19801
  • Totti5
    Még mindig nem vagy tisztában azzal mi is az szimulátor.
  • Jacek
    Szimulátor! ezt írta a két említett gamma nem az ennyi..
  • Jacek
    Naa naaa:))) biztos van idő a Mario Cartban is amit nehéz megfutni.... de....
  • Totti5
    Persze nem, ezért öl az MS és a Sony dollár 50 milliókat a Forza és a GT frencsájzbva, mert nincs rá igény.
  • Totti5
    Az a baj hogy még mindiug csak járatod a szádat és fogalmad sincs mennyire nehéz a Forza pl.
  • Fehercsoki
    Igen csak PCre azért is hajlandóak játékot csinálni mert szeretnének egy jó szimulátort, konzolra viszont nem:)
  • lac coo
    Szimulatort pc-re sem eri meg csinalni, gyakorlatilag halott vallalkozasLegyen csillivilli, tele meno autokkal, fizika mimdegy, hatulrol tologatva billel sok fizika ugy sem kell, meg eleve mindenki leszaroz mindent ahol picit is vezetni kell (lasd f1, pedig az sem egy verszim....). Jelenleg itt tartunk. Fulke nezet nem kell, egy szazalek se hasznalja stb.

Jacek, jah amugy semmire valo nekunk ez a jatek, de profin nez ki....
  • Jacek
    Grafra gondoltam szigorúan:)
  • Fehercsoki
    Nem vághat vissza, szebb, jobb fizikájú autós játékok lesznek konzolra is, de szimet sosem fognak csinálni, mert nem éri meg, az már túl nehéz lenne a konzolosoknak és csak fikáznák meg nem térülne meg a plusz befektetés.
  • Jacek
    Mi ez a fos?:DDDDD ja butakonzol..... (nyugi Totti majd karácsonykor vissza vághatsz:D)
  • pedobear
    Elég idétlenül mozognak az autók

Ha reális a fizika akkor szerintem a grafikán is javít bármennyire hihetetlen
  • unrealnoise
    hát igen, tavaly azt mondtam, a pCARS jókor fog kijönni. Egy üres térbe, hiánypótló cuccnak tartottam, mert a GT5 és a Forza szimplán csak autós, driving "szimcade" kategóriát képviselik nekem, játékmenet szempontjából is (pl. nincsenek futam előtt időmérők, sokféle beállítási lehetőség, komplett versenyhétvégék... etc...)

viszont tavaly még nem úgy nézett ki, hogy jönni fog idén a GT6, a GRID 2 vagy a Forza 5... Kemény ellenfelek ezek, és bizony sok-sok játékost "bedarálhat" az eladásoknál a két nagymúltú játékfejlesztő cég.

És hát ugye ők is fejlesztik már jó ideje a cuccaikat, a pCARS különböző új verziória már fel sem figyelek nagyon, azért a hype sokkal erősebb és komolyabb lesz a másik kettőnél természetesen.

Komolyan kíváncsi vagyok mit hoz össze az SMS, és hogy siker lesz-e. Sikernek azt fogom tartani, ha majd 2-3 év múlva jön egy második rész... Mert akkor megérte... Nehéz lesz. Bár aztán kitudja... Lehet meglepi is a vége. Ha jól beövik a végén a fizikát, és a két konzolos cím marad inkább sima autókázós játék, szimes cuccok nélkül (komplett versenyhétvége, konkrét bajnokság, etc...) akkor lehet meg sem veszem őket, csak a pCARS-t... Csakhát rohadt messze van még 2013 vége, és biztos csúsztatják is még...
  • lac coo
    Nagyjából semmit nem látok a saját autómból, szóval felőlem nem kell olyanra csinálni mint CARSban, bár tényleg jó menőzni vele az iskolában :))))

GRID (1) azért nem mai darab, mikor kijött elég ütős cucc volt látványra, mindenki el volt ájulva ! :)
    ezekben meg megnézve mondju kegy éjszakai városi pályát, vagy az új Redbull Ringet lehet hogy technikailag sehol nincs CARS.-hoz, de hogy agyonveri látványban az tuti. ( Ez is alfa állapot, szóval nem kell jönni ,hogy cars még nincs kész :DDDD )
    Amúgy találni nem promó videókat is, sima gameplay ....

De mondom nem izgulok GRID2-re, csak így eszembe jutott, hogy bár egy kategoria, CARS vele is versenybe kell, hogy szálljon, nem biztos hogy legyűri ( hangokat meg sem említem ...), és GRID2 fut egy olcsó vason is, CARS már egy drágán sem, úgy állnak vele :DDDD
  • precise
    Az ilyen reklám trailerekben meg stb-ben mindig meg kell nézni a legszarabb képet, mert aki készíti a reklám anyagot benne benne hagy egy egy képkockát amin nincs utó munka meg photo mode meg stb... Na az a képkocka a valós. A többi Adobe after effects cs4.

Azért azok az autók (grid) közelében nincsenek cars autóinak (sőt) ha utómunkák után nézzük. Konzolon mondjuk ez alap, de ez nem a programozók hibája hanem ennyit tud a hardver, ott kell butítaniuk optimalizálniuk ahol tudnak.... Így ha ügyesek összejöhet nem photomode-ban a 60 fps... Majd nextgenen megint lesznek durvulások...
  • lac coo
    Alább írtam, hogy szerintem CARS-ban néha okádék rondák a pályák ....

Grafikaliag ami nem is az hogy spórolós, csak rohadt jól megírták a motort, az a DIRT3, abba nem lehet belekötni .Meg úgy nagyjából egy Codemasters játékba se :))) Kár hogy nem csinálnak komolyabb cuccokat is ...

Nekem fent van shift2 is, sok pálya egy az egyben konvert a CARS-ban,m még a kamerák is ugyanott vannak, ugyanazokkal az effektekkel .Hockenheim pl, ott még a fák, stb is egy az egyben copy paste :))
  • Totti5
    A kérdés az hogy akkor mi készült nem spórolósan:D

Cars.

• lac coo
    Hát ez hülyeség, hol van egy GRID-től az LFS.:)De jó is lenne !!
    Nyilván a hdr az hdr, nagyon mást nem tud bármire is rakják rá. De LFS-ben nincs 5 trillió pálya melletti object :)))
    De spórólasan készítik GRID-et is a konzolok
    miatt ....
  • hezi
    Abban megállapodhatunk, hogy a forza 4 grafikája sokkal jobb, mint grid2-é. Tehát már jó eséllyel indul az LFS-el szemben grafikailag. Viszont: forza fix 60 fps atomstabilan <> LFS fix 133 fps atomstabilan 32 autóval a képernyőn.
  • precise
    a képek önmagukért beszélnek. Nem mindenhol van photomode a játékban :)))
  • Alexease
    Persze. A GRID-ben meg cockpit sincs, eleve hatranybol indul:)
  • Totti5
    Ez most komoly? LFS grafikájának az éltetése a Grid 2ével szemben?
  • precise
    Sőt ha megnézed a baloldali autó lökhárítóját(ezt komolyan gondolták 2013-ban?), az LFS még jobb is. :)

Ha meg másolnék LFS mod verdákról képet azok még fényéveket vernek rá főleg ha az ember rájuk dob egy 4096-os textúrát. Gird2-n ránézésre kisebbvagyegyenlő 512 van :)))))))
  • Jacek
    Naaa ez kicsit erős volt ez a grid egy hígfos:D gondolom a kormány megint remek lesz benne:D De csúnya mint a dög a cars sokkal szebb:)
    De a dagadt csajok is bejönnek valakinek:D
  • Totti5
    Persze olyan:)))
  • precise
    Állítsd meg a videót 0:32-nél ls meglátod, hogy a Grid2 kb olyan mint az LFS azzal a GTA4-es effect javító moddal, főleg ha az autók poligonszámát nézzük...
  • pedobear
    Mint a mozifilmekben is a szürke meg a kék a leggyakoribb színek

• Fehercsoki
    Szerintem mint autós JÁTÉK teljesen jó:) Van hozzá tapadáscsökkentő mod, azzal egész jó.
  • unrealnoise
    szerintem sokkal jobb, mint a GRID egy, valósághűbb az egész bevilágítás, nagyon komoly cucc lett. Kár, hogy mint autós játék nem nagyon érdekel.
  • pedobear
    Hát elég szar színek vannak a gridbe, olyan a hatása, mint a cga monitornak, fakó az egész és színtelen, de utálom az ilyen effekteket, ilyen homályos vakító szarokat
  • lac coo
    A miért mit számít, lényeg, hogy jobban néz ki :)))
    Nem mintha érdekelne a GRID :)))

Carsban az autók ütősek, pályáktól már felemás a dolog .néha szép néha kifejezetten csúf !
  • Alexease
    Talan azert, mert a GRID majdnem vegleges, de foleg azert, mert elsosorban konzolra van optimalizalva. Vagyis sokkal tobb de kissebb felbontasu texturak, rosszabb minosegu de tobb, latvanyosabb effekt es prosprocess.
    Plusz a CARS realtime home video a GRID gyari promo cucc:)
  • lac coo
    Hát nekem sokkal jobban tetszik grafikailag a GRID2 ....

(Mellesleg CARS fizikáját még nézni is kellemetlen olyan bután néz ki, pedig grid2 is árkád cucc a javából....)
  • Tomsteel
    BeamNG

Itt az utódja a RoR-nak, ugyanazok a fejlesztők és rászóltál a Cry Engine 3-ra, mert azzal indult a projekt, most átálltak Torque3D-re.
  • unrealnoise
    ezt értettem eddig is... ráfekszik a témára = keres "komolyabb", igazi szimet...
  • paj01
    jah mint a minecraft, meg a hasonszőrű okádékok. A kisebb fejlesztők inkább ebbe az irányba(egyedi ötletek) mennek és veszik is az emberek rendesen. Csúcsgrafikának ára van, fölösleges grafra rámenni ha alapvetően szar a játék...lásd: a jelenlegi CARS:D:P A jó ötletekre, alacsony árra vevők az emberek az se számít ha 8bit es a graf.
    Deep downal csak ovatosan, azért még nem mondták rá egyértelműen, hogy az utomunkalatok nelkuli real time gameplay volt:)
    Sztem mai grafikák már néha szebbek mint az életben:DMás területeken kéne fejlődni.
  • precise
    Ja és az egyre erősebb hardwerrel egyre jobban elfognak tolódni a grafikai különbségek, mert egyre kevesebb capatnak/kiadónak lesznek 100 millái fizetni a sok embert aki telibe rakja hi-res texturával az utolsó kavicsot is.

Ma még elég minden kavicsra ugyanaz a textura, de ha fotorealt akarsz akkor ez nem lesz így. Több ember több pínz, ebből kifolyólag kevesebb innováció mert sok pénzt senki nem mer kockáztatni. Ebből kifolyólag a nagy kiadók egyre nagyobb fosokat fognak gyártani jó graffal, míg a kicsiknek marad a szar graf de legalább nem ugyanaz a fos csak jobb graffal.
  • precise
    krva egyszerű ez, a legjobb, legtöbb részletet, legrealisztikusan számoló cumó a legjobb szim, akkor is ha egy darab autó van egy darab pályán 640x480-ban.

Példa:
    Rigs of Rods. Mocskosul ocsmány grafika, viszont soft body fizika stb van alatta, napokat lfszt hónapokat ökörködtem/ökörködök vele mert olyan fizikája van hogy álom nézni, autó részei külön mozognak, amikor rápakolok 60tonnát valami ifa szerű lomra látszik ahogy szét akar szakadni az egész, hajlik szakad minden. (nem racing game hanem tulajdonképpen biciklitől a repülőig minden van benne)

Persze jobb volna ha cryengine 3 lenne alatta, de még ezzel a f*s graffal is lezúzza a nem szar gépemet ha háromnál több verda van egymáshoz közel.

• hezi
    A mai játékoknak még közel sincs fotorealisztikus megjelenésük (most a photo mode-ot hagyjuk). De hiába jön el ez az idő, attól még mindig csak egy elcseszett szar lesz, ha nem lesz alatta elfogadható fizika.
  • lac coo
    Úgy értettem, hogy meg jön az étvágy a normális fizikára .....
  • unrealnoise
    Ez mondjuk igaz, aki valamiben nagyon jó akar lenni, vagy nagyon jü, akkor általában áldoz is rá, ráfekszik a témára... (és satöbbi) de számomra ez a HC cucc csupán egy jelző, egy fanatikus arcade játékos is simán lehet HC. :D