelődik a vita; vmi vitán felül áll: kétségtelen, kétségbe nem vonható, megcáfolhatatlan, bizonyos; be(le)dob vmit a vitába; beleszól a vitába; vitába bocsátkozik, száll vkivel (vmiről); vitába → keveredik vkivel; vitára kel vkivel; vitára ad, szolgáltat okot vmi; a vitát megnyitja, berekeszti, bezárja, eldönti; a vitát elhúzza, elnyújtja, mellékvágányra tereli, viszi. A vita végül személyeskedéssé, verekedéssé, veszekedéssé fajult. A vita eldöntetlen maradt. □ Hagyjátok a meddő vitát! | … Az ember tiszte, hogy legyen Békében, harcban ember. (Arany János) Ady … hatásának nagysága … vita tárgya nem lehet, – állapítja meg a hivatalos szónok, s e mondat e helyről alkalmas lenne hosszú évek vitáinak vetni véget. (Babits Mihály) Minél többet olvasom ezeket az újságokat, annál jobban meg-megráz a hideg. A miniszterek milyen kedélyesen tudnak csevegni a tárcájuk vitájánál … (Móricz Zsigmond)
    2. (szépítő, eufemisztikus kifejezésként) Két v. több személynek hangos perlekedése, szóbeli harca; szóváltás, veszekedés; perpatvar. A szomszédból nagy vita lármája volt hallható. □ Trézsi asszony … Most kezde csak honn kis vitát, Csöröl, pöröl, ver, amit lát. (Kisfaludy Károly) Két potom emberke, zarándok ruhában, Jött a poros úton s vala nagy vitában. (Arany János) A gallért … szívesen adtam volna Pistának, de éppen súlyos vitában ébredtünk a feleséggel. (Móricz Zsigmond)
    3. (elavult) Testi erővel folytatott küzdelem, összecsapás, viadal. □ Két száz ezerrel víva meg egy marok Népség, s vitái győztösek annyiszor. (Vörösmarty Mihály)
    Szóösszetétel(ek): 1. vitaest; vitagyűlés; vitakérdés; vitaklub; vitapartner; vitatárgy; 2. hitvita; jogvita; tollvita; véderővita."

De hogy te is értsd, egy neked való példa. A két szó között annyi a különbség, mint a sz@r és a kaki között. Az egyik nevén nevezve sz@r, a másik becsomagolt sz@r. De mindkettő ugyanarra a végtermékre vonatkozik. Nevezheted, ahogy akarod.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.11.05. 08:20:17
  • Danecay
    Gondolom nem nézted meg, nehogy bebizonyosodjon, hogy nem neked van igazad
  • sertrex
    A vita, mindkét szó szótöve, ehhez csak neked kell értelmező szótár.
  • Danecay
    Igen, azt mindenki tudja, hogy te vitatkozni jársz ide Ezen logika mentén akkor arra számítva, hogy amiatt szaporodott meg a hozzászólások száma mert ne adj Isten bejelentettek vagy kijött egy új Update vagy DLC, esetleg, hogy valaki indított egy lobbyt nem is érdemes belépni a topikba, hiszen most erről mit vitatkozol? Bár nyilván te találnál rá módot és rajta fogást :)
    Csak hogy én is okítsak neked valamit tanár úr, megvitatni valamit és vitatkozni nem ugyan azt jelenti. Javaslom nézz utána a magyar értelmező szótárban!
  • MasterMason
    Fütyörészni nem mernék, lehet kiírná a játék hogy örökre banoltuk szexuális zaklatás miatt , meg elnézve ezeket a verdákat, szerintem ilyen szintű autóknál már inkább a lányok fütyörésznek utánunk. Egyébként eddig vagy 5x próbáltam már könyökölni...
  • lac coo
    Egy deszkat szogelj fel a szekre, hogy ki tudj konyokolni ...!':)))Meg a csajoknak futyoressz ! :)
  • MasterMason
    Ráadásul ugye nekem megvan még a brd frame-em a brd speed7 pedálokkal egy jó kis kormánnyal, szóval fullos. Meg igazából, amennyibe került csak a racing frame a pedálok meg a kormány, ahhoz képest nem is lehet drágának nevezni az oculust.
  • MasterMason
    Pedig pont az ilyen autós szimek azok, amelyekbe a legtöbbet tud nyújtani ma a VR, gyakorlatilag ha felveszed simán elhiszed, hogy egy bukosityak van a fejeden. Asseto Corsa sem rossz hmd-vel, legalábbis az f1-es autó meg a pagani huayra elég jól néz ki, meg a sima monitoros játékhoz képest alapból ég és föld a különbség százszor jobban érezni a távolságokat és minden egyebet, na de itt PC2-ben tényleg olyan mint egy álom!

Felveszed beülsz egy ferrariba és vagy a huayrába és mint a tejbetök vigyorogva kocsikázól végig a francia riviérán miközben az esőcseppeket mossa az ablaktörlőd.
  • sertrex
    Azt tudtad, hogy az ókori görögök a fórumon vitatták meg az ügyes-bajos dolgaikat? Vitatták, tehát vitatkoztak, erre való azóta is a fórum. Annak úgysincs sok értelme, ha mindenki ugyanazt fújja, legfeljebb annak jó az, aki önigazolást keres állandóan.
    Egyébként is! A játék arra való hogy játsszunk vele, nem arra, hogy beszélgessünk róla. ;)
    A zenét is inkább hallgatom, mint beszélek róla. :DDD
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.11.04. 18:03:08
  • lac coo
    Volt vagy ot hsz ! :))))
  • Danecay
    A hozzászólások számából azt hittem már történ valami a játékkal kapcsolatosan, de látom, hogy csak a vita megy ismét, és a játékról még csak szó sem esik :) Igaz én voltam naiv, hogy mást feltételeztem :)
  • sertrex
    User = júzer = felhasználó
    Nem tévesztendő össze a looser, azaz lúzerrel. Csak a béke kedvéért.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.11.04. 13:04:08
  • Solt
    Őőő... a kommunikációnak részemről itt vége is ért! Jó hétvégét!
  • endy papp
    Gondolom te is közéjük tartoztál míg nem vettél vr-t
    Azért mert neked az van gondolom már sok-sok éve.... még nem biztos hogy mindenkinek ez kell és vr nélkül semmit nem ér egyik játék sem, amelyik nem támogatja az is szar.....
    Mellesleg én nem utasítottam el,de nekem egyenlőre amit tud nyújtani nem ér annyit hogy még bottal is megpiszkáljam....de ha ettől én júzer vagyok hát legyen ,majd ha levetted a szemellenződ akkor talán te is messzebbre látsz.....de nem biztos mert már szerintem odanőtt minden vr júzer fejéhez és csak azon keresztül látja a világot...
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.11.04. 12:36:45