19801
  • Screenracer #6876
    Oké, értem. Azt hittem ugyanaz, csak az AC-ban másképp hívják.
    My bad. :(
  • lac coo
    Ma mentem Mitsu EVO-val imolában egy kis versenyt, leszámítva, hogy gagyi, egyszerű, végül is élvezhető. Most valahogy az FFB sem kelt önálló életre :)
    Persze kizárt, hogy öt kör után ne unjam meg, ez az a game ahol, 5 perc alatt mindent tudsz, mindent megmutat :)))
  • Alexease
    Valszeg vannak olyan programok, azert lehet banannal derekszogben kanyarodni (csak ott sose kopik el a gumi):D
  • Alexease
    Teljesen kulonbozo dolog a ketto. Az AC-ben az teljesen egyszeru gumikopas allitas, semmi koze a kozvetlen FFB szamitashoz.
    A CARS-ban a TyreForce kozvetlen a kerekrol es a gumirol, es annak a torzulasarol es mozgasarol ad vissza informaciokat.
    A masik FFB allitas a felfuggesztest "figyeli".
  • lac coo
    Nem azért de köze nincs egymáshoz a kettőnek :))))

Be is ba..na ha nagyobb lenne a tapadás, időben gyorsított gumikopásnál ...:DDDDDD
  • Alexease
    Ez a teljesen gyari tizeneves ISI FFB beallitas (egy resze):) Csak nem szoktak kitenni menube, altalaban ini-ben kellett turni. Ezek kozul egyet szamolt, az FFBStrength-t, a tobbi kamu.
  • Screenracer #6870
    Igen, de hasonló a végerdemény. Ha háromszorosra teszed nagyobb tapadás, de nagyobb a gumikopás mértéke is. A CARS-ban még nem tartanak itt. Így csak a tapadás nagyobb, azért is írtam, hogy a véglegesben ez nem lesz benne. Ezzel a fejlesztés alatt próbálják belőni az optimális alapértéket. De szerintem ez még az AC-ban se 100%-os.
  • Fehercsoki
    Az a gumikopás...
  • Screenracer #6868
    A tyre force az AC-ban is benne van tyre wear néven, csak ott 1x-3x-ig lehet állítani. :)
    Az FFB tényleg nem akar még összeállni, de az hogy elavult, azzal nem értek egyet. Azzal hogy kamu, azzal igen, mivel önmagában az FFB eleve kamu, mert nincs semmi fizikai autó alattad és az autó alatt nincs út. :) Ráadásul egy kormánytengelyre akarják lemodellezni az autó minden visszajelzését, ami szintén nem valóságos. :))

Már GTR 2-ben is próbálkoztak egy összetettebb FFB-vel, de ez nem "gyári", ez modként került a játékba.

• lac coo
    Az a tyre force egy elvetemült szar valami ....Sajnos a a felfüggesztés +kamu FFb meg elég elavult, ócska, muszáj rátolni a tyre force-ot ,de valami hihetetlen dolgokra képes :DD
  • endy papp
    Nos nekem hamar ki kellett vennem belőle ezt a FFb akármit....
    Meg is indokolnám miért.
    Kapásból az első 3-4 kocsinál álló helyzetben majd szét szedte a kormit,pedig azt "Továbbá a játékban az FFB és a Tyre Force-ot 100-asra állítsátok." erre állítottam.
    Sőt tovább megyek ha a FFb levettem 70 körülire akkor nem annyira de akkor sem lett jobb.
    A másik, nálam érzésre pont az ellenkezőjét érte el mint ahogy előtte volt.
    Az egyenesekben majd szétráz(de minek?) a kanyarokban nem érzem a kocsi viselkedését,a rázókat, nem érzem ha rá megyek,a megcsúszásokat nem érzem nem tudom fogni a kocsit,úgy hogy nekem majd hogy vezethetetlen ezzel a FFB.el.
    Így vissza tettem Tyre 130 FFB 100,természetesen kivettem ezt belőle,így pont olyan ahogy szerettem.
    Remélem a véglegesbe ha bele is teszik ezt az új valamit akkor nagyot módosítanak rajt mert .....
    Brands Hatch nagyon tetszik főleg ezzel a Karácsonyi dizájnnal

• Alexease
    Igen, ez volt az eredeti hir:) Mar 2 eve bakker:P
    Amugy ezek jo palyak, konnyu licensz, nekik meg kozel is van. Meg az iR-be is bekotottek evek ota, csak naluk a tavolsag es a rendszer miatt evekig elhuzodhat.
  • Screenracer #6864
    Mindenképpen érdemes letölteni, mert majd a készben is ez az FFB lesz benne, de gondolom még jónéhány módosítással, bár egyre jobb de még van mit csiszolni rajta.

A Ginetta meg Ginetta típusú kocsit takar. :DD

• endy papp
    Nem mellesleg nekem már némely kocsinál így is szinte tökéletes a FFB,nem csak azért mert majd szétrázza a kormitDDD,de elég jól érezni a vissza jelzéseket a rázóról és egyéb nyalánkságok.
    Érdemes ezt az akármit feltelepíteni ettől jobb lesz vagy mi?
    Ez az új kocsi a Ginettea milyen kocsit takarna az életben,nekem nagyon bejött a vezetése,már 4 féle gumival jött ,de igazából nem tudom van é köztük különbség ,nincs időm tesztelni.
    Pályák-kocsik, én már ezzel a kínálattal is elégedett vagyok.
    aki ezek közül se talál magának annak már úgy is hiába tolnának bele több száz kocsit vagy pályát az sem lenne jó.
    Ha megcsinálják normálisra az AI,majd a karriert és természetesen a többit, fizika stb stb...nagyon ütős cucc lesz belőle,persze már most sem rossz.
  • Screenracer #6862
    http://forum.wmdportal.com/showthread.php?2218-List-of-Vehicles-in-Project-CARS

Jelenleg ez a hivatalos jelenlegi és várható autólista. Persze még bővülhet és változhat is. De ha a korábban linkelt FFB Tweaker filét letöltöd és kicsomagolod valahova, akkor az FFB könyvtárat megnyitva láthatod a jelenleg működő autók listáját. :)
  • RYO21
    Valaki tudna mutatni egy listát a játékban szereplő eddigi autókról és pályákról?
  • Screenracer #6860
    http://www.wmdportal.com/projectnews/four-motorsport-vision-tracks-coming-to-c-a-r-s/
  • Screenracer #6859
    Ajánlott a jelenleg új FFB-hez az alábbi linkről letölteni az új Tweak fájlokat. Továbbá a játékban az FFB és a Tyre Force-ot 100-asra állítsátok.

http://forum.wmdportal.com/attachment.php?attachmentid=118622&d=1387570083

Nem kell mást csinálni csak letölteni és a dokumentumokban található CARS mappába kicsomagolni. Kicsomagoláskor létrehozza a szükséges FFB könyvtárat, ami tartalamazza az összes autó jelenlegi FFB beállításait, beleértve a legújabbakat is.
  • Alexease
    Igen, az kiamardt, pedig fontos, mivel az elso palyak egyike, amit bejelentettek (es allitolag scanneltek vagy akartak).
  • Screenracer #6857
    És Brands Hatch, két nyomvonalon. :)
  • Alexease
    Igy Karacsony elott a CARS is beletolt 1-2 meglepetest, bar kicsit csuszik a tesztelese, az iR/AC elsobseget elvez:P
    Ginetta G55 GT3; 300SEL 6.8 AMG; Ford Sierra Cosworth RS500 Group A; Sauber C9.
  • Screenracer #6855
    "A CARS-nal is az a cel, hogy a 3+ eves is tudjak hasznalni:) "

"I suspect we could get a 12 if we're careful. Cartoon violence fits there." Ian Bell :DDDD

http://forum.wmdportal.com/showthread.php?8185-About-the-PEGI-rating&highlight=pegi
  • Screenracer #6854
    A Gridet és az F1-et két külön stúdió csinálja, igaz hogy mind a kettő EGO motoros,de attól még a birminghamiek csinálhatják az F1-et komolyabbra. Csak az anyavállalat, a Codemasters bólintson rá.
  • Timbu
    Nem emlékszel, hogy ezen a fórumon is mennyi hangos ember volt, hogy mekkora szemét az F1 201x, mert az autó minden kanyarban megpördül (és ő nem lehet a hibás)? A másik kedvenc érvem arra, hogy milyen rossz a játék, hogy két kör gyakorlás után nem tud olyan időt menni, mint Schumacher.

Annak - hogy a normális fizika felé haladunk - mond ellent pont a CM által fejlesztett Grid 2 is, ahol az előd simcade fizikáját sikerült kicserélni egy külső íven driftelve előzősre.
  • kifli
    dx9-ről jut eszembe, lfs-t is most írja át majd scawen dx9-re (bár csak oculus rift support miatt, ami most a legfontosabb fejlesztés...)
  • Alexease
    A CARS-nal is az a cel, hogy a 3+ eves is tudjak hasznalni:) Ha nem az lenne, akkor nem kuzdenenek a sok konzol verzioval es a gamepad optimalizacioval (autokezeles, menuk).
    De a bevetel nagyreszet ok hozzak. Csak szimeseknek csinalni valamit nem sok ertelme van, tizenezer darabot lehet csak eladni:)

Ennel a fo ujdonsag, hogy olyan engine-t probalnak osszerakni (alapokrol, mindent ujrairva), ami mindenkinek es minden platformra jo lesz, szimes alapokkal es lehetosegekkel, sok "butitasi" lehetoseggel.

Az AC teljesen mas vilag. Mar az is jo, ha PC-n megy, es kisebb-nagyobb placebo-erzessel tul lep a DX9-en:)
    Szeretjuk, mert Kunoshoz es az nKP-hez hasonlitjuk, de szigoruan veve (beallitasok, menuk, lehetosegek, effektek stb.) lenyegeben egy igazi barkacs-remekmu:D

A CARS-nal idegesit, hogy meg mindig nincs Options menu az autonal. De lesz, az SMS-tol a CARS-ban ez kotelezo.
    Az AC-ben sincs, de ott sose lesz, mert nem tudja/akarja megoldani, de neki elnezzuk, oruljunk hogy egyaltalan mukodik:D
  • endy papp
    Én azt kívánom legyen igazad....de akkor minek tolják ki minden évben ezt az f1 .....,de a Grid is csak vissza lépés az elődhöz képest.
    A programozók meg csak annyira tapasztaltak, hogy megmondják nekik ...gyerekek olyan "jól" kezelhető játékot programozzatok amivel a 3 éves gyermek is elbír,no és ha lehet rengeteget el tudjunk adni belőle,a többi már nem fontos ja és a csilli-villi grafot kihagytam.
    De a pCras mellé állítva már az is kevés lesz ,magasan van a mérce....a grafnál is.
  • lac coo
    Miért ne lenne vetélytársa ....
    Pl a Codemasters is hirdet, hogy tapasztalt fizika programozókat keres, azok se hülyék, lépni fognak, a kétgombos árkád cuccok kora lejárt ....
  • endy papp
    A minap mentem multiban a Lutus 98T-vel,régebben alig tudtam körbe menni vele most meg, hogy nem vezettem előtte csak nagyon rég, elég jól sikerült körbe mennem.
    Persze az elején picit sokkkkk... volt de utána tetszett.
  • Screenracer #6847
    Most már nemigen van olyan autó benne, amihez ne nyúltak volna. Legfeljebb az van amit mondtam az előbb, hogyha valamit hegesztenek akkor visszaraknak egy placeholder cuccot, hogy menni lehessen azért vele.
  • lac coo
    Az Atom másfél éve egész jó volt, azóta szerintem sokat romlott .....
  • endy papp
    Nekem pl.ez a kocsi is tetszett ki is próbáltam mindenféle időjárásban és napszakban.
    A játék ezen részét ,már mint az időjárás és napszak váltakozást,a többi "szimnek" nehéz lesz űberelni.
    Még ha azokban olyan nagyon jó fizika is van-lesz mint ahogy ígérik.
    Ha másért nem ezért is jól eladható lesz ez a játék ha elkészül ,mert ezen a téren biztos nem lesz vetélytársa.
    Persze tudom ez nem minden, a fizika a lényeg de szerintem abban sem kell majd nagyon szégyenkeznie,hogy a többiről ne is beszéljünk.

• lac coo
    Amire én eddig azt mondtam, hogy jó, arról mindig kiderült, hogy alap fizika, még nem is nyúltak hozzá :)))
  • Screenracer #6843
    Nekem az 500-as Fiat tetszik a legjobban az AC-ban. :) Ha valami, az tuti benne. :) Egyébként még eszembe jutott ez az új LMP járgány a CARS-ban az még nagyon tetszik, több pályán is kipróbáltam és elég egyenletesen teljesített, bár egy kicsit alulkormányozott és a múlthéten a második kör közepére elmelegítette a gumijait és még alulkormányozottabb lett. :P De dinamikus és elég merev a kasztnija ahogy az elvárható egy ilyen géptől. Pálya a Bannochbrea(ha jól írom) a kedvencem Asano X4-gyel, de elég jól mennek rajta a kisebb formulák is.
    Amitől meg az én kedvem szokott elmenni tőle az az, amikor az egyik nap nagyon jónak tűnik, másnap meg mintha beletettek volna vissza valami placeholder cuccot és rosszabb, mint a Shift 2 volt. :(
  • lac coo
    AC ban a KTM az tuttti ! :) Talán a legjobb amivel életemben játszottam.
    Pedig az Ac is bugos, félkész, megmondom én arról is, nem szoktam fanboykodni :)))
  • Alexease
    En azt szoktam tesztelni, amihez eppen kedvem van:P

Mult hetvegen Lotus-t toltam AC-ben, aztan kivancsisagbol iR-ben, aztan csak megneztem CARS-ban is. Egymas utan tesztelve a harmat, meglepoen jo volt. Mentem is vele egy rovig versenyt:)

En is varom a progit, mert ilyenkezelessel (foleg ha kesz lesz;P), ennyi es ilyen tartalom az eleg jo. Foleg, hogy toltak bele rendesen "szimes" (elvarhato) beallitasokat is.

Ahogy mar tobbszor irtam, 3 dologtol szokott elmenni akedvem.
    Belefutok egy rosszabb autoba; tetszik, de jo lenne allitani (garage/options), de nem lehet mert ki-be kell lepkedni; es ha full low-ban meg egyedul is szaggat.

De multheten a krabban "lassu" palyan is hasznalhato volt, meg nehany AI-val is, vagyis ismet kedvet kaptam hozza, ha lesz idom, tuti megyek vele versenyt.

Mas nem nagyon van, mert mindenki csak hotlap programot fejleszt (iR, R3E, SRW, AC):/
    Egyedul a DTM ami kellemes csalodas. Igazabol gazos (regi fizika es FFB, draga, kicsit "egyszeru" autokezles), de AI-val, versenyben teljesen jo.

Az AC/SRW/iR is nagysagrenddel tobbet erne, ha lehetne hasznalni offline/AI versenyre.
  • GPx8
    Én spec. a fórumban soha nem találom, hogy éppen mit kéne próbálni.
    Azért gondoltam jó ötletnek, hogy időnként beírod ide, hogy mivel érdemes tesztelni.
  • Screenracer #6839
    Bocsi, de én is a WMD fórumból és napi buildek kipróbálásából tájékozódom. Ha téged is ennyire érdekel, akkor ugyanez a forrás számodra is elérhető. :) Saját szórakozásomra "feccölök" sok időt ebbe a témába, tehát ha időm van inkább játszom vele. :)
  • Screenracer #6838
    Mostanában a GT3-as autókkal foglalkoznak. Külömböző gumikat adnak hozzájuk. Érdemes a flexibilis gumikkal próbálkozni. Pályát az eventekben használt pályákból érdemes válogatni. Most a McLaren GT3 az egyik legjobb, de tuti az nincs, mert naponta piszgálgatják a gumikat, a fizikát vele, de az FFB se az igazi még. Tuti akkor lesz ha már legalább béta lesz. De ha már itt tartunk az AC-ban melyik a "tutti"? Pedig az már kapható hivatalosan. :)
  • GPx8
    Az engem is érdekel.
    Mondjuk ScreenRacer kolléga - ha már úgy is sok időt feccöl a témába -, mindig kiírhatná, hogy mit érdemes nézni.