19801
  • lac coo
    Most, kb 7 év után !!!! Hát ne mutasd már be, mit tudott az akkori elég jó pc-m tripla árért az XBOX360- al szemben :)

De most is számolhatnánk, crysis3 alá azért kell a vas , 7 év után szembe lehet állítani egyn 40-et érő konzollal ! :D

Nem szoktam bele menni ebbe a pc vs konzol agyatlan vitába, de ami tény az tény....

Ez most is így lesz (szerintem...) kijön az új konzol, a háztartási használatban megtalálható , sokaknak csak elérhetetlen árú, ritkának számító erejű pc is szégyenkezik majd mellette. Elmeroggyant kockák milliós gépeit hagyjuk ....Magyarul 100-ból 99 ember csak álmodni mer olyan pc-ről, ami még mindig butább grafikát tud mint a konzol.... ez mindig így volt. Sőt most is így van :D 150 000-es pc-m lehagyta a 7 éves xboxot... Hurrá!
  • Solt
    Soha nem volt így, most sincs így, de valószínűleg a jövőben (leghamarabb 2014) így lehet, ha addig a DX API-ban nem lesz előrelépés. :)

Egy csúcs PC-n sokkal szebb képet kapsz jelenleg, és kaptál eddig is, mint egy konzolon. Sokkal drágább ez tény, de sokkal szebb is...

• lac coo
    Jahh át igen, a titan akármi kártyát ( 300 000 ft...) szemberakni egy konzollal, elég szép elismerés a konzoloknak ! :DDDD

Aztán ha ezt így megbeszéltük, át is térhetnénk arra , hogy elég-e a 24 fps a sima futáshoz mint a moziban ....? :D
  • Alexease
    A felreertes abbol adodik, hogy kinek mi a csucs PC.
    Nekem spec egy 300E Ft-os komplett PC eleg csucs lenne. De van aki dragabban vesz videokartyat, es abbol kettot:)))
    Az szamomra mar nem csucs kategoria, hanem a total-luxus-elerhetetlen-idiotizmus:)
  • lac coo
    _Nem hergellek, ugyanazt mondjuk ! :D Magyarul ha kijön ez az új konzol olyan grafikát fog tolni mittudomén 150 000 Ft-ér, mint egy 300 000-es pc. Ez mindig így volt, így is marad. Majd négy év múlva egálban lesznek :) Száraz teljesítményben persze jobb a pc, de az mit sem ér....Ha 5.-szöröse a pc akkor fog ugyanott tartani garfikában. Teljesítmény játékgépről lévén szó, grafikára értettem, gondoltam ez világos.....
  • Solt
    Nem érted mit írok mi? :D Nem baj, rám a hergelés nem hat! ;)
  • lac coo
    Hát ez az, én is vennék, de az nekem luxus lenne ... :)
  • Alexease
    Nekem nem lenne vele gondom, ha lennenek ra normalis programok, amik erdekelnek;) De gyartonkent csak 1-1-et ismerek ami erdekelne, es azok semjok annyira, hogy miattuk megvegyek 1 hardware-t.
  • lac coo
    Akkor most alázza vagy nem, vagy most mit szeretnél mondani ? :DDDD
  • lac coo
    Konzol után kullog a pc, ez ma már így van, néhány ritka kiadástól eltekintve... amikor lesz jobb konzol ,akkor fog feljebb lépni a pc színvonal is....Ebből a szempontból, jó, hogy végre lesz új konzol ....amúgy engem nem érdekel, semmi értelmes dolog nincs rá.....:D
  • Solt
    Ne legyél szőke... grafikáról beszélek, nem rar csomagolásról, meg konvertálásról. Nem véletlen, hogy GPU-val példálózom, és nem CPU-val! :)
  • Solt
    Én magasról teszek a konzolra... undorodom tőle! :D
  • lac coo
    Jah igen én a konzolt és a pc-t rar csomagolásban szoktam hasonlítani, nem grafikában :DDDDD
  • Alexease
    Felhasznalas szemponjabol igazabol lenyegtelen mennyire combos egy konzol. Felolem 200 magos is lehet, 2TB RAM-mal, 3×HD 3D-vel.

Ha film minosegu autos jatekot csinalnak, de gamepad-re optimalizalva, gyokketto jatekmenettel, akkor teljesen erdektelen az egesz;)

Az egyeb hatulrol tologatos es varazslos jatekok meg nem erdekelnek.
  • Solt
    Én ezt nem is vitatom! :) Én csupán ezt a kijelentést vitatom: #5555

• Alexease
    Azert egy frissen megjelent konzol egy atlag felhasznalo PC-jehez kepest eleg combos.
    De teny, a konzoloknal sokat szamit a fix hardware optimalizalas.
  • Solt
    Egyelőre semmiben nem jobbak! :D Hogy milyenek lesznek majd az új konzol képességeire érkező játékok, illetve, hogy addig a PC-s API miben változik, az még a jövő! :) Eddig meg mindenben szarabbak voltak! :D
  • lac coo
    De senki nem állította hogy amiatt jobbak ! :)
  • Solt
    Gúnyolódhatsz, de ettől ez még tény! :) Nem az erejük miatt jók a konzolok...
  • lac coo
    Sőt a nasa szupergépét sem közelíti meg ...!
  • Solt
    Lényegtelen milyen árkategória, az a csúcs... de kár ezen rágódni, nyers erőben a mostani konzolok sem fogják megközelíteni a PC-k tudását. Nem véletlenül kerül fél millióba egy csúcs PC... :)
  • Screenracer #5574
    pCARS: Northampton classic (Silverstone)
  • Wlanseraf
    Volt a kezedben Titan??? Mert az kicsit más kategória mind árban mind darabszámban..
    Lehet tudni milyen proci lesz a PS3-ban, mind el lehet olvasni a GPU-ról is hogy miről beszélek... nem a az a lényeg hogy meg sem jelent.. nézz utána..
    Meg a nagy képminőségbeli különbség mivel felkonvertált felbontásban futottak a cuccok elég nehéz is lett volna ogy olyan legyen mint PC-n fullhd-ban, na most ez is megszűnik...

Mielőtt konzolfanboy lennék S2-nél abba hagytam addig párhuzamos volt a PC-vel, PS4 lehet hogy befigyel:D
  • Solt
    Nem a magok száma a lényeg, és attól, hogy olyan vga van benne ami még nem jelent meg, még nem lesz erősebb mondjuk egy GTX Titan-nál! :) Főleg, ha DDR3-s memóriákat tesznek mellé... :) (Xbox one)
  • Wlanseraf
    Második felét most olvastam így kb. az amit én mondok:D
  • Wlanseraf
    Mivel gyengébb a hardver? Most komolyan alap a 8 mag, 8giga ram, olyan VGA ami csak az év végén jelenik meg? Most akkor mi gyengébb:))))
    Ja lehet bele még ramot teljesen feleslegesen rakni l...
  • lac coo
    Na mar nem ertem de mindegy, en azt mondom, hogy a konzol eleinte mindig szebb....
    De ez akkora hulyeseg, meg annyira nem.erdekel, hogy ezen meg en se akarok vitatkozni :)
  • Solt
    Nem! :) Idáig úgy volt, hogy gyengébb volt a hardver is, és randább volt a grafikai is! :) Most még egyelőre gyengébb a hardver, viszont az API fejlettebb, így 2014-re előállhat az a helyzet, hogy PC-re portolásnál butítani kell a grafikát... hiába erősebb a PC-s hardver, ha egyelőre az API (DX11.1) korlátozottabb mint a konzolos.

A gond az, hogy a hülyegyerekképző doboz ilyen szintű fejlődésével szűkülni fog a PC-s piac... drágábbak lesznek a hardverek, kevesebb játék lesz PC-re fejlesztve, és az is jóval drágább lesz. Jelenleg ebbe az irányba mutatnak a dolgok, de azért remélem nem így lesz... a dVGA-k ideje viszont tuti lejár pár éven belül...

Hamarosan lesz egy átfogó cikk erről PH-n, ha elkészül majd belinkelem, ha érdekel. :)
  • lac coo
    Ha egalban lesz, akkor meg foleg alazni fog latvanyban :))))) Joval erosebb pc kell ugyanahoz a kinezethez, ez tuti .....
  • Fehercsoki
    Konzolra eddig 0 komoly játék jött, szóval nem kell félni.
  • Solt
    De így van! :) Sokkal erősebb a csúcs PC hardvere. Annyi most a különbség, hogy a konzolos API sokkal fejlettebb... viszont ezzel a régóta rebesgetett PC halála játék szempontból tényleg beindult... a következő generációs konzolok már erősebbek is lehetnek, mivel egy dedikált VGA nem képes arra amire egy APU a jövőben képes lehet... :S
  • Wlanseraf
    Igazából most ez nincs így:)) Mert most kb együtt fog jönni ugyan az a tech...
    Amilyen GPU van mind a két új konzolban az csak a 8xxx szériában lesz ami ugyan úgy év végén jön mint a két konzol, tehát egálban lesznek hardverileg.. mind roc mind memória és gpu terén is.

A különbség az ár:) nincs hivatalos ár de a Sony pletyka hogy durván kezdenek 399 dodó, namost ez az egész cucc míg PC-n a gpu lesz 400 de inkább 500 dodó...

Az meg hogy egyforma kb a teljesítmény de a hardver fix az brutális különbséget eredményez..
  • GPx8
    Így van.
  • Solt
    Szó sincs ilyenről... a konzol mindig is jóval gyengébb volt mint az aktuális csúcs PC. Annyi az előnye, hogy csak egy hardverre kell optimalizálni, és így adott teljesítmény mellett szebb összképet lehet vele elérni mint PC-n. Viszont ez az adott teljesítmény egy átlag PC teljesítménye... Egy csúcs PC mindig is jóval gyorsabb, és jóval szebb is a kapott kép... más kérdés, hogy csak maga a VGA is drágább mint az egész konzol úgy ahogy van! :)
  • Fehercsoki
    Csak konzolra egy hardverre kell optimalizálni(és optimalizálnak is hogy legyen eladás), addig PC-re sok hardverre és pont le is szarják mert rá lehet fogni hogy kevés a géped...
  • lac coo
    Eddig mindig jo nehany ev kellett, mire pc utolerte...Most ne a szamszeru adatokat nezd, abban lehet egalban vannak, de irgalmatlan teljesitmenyt ki lehet hozni azokbol a konzolokbol......
  • Solt
    A büdös életben nem fogja alázni az aktuális konzol az aktuális csúcs PC-t teljesítményben! :) Ég és föld a kettő... :)
  • precise
    mondjuk ha a Forza 5 elmozdul a trailerben látható grid-es vonal felé akkor még jól is jöhet ki a dologbó az SMS

• lac coo
    No mondjuk a szar gumik 30 fps-el... az már valami, ott már én is csapkodnám az asztalt !
  • Wlanseraf
    Én meg téged mint a szart.. mert mintha te nem tudnál értelmesen beszélgetni... go konzol topic...