Project CARS - PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Netkarral nem foglalkozok... az már annyira a legalja tartalomban hogy csak na, meg optimalizálásban is nagyon gyenge. Hogy a fizika mennyire jó az már másodlagos, ha nincs miért játszani vele ( LFS detto, csak az még hangokban is fájdalmasan béna ).

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

off:

1 éves elõfizum van de nem is használom. Egyszerûen netkar után olyan "szar" az egész. Pedig, graf, rendszer meg minden tetszik, de nem élvezem a vezetést. Azt nem tudom, melyik az élethûbb de iR-t nem tudom élvezni, LFS után nagyon jó volt a nem tükörsima aszfalt miatt, de netkar után meg már szar.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Totti5
Csak próbálgatom kölcsön accal, amíg lehetõségem van rá. Viszont kegyetlenül tetszik, csak

1, drága
2, online ótóka

Alexease
En egyelore beken hagyom a progit, legalabbis mint velemenyezgetes😉
2013-ra igertek a megejelenest, az meg 6 honap, de inakbb 9. De ha kozben lesz valami nem tervezett tortenes, pl. meg tobb lisznesz, lehet az meg 12 honap is.

Az "uj fizikat" tobb helyen is meg 3-6 honapra josoltak. Ha igy haladnak, akkor valoban lehet is belole valami komolyabb.

De ha nem is, ennel rosszabb biztos nem lesz, a mostani is mar eleg jo, legalabbis hasznalhato (relativ, autonkent valtozik), ha lesz benne boseggel auto es palya (foleg full dinamizmussal, napszak/idojaras, rendes Ai-val es online-nal), akkor mar nekem jo.

A FOV ugyanolyan jo vagy rossz, mint minden mas programban! Ugyanolyan palyan, hasonlo autoval es nezettel, korrekt szamitasokkal (torzitasok nelkul), nem lehet kulonbseg.
Persze a sokkal reszletesebb aszfalt (pl. osszefirkalt/szinezett), es a palya szele telepakolva cuccokkal (pl. tablak, villodzo szarsagok, nyilak, szalagok stb.) sokat segit a sebessegerzeten.

Ami itt csaloka, becsapos, hogy lehet allitani a pilota poziciot es a fov-ot is. Tessek allitgatni!😊
Nem a fizikát heftölik hétrõl hétre, hanem az ffb-t.

Fehercsoki
Írják azt a fizikát, pár hete kérdeztem õket és annyi volt a válasz, hogy készül, nem lesz meg egy hamar, de ennek megfelelõen magasak lehetnek az elvárásaink is.

a háttérben lehet megy a kódok írása ezerrel, nem feltétlen tesznek ki mindent elsõre, bár én is erõsen szkeptikus vagyok még...
a 2013-as év elsõ felében való megjelenéssel kapcsolatban is.
Ez butaság szvsz. Vegyük a GT5-öt. "Sokkal jobb" a fizika annál, mint amire számítottam. FFb nem egy csúcs, de elmegy, viszont én a két kezem összetenném, ha ilyen lenne a pCARS fizikára. Meg is lenne az egyetlen játék konzolra, amivel tolnám folyamatosan.

az SMS is tudja, hogy szimmel is lehet aratni (GT sorozat), csak el kell tudni adni bizonyos dolgokkal, ezek pedig nem feltétlen azt jelentik, hogy le kell butítani a fizikát.

Mondom, ha a GT5 szintje meglesz, akkor az én játékom a pCARS, sok pályával (régiek is hálistennek), és számtalan olyan dologgal, ami náluk lehet elõször egyedülálló. (dinamikus nap és idõjárás minden pályán, konzolos "szimekhez" képest akár kiemelkedõ FFB, sisak nézet, teljesen egyedi és testreszabható "sosem" látott boxmunkák, versenyek, AI állítási lehetõségek)

Csak jöjjön az új fizika és ne legyen kamu.
Totti5
Új fizikával még bármi lehet, de ahhoz ezt kukázni kell teljesen... viszont akkor miért ezt heftölik hétrõl hétre?

GTR3 is nagy átbaszás, szar marketing, kuszaság a SImbin-nél, ennek így hosszútávon nem lesz jó vége... Következetesnek sem következetesek, késett a raceroom oldalas fejlesztés amit 2011-re ígértek a feliratok az oldalon, késik a mostani játékuk, valamint nem tudni, hogy melyik projektbõl küldenek éppen ki képeket, tiszta röhej.

Én is vártam a GTR3-at, biztos jó is lesz, de az tény szerintem, hogy egy nagy nulla a marketing. Kurvára nem ezt ígérték a GTR3-as oldal-nyitás után.
Csak attól félek, hogy a casual konzolosok a rinyálásukkal megakadályozzák a valódi szim elkészültét.

Mihez képest. GP4-hez képest az akkor kijött ISI-s F1 2002 mérföldekkel jobb volt sebességérzetre. Ez nem ma volt, de azért túlzás azt állítani szvsz, hogy szar. Sõt, szimek közt szerintem az ISI bõven jó.
Én már elhiszem nekik, hogy jó lesz. Feltéve ha betartják az ígéretüket és jön egy teljesen új fizika.

Totti5
Más játékokban meg tudják oldalni. Itt egyszerûen szar, vagyis majd rácsapják a homályosítós effeket meg valami mást is és meg lesz a "feeling", csak félszim fizikával, kamudolgokkal ez egy Shift utód lesz és nem több... persze legalább játszható, mert nem csúszik 4 kerékkel az autó a kanyarokban. 2 hetes móka aztán feledésbe merül.

Na majd a GTR3!

Alexease
A PR-ban 6-7 meter szeles utak vannak, kozvetlenul melette fakkal. Itt a palyaversenyeknel 15-25 meter szeles utakon mesz, minimalis es tavoli objectekkel😉
lac coo
Fene tudja.... Igaziból sem kell nagylátószögû lencsét raknom a napszemüvegre, hogy jó legyen 😊))))

Természetesen nem ma ülök elõször autós játék elõtt, ismerek olyant ,aki látta tv-ben, hogy a fov-ot lehet piszkálni, ettõl függetlenül ISI engine mindig is híresen rossz volt sebességérzet terén ....
Mondjuk ez a legkisebb bajom cars-al ,ha nagyon lassúnak látom kiülök lökhárítóra 😊))

Azt továbbra is tartom, hogy Pannonia Rally-ban iszonyat jó valamiért.... !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
40-50 fok😉 A 25 egy kicsit keves lenne😉)
Alexease
Igen, de abba lehet a legegyszerubb belepiszkalni, hogy "jo " legyen😊))))))))

De igazabol mindegy, mert az 1db 24-es monitoromon, normalis tavolsagbol nezve kb. 25 fok a betekintesi/latoszogem, igy hatoda/hetede mint amennyi igazabol kellene😊 Lehet trukkozni, de igy sose lesz jo;P
samsung123
<#banplz>

(de a FOV is csak 1 összetevõ a 4-bõl)

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Alexease
Fov 180 😊 <#idiota>
Fov 90 😊

samsung123
Levezessem a "sebességérzet" tudományos hátterét? Hogy mitõl alakul kia sebességérzet? és ezt játékokban hogyan oldják és Te mikor érzed azt hogy van sebességérzet? de szerintem jópáran tudják ezt itt.

Amugy a cars-ban jó a sebességérzet, a sok függ a beállításoktól is, a hiba az ön készülékében lehet<#idiota>

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

lac coo
Hát mert rF-ben meg CARS-ban is nulla a sebességérzet 😊)) 120-al olyan mintha állnék 😊Meg még kb mindegyik autós játékban. ahol egyedül tuti volt, az a Pannonia Rallye !Abban már 90-ennél gondolkodok, hogy elveszem a gázt 😊)))
Meg f1 -ben is csak tv kamera nézetben olyan gyors ....

CARS-nál jelenleg bármi élvezetesebb, soha nem játszottam még ilyen unalmas fizikával 😊

off:
Tibor Sándor (vagy fordítva)

Facebook link ment priviben

Azzal viszont vitatkoznék, hogy a Shift vagy az F1 2011 élvezetesebb lenne. A Shift-nél a "hajó fizika" a gond, az F1 2011-ben meg semmi súlya az autóknak. Meg mintha a sebességet is gyorsabbra vették volna, hogy pörgõs legyen. (Ez alatt azt értem, hogy 200 km/h sokkal gyorsabbnak tûnik benne, mint akár az rFactorban vagy CARS-ban.)

iR-rõl jut eszembe, volt itt multkor egy koma, aki pár hónapos licenszet osztogatott. Nemtudjátok kirõl van szó illetve, hogy áll-e még az ajánlat?

Ez a játék jelenleg arra jó, hogy menjél vele 2-3 kört, meg nézegesd a replayt a graf miatt. Tény, hogy jó irányba ment az elsõ verzióhoz képest de ez még nem az új fizika, csak az ffb-t bütykölték.

Milyen néven tolod iR-t?

Totti5
Egyre többet jûtszok vele annál inkább Shift😄😄 Forma autóknak olyan tapadása van hogy az F1 2011 élvezetesebb.

Persze nyilván nem kellene tekerni az iRacingot ( meg mást... ), mert az után nagyon buta ez a CARS. Egyszerûen tapad minden autó mint a ragasztó, ami meg nem pl az Ariel az meg mint ha nem is lenne tapadása.

Legalább egy autó lenne rendesen belõve😊

Totti5
Gforce erõket hol lehet állítani vagy mahinálni? hiába van maxon a kaszni alig mozog, rezeg, fordul. Vagy ez valami bug?

Nem tudom állítani a menüben a kormányelfordulást. Én 225-ön hazsnálom de a játékban több. Mit csináljak?

Alexease
Nem tudom, nalam eddig mindig kikapcsolta. De probald meg torolni az Audio/Music konyvtarbol azt az 1 file-t, akkor tuti nem lesz zene😉 En a menu videokat toroltem ki, idegesitett, raadasul ertelmetlen is😉
Játék közben hogy lehet kikapcsolni a zenét? Ha az audio beállításoknál off-ra teszem, azzal sem törõdik...

Fehercsoki
De ennek mi értelme? Az oké hogy nem lassul be a játék, de hatalmas a különbség a 180Hz és a 600Hz között.

Alexease
Teszteleshez: Dynamic physics tick rate

Adding the start-up option:
- right-click on the pCARS desktop shortcut
- select Properties
- add '-ticktest' to the Target path so it looks like ...\pCARS\pCARS.exe -ticktest (or ...\pCARS\pCARS.exe -dx11 -ticktest for the DX11 shortcut)
- press Apply and OK

Showing the physics frequency:
Press CTRL + S.
töltöm 239-et

Totti5
Magam ellen beszélek, de

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez szvsz minden normális autós játékban így van. Forzában is csak azt lehet állítani ami állítható. Egy bevásálókocsinál / utcai kocsiknál szinte semmit nem lehet max guminyomást, persze komolyabb sportkocsiknál már vannak lehetõségek, versenyjármûveknél meg mindent amit el lehet képzelni.

Alexease
Nem ugy ertettem, azert irtam oda az iRacing-et zarojelbe, erdekes is lenne egyenfizikaval es setup-pal😉

Az iR-ben autonkent egyedi beallitasi lehetosegek vannak a setup-ban/garazsban, mert technikankent elternek a lehetosegek. Van amelyiknek fel kepernyos vagy csak 2-3 allitas az egesz (csak gumi, camber stb.), es van ahol 3x3 kepernyo😊 Sokszor az elnevezesek is auto/kategoria specifikusak. Ehhez autonkent egyedi kepernyoket kell "tervezni", logikusan osszehangolni a lehetosegeket.

Nem azt mondom, hogy nem lenne jo ilyen a CARS-ban is, de az itteni automennyiseggel es tempoval kicsit idotrablo megoldas, raadasul az eladasok es a "mindenkinek autos" jellege miatt lehet hogy sokan lazadnanak miatta, eltevednenek benne. Az iR-ben honapokig (6-9 honap) keszul 1-1 auto, raadasul minden darabja kulon fizetos, igy megtehetik a tervezok, merenokok, modellezok, UI-keszitok hogy honapokig piszmogjanak vele.

Azért arra nem számítok, hogy ez HC cucc lesz, fõleg a multiplatform miatt. Talán kicsit jobb lesz mint a mostani konzolos mókák, de aki HC-t akar az úgyis PC-s cuccokkal fogja tolni. AC, GTR3, rF2, iR.

Aztán majd talán a nextgen konzolokon lesz valami elõrelépés, de igazából az igény szabja a határokat. Ha konzolra akarsz fejleszteni kapásból le kell tegyél nem kis összeget a mikrofosnak (sonynál nem tudom), hogy egyáltalán fejleszthes a termékükre, egy olyan játék meg amivel az emberek nem tudnak játszani controllerel csak anyagi bukás lehet. Ráadásul még a szenvedélybõl szimet fejlesztõk sem "játszanak" mert hiába nem a nyereség érdekli õket, ott van az elõbb említett díj.

Ráadásul elég eltérõ típusú autók vannak. Nem ugyanakkora hasmagasságot fogsz állítani egy Formula B-nek vagy egy Lancernek. Egyiknek van elsõ/hátsó szárnya, másiknak nincs. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy elsõ vagy hátsókerekes.

A közös beállítások legfeljebb olyan szinten mûködhetnek, mint pl a Dirt 3 beállítása: egy 5 fokozatú csúsza, hogy a kigyorsítás vagy a végsebesség legyen jó.

Az ilyen megoldás távol áll egy szimulátortól.

kifli
" feleslegesek az autonkent eltero, teljesen egyedileg hangolt setup/garage beallitasok"

Most akkor szim lesz, vagy lesz 5-10 különbözõ fizika sablon különbözõ dobozok alá betéve?

Én lfs-be azt élveztem, hogy minden autóhoz saját setupot csináltam, külön-külön minden pályához. Egyszerûbb utcai gépeknél, nem volt nagy különbség, viszont a versenygépek alatt már elég nagy volt a különbség.
Totti5
Ezzel kellemesebb, de a DTM ótó igencsak tapad, meg kezesbárány. Féktáv még mindig lutri.

Totti5
Ez a pCARS_600Hz.exe lesz?

Fehercsoki
Azt hiszem a build saját topicjában(234) van az elsõ hozzászólásban.

Totti5
"egyébként ha még nem töltötted le akkor töltsd le az új exet, mert különben szar lehet a fizika(féktávok, nagyon alulkormányzott az autó)"

Valaki tudna adni linket?

lac coo
OFF::
Én ezt még végignézni is csak parázva tudtam ! <#ijedt><#ijedt><#ijedt>

"hangok, autók felemás minõsége, pályák felemás minõsége"

Épp te mondtad, hogy a forzában néhány pálya tükör sima, néhány pálya meg rendesen meg van csinálva. Ez nem felemás?

Ne érts félre, nem a Forzát szidom, hanem a hozzáálásodat.

Totti5
Sajnos nem tudok ehhez mit hozzáfõzni, mert nem akarlak megbántani. Ha te így gondolod és így vélekedsz a konzolos játékosokról és ezekrõl a játékokról szíved jog, de ha felejteni szeretnéd, akkor ne hozzátok fel a CARS kapcsán sem eladás, sem tartalom, sem semmi más konteksztusban. Én elfogadom hogy te így látod, én máskép és nagyon nem tetszik amikor azzal kezdõdik egy mondat hogy mer a konzolosok... ilyen nincs. Akár konzolos akár PCs az játékos, csak máshogy néz ki a kütyü amin játszik.

Van a tömeg és van a HC szimes. A tömeg ugyan az konzolon mint PCn, semmi eltérés nincs. A HC játékosok is ugyan azok, akik az adott stílusban a legmélyebb játékokat kedvelik.

Továbbiekban csak CARS kapcsán fogok hozzászolni, másról egy sort sem fogok írni.

Ahha, ezt nagyjából értem, akkor viszont nem szóltam. 😊 Még mindig nem bánom a GT-t (bár néha azért amoda húzna a "szívem"), ez jelenleg nekem egy "átmeneti" megoldás, amíg el nem válik melyik lesz a legjobb. Nekem elég lenne egy, csak az fasza, összetett, közösségi, sokpályás, fullossan testreszabható, dinamikus, okos szimulátor legyen.

a pCARS-t konzolra nem tudom, hogy most is csinálják-e párhuzamosan, ha igen, akkor tuti az, ami a fõoldalon kinn van, azaz PS3, xbox360.

szép kis pénzek vannak ebben a játékban, gondolom nem akarnak csak azért várni, mert csúszik esetleg az új konzolok megjelenése ezért vagy azért.
Alexease
Felejtsuk mar a Forza-t, annyira azert nem jo😉 Csak azert merult fel itt parhuzamosan a neve (a GT-vel egyutt), mert az utobbi idoben kerult bele cockpit nezet (autosjatekban alap!), es normalisabb az autoiranyitas. Ennyi, se tobb se kevesebb.
Persze hogy 60fps, mert konzolos, szarra van optimalizalva es trukkozve (obejtek, texturak, LOD-ok, tukor-butitas, latotavolsag, 2D-s forgo objectek stb.).

De megnezve egy normalis Forza gameplay videot (jatek kozben, NEM visszajatszast), cockpit nezetbol, akkor mar nem is annyira jo😉 Egyszeruen csak szep, atgondolt, letisztul, mert van ra penz boseggel😉 De az igazan reszletes, extra megoldasok messze nincsenek benne.
Ez jogos, GT5 ilyen téren tényleg hihetetlen. Egy biztos. felköthetik a gatyát, mert a Forza közelít eladásokban (Horizon + Forza 3 + Forza 4, miközben GT 5-bõl volt az elõzetes játék, meg ugye maga a GT5.)

A CARS meg akármi is lehet még, a GT sorozatnak kurva sok mindenben kell még fejlõdniük, és az egységesen fasza grafika meg az 1000+ prémium autó sem menti meg attól, hogy esetleg ha apránként is, de hanyatlásnak induljon a sorozat.