19801
  • precise
    The first filled-polygon 3D game was released by Atari in 1983. It was an Arcade game called "I, Robot"

Here's a wkipedia page about it: http://en.wikipedia.org/wiki/I,_Robot_(arcade_game)

However, that's the first commercial game with filled polygons. There were probably filled-polygon games around earlier than that, but I assume they were probably by MIT students and required large computers not available to the public.

The first filled-polygon game for ST that I can think of is "Arcticfox." It first appeared on the market in 1985.
  • Wlanseraf
    Hagyd súlyos elmebajjal állunk szemben én nem írok neki, ő nyert!! Mindenben igaza van!! Csak hagyja abba mert fáj...
  • Wlanseraf
    Tényleg egyre lejjebb kerülünk.. befejeztem veled a beszélgetésnek nevezett akármit mert olyan veled beszélgetni mint sajtreszelővel reiszolni.. felettébb érdekes de leginkább fájdalmas.. csürsz csavarsz folyamatosan változtatsz ferdítesz.. csak így tovább mással...
  • lac coo
    Az én prescott p4-em, az melegedett ! :DDD akkora hűtő volt benne, hogy felszállt a gép ?:D
  • Solt
    Sóhaj... egyre lejjebb kerülünk... :((

Igen csúsztatsz, levezettem, hogy miért. Olyan témára tereled a beszélgetést, ami nem köthető az eredeti vita témához.

Gyenge az angolom, de úgy gondolom az alábbi mondat egyértelmű: "The first home computer 3D game was released in 1981 called "3D Monster Maze." Forrás

A melegedés csak rémlett, de a PS wiki oldalán van róla infó...

• Wlanseraf
    Az őszi megjelenéskor linkelek majd videót én nagyon remélem hogy az akkori PC-m tudni fogja azt a képi megjelenítést amit pl. a PS4:)) pl killzone.. azért akkor mert akkor kiderül mennyire volt render a mostani gameplay:D
    Csak ezért nem linkeltem be most mert akkor jön a targetrender szó:)
  • Wlanseraf
    Értem itt zárnám a dolgot hogy én csusztatok:DDDD ez odabaszott:D
    Sajnos ez sem sikerült:DD Ez sem 3D engine:DD sprite.... mond ez valamit?
    Ez a melegedés dolgot honnan szedted?DDD hab a tortán...
  • lac coo
    Akkor ezennek unepelyesen kiegeszitem mega, hogy garfikai teljesitmenyben..... :) Nem rar csomagolasban !
  • Wlanseraf
    Nem 3d:))) 2.5 kevert cucc:))
  • Solt
    Gyönyörű szép csúsztatás, de, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok, én ezt az állítást cáfoltam: #5555

Én ugye szó szerint azt állítottam, hogy az aktuális konzol, soha nem volt erősebb és soha nem volt szebb a grafika rajta, mint az éppen aktuális csúcs PC-n!

Bevallom férfiasan, hogy a PS1 hardveréről nincsenek adataim, (arra emlékszem, hogy sok játék akadt rajta... ha jól emlékszem túlmelegedés miatt) így az akkori PC-vel sem tudom összehasonlítani. Amivel összetudom, az az xbox360, de annál az akkori csúcs PC erősebb volt, és szebb képet is adott.

De, hogy a kérésednek is eleget tegyek: 3D Monster Maze / 1981 Tehát még egyszer: 1981(!!!)

Egyébként 1994-ben már ilyenek is voltak PC-re: Nascar
  • precise
    off
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1994

95 márc (nem két karakter ugrál egy sík talajon)

• Wlanseraf
    Ez így van sajna:) egy konzol életkora alatt kb a felénél elkezd fogyni a kraft:) És jönnek a kompromisszumok kisebb látótáv pl. ahogy írtad kisebb forgalom csodák nincsenek.. nem is ezt vitatja senki hanem azt hogy amikor megjelenik akkor mi a helyzet:)
  • Solt
    RBR esetén hánytál a különbségtől grafikában, ráadásul a fizika is más volt alatta... :)
  • Wlanseraf
    Ja gyosan még wikipedia hogy nehogy kitaláld hogy ez nem 1994-es:D

Mint állítottad a konzol soha nem volt a PC előtt....
  • GPx8
    Én már kisérleteztem vele, szerintem egy jó WEB-kamera+FaceTrackNoIR kényelmesebb.
  • Wlanseraf
    Azt hiszem nem nekem kellene keresgélnem neked:DDD

Figyú ez a különbség amikor vagdalkozik valaki meg mikor átélt valamit...

1994 Battle Arena Toshineden!!! Nem kell kommentár hogy verekedős meg milyen tisztán tech.. poligonos 3D-s graf!! 1994 Playstation 1!!

PC?? itt várnék tőled valami 3D-s grafot az 1996-os Quake1 előttről...

Csak hogy már képben legyünk...
  • Solt

Én nem úgy érzem... :D Az amiről beszéltek a jövő... a jelen és a múlt nem ez! ;)
  • lac coo
    WII nekünk is van, az buli! :) abból lesz a trackir-em, ha egyszer rászánom magam, hogy pár db ledet megforrasszak :)
  • GPx8
    Én ugyan nem akarok a konzolokhoz nagyon hozzászólni (bár van egy Wii a családban... haha), de amikor kijött a GTA IV és mindenki fikázta a PC-n, akkor megnéztem az egyik barátom xbox-án és azt tűnt fel, hogy a forgalom kb. fele akkora a városban, mint az én akkori nem éppen csúcs gépemen. Lehet, hogy volt stabilan 30 fps, de szegényesebb "fizikai" körítésben.
  • lac coo
    Akkor mondjuk BF2.....Akkoriban 140 K-s videókáértyára tellett, azzal vitte maxon, de szerintem közelében sem volt látványban ... Meg volt 2 G ramom, ami akkoriban aranyárban ment .... :))

No mindegy, hidd el az árnyékod után futsz :)
  • Solt
    *2005 = 1995 elírtam mindkétszer...
  • Solt
    A Gears of War 2006 végén jött konzolra. ITT egy lista, nézd végig, hogy milyen játékok jelentek meg 2006-ban PC-re...

PC-re 2007-ben jött, idéznék:

"A mind a mai napig az Xbox 360 legszebb játékaként számon tartott programról ugyanis az eddigi ígéretek úgy hangzottak, hogy még szebb lesz, még jobb, és persze el fog futni minden vason, amit aládob az ember. Így lett? Nos, relatíve igen. Tény, hogy ha megfelelően erős vassal rendelkezünk, akkor a DirectX 10-es effektek beállításával szebb összképet nyerhetünk az boxos verzióénál"

Forrás
  • Solt
    Én normális stílusban kezdtem, ahogy most viselkedek veled, az annak a következménye, ahogy te viszonyultál hozzám!

ITT van egy lista a 2005-s PC-s játékokról... na most, ha ezeket akarod ilyen 3D Lemmings ( PS1, 2005 ) szintű játékokhoz hasonlítani, ( ha nem, akkor mutass konkrétumot ) akkor nem igazán van miről beszélgetni!
  • Wlanseraf
    Értem:DD Tehát te nem érdemelhetsz ki egyfajta stílust... te elvárod mástól:D

Ajánlanék egy kis olvasni és nézegetni valót, 1994 PS1 megjelenés de legyen 1995 nehogy bele köss a december hónapba:D
    Légy oly kedves nézd milyen PC-s játékok voltak abban az évben:DDD Halkan elmondom hogy a Quake1 megjelenése 1996 Június?DDDDD Na most a PS1 demo lemezén 3D-sjátékok voltak:) De ott is alázta már a PC a konzolt mint állítottad hogy ilyen még sohasem fordult elő:D
  • Solt
    Szerintem az a csont hülye, akinek egy mezei matematikai művelet (melyik szám a nagyobb) nem jut el az agyáig! :D
  • lac coo
    Hát nem csonthülye, de valamit nagyon nem jól lát, szerintem... Én még tisztán emlékszem hogy ámultam havernál a boxos Gears of Waron (vagy mifene...)....hol volt ahhoz képest akkor a pc-m , sőt akárhol lett volna olyan játék még a hírekben sem volt pc-re...... :DDDDD

Mondom ezt úgy, hogy soha nem volt konzolom, nem is igen lesz...
  • Wlanseraf
    Hagyja csonthülye.. mindig ez van amikor kijönnek a konzolok... de megmagyarázza:DDD
  • lac coo
    Na, mindegy túltárgyaltuk, most már tényleg, egyezség úgy sem lesz :)
  • Solt
    Na látod itt kezdődik a lényeg... azt csak te állítod, hogy én arra alapozom a mondandómat. A stílusom meg olyan, amilyet kiérdemeltél magadnak!
  • Wlanseraf
    Én is kértem egy választ... azóta is terelsz mint juhászjácint....

Aki berak egy ilyen videót és arra alapozza a mondandóját eleve agyhalott, a stílus meg amit kifogásoltál még mindig fényévekkel a tied előtt jár...
  • lac coo
    Na, jó, tényleg fogalmad sincs róla !! :DDDDD
  • Solt
    Csak ilyen nem volt soha, viszont az új konzolokkal eljöhet ez az idő! :D
  • Solt
    Mibe akarsz belekötni, amikor meg sem érted, hogy mit írtam? :D Olyanokat állítasz amit nem mondtam, de szentül megvagy győződve, hogy igen... na most ezzel mit lehet kezdeni azon kívül, hogy kiröhöglek? :D

Csak azt tudom javasolni, hogy rágd át magad azon amit írtam, és próbáld meg értelmezni... akkor nem fogsz levonni téves következtetést.
  • Wlanseraf
    jaja ez a lényeg:) a mostani konzolok hardvere határozza meg 5-6 évre milyen játékokkal játszunk .. grafra természetesen:) Az hogy hol buta szarokat gyártanak az nem fog változni
  • Solt
    Ebben mi egyetértünk! :))
  • lac coo
    De jó, hogy bivaly a konzol, mert mindenki lép egyet a motorjával ! :D
    COD új motort kap, valszeg Codemasters is feljebb lép egyel, CARS se pc miatt olyan amilyen ....stb, stb . Ha nem lennének konzolok, szerinted hol tartana a pc játék... mondjuk nekem kétségem sincs, hogy még 10 és csak valami idióta áll neki pc-re bármit is csinálni, hacsak nem lesz valami megkerülhetetlen hw-s másolásvédelem ....
    Én csak kicsivel csodálkozok jobban, mint az az user, aki őszintén meglepődik, hogy fizetni kell egy játékért... :DDDD
  • Wlanseraf
    GT/Forza renben van jó kis simcade mindkettő de a cars az még az sem jelen pillanatban:D
  • lac coo
    Figyu két bites stílusban: kijön az XBOX 360. megnézed ámulsz... Elmész a megye leggazdagabb kockagyerekéhez, megnézed azt a pc-t amiről álmodni is alig mersz, és csodálkozol, hogy most mi a fene van , a másik ütősebb volt sokkal.... :D Ennyi .....aztán idővel fordul a kocka... amíg nem jön az újabb konzol....
  • Wlanseraf
    Akkor iratkozz be, próbáld meg elolvasgatni a mondatodat.... hány helyen kössek bele?
  • Alexease
    Inkabb maradjunk annyiban, hogy lenyegtelen milyen eros a konzol, ha ugy sincs ra olyan ertelmes program, ami az itteni (autos, szimulatoros) topic lakokat erdekli;)
    Az szerintem itt leszaros, hogy mennyire full-hd-real-3d egy hatulrol-tologatos-varazslos-indentitaszavaros program.