19801
  • endy papp
    Még esőben is full grafon.
    Igaz pörgeti-izzasztja is a kártyát rendesen.....
    Persze autó-pálya-időjárás beállítás kérdése hogy esőben melyiknél van pici anomália,lassulás.
    De én bízom benne hogy mire kész lesz minden ,vagy legalább is majd nem minden a helyére kerül.
  • endy papp
    Közbe arra rájöttem hogy csak az online replayt nem tölti be ...vagyis csak a pit-et mutatja nem a versenyt.
    Mellesleg ma egy versenyen az AI-k ellen mikor néztem a replayt láttam hogy a pitben a szerelők serénykedtek.
    Ezek szerint úgy meg lesz csinálva mint az F1-nél.
    Legalább is körbe állták az ott nem lévő kocsikat.....pár helyen látszott.
  • Screenracer #7594
    "Known issues:
    - Replays in MP: Not working as they should
    - P2P Tracks: Don't press return to pitbox
    -The following tracks have some issues and require you to press Ctrl+I in order to be able to drive in free practice: Azure Circuit, Belgium Kart Forest, Belgium Historic, Concord, Harrison Pike, Heusden, Jin Ding, Memphis, Moravia, Solitude, Volusia"

:))
  • Screenracer #7593
  • BooMiller
    Jól ment 3 moncsin is?
  • endy papp
    Tegnap elindítottam a játékot,azt hittem nem jól látok....
    Igaz már jó 1 hete nem mentem vele.
    Olyan szinten javult mint külalakra ,mind futási teljesítményre hogy csak pislogtam,annyira élethűen néz ki néhány pálya már-már valóságos.
    No meg a kocsikat is egyre élvezhetőbb hajtani.
    Elkezdték optimalizálni a játékot elég rendesen.
    Persze nem minden pályát-kocsit ,no meg nem is próbáltam mindet ,de látom a fejlődést,igaz van-lesz aki erre is csak a szokásos "fröcsögését" tolja be hétről hétre,de az meg kutyát nem érdekli.
    Tegnap sikerült egy 21 fős online versenyt is össze hozni Road Amerikába(tudom a játékban nem ez a neve)
    Nagyon élvezetes volt mint a BMW M1 ProCar ,mint a pálya ,mint ha nem is az a játék lett volna ,amit korábban használtam,csak így tovább a készítőknek.
    Persze tudom van még benne hiba hiányosság rendesen (pl most a replayt nem tölti be rendesen ,még 2-3 hete néztem jó volt)de szerintem jó úton haladnak.
  • BooMiller
    Na erre gondoltam én is:)
  • precise
    Az optimaliázálás jórészt nem programozás, hanem modellekből nem az alap 3-4 lod készítése hanem ennek többszöröse, ami kuli munka. Meg rengeteg tesztelés, hogy hol esik le a frame, ahol leesik, ott valami objectet lebutítanak, meg mindenféle trükkel megoldják. Pl nem valós pályán, túl hosszúra sikerül az egyenes így túl nagy a látótáv, leesik a frame, tesznek bele a közepére egy sikánt amibe belelóg egy ház, és már el is takarták egyetlen négyzettel meg egy textúrával a nagy látótávot. Ez mind munkaóra munkaóra és munkaóra, ami meg pénz pénz és pénz. Ráadsul ezekhez a munkához még csak nem is kell túl nagy programozói tudás. Kunos meg felvett már vagy 3-4 embert szóval csak kiadta a kezéből a szar melókat, pl skin készítés.
  • GPx8
    Mivel csak Ő ismeri a kódot, más nem tudná optimizálni.
    A bug keresést elintézzük mi, akik már játszunk vele... :)
  • BooMiller
    Részben igazad van, tényleg nem adná. a fejlesztést de az optimalizálás és bug keresés kuli munka azt szívesen oda adja másnak.
  • GPx8
    "A gondom azzal van, hogy te ezt a Turn10 programozóisteneknek tulajdonítod. Ha kunos most megkapná a Forza5 költségvetésének 1/100ezred részét felvenne 20 programozót akik semmi mást nem csinálnak csak optimalizálnának, az AC 1.0-ra azt mondanád, hogy a KunosSimulazioniazistenmertbetonkemeny60fréééémalltime."
    Duplán fikció, mert szvsz Kunos soha nem adná ki a kezéből a fejlesztést. Ez a "zsenik" egyik baja(?), hogy kb. mindent egyedül akarnak csinálni (lásd Scawen) és ha beleunnak, akkor kb. kuka az egész project.
  • Screenracer #7585
    Hadd OFFoljak bele én is már egy kicsit. :))

http://www.motorsportal.hu/forma1/a-playstationtol-a-red-bull-szerzodesig-c54087.html
  • BooMiller
    Érdekes emberke vagy te tibi, ide jössz flamelni megint a forzával és én viselkedjek?
  • macleody
    Még egy kis gyakorlás és légvonalban teszem meg a versenytávot :)

• Ra1n
    Mondtam ne vitázzatok egy olyannal aki szerint a Forza jelenleg az überalles látványban (holott gyakorlatilag az autók kidolgozásán kívül egy nulla, összképileg pedig az új nfs-hez képest semmi)....:)
  • precise
    off:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Na pont erről beszéltem, hogy menetközben ilyen olyan trükkökkel variálnak, hogy meglegyen a 60 és ez igazából jó (most írom le, hogy jó harmadszor). A gondom azzal van, hogy te ezt a Turn10 programozóisteneknek tulajdonítod. Ha kunos most megkapná a Forza5 költségvetésének 1/100ezred részét felvenne 20 programozót akik semmi mást nem csinálnak csak optimalizálnának, az AC 1.0-ra azt mondanád, hogy a KunosSimulazioniazistenmertbetonkemeny60fréééémalltime. Minden, ismétlem minden játék annyira készül el, anyira optimalizált amennyire a költségvetése engedi. Kivételes emberek persze vannak, pl Carmac, ha akkora istenek a Turn10-nél miért nincs akkora nevük mint pl neki?

Nyilván vannak jobb/rosszabb programozók a világon, így van ez minden szakmában. De azért többre tartok olyan embereket akik saját maguk vágnak bele AC szintű projektekbe. Nem hinném, hogy akár Kunost, vagy akár Scawent (lfs) sőt bárkit az SMS-ből nem várnának tárt karokkal a Turn10-nél. Odamenne és sok pénzből egy csapat tagjaként a te szemedbe attól kezdve ő is isten lenne.

• Totti5
    Viselkedj.
  • Alexease
    Es az a baj, hogy teljesen ertelmetlen, mert olyan dolgokat akarnak mindi osszehasonlitani, amit nem lehet;) Mert a technikai resszel, a hatterrel, penzzel, ember mennyiseggel, celcsoporttal total nem foglalkoznak, csak a vegeredmennyel.

Mint ha a kamionos megmagyarazna, hogy sokkal tobb cuccot tud elvinni, mint a Suzuki Swift-es;) Vagy Vettel-nek dagadna a melle, hogy az RB(pocsomsemtudjahannyal) sokkal gyorsabban megy, mint a lepukkant NoFear matricas olajkalyha Honda Civic-es;D
  • lac coo
    Vagy a PC fejlesztők olyan hülyék, hogy nem tudnak csinálni egy normális phtotomodot! :)

Azért annyira tuti nem rondák az új konzoljátékok, kb pc-n most cars a csúcs de az sem megy ( ez hótbiztos ! ) egy akár átlagnál kicsivel jobb pc-n sem maxon, úgy ahogy a galériák mutatják !!!! :)))
  • BooMiller
    Halkan megjegyezném megint forza flame megy, tibike feljelentselek a moderátor topicban?? Mielőtt azt mondanád hogy nem te kezdted annyi hangzott el hogy "hány AI van a forzaban" és megint hol vagyunk no komment pff:)
  • BooMiller
    Annyi a probléma egyébként amit mi alapvetően szarnak veszünk, neki meg az innovatív fejlesztés:) Egyébként kell is ez hogy rendesen fusson a cucc ezzel semmi baj...

Hanem amikor pistike jön hogy nézd milyenek az autók ebben:DDD közben meg a negyedével tolja... hogy ezt mennyire lehet észre venni az egy másik dolog.
    Viszont kell mivel különben negyedelődne a részletesség...
    Csak nem kell jönni itt hihetetlen poligonszámú modellekkel amikor magában a játékban köszönő viszony sincs.
  • Alexease
    Az igazi profi es reszletes optimalizalasnak eppen az a lenyege, ugy csokkentik a "minoseget" (modellek, texturak, shaderek, arnyekok) hogy nem veszel eszre belole semmit;)

PC-n az rF2-ot is otszorosere lehetne optimalizalni (gyorsaitani), csak kellene hozza meg 3-400 ember (mint a Forza-hoz):P
    Amugy az rF2-ben is (es az rF1-ben is volt) van boven lehetoseg optimalizalni, csak egyszeruen "nem eri meg". 2-3 emberrel nemlehet csodat tenni, mikozben az user-ek (jogosan) sirnak a tartalmakert.

A T10 azert tud a palya minden centijen fix 60fps-t garantalni, mert 3-400 ember dolgozik naluk, plusz megegyszer annyi kulsoskent;D
  • Totti5
    Nem tudom hogy réges régen milyen volt ki emlékszik már arra ( PS1-2 Xbox 1 idejében ), de én ilyet nem láttam 360on és PS3on. Az egy régi korszak, ez meg már egy új. Ami anno volt az a már nem igaz. ( most az teljesen mindegy hogy pl konzolos GTA4 és a PCs bikagépes GTA4 látótávja közt van bőven eltérés... ez egy dolog ) Nyilván az optimalizálás azt jelenti hogy a lehető legoptimálisabb értsd: legmagasabb grafikai részletesség mellett a lehető legstabilabb frém elérése ( aztán ebbe benne vannak még a bugok és sok minden más is ). Forza 4 esetén látótáv trükk nincs, részletességet sem változtatja, csak az AI autóknál. Végig egyenletes ugyan az a minőség, minden pályán, autó és körülmény közt. Ezért nagy szó amit csinálnak a T10esek, mert más autós játékokban mindig van minimum 1 pálya, 1 kanyar 1 verseny ahol a frém összeomlik, na a Forzában ilyen nincs. Talán ez a legszemléletesebb ahogy ezt le lehet írni, de itt most még mindig nem a játékról beszélek, csak a programozókról és tényről hogy ilyen is létezik.
  • precise
    off:

De pont, hogy láttam, tudod én vagyok az aki nagyrészt a te rábeszélésednek hála vettem x360-att. A "realtime butítást" arra értem, hogy különböző trükkökkel érik el a fix 60 fps-t, tehát a játék nem azonos minőségű mindenhol. Pl ahol sok az objekt leveszik a látótávot, meg kismillió ilyen trükjük van. A mai játékoknál a mai hardvereken ez már annyira nem jön át de emlékszem a régebbi konzolokon egy-egy kurva jól kinéző fps játéknál volt 100 méteres látótáv mert "köd" volt minden pályán. Persze amit láttál az gyönyörű volt, csak nem láttál elég messzire.

De az előbb sem azt írtam, hogy ezzel gond van, mert összességében jobban egybe vannak az ilyen játékok, de közel sem akkora kurva nagy szám mint ahogy páran itt előadják. Még az eladásaikat is konkurencia harc nélkül érik el, ha apádtól xboxto kaptál akkor a forza az isten, ha ps-t akkor a gt- és ezért ölre is mész az osztálytársaddal általános 6.-ban a suli után :) (nyilván megint tudjuk, hogy nem totti-ról beszélek, csak úgy általánosságban)

• GPx8
    Az még processzor volt! :)
  • lac coo
    Az tuti, hogy sokat nem vacakol a processzor az AI-k számolásával, mert megy akár 40 db-bal is, cserébe kanyaronként 10-15 AI szörnyethal ! :DDD

De ugye viccen kívül: bennem mindig felmerü la régi kérdés! Régen hogy győzte egy P4-es a 15- 20 KORREKT AI-t :???
  • BooMiller
    Nem éri egyébként ezért mulatott azon a szavamon hogy "variál" serinte ez optimalizáció szerintem meg ultra grafon az állókép amikor megy akkor low....
  • Ra1n
    Mindkettő égés, csak az egyiket már kiadták.
  • Alexease
    A konzolnal az optimalizacio: 20% otlet es 80% befektetett munka (vagyis sok ember, sok penz).
    Az tobbszintu (nem 2-3:P) LOD-olas alap (auto+playa), es azon belul is tobb "retegben" (modell, texture, shader, shadow). Foleg ha nem csak tavolsag, hanem sebessegfuggo is. Ezekkel nagyon durvan lehet optimalizalni. Sot, az autok LOD-jat sokszor palyakhoz is lehet kotni (kanyarok, latotavolosagok).

Proceszor vagy fizikalis szamitasban ismet sokat nyernek: az ellenfel autokbol csak a kozvetlen ozel levo 2-3 autot szamolja (de azt is csak catchup-tavolsagon belul), azon kivul "sinautok".

Lehet hogy a CARS-nal is hasonlokkal probalkoznak (ezek nelkul cumi lenne optimalizalni), talan ezert benaznak meg sokat az AI-k(?!).
  • lac coo
    Inkább Cars-ot szidjátok, az nem is offtopik, és az jobban meg is érdemli mint az xbox !
  • Ra1n
    Hagyd.....Felesleges....Xbot...:)
  • Totti5
    Már megint kezdődik. Nem nem látta, nem tudja, nem játszotta. Most mondta 4 hszel előrébb. Táma lezárva.
  • Fehercsoki
    Ügyesen megmagyarázod a butítást... Egyébként meg mi az hogy nem látta? Talán a youtubeon minden forza 5 videó kamu és direkt sokkal ocsmányabbnak mutatják mint amilyen?
  • Ra1n
    Hát a a Bone hardvere 1080p 60fps-el képes egy NFS-nél gyengébb látványvilágú játék futtatására akkor bizony van az a gép, mert ennél egy közepes pc is többre képes...
  • Totti5
    "Nem tudom Forzában most mennyi a max ellenfél"

Én tudo: 16.

Ezt a butítást nem tudom honnan szedted és miért ezt mondogatod. FIX hardwerra és szoftveres környezetre való optimalizálás. Maga a render modellek a CARSba sem úgy kerülnek bele, hogy 1:1, az is olyan szintre van butítva hogy az elfusson. Forzában a Auto Vista lehet a legközelebb ahhoz a modellhez ahogy ezeket legyártják, de olyan minőségben nem fogod a pályán látni, mert nincs az a gép ami megmozgatja teljes rajtráccsal.

Az a baj hogy nem láttad ezeket a játékokat, és nem tudsz érdemben hozzászolni, csak ennyire futja, ami meg elég bicskanyitogató volt most is. Lépj tovább, ha már tapasztalatod nincs.
  • Screenracer #7561
    Rosszul írtam az F1-vehicles-FFB adjust, az első a tapadásra, a második meg a gumi erősség állításra jó.
  • Screenracer #7560
    Nálam működik. Bal felső sarokban lévő nyíllal lehet kilépni ebből a menürészből és automatikusan előugrik a mentés, csak le kell okézni.

Más. FFB tipp. Játék közben F1-input-FFB Musk és mindent engedélyezni. Ha gyengének találjuk az FFB-t, akkor szintén F1-Vehicles-FFB. Az elsővel lehet még rátolni az FFB erőre. A második a tapadás ereje.
    A kormánybeállításnál mindig legyen 100% az FFB és a gumi csúszka.
  • precise

Nyugi soha nem fog nekik feltűnni, hogy csodát senki nem tud csinálni. Nem tudom Forzában most mennyi a max ellenfél, de emlékszem anno valamelyik régi GT2-vel kapcsolatban ugyanezt osztották a fanboyok, nem tűnt fel egyiknek sem hogy 5-6 ellenfél ellen mentek, miközben mi pc-n teljes mezőny ellen.

Szerintem konzolra programozás iskola első óráján a realtime graf butítást tanulják a nebulók. :)

Ez persze a tényen nem változtat: beton kemény 60fps. Meg kell hagyni ez a photomode zseniális ötlet, meg nyilván mindenki örülne ha pc-s szimekben is, sőt minden játékban lenne ilyen platformfüggetlenül.

A gond akkor van amikor a legsötétebbek (nem Totti, ő azért nem az a szint) jönnek, hogy mekkora fos az összes pc-s game és mutogatják ezeket a photomode.os képeket. Persze az embert zavarja a hülyeség, de leszarja, majd amikor egy aránylag normálisabb konzolos jön fanboykodni lehet pont ő kap azért is mert a társai 80%-a egy idióta.
  • kifli
    forzában nincs annyi autó egyszerre a pályán eleve, mint f1-ben....
  • Alexease
    Ezt a programot egyelore csak "tesztelni" lehet es nem "hasznalni":)