Project CARS - PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Az AC-nal a korabbi nagyon jo kommunikaciot hatalmas csend valtotta fel, aminek tobb oka is lehet:
- keson erkezett ujdonsagokat akarjak minnel gyorsabban beletolni
- a konkurenciaktol megjelent uj/mas/jobb dolgokat szeretnek beleepiteni
- elojott valami nagyon durva hiba, ami az alapokat is erinti😉

Az AC-nal erdemes szemelott tartani, hogy hiaba az nKP-nel komolyabb es profibb ceges, promos, liszenszes korites, attol meg 2-3 emberes project (leszamitva a tartalomkeszitoket)😉
CARS-ról majd késõbb írok ha több tapasztalatom lesz.

Most van idõm szóval.

Ezek a fizikai dolgok hmmm, hát nem egyszerû az biztos.
Én nagyon sokat szimulátoroztam és szimulátorozom szinte az összes programot teszteltem már huzamosabb ideig.
Jelenleg fõ profil az iR de egyéb szimeket is kiszoktam próbálni sõt.
Anno GTR volt az elsõ és a GPL amivel kezdtem. Abba most ne menjünk bele, h azok milyenek voltak. Az más világ volt még. Azért annyit hozzá tennék a GPL igen rendben van de talán túl nehéz elsõre de még másodikra is.
iR-ben jelenleg nincsen még rendben a gumimodell. Oválon már közel van a jóhoz de roadon vannak még gondok.
Az, h a gumi hogyan viselkedik errõl sokat lehetne írni de a mi gond most az az, h a gumi hidegen tapad a legjobban bár ez pár napon belül elvileg megszûnik ha jön az update jövõ héten.
Kicsi a skála azon a határon ahol még tapad illetve ahol már nincs megfelelõ tapadás. A gumiknak nem érezhetõ az oldaltartásuk.
Ezen dolgozik a Dave minden nap. De még most sem sikerült elérnie a tökéleteshez vezetõ utat.
Bár van több olyan autó ahol igen jónak mondható már a gumimodell.

Most a többi szimulátorba had ne menjek bele csak egy pár szó elejéig.
-rF2: Fizika jóhoz közelít de sok a negatívum egyéb téren ami lerontja az összképet. (ez fõként a support hibája)
-LFS: szintén fizika terén kimagasló viszont elhanyagolták és megöregedett. (mondjuk nekem személy szerint kicsit túl engedékeny bár ez közel van a valósághoz)
-GTR3?: Errõl nem érdemes egyelõre nyilatkozni mert nincs is mirõl, bár a RR nem tûnik rossznak de a hangulata nekem nagyon a játék kategóriába sorolja. Azt hozzá kell tennem, h a hangok brutál jók. Mint köztudott fizikáról még nem beszélhetünk.
-iR: Amilyen rendszert felépített maga köré sztem sok évig még vezetõ szimulátor lesz. De a gumimodell még hiányos és ez nagyban befolyásolni fogja a jövõjét. Bár ezt tudják õk is. Én heti szinten vagyok velük kapcsolatba. (mail, telefon).
Szóval egyik nagy hiba még a TM-ben a gumik hirtelen tapadásvesztése majd ellenkezõ irányban visszatapad és kitör. Ez némelyik autóra jellemzõ van ahol nem. Szóval ezt megfogják oldani remélem. Ami még talán nincs jól jelenleg megírva a gumikat illetõen a csúszáshatár megfelelõ értékei. Jó én már hozzá szoktam meg aki ezzel tolja naponta az érzi de a gumiknak többet kellene elviselniük amit jelenleg most tudnak.
A tapadás és a megcsúszás közötti skála szûk. Ezért sokan hamar eldobják mert nem tudnak megfelelõen "elõre gondolkodni".
De már mint említettem ez néhány autónál normális néhányon pedig nem.
Elõjön a SNAP OVERSTEER. Vagyis a hátsó tengelyen lévõ kerekek elveszítik a tapadásukat aztán mikor visszanyerik akkor jön elõ a hiba iR-be, h sokszor visszacsap.
Ez néha az életbe is így van de talán iR-be jobban büntet mint kellene.
Bár bár ezt nem tudom, h magából az alapfizikából adódik vagy a gumimodellbõl. Remélem az utóbbi de félek, h az elõbbi.

Aztán itt még lehetne ezekrõl a dolgokról hosszasan írni stb. de egy szónak is száz a vége. Sajnos jelenleg mindegyik szoftver más és másban múlja felül egymást. Ami nekünk felhasználóknak nem jó....<#szomoru2>
AC-tõl se várom azt, h mindenben a legjobb lesz de remélem, h összelesz rakva komolyan. Bár az, h olasz ez nem túl jó elõjel. De majd meglátjuk.
Olasz dolgok mindig csodálatosan de egy sebbõl nagyon vérzenek általában. Bízzunk benne, h itt most más lesz a helyzet.

lac coo
Most én vagyok a fõ fikázó ! 😊))

Elején teljesen lelkes voltam, de ahogy egy éve naponta látom, azt mondom, hogy kutyából megint csak nem lesz szalonna 😊))
Ha az irányítást, ffb-t helyrerakják, nem lesz rossz, de sokat kell dobni a hangulaton hogy igazán élvezetes legyen, mert most dögunalom ...Mondjuk talán ezzel nem lesz baj, ahogy nézem még virágárus lányok is futkosnak majd a pálya mellett 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
En szandekosan nem akarok tunningolni, meg a DevMod-ot sem hasznalom, ami pedig beepitett, mert nem tudni milyen lehetoseg marad meg belole a veglegesben. Es ha nagyon konzol-style lesz, nulla hozzapiszkalassal, akkor majd azt kell elfogadni, amit ok beletesznek, nem akarok pofara esni😉
Igaz, ráadásul nagyon sokat számít, hogy használod-e a megfelelõ FFBTweakers.xml file-t. Ezt viszont aki csak úgy kipróbálja a programot nem tudhatja.
Mivel most napól-napra látom a fejlõdést (szó szerint), nekem tetszik. (Hozzá kell tennem, hogy az elején én voltam az egyik legnagyobb fikázója a pCARS-nak...)

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Alexease
Mindenfele technikai es egyeb magyarazatok helyett, szerintem az a legegyszerubb, ha valaki csak/eloszor a CARS-szal megy, ahhoz kepest hogy alpha/beta allapot, teljesen jo es fejlodik. De ha iR/nKP/LFS/rF2 utan megy vele, akkor vannak erdekessegek; meg messze van a jotol; meg nem az igazi; talan lesz meg jobb is; stb. 😉

Persze aki normalisan all hozza, tudja hogy alpha/beta allapotu es keszultsegu szintu programrol beszelunk😉
Akkor méginkább valami bõvebb magyarázatot várnék...

Ezt jónak mondod!!! 😄D

www.smart-bus.hu

Alexease
Nyugi, kormanyra gondolt, ha nem ismerned Tibit, eleg csak az adatlapjara ranezned😉
GerY5
Lehet, fel kéne tégy egy újabb build-et, mert a fele se igaz annak, amit írsz. A másik fele meg ha igaz is, miért bánt téged?
A négyzeteket nem az MS találta fel. Az update-elõs launcher-t mindenhol használják, ahol online frissítésre szükség lehet. Mit találtak volna ki szerinted helyette? Spanyol viaszt?

Ez tulképpen egy alfa-státuszú játék. Ha nem tetszik, akkor nem nézed, nem fikázod. Majd ha kijött és sz@r lett, akkor lehet, addig minek...

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

Alexease
A menu kinezete szamomra teljesen lenyegtelen, felolelem lehetnek Courier fontbol szedve, normal listanak😉 A lenyeg, hogy gyorsan, egyszerune, logikusan lehessen hasznalni.

Itt sajnos nem ez az elsodleges:/
Folyamatosan atdolgozzak, vegyesek az igenyek es a felhasznalasi terulet is. A legdurvabb hogy a jatek ketharmadban konzolos lesz, igy sajnos gamepad-re kell optimalizalni a menut. Es masreszt az igenyek miatt, valami csicsat is bele kell eroltetnijuk.
"Még az irányítás nem tûnik jónak..."
Mert? Teljesen rendbe van az "irányítás". Persze kormánnyal gondolom, nem valami banánnal vagy billentyûvel.

Mindenesetre jó, h legalább foglalkoznak vele. Még ha néha ne is minden lépés elõre halad. Jaaj de összetudnák gyúrni egy professzionális szimulátort az összes mostani szimbõl.<#nyes>

Alexease
Igen, jo lesz ez, ha igy folyattajak.
En hetente az Event-eket szoktam tesztelni, az legalabb fix pont, valami cel, mert anelkul, a felkesz jellege miatt, nem nagyon foglalkoznek vele (a grafikai ujdonsagok nem nagyon erdekelnek;P).

Bar igy hetente valtoznak a palyak es autok amelyeket hasznalok, de legalabb osszesegeben erzem mennyit valtozik a kezelese. Es meg a nagy Caterham amit mindig tesztelek.

Most mar a setup/garazs erzes is eleg jo, bar kifejezetten idegesito es szinte hasznalhatatlan a ki-belepegetes, menuzgetes, mentegetes miatt:/
De majd az is megoldodik, utana lesz csak ertelmesen hasznalhato.
Valahogyan én egy szimulátornak nevezett programban sosem a menüt nézem és hívom azt körítésnek. Az egy jelentéktelen része a programnak. Van akiknek tetszik és van akiknek nem de ez nem fog semmilyen programot a magasba emelni, max. kényelmesebb lesz.
Szóval a körítés nálam a pályán és a pálya melletti dolgokon alapszik.<#wave>

Alexease
Koszi, ezt megjegyzem, talan kesobb szukseg lesz ra😉
hezi
Körítés? Hogy magától tud update-elni? Vagy a csodálatos MS-t majmoló csempe-style menü? Az tényleg ott van! Legalább az autók neve mellé odabiggyeszthettek volna egy fotót. De még lista sincs, hanem jobb-bal nyilakra kattogással lehet átnyálazni a kínálatot.

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

Az volt, h a Launcher nem telepítette a játékot. Csak leszedte a buildeket viszont nem volt mire felraknia. Az alap 249-est manuálisan feltettem és azután szépen felupdatelte. Kellemesen csalódtam a játékban. Jó lesz ez. Még az irányítás nem tûnik jónak de a körítés az nagyon ott van. Kiadásra biztos, h igen jó összkép lesz belõle. Ha lenne most annyi pénzem elgondolkodnék egy Senior Manager státuszon. Ha a hiányosságokat rendbe rakják ebbõl kaszálás lesz.

Alexease
Mi volt a gond?
Megoldódott a probléma.<#nevetes1>

lac coo
Egyben nem lehet letölteni a friss buildet? Hátha ....

sziasztok.

Nem tudja valaki erre a megoldást, már ha van. Elindítom a launchert és a frissítések végén lefagy minden. A gép ugy belassul, h magához se tér. ujra kell indítanom ilyenkor. Már töröltem a patcheket és ujra leszedettem vele de ugyanaz. Fogalmam sincs mi lehet a baj.

Totti5
<#eljen> csak legyen benne rendes és tartalmas karrier.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

samsung123
Ja én csak egyedül körözgetek!<#nevetes1>

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Nekem most a visszajátszás kicsit akadozik, de ez gondolom átmeneti állapot. (Az AI-k még össze-vissza mennek és nagyon sok a törmelék a pályán).

samsung123
most teszteltem a 331 buildet kicsit hosszabb iseig: Iszonyat sokat javul a játék, érzem azt amit csak ritkán érzek, hogy tényleg apályán vagyok és egy autóba ülök! (fov, kormány(g25), 32 colos tv is besegít)

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Alexease
Ma ugy nez ki tuloraztak, most kerult ki a mai build😉 Nem mintha lenne ra idom, de nem rossz, hogy naponta van build.
neilszab nick írta, szerintem hasznos!

"Írtam egy kis szösszenetet a kormányszög, steering lock, kormányelfodulás, steering ratio, áttétel, 900 fok körüli mizériáról:"
Link

SimaSuna
9percnél kezdõdik...
SimaSuna
utcai autóból drift autó.
a kormányszerkezetet itt megnézheted...
lac coo
Na, összedobtam gyerek legojából egy fogakerék-fogasléc kombót. Lehet tényleg rosszul értelmeztem én ezt az egészet, de akkor az összes játék eddig "csalt" egyszerûen leszögelte kormányt 180 foknál ? 😊

Mondjuk azt még így sem értem, hogy pl a C2-esem viszonylag keveset 900 fokot lehet tekerni a kormányon , mégis elég jól alá lehet szedni a kerekét. Drift versenyzõké meg extrém nagyot tér ki, még sem kell 4-szer körbetekerni a kormányt... <#fejvakaras>Többszörös áttétel van a kormány tengelye és a fogásléc között ?

Mindegy ott egye meg a fene !!! 😄DDD

lac coo
Vagy nem játszom Carsban F1 -el 😄DD

Alexease
Irj az SMS-nek hogy irjak at a menut😉

Vagy vegyel egy zsebszamologepet, es ha neked 17 fokos Steering Lock kell, akkor kiszamolod: 90/17=5.29. Es utana beallitod a setup-ban a 5.29:1-es attetelt😉))))
lac coo
Hát de vazz ott a képem ott nem a kerék kitérésének mértéke változik hanem a kormány két végpontja ! 😊 Azért az nem ugyanaz 😊)))

Mindegy ez így szar, nem értem miért kell mennem monacora is sok kerékkitéréssel ( vagy mivel, most már ...) egy olyan pályán amin bõven komfortosabb, pontosabb a kisebb. Vagy állítok és elsõ kanyarban szilánkosra törik a pilóta könyöke a kasztnin 😄DDD

lac coo
Akkor ez az, nekem CARS-ban is steering lock kell ! 😄DD

Alexease
„Abban szinte biztos vagyok, hogy versenyeken a kerék kitérését változtatják, a kormányt ugyan úgy tekerik ...”

Nah, ez tuti. Ezt hivjak kormay ettetelnek vagy steering lock-nak😉 Ezt tudod allitani a garazsban😉
Alexease
Az rF2 is pont ugyanugy mukodik mint a CARS, csak a setup-ban (garage) nem attetelt allitasz (ha jol emlekszem) hanem Steering Lock-ot (fokokban).

Ami az rF2-ben szopatas (es azt nevezhetjuk inkabb csalasnak😄), hogy a Controller reszben, van Steering Limit vagy Range, ami az autohoz kotheto kormany elfordulas (amit latsz).

Minden autonak van egy sajat kormanyszoge, amit mellette kapcsolovan elesiteni (csak neha bug-os😛). Ha jol mukodik, akkor bekapcsolva eppen anyit fordul a kormanyod mint a monitoron. Ha nem, akkor ossze-vissza😉

Ha kikapcsolod, fokokban tudod allitani az elfordulast. De ilyenkor nem annyi lesz, mint amennyit beallitottal, hanem a valodi kormanyod kalibralasi elfordulasabol, az auto eredeti elfordulasabol es a beallitott ertekbol szamitott arany (valami kaosz😛).

Igy ez csak akkor mukodik korrekttul, ha nincs elkalibralva a kormanyod es be van kapcsolva a Steering Range (es ha nem bugos😛) Ha manualisan allitottal be szamot, akkor bukta, tuti nem leszjo, kiveve, ha megnezted az auto kormanyszoget, es kiszamoltad az aranyokat😉
Es ezt minden autonal kulon-kulon...

De a Steering Lock akkor sem vatozik, barmilyen teljes elfordulasnal annyi lesz. Kiveve, ha valami esze-veszett ertekek vannak, es nem tud addig elfordulni linearisan hogy kiadja.
lac coo
Hát én még nem láttam hogy kétszer átfogtak volna a kormányon 😊))

De mindegy,lényeg, hogy megbeszéltük, csak jól mondom én is meg te is, egyrõl beszélünk... De ez F1-hez nevetséges. Sõt sok autóhoz az, az vicces lenne, ha nem lehetne csökkenteni a kerék kitérést csak úgy hogy utána ifa kormány lesz belõle .Mai modern versenyautóknál szinte nulla a tartomány amiben változhat az, hogy mennyit kell tekerni a kormányon, egyszerûen fizikailag nincs elég hely, hogy ez ember sodorja körbe-körbe .

Abban szinte biztos vagyok, hogy versenyeken a kerék kitérését változtatják, a kormányt ugyan úgy tekerik ...

Alexease
Lenyegtelen mennyit forgatsz a kormanyon, ami fix pont, az a kerekelfordulas, annal tobbet nem tudsz forgatni. Amit allitani lehet, a ketto kozotti attetel.

Ha nagyobb attetelt allitasz, akkor termeszetesen tobbet kell forgas a kormanyon, ez teljesen normalis😉 Szerintem lehet forgatni nyogodtan az F1-es kormanyt, nincs kiekelve 180 foknal😉
lac coo
no ,akkor csak jól értem. De akkor igazam van, hogy itt nem úgy mûködik a dolog, mint rF-ben, meg a többi játékban ... vagy nem ? 😄DD

Mert ez eddig úgy volt, hogy kisebbre vetem, kevesebbet fordult a kormányzott kerék, viszont éles kanyarban szopi volt. most viszont ugyan úgy befordul az éles kanyarban csak többet kell tekernem. ez F1 -nél azért nem az igazi 😊

Emlékezz csak régen a sima kormányainkkal miért állítottuk alacsonyra rF-ben a lockot, és miért kellett emiatt az autót füstölve forgatva kiállnunk a boxból ... 😉

Alexease

Kopping forgatas😊
Az elso kepemen koppra van, nem tud tovabb fordul;ni, ahogy irtam😉
A masodik kepemen tudna tovabb fordulni, pontosan addig, amedig az elso kepemen van (de akkor nem 90 fokot kell forgassak a kormanyomon, hanem 450-et).

Szandekoan igy allitottam be a ket kormany attetelt (4:1 es 20:1).
lac coo
Várjál várjál ! 😊))

Annyira nem lehetek béna.

A koppig forgatást úgy értem, hogy a játék kormánya forduljon addig ameddig tud.

Én ezt sehogy nem értem. Ott van a két rF-es kép a kormányok ugyan ott vannak, a kerekek nem. Cars-os képeknél meg kerekek egyformák kormány meg nem ugyanott áll...akkor valami csak nem jó !!! 😄DDD Elvileg ugyanazt állítom a két játékban setupnál.Mégis homlokegyenest mást mutat.Mindkét játéknál addig forgattam a kormányomat amíg a játékban is forgott, nyilván tovább semmi értelme .... Akkor most hogy is van ? 😄DDD

Alexease
Nincs tobb otletem, holnap ujra megprobaljuk😊
Egyelore ezeket ajanlom😊)))
lac coo
Na most megint nem értem ! 😄DDDD Ez miért is jó nekem ?! 😊
Nekem az jó ami az rF képeken van ! 😄

Ha jól értem ugyanazt mondjuk, hogy nem a kerék kitérés változik hanem a kormány max tekerhetõsége. sõt ha jól látom hogy van egy közbensõ pont ahol ugyanott állnak a kerekek, akkor meg nem is lineáris az egész .

Alexease
Amugy telejsen jo nalad is😉 Gondolom a 7,9 fok az a 7,9:1 attetel?😊

Ha osszehasonlitod az enyemel, akkor ugyan az.
En 4:1 attetellel 90 fokot forditottam, Te az elso kepen 8:1-gyel 180 fokot. A masodik kepeden pedig 14:1 atteteled van, ami 3,5-szeres, igy 315 fokot tekertel a kormanyon (ott is all)😊

Alexease
Az elso kepnel/beallitasnal (4:1) hiaba forgatom tovabb a kormanyt, nem forgdul a kerek, mert max-on van.

A masodiknal (20:1 attetel) a koppra tekerem, akkor pontosan ott all a kerek ahol az elso kepen van😉
lac coo
Akkor én nem jövök rá, mit csinálok rosszul ! 😊)) Nálam meg ilyen: elsõ kép 7.9 fok , második kép 14 fok. Mindkét kép koppig tekerve, kerekek kb ugyanott, a másodikon viszont már egyszer átfogtam a kormányt 😊)))

Nálad mit mutat ha koppig tekered mindkét beállítással ???