Project CARS - PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha valaki meg azzal jön, hogy így meg úgy kik dolgoznak a cuccon, hát pont leszarom ma már, pláne az SMS név alatt. Hiába vannak ott volt Simbin-es tagok, az a lényeg, hogy a Race sorozat bár nem üttörõ, de végig vezethetõ, a legélvezetesebb offline móka a mai napig. az SMS ezzel szemben semmit nem tud felmutatni.
Az, hogy a SHIFT 1-bõl egy kis piszkálgatással ki lehetett hozni ezt-azt, hát lehet, de nekem nincs kedvem piszkálni semmit, és a C.A.R.S.-t valszeg amúgy sem lehet majd a rendszere miatt.
A kommunikáció is viszonylag vicces, fórumon keresse az ember mit hogy terveznek etc. Miért nem cisnálnak már egy hivatalos facebook csatornát vagy bármi mást, ahol aztán beszámolnának a konkrét tervekrõl, és leírnák pl, hogy a következõ hónapban bizony komoly fizikai ráncfelvarrás lesz meg etc...
Szóval még ilyen szempontból a C.A.R.S.-nak is lenne mit tanulnia...
Egyébként egy HC szim fejlesztése során szerintem nem nagyon lenne olyan állapot, mint most a C.A.R.S.-nál. Mármint ez a totál elkúrt fizika kötve hiszem, hogy visszaköszönne pl. az AC, rF2 vagy GTR3 fejlesztése közbeni bulidekben.
Errõl a fizika-gumimodelrõl viszont annyit, hogy amikor a netKar World-öt csináltuk Gergõvel, õ elkezdett egy saját szimet fejleszteni. A grafika Ogre lett, a fizikát pedig Gergõ csinálta.
Mindent munka mellett csinált, jórészt hétvégén illetve pont akkor volt a karácsonyi senki nem dolgozik szezon, ez kicsit segített. Amin én is meglepõdtem kb 1hónap után(!) már a netkódot teszteltük, és a fizika simán hozta az rf1 szintjét ffb-vel együtt. Ismétlem 1 ember 1 hónap alatt.
Igaz, hogy a pálya rf-bõl lett konvertálva (csak a tesztelés idejére, hogy legyen valami) az autó pedig a Simco-s suzuki volt, tehát ezekre minimális idõ ment el.
A lényeg amit ebbõl ki akarok hozni, hogy 1 ember 1 hónap alatt olyan fizikát csinált ( a gumimodell a legfrisebb pacejka alapján készült) ami agyonveri a kb féléve készülõ CARS-t amit nem egy ember készít, ráadásul nem másodállásban.
Nem hiszem el, hogy ezek tudnak/akarnak (a megfelelõ aláhúzandó) ennél jobb fizikát.
Szóval egyelõre vicces ez a CARS project. Amit most mutatnak azt tudja bármelyik codemasterses arcade móka, amik nem rosszak csak messze vannak a szimtõl. Szóval vagy alkossanak végre valamit vagy nevezzék át Community Assisted Race Sim-rõl Community Assisted Arcade Racingre.
Ha csak a vezetési élményt nézem, és a földön 2 darab játék volna CARS és a gergõ féle akkor a az egyemberes gergõ félét tolnám. Ez pedig szégyen az SM számára.
Simbinnek a Race 07 után ki kellett volna jönnie saját motorral és egy Shift szintû grafikával, körítéssel. Nem tették.
Próbálkoztak konzolon Xbox 360on a Race Proval, ami saját motorjukra épült, de nagyon leszerepeltek. Hatalmas bukás volt a játék. Elsõk közt vettem meg itthon premierkor, reggel mentem nyitásra😊, és hazaérve majd hanyatt estem tõle... egyrészt grafika szebb volt mint a PCs kiadásokban, de olyan brutálisan félkész és bugos hogy már a játszhatatlanságot súrolta. Online használhatalan volt, ami a lényeg lett volna. Vártunk türelmesen hogy javítsák, de eltelt 1 hónap és semmi. Összegyült egy közösség, de nem tudtunk vele érdemben játszani mert nem lehetett annyira rossz volt a netkód és annyi bug maradt benne ( pl mentél a palánk mellett és egyszercsak beleütköztél egy láthatatlan valamibe... ). Én akkor eladtam és már akkor elvesztette az "egyszeri" játékosok többségét. A szimes réteg ( Forza játékosok ), még bízott benne, de eltelt fél év is és semmi javítás, semmi elõrelépés nem jött. Én megvettem újra, de ugyan olyan volt. Singlibe kijátszottam és azóta is a polcon hever, s a Simbin nagyon dúrván leszerepelt sokaknál ezzel. Valójában maguk itélték halálra a saját játékukat. Nem értem a mai napig ennek mi értelme volt.
GTR3ra kíváncsi leszek. 1-2 pöpec volt, az új rész "tízer" motorhangjától pedig kb elájúltam annyira ütõs. Ha ilyen jó lesz a megjelenése is akkor nagyon jó lesz nekünk😊
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
igazából a GTR3-nál még mindig nem akarom elhinni, hogy saját maguk egy új motort készítettek, szvsz sokkal egyszerûbb széthegeszteni azt ami már adott volt. Bár aztán lehet mégsem, és a jövõre gondolva inkább csináltak egy újat. 😊
De én alapon nem várok szimulátort CARS személyében, legyen egy jó kis csapatós autós játék, azért olyan buta nem lesz mint NFS Most Wanted 😊))
Aztán meg hogy szép, hangulatos de nem kõkemény szim nekem nem baj ....
F1 2011 sem kemény szim, bár én a közvéleménnyel szemben azt mondom, hogy azért egyáltalán nem buta, és rohadt hangulatos, imádom !!! 😊))
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
...én sem vagyok kivétel, nekem is van pl. olyan pályám ami csúnyácska szegény, de qva jó rajta csapatni, ezért szerintem jó.
Szal a lényeg, nagyon sok jó dolog származott az rF-bõl, tényleg, tudom és tapasztaltam.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
és még lehet, hogy a fizika is jobb lesz idõvel egyes címek alatt, hiszen van pénzük, több bevétel miatt több alkalmazott etc...
De attól még nagyon jó, és rengeteg örömet szerzett...fizikában gyengébb, de sok mindenben erõsebb volt és most is az mint a két példaként említett kõszim....(áj ez nem olyan jó, a softszim tetszik 😊 )
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Olyan játékkínálat van fõleg a warez miatt, hogy azt hiszik piszok drága az idejük...mert ez az érzés lesz valakin úrrá, hogy játszik egy játékkal, de közben kijött egy nagy név..vagy valami más, és hûha.
...és ezért azt hiszik értékes az idejük...de lófszt sem csinálnak valójában.
...ja és persze lesz@rozzák bárki munkáját, döbbenet miket olvasok, régebben egy játék fejlesztõi sokkal nagyobb értéket képviseltek, jelenleg alig, a fent említettek miatt (még mindig szerintem!).
Az rF tök jó játék volt alapból is...csak persze hiányoztak a liszenszek, és mivel egyszerû volt alakítani (felszínesen), ezért hasonló játszódott le, mint a nagy piacon....jött ki minden és mindenki a sajátját erõltette...szériák szériák ellen (különféle F1 variációk egymás ellen), ligák ligák hátán.
...
De ami sztem tök lényeges:
igen is kell a fizika.
...én is ezerrel az mellet vagyok hogy illik jól kinéznie egy játéknak, mert túlhaladott már a régi felfogás, miszerint szimben nem a látvány a lényeg, meg a multiban csak terhel.
...
De akkor is kell egy jó fizika, mert csak akkor lesz szim a szim.
fizika+jó futási sebesség+kontroller...meg sallang.
...
ha ez nincs, és csak szép.....az nem szim.
Sok jó mod készült az rF-hez...és az alap cucc sem volt rossz, emlékszem mikor kijött.
De teszem azt egy HistoriX modot messze nem neveznék közepesnek...és pályákban is...már egy ideje kiestem az rFactor táborból, de tudom hogy volt sok sz@r, és volt jópár gyöngyszem munka mind modokban mind pályákban.
közben meg telik az idõ... az rF3 már fényévekre lesz a jelentõl, a hozzáhegesztett tartalmakról nem is beszélve.
a fizika oké, hogy zsír, de hát azért az embernek kell a körítés és az élmény. pláne vicc, hogy a C.A.R.S. lehet megcsinálja az évtized szimes durranását, vagy legalábbis üzletét az ISI motorjával lényegében.
no mindegy. Az rF2-õt vagy 3-at még meg lehetne menteni, Simbin féle felfogással, hivatalos DLC csomagokkal, körítéssel, rengeteg official tartalommal. Csak hát ez nem fog megtörténni.
Én is pl. azért kértem vissza a pénzem ISI-ktõl, mert egyszerûen nem olyan jó élmény, kevés pálya, körítés etc... hiába jó a fizika, és hiába lenne nekem még ez a grafika ia elég. (csak hibamentesen...)
Ráadásul nekem pl egyre kevesebb kedvem van hegesztgetni a játkot, pályákat keresni, etc. én játszani, vezetni akarok....
Ilyen szempontból a legjobb talán PC-n most a Simbin. Az AC lehet durván jó lesz, de ott is bejön a hegesztés lehetõsége, nem tudom mennyi official tartalom lesz utólag és eredetileg...
PC-seknek igazából sok varia nincs, már aki összetett, sok pályás, élményautózást szeretne... Ott lesz a C.A.R.S. vagy a GTR3 és az utána kiadott DLC-k. Az összes többi cucc felejtõs lehet. A Reiza-s srácok még csinálhatnak valami komolyat, meglátjuk...
rF2re évek óta vár a nép, már 2 éve is abban reménykedett mindenki, hogy meg fog jelenni... most megjelent, olyan minõségben ami borzalmas. Az alap autók pl a Megane Trophy valami borzalom hogy néz ki. 1:1ben rf konverzió és még ott sem számít szépnek. Persze lehet mondani hogy Béta, de ennyire? mit csináltak eddig? mert ezt látva semmit. A fizika lehet hogy jó lesz, de grafikailag már most elmaradott és ha az ISI nem csinál "gáyri" track/car pakkokat, akkor nem igen lesz rá olyan mod ami kihasználná a motor lehetõségeit és új képességeit, mert egy mezei modder nem fog csudashéderket, meg 10szer több polys modelt csinálni, max a GSMF vagy CTDP vagy hasonlók, de az évek kérdése még náluk is. Persze a modder közösség vállára veszi a programot és csodák csodájára a 10 átkonvertálnak minden az rfbõl és továbbra is nézhetjük a 10 éves liszenszelt játékokból kiszedett pályák rf 1 konverzióit. Rfet amúgy a Shift és hasonló liszenszelt játékok tartják életben, mert onnan szépen átemelik a modelleket és a pályákat és az már valami minõség, persze az más kérdés, hogy mennyit dolgoznak rajta hogy az optimalizálva legyen a motor képességeit kihasználva. Semennyit, mert konveráltni a legkönyebb, új dolgot létrehozni már kevésbé. Nem tudom ehhez mit szól az EA hogy kilopják a pályákat, amit õk sok pénzbõl megcsináltak élethûen, és a Shift helyett az rFactorba használják õket.
Itt az ISInek kellene a talpára állni végre és úgy viselkedni mint egy játékfejlesztõ.
CARS is béta és jól mutatja hogy hogy kellene ezt csinálni. Lehet nem lesz fizikában jobb mint az rf, de körítésben ez 2012es szint, az rf2 meg 2005. És igen számít a grafika.
itten ponty nemá graf a lííínyeg
nálam van az rF2 és
tapasztalat: a játéktörténelem eddig talán legélethûbb szimulációja
csak (!) kormánnyal
nov-dec-ig optimalizálják graf-ot is, kijön a végleges
és bingo
a fizika már most kész van
Just do it :)
Meg azért mutatják nyilván, mert ennél egyszerûbb módja nincs az árnyalatok, árnyékok, átmenetek bemutatására.
Sokkal jobb az rFactor 2 felhõ árnyékos megoldása, ahol a pálya egyik részén tûz a nap máshol ahol meg felhõ alatt mész kicsit sötétebb van.
Igazabol a fenyviszonyok es a folyamatosan valtozo arnyekok miatt tetszik, van egy kis elet a palyan😊
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Itt igazabol meg van az az elony, hogy napi szinten fejlesztenek, naponta/hetente tortennek a dolgok, es talan valoban van valami beleszolasa a felhasznaloknak is.
Az ISI mar kitalalta mit akar, beleszolas nem nagyon van, ok inkabb 2-3 havonta toldoznak-foltoznak😉
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
Nálam a Codemasters F1 az etalon esõben 😊))
az ISI fejlesztõitõl meg nem azt szeretném látni, hogy egy év elteltével jó ha kiböfögnek pár új járgányt, meg max egy pályát a javítások mellé...
Én be akarok ülni a gép elé, és játszani, élvezeteset, látványosat, fizikára is ütõset, szabályokkal, körítéssel, offline etc. Ugye adja magát a GTR3. ami még mellette szól az a DLC a simbintõl, õk tényleg fogják szépen tolni a plusz tartalmakat.
csak jöhetne már végre valami ingame cucc is tõlük... nem tudom mikor fog végre megjelenni, talán õsszel?
Alapból röhej fizikáról beszélgetni a játék esetében amíg egy alap rF szintet sem ér el a vezethetõség. Addig mégis mirõl beszéljen az ember a fórumokon? Felejtõs a cucc nálam jelenleg. Idénre nekem maradt az AC és a GTR3. AC azért mert nagyon jó lehet, GTR3 meg valszeg tényleg jó lesz, licensz, szabályok, kidolgozás, rendszer (raceroom oldal tuningolva lesz, gondolom bejön pár új közösségi funkció is).
C.A.R.S.-tól sokan hasra estek, és beruháztak rá, de aki tényleg szimet akar majd látni, az a lelkesedéssel addig várjon amíg reálisan vezethetõek lesznek a járgányok... Szerintem az SMS leszarja az egészet, egy csomószor hallom pl. a C.A.R.S. fórumán Ben Collins nevét... Tudnám minek... Mert szvsz nem sokat javult a fizika/FFB ennyi idõ alatt. Ráadásként ez az egész mondunk egy pilótát, leültetjük, tesztelje a cuccot, és aszerint változtatunk tiszta röhej szvsz. Marketing fogás. ISI-nél én nem nagyon olvastam, hogy a fejlesztés során agyon hangoztatták volna, hogy melyik pilóta mit tesztel.
Az SMS-nek azzal kellene foglalkoznia, hogy az alap fizikát elérje a cucc, aztán a jó fizikát tovább finomítani, nem pedig egy szarral szarozni.
Elnézést a hangnem miatt, nem C.A.R.S. ellenes vagyok, csupán eddig SEMMIT nem érezni és látni abból a csodásnak ígért fizikából...
A látvány meg önmagában nekem nem elég. Pláne ha a GTR3 tényleg annyira komoly lesz, mint amennyire én elképzelem.
A CARS video alapjan (ha hivatalos es valoban olyan lesz), akkor ugy nez ki, maradtak a gomb-object hatternel, 5–10 felho texturakkal. Ezt persze lehet forgatni, es szep atmeneteket csinalni, de akkor is statikus kepek.
Az rF2-ben a kulon-kulon mozgo, kulonfele felhok, sajat arnyekokkal, es dinamikus fenyviszonyokkal eleg jol sikerult. Szerintem😉
A mostani etalon az rF2, azt kellene behozni, tulszarnyalni.
Csakhogy õk nem 30dolcsit kapnak dvd-nként mert ugye van a kereskedõi árrés meg áfa meg minden hülyeség.
Ráadásul ha sokat akarsz eladni reklám is kell, de ha sokat költesz reklámra akkor ne adj ki demót mert pistike a hideg gumikon az elsõ kanyarba megpördül és nem veszi meg mert szar (szerinte).
Az elsõ konzol 1966-ra készült el és 1972-ben Magnavox Odyssey néven jelent meg a világpiacon. Lett volna idejük szimet gyártani rá, de nem éri meg.
De higgyétek el örülnék ha nem lenne igazam. Az volna a legjobb ha minden menne mindenen. (bár akkor meg nem volna verseny ami lassítaná a fejlõdést)
Ha a CARS nyereséges akar lenni akkor nem lesz HC szim. Erre most merek fogadni valódi pénzben.
HC szimet nyereségesen csak pár fõs csapatok tudnak csinálni, mert több ember több költség.
Úgy tippelem, hogy nyugaton egy programozó 300-500ezer HUF-ot keres minimum. 10-en vannak x 2 év fejlesztési idõ:
400.000 x 10=40.000.000 x 24 = 960.000.000
960,000,000.00 HUF = 4,374,891.81 USD
És akkor még ha konzolra is akarod akkor, meg kell venni valami devkitet.
Rétegjátéknál ez totál csõd. Marad a forza meg GT szint.
Hm köszke csige, egyébként ha már itt a Forza a téma kicsit, sokan azt mondják a C.A.R.S. mindent ûberel, és bár még csak BETA, de azért ahhoz sokat kell tennie, hogy a Forza-t megszorongassa. a Forzaban hihetetlenül hiteles a pálya, autó, és felületek megvilágítása, tényleg rohadt reális.
Forza 5 nem tudom mikor jön, lehet csak a köv. generációra, de szóval lehet mire kijön a C.A.R.S. utána nemsokkal már jön is a még ütõsebb Forza
"Õk tényleg elhiszik, hogy Gt meg Forza ultra real és nincs is náluk jobb sem pc-n sem a világegyetemben mert a tv ben azt mondták nekik."
De lényegében egyetértünk.
Neked realizmus kell, nekik szórakozás, nincs ezzel baj....