Project CARS - PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én csak azt akartam szemléltetni, hogy a srác 2 hónap alatt összedobott a cars-énál 10x jobb ffb-t/fizikát. Ha neki ment gyedül, akkor ezeknek miért nem?
Amugy a fizika ott kezd bonyolodni, amikor el kezdik a dinamikus valtozasokat es kolcsonhatasokat szamoltatni. 😊 Pl. gumi melegedes (tapadas valtozas, kopasok, koszolodas stb.), a gumi statikus es dinamikus profil valtozasa, az ezekkel kapcsolatos rugozas, hasmagassag es felfuggesztes geometria valtozasok, esetleg dinamikus hajtaslanc modell kuplunggal, melegedesekkel, kopasokkal, hutessel, uzemanyag fogyasztas, sulypontvaltozassal stb. De a fizikahoz tartozna a dinamikus ut/kornyezet fizikaja is, levego/aszfalt homerseklet, gumizodas, koszolodas, szel stb.
Ezek megvalositasa negyzetesen noveli a kod bonyolultsagat, a munkaidot, a gepigenyt es az online szinkront.
De eppen ezekk miatt jo, ha van egy tokeletes alap, es arra epitkeznek, es nem egy trukokkel osszedrotozott valamibe probaljak belefuzni ezeket😊 Valszeg ezert van nehez dolguk a CARS-szal, mert nem nullarol kezdtek, hanem az ISI cuccra drotoztak es/vagy annak elemeit irogattak ujra.
A TDU 2 szar lett, de varhato volt...:/
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
De mondom, én nem várok normális szimulátort, egy kicsivel többet mint a kétgombos árkád vackok,valami Grid, vagy TDU, F1 2011 szerû dolgot de jelen állás szerint arra se sok remény van .Csak a grafika meg a tartalom, erre hajtanak .
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Részt vettem egy ilyen garázs projectben olyan szinten, hogy én voltam a 2. ember (pedig nem is értek hozzá) aki kipróbálta az aktuális buildet, az az a programozó/készítõ után hozzám került a cucc, most is itt van a gépemen az utolsó build.
A következõ képpen néz ki a szim fejlesztés napjainkban (1éve):
A programozó srác a decemberi sok szünnapos idõszakban állt neki mert amúgy munka mellett csinálta. Kb két hónap alatt használható (1autó, egy pálya) rfactor 1 szintû, de jobb ffb-vel rendlekezõ játékot csinált, net kóddal együtt. (Simco-sokkal teszteltük)
Az autót a simcotól kaptuk (suzuki sfiwt mod), a pályát meg rf1bõl szedtük, laguna seca. Természetesen ezeket csak tesztelésre, ha befejezõdött volna a projekt saját cumók lettek volna benne. Én javában modelleztem egy pályát (nem értettem hozzá, közben tanultam én is meló mellet)
Gumifizika: Valami pacejka nevû leírás vagy könyv alapján csinálja szinte mindenki, ez a legrészletesebb gumi viselkedéssel foglalkozó írás a világon.
Szóval ezek vagy nagyon sötétek vagy nem akarnak jó fizikát alá rakni.
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
A "CARS engine-t" mar 5-6 eve piszkaljak folyamatosan (az ISI gMotor2/pMotor1.5-bol kiindulva), az utobbi es az elkovetkezo idokben foleg "csak" a DX11, multi-shader, multi-platform es ezzel parhuzamosan az ilyen-olyan gumi/fizika/ffb tovabbfejlesztese/csereje zajlik.
De a ceg hozzaallasa sem rossz, mivel kozossegi szinten fejlesztik, a tobbseg szavazata dont(het), igy ha sokakkal elhitetik hogy ebbol nagy eladasok lehetnek, de ahhoz ez-es-ez szukseges, igy olyan eredmenyek is szulethetnek, ami nem igazan szimes barat😉 Es ilyenkor a cegre semmit nem lehet mondani, mert felteszik a keszuket: ez a tobbseg akarata;P
De mar a fejlesztes elejetol latszik, erzodik, hogy az egyik/elsodleges cel, egy massziv, hosszutavu, multi-platform engine kifejlesztese, es ez (CARS) szinte csak egy "keretrendszer" ami segiti a fejlesztest es meg penzt is hoz nekik😉
Pl. a tartalomkeszites sem tudom pontosan hogyan zajlik, de kicsit olyan, mintha nagyon-kulsos, modder-szeru emberekkel zajlana. Legalabbis azok a tartalmak, amelyek nem az SMS sajat liszenszei es/vagy a Ferraribol vagy korabbi cuccokbol kerultek a CARS-ba.
Ha jol emlekszem a korabbi szamokra, amelyekben a bevetel/kiadas/nyereseg/stb. szamolgattak, akkor mar most, a tagok penzebol befolyt annyi, ami az 1-1.5 eves fejlesztesi koltseguket fedezi, igy ha ezekutan nulla darabot adnak is el, veszteni mar nem fognak vele😉
Es ez mar csak spekulacio, de...
Valszeg a forum hibas vagy csak ilyen, de a Project kivalasztasanal most csak CARS van. Igy elofordulhat, hogy WMD-portal alapokkon, elindulhat egy masik hasonlo, member fizetos project is, pl. valami rally-s, terepes akarmi😊))))) Errol mar volt valami info, mivel az RBR-es ficko belepett, aztan ki, aztan talan megis vissza, es majd valami rally-s cuccot akar csinalni😉
Igy a most keszulo es fejlesztes alatt allo engine-t, megegyszer el lehet adni, project-et inditani belole, es ismet egyevig "modolni" a kozosseggel;DDDDDD
Én beírtam hogy ez így nagyon rossz semmire való, rögtön jönnek, hogy írjam már le mi a bajom vele ! 😊))
Hát mit írjak ezen le ???Szar aztán kész, az elsõ bit-tõl az utolsóig, mit kell ezen részletezni ? 😄DDD
http://www.freeweb.hu/azxaktak/
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
kezdhetjük temetni a Project CARS-t?
Vagy szerintetek van remény arra, hogy gatyába szedik ezt a fránya irányítást?
Még a legrosszabb kétgombos árkádban is ! FPS se jó úgy , görbe a fegyver csöve ! 😊)))
Nem lehet , hogy ezek nem kapták, nem vették meg ISI-tõl az FFB meg ilyen cuccokat, azért is nem sikerült nekik már a shift alatt sem összehozni egy 15 évvel ezelõtti szintet?
Valaki írja már be nekik, hogy ne eröltessék, vegyenek egy tökömtudja TDU motort és menjenek vissza simbin-hez, hátha kell takarító a cégnél ! 😊
Nálam fizika: 1-es alá ! 😊
Ennyit tud: egyenesen menni elõre ( ha épp sikerül a gagyi kormányzás miatt), megcsúszni négykerékkel kanyarban, és minden jel nélkül megforogni. Ennyi, mást nem tud !
De ahhoz mindenkeppen kellene normalis, elvezetes, erezheto autokezeles.
Pl. az ACR messze nem szim, legjobb esetben is "Realistic Game" (bar a CARS-t is inkabb ide soroljak nehany helyen😛), az is beta, de mar tavaly az elso probalkozasra is teljesen elvezetes volt. Ahhhoz kepest, hogy erosen hianyos, pontosabban szinte nulla a kormany/ffb allirasi lehetosege😉
Bar az utobbi nehany build-et nem probaltam, de ha jol olvastam, nemsokat valrozott a helyzet, a korabbiaknal nalam ez volt 5 darabonkent a statisztika:
- 1/5 teljesen hasznalhatatlan, idegesito, azonnal del😉
- 3/5 erosen kompromisszumos, allitgatos, teszteles utan del😛
- 1/5 mar eppen hasznalhato, szodaval elmegy, de iR/nKP/rF utan semmikeppen, de meg SimBin RACE/RR2 utan sem erdemes eroltetni😉
De ha ez ilyen, mit várhatunk az új fizikával?
Tényleg nem értem õket. Jobban örülnék neki, ha a jövõ héten leállnának a tartalmi munkával, és ráülnének az irányításra.
Én az este picit beleolvastam a hivatalos fórumba. Fúúú volt ott minden, hideg-meleg. Bár inkább hideg.
Ha most nem kapnak észbe, akkor ez a játék kuka.
Gondoltam amúgy én is rá, hogy a jövõ héten még csiszolni fognak az új FFB-n, mert még nem tökéletes. De nem mertem megkérdezni, - hogy ez állna-e a háttérben - mert lehet nagy hülyeséget kérdeznék. 😄
Mindenesetre most én is csalódtam bennük.
Nem is ertem, miert nincs nagyobb lazadas a WMD foruman?! Nem mintha mostanaban nagyon olvasnam😊
Hangilag Shiftõl átmásolták a fájlokat és csókolom.
Na majd dobok fel egy Forza 4 Zondra Rt a jutubra holnap, csak úgy mutatóba és nem azért mert ûberdúrva szim😊 bár ennél jobb látszatra is😊
De látom akkor nem nálam van a hiba. Ez tényleg ûberbrutálfos.
Na most, én mint mondtam, nem nagyon értek ezekhez a fejlesztési dolgokhoz.
Rendbe lehet ezt hozni belátható idõn belül?
Az új fizikától egyenesen rettegek. 😄
Hisz csak figyelik a visszajelzéseket.
Sajnos azt kell mondanom, jó formán irányíthatatlan.
Most már én is kezdek félni. Nem látják mekkora gond van? Nem kapnak elég visszajelzést?
Nem tartom magam játék szakértõnek, de ez már nekem sok k...
Jó lenne, ha leállnának a tartalmi bõvítéssel, és végre rendbe tennék az irányítást, mert nagyon rossz irányba tartanak a fiúk.
Én még mindig hiszek bennük, de ettõl én is többet vártam. Vagy majd az új fizikával lesz teljes?
Én már nem tudom mit gondoljak...
Kb csak a gumik ellenállását érezni, mintha helyben tekerném a kormányt, meg a kerékvetõt. Felfüggesztésrõl nulla visszajelzés érkezik ,kivéve a megszokott gagyi billegést !
Párosulva a szokásos gagyi kormányzással, ez még mindig nulla. 😞 Szerintem csak kamuznak, megint valamit állítgattak, ebben semmi új nincs !
Hát ha ebbõl lesz normális játék, nem hogy szimulátor, akármi legyek 😄DD
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
Majd irjatok, milyen az uj FFB (ha van) es milyen az auto😉
Autoknal ami liszenszes, az nagyreszt ilyen.
De palyakbol is volt nehany, ami „azonnal” kesz volt, valszeg a Ferrari projectbol😉