19801
  • Screenracer #4115
    Sőt a születési évem 2013 01. 29. :D

Gonolom ez egy újabb kiváltság és igazolása annak, hogy aki régebben regisztrált az jobban ért mindenhez és az ő szava valamiféle isteni kinyilatkozás. :D
  • Screenracer #4114
    Te még mindig egy tíz vagy több évvel korábban kezdett szimet hasonlítasz egy most készülőhöz, ami mellesleg még hivatalosan nincs is kiadva, sőt még béta állapotban sincs.

Akkor gyere ilyen példákkal, ha te vagy az az arc, mert egyébként ez csak arcoskodás. Senki nem mondta, hogy ez nem lehetséges, de közöttetek biztos nincs ilyen. ;)
  • Fehercsoki
    "Regisztráció időpontja: 2013. 01. 30."

Eh, már értem mi folyik itt...
  • Fehercsoki
    Mivel LFS szimulátor, és a CARS-t annak mondják, ezért az elsődleges összehasonlítási alap az, hogy mennyire adják vissza a valóságot, a valós autók viselkedését, ez LFS esetén elég jól teljesül, CARS esetében pedig egyáltalán nem.

Egyébként meg volt már rá példa hogy simes arc beült egy valós versenyautóba és elég sok versenyt nyert meg szóval ne csinálj úgy mintha a 2 dolog teljesen más lenne.
  • Screenracer #4111
    Nagyon is tisztában vagyok a szimulátor szó jelentésével.
    De a megállapításod akkor lenne csak helytálló, ha mondjuk a CARS-ot az LFS alapjaira akarnák építeni és nem sikerülne nekik. De mivelhogy gyakorlatilag egy új software-t hoztak létre ami még nem tökéletes és erre fog épülni a CARS így azt kell mondanom, hogy összekeversz bizonyos dolgokat. Másrész ezek az SMS srácok korábban már építettek egy-két szimet az ISI gMotorjával, ezért nem hiszem, hogy nem értenek hozzá csak ezzel az újjal még nem találták meg a teljes összhangot. De, mivel a fejlesztés pontosan erről szól és tudom, hogy ez akár több évig is eltarthat, így még nem kongatnám olyan veszettül a vészharangokat.
    Az, hogy ki milyen régóta szimulátorozik, az nem hat meg különösebben, de ha azt mondanád, hogy valódi autóversenyzési tapasztalataidat hasznosítod és osztod meg a szimulátorozásban, akkor nagyobb lenne a respekt.
  • Wlanseraf
    Semmi köze egymáshoz? Ez azt hiszem egy alapvető probléma mert ezek után azt hiszem nem tudod a szimuláció mint szó jelentését:)
  • Screenracer #4109
    Nem, mert te visszabuktál a kiscsoportba és most nincs kivel játszanom.

Szóval, ha másként nem hegy akkor jön a személyeskedés? ;)
  • Wlanseraf
    :)) így ránézésre ez pl. nem sim:)))
    Tudod én már akkor szimeztem amikor azt a bizonyos csattogós szárnyú pillangót terelgetted a homokozó körül:)Ne sértődj meg csak vicc volt:)
  • Screenracer #4107
    Egyiket sem követtem végig, mert inkább játszani szeretek. Nem vagyok programozó. És most, hogy CARS-t kipróbáltam így fejlesztés közben, soha többé nem megyek bele ilyen szituációba, mert sokszor, főleg amikor megakad vagy elrontanak valamit a fejlesztésben az nagyon kedvét tudja venni egy mezei játékosnak, mert azért óhatatlanul mindig a játék van előtérben és néha megfeledkezik róla az ember, hogy itt még nem az az elsődleges.

Visszatérve az LFS-re az nem tudom nálad, hogy jön ki, ha LFS 10 évvel ezelőtt már jobb volt akkor ezzel valami baj van, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha csak az nem, hogy mind a kettő autósjáték.
  • Fehercsoki
    Nem sok barátod van az óvodában ugye?=/
  • Screenracer #4105
    Ja, ha neked ilyen stabil egyéniséged van, hogy más itéletében vakon megbízol, akkor tényleg nálad van a pont. Gratulálok. További jó olvasást a szimulátorokról. Én inkább addig játszom velük. ;)
  • Wlanseraf
    Megkérdezném hogy te mely szimulátorok fejlődését követted végig? Nem utólag:)
    Régiek közül GPL/Nr sorozat pl Nascar Racing 2003:)
  • Wlanseraf
    Ember te emlékszel mit írsz le? Mert egyik szavad üti a másikat:)
    Igen nem próbáltam, ezt le is írtam, azt is hogy itt olyan emberek írkálnak akik 15-20 éve szimeznek vagy valami hasonló:)
    Ha ezek az emberek szarrá fikáznak valamit én elhiszem hogy szar:)
    Más szerinted a WoW nincs pl. kész mert folyamatosan fejlesztik:) A hülyeségeidre próbálok egyébként rávilágítani de kezdek bele fáradni.
    Ha 1/1.5 év után ilyen hibákat olvasok hogy nem lehet rendesen irányítani/fos FFB/szar fizika.. akkor ez már nem sokat fog változni.
    Hinni lehet a csodákban, de mivel az itt jelen lévők már 46x végig mentek az úton nem olyan könnyen dőlnek már be a pr bullshitnek:)

De lásd be ha 2001-ben az LFS 0.2.. komolyabb szimulációt mutatott be tökéletes irányíthatóság mellett, akkor itt valami nem stimmel:D
  • Screenracer #4102
    Definiáld a "rendes szimulátort". ;)
  • Screenracer #4101
    Látom még mindig nem nagyon érted, hogy mire gondolok. Megpróbálom elmagyarázni. Az nem baj, hogy fejlesztik meg toldozzák ezeket a progikat, sőt jó is, hogy folyamatosan karban van tartva, egyébként még mindig frissítgetik az LFS-t, sőt úgy tudom lesz S3 is. Csupán azt mondom, hogy hosszú évek óta dolgoznak ezeken is és még egyik sincs befejezve, talán az nK be van, mert mindig van valami amit hozzájuk lehet tenni. Természetesen emiatt jóval előrébb tartanak, főleg fizikában, mert grafikában azért nem, mint a CARS. Az meg sokkal jobb lenne, ha előbb kipróbálnád és utána fröcsögnél ostobaságokat, hogy ez Shift és nincs benne semmi új, mert már semmi köze a Shift sorozathoz, még a grafika is jobb már ebben. Az meg nonszensz, hogy alapdolgok nem működnek benne és ezt főleg úgy írod le, hogy még ki se próbáltad.
  • Fehercsoki
    Ha neked játszható akkor játssz vele nyugodtan, de ne kakaskodj itt, mert egy rendes szimulátorral ez össze sem hasonlítható.
  • Fehercsoki
    Úgy tűnik nem láttad a "talán" szót... Már írtam, hogy miért gondolom így.
  • Screenracer #4098
    Soha nem is lesz játszható? Érdekes. Nagyon sok ember számára már most is játszható, noha még messze van a tökéletestől.
    De gondolom te Nostradamus jóstehetségével vagy megáldva és tudod, hogy egy év múlva vagy később mi fog történni. És gondolom van sokkal konkrétabb érved is arra nézvén, hogy ez miért is nem lesz játszható soha, de nem modod el és így be kell annyival érnem, nem lesz az és nekem nincs igazam. Oké.
  • Wlanseraf
    Anyám... attól hogy fejlesztenek valamit (aminek örülni kéne) még volt amikor kész volt! S1/S2 kész volt de természetesen fejlesztették tovább sajnos már nem:(
    Az is egy ostobaság hogy szerinted minden csak toldozás a többi játéknál tehát nem új hanem a régi új köntösben AC/NkP, rF/rF2.. akkor ez meg Shift nincs benne semmi új ez Shift:)
    Szerintem teljesen elvárható lenne hogy alap dolgok működjenek... olyan problémákat olvasok hogy égnek áll a hajam... irányítás? nagyon valószínű hogy így fog elrohadni mert a Shiftben és a második részben is egy fos volt...
  • Fehercsoki
    Mindegyik tökéletesen játszható és használható, a CARS nem az, és talán soha nem is lesz az. Egyáltalán nincs igazad azokban amit írsz.
  • Screenracer #4095
    Figyelj, ne égesd már ennyire magad, ha szövegértési problémáid vannak jó. ;)
    Olvass vissza a verzió számmal korábbi dolgokra utaltam, hogy hosszú évek óta foltozgatják már ezeket a programokat és még mindig nem készültek el teljesen, pedig hosszú évek előnyével rendelkeznek a CARS-szal szemben, de a CARS-tól elvárják ugyanazt a szintet töredékidő alatt. Hát nem vicces? És hogy világos legyen nem a verziószámtól lesz kész valami, de a verziószám utal arra, hogy hol tart.
  • Wlanseraf
    Figyelj légy oly kedves ne égesd már ennyire magad. Akkora baromságokat írsz csak na:) Mert kérdezem egy program attól kész hogy a fejlesztő oda írja hogy 1.0? Tehát ha most oda írnák a CARS-hoz hogy 1.0 verzió akkor kész is..
    Ha ez a cucc arra épül ami a SHIFT-ben volt akkor biztos egy forintot nem látnak tőlem:)
  • Screenracer #4093
    Mi az hogy átjönnek az NFS-ből? Miért te honnan jöttél át? Gondolom, ha ilyen lekezelő modatokat írsz, akkor te autóversenyző vagy és már végigjártad a ranglétrát a gokarttól az F1-ig. Ha meg nem, akkor te is egy szobapilóta vagy, nagy adag szimulátoros sznobizmussal.

Az LFS is már 2002 óta kint van és még 1.0-ás verziót se érte el, ha jól számolom ez a 11. éve és csak tavaly kapta meg a 0.6B vagy melyik számot. Erre írtam, hogy elég gyökérség ilyen múltú játékokkal összehasonlítani egy félkész projektet. Nem beszélve arról, hogy az LFS-t, egészen más céllal kezdték csinálni, mint a CARS-t. A CARS-nál a tagság kezdte a nyomást, hogy HC szim legyen, ezért kell átírni az egészet, mert a Madness motor egy az egyben nem alkalmas erre a feladatra, de annyira meg nem rossz, hogy kidobják és egy teljesen új motort kezdejenek el, mert akkor már olyan lesz mint az rF2, hogy már száz éve készül, de még sehol se tart. Azt végképp nem értem, hogy egy ilyan sima programfejlesztési folyamat hogy jöhet le egyesek számára negatívumként? Gondolod, hogy az LFS első publikus verziója abban a hónapban készült amikor kiadták? Ennyire nem lehetsz naív vagy elfogult.
  • Screenracer #4092
    Oké, megfogtál az rF-ben nincs összetett FFB. Lefelejtettem a 2-őt mert számomra egy és ugyanaz, az rF2 egy rF ráncfelvarrás az se a legjobban sikerültek közül és ha azt nézem, hogy már 2005 óta piacon van az rF, akkor ez igen vékonyka eresztés, amit 2 néven most kiadtak vagy még nem adtak ki. És ki mondta, hogy a CARS-ban nem tudtak egy ötven soros FFB-t összehozni? Azzal egyetértek, hogy a gyökerekkel baj van, különben nem dolgoznának rajta, hogy átirják, de mivel ez nem egy fa csak egy software, így a gyökerekben is lehet módosítást eszközölni. Szerintem semmi baj az FFB-vel, mire béta lesz a progi, addigra minden összeáll és ha mégse akkor még mindig lehet patch-elni. :)
  • unrealnoise
    hát te nagyon buta vagy, ha nem érted mit mondott...
  • lac coo
    Nekem ha lezár az önzáró diffi a C2-ben irgalmatlanul el tudja tekerni nem középre, hanem még jobban a kanyarodás felé :))))Persze ez akkor van mikor görcs fogja a jobb lábam ..:)
  • precise
    Persze hogy sokaknak jó, átjönnek NFS-ből és mivel itt CARS-ban már fékezni is kell, elvannak ájulva, hogy ez mekkora szim.

Az LFS legeslegelső publkius alpha verziója ezerszer jobb fizikával rendelkezett, amit nem 20 évig késztettek. Ha szar az alap az azonnal látszik, így volt/van ez iR gumi fizikájával is, régi NR2003-as alapot pofozgatták ami határon autózva azonnal megadta magát.
  • precise
    Maradjunk annyiban, hogy az rF-ben nincs összetett FFB, iR, LFS, talán rF2 számol felfüggből realtime FFB-t. Na meg nKP, azért hagytam a végére, mert Kunos azt nyilatkozta egyszer, hogy az FFB mindössze kb 50 program sor, ebben benne van az aquplaning effect is. Na most ha 1 év alatt az SMS-nek a hatalmas múltal rendelkező emberekkel nem sikerült egy 50 vagy akár 100 soros ffb-t írni akkor a gyökerekkel van a gond.
  • kirpill75
  • bardocz
    Itt az ideje szervizbe vinni a kocsid, ha neked a kormány menet közben nem akar visszaállni egyenesbe...
  • paj01
    hmm. Ezt nem igazán értem. Igazi autónál ha veszel egy jobbost, tehát eltekered a kormányt utána ahogy adod a gázt a kormány vissza "szalad" közép állásba, még kicsit el is kell engedni, hogy had álljon be. Ez valami ellen nyomaték vagy mi a rák miatt van( ez lehet h hulyeseg:D, javitsatok ki) Biciklivel is ezert lehet "nullkezezni".
    Biztos tapasztaltál már ilyet. Tehát semmi baja a kormánynak/programnak ha visszaáll menet közben.
  • Alexease
    Nem vedem a programot, foleg hogy mar regen teszteltem, de ez ennyire nem szar, ez elsosorban user fail;) Ez vagy bill/gamepad es/vagy gagyi kormany pillangozva-pedalozva es/vagy eroltetve.
  • Totti5
    vagy 100as körmányszög:D rossz nézni ahogy nincsenek meg az ívek, de ez a játék hibája elsősorban...
  • Alexease
    WTF?!:) Ez billentyus vagy gamepad-es volt?
  • pedobear
  • GPx8
    Milyen balra? Azt írtam, hogy jobbra.
  • Alexease
    Az iR topicban egyszer mar jo hosszan leirtam:)

A driver-ben beallitott elfordulas lesz a kormanyod fizikalis (F) elfordulasa. Azt hagyd 900-on.

A WHEEL RANGE beallitas a virtualis (V) elfordulast jelzi (nem a latvany 3D modell kormanyt a cockpitben, az lenyegtelen!). Ha F=V akkor 1:1 aranyban szamolja a kormanyod.
    Pl.: ha egy autonak 450 fok a kormanyszoge, akkor te is annyit tudsz forgatni rajta, jobbra-balra 225-225 foknal eleri a kerekelfordulas vegeit.

De ha 2:1 aranyban allitod be a kormanyt (Driver: 900; Wheel Range: 450), akkor ketszer annyit tekerhetsz, vagyis jobbra-balra 450-450 foknal lesz koppanason. „Lassabban” kanyarodik.

A MAP RANGE csak nagyobb lehet mint a beallitott virtualis kormanyelfordulas. Lassabb auto sebessegnel a beallitott ertekkel fogratja el a kormanyt. Pl. pit-bol kiallasnal segit elesebben fordulni.
    Felesleges, hagyd ott ahol a Wheel Range van, ha szuk a hely, egy koverebb gazzal is ki lehet fordulni:DDDD
  • MauroN
    Mimimi? Tehát. Balra bekanyarodsz, majd kanyar után a kormány elkezd középállásba visszatekeredni, de a kocsi meg jobbra megy?
  • MauroN
    De ha már itt tartunk..iRacing fórumba már 2X kérdeztem, de nem válaszoltak rá, hogy a játékban 2 beállítási lehetőség van. Az egyik, hogy a kormány mennyit fordulhat (DFGT-m van nekem is, így 900-ra van állítva), de van egy másik is, amit 900 és 1080 fok között lehet állítani. Force Feedback kormányok topikjába van erről leírás, hogy mi is ez, de semmit sem értettem belőle..Valaki elmondaná, hogy mire jó?
  • GPx8
    Menet közben tekeredik vissza, de az a baj, hogy az autó(k) is követi(k). Mondjuk igazi autóban ha elforgatom jobbra a kormányt és elengedem, akkor jobbra megy, nem áll vissza egyenesbe (az autó). Persze normál sebességről beszélek, kétszáz felett nem próbáltam... :)