Project CARS - PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az anyagiakat nem is értem, hogy kérdezhetted.
"TOTAL FUNDS: 3,794,590 €
Members Total: 2,294,590 €
Slightly Mad Studios: 1,500,000 €"
Ott van a WMD alatt lévõ fórum tetején. Az SMS 1,5 millával szállt be, szóval szép kis pénz az is. Az, hogy ezt honnan kaparták elõ, már más kérdés, de akkor is, sajátjuknak tüntetik fel.
"Egy béta teszt egy-két hónap legfeljebb és az már csak kapkodás lenne, ez meg így végigkiséri a fejlesztést, tehát sehogyan se látom ennek a negatív oldalát. 😊"
Mivan? Nem látod a negatív oldalát annak, hogy hetente kiadnak egy buildet? Na ne mond már, hogy nincs... Pont ez az amit írtam, hétrõl hétre futtatható állapotba kell hozniuk a cuccot, kinyomniuk, kommunikálniuk. Ez pedig idõ. Sok idõ. Nem hiába csúszott át 2014-re.
Amivel egy baj van, hogy idén pl. sokan megvették volna a grafika miatt is, még azok is akik nem annyira szimbuzik, csak bejön nekik a csicsa, de 2014-re (HA kész lesz jövõ év végére?!) az a grafika amit képviselni fog, már nem lesz kiugró. Jön az új Forza, jön a GT6, jön a The Crew, jönnek új NFS-ek, és oké, hogy ezek egy részével nem konkurál, de potenciális vásárlóktól esik el a fejlesztési idõ elhúzódásával.
Ez pedig baj. Én Team Member vagyok, és én amíg PC-n játszottam, nem nagyon élveztem a lehetõséget, hogy hé kipróbálhatom a játékot. Mert a fizika botrányosan szar volt.
Anno benne voltam az iRacing megjelenés elõtti BETA tesztjében, nah annak már volt értelme. Játszható, emészthetõ volt, lehetett ismerkedni a rendszerrel meg minden.
Ez a pCARS így nem sokat ért pár hónapja még, és ahogy olvasgatom a véleményeket, most sem egy nagy durranás.
Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1
Simán lehet, hogy egy-két dologban hallgatnak a népre (pl. menü vagy zene), de a többiben a saját fejük után mennek és van pár emberük arra, hogy válaszolgasson, mintha "éles" fejlesztõ lenne. Lehet, hogy összeesküvés-elméletnek hangzik, de simán igaz lehet, hiszen ott nem pár éve kezdék el a kapitalizmust. 😄
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
A CARS még nem bukott meg. Azt majd a piac eldönti, ha megjelent. Ráadásul amióta ez a pénzügyi ellenõrzés lezárult és fel kellett ajánlani a pénz visszafizetést nem kezdtek el tömegével kiszállni. Szóval nem igazán lehet azt mondani, bukott dolog lenne.
Azért ez is árnyaltabb, mert nem sima Pistikének meg Józsikának van beleszólása, mert a hsz-eikbõl látszik, hogy többségük ért hozzá, aki meg nem az is elmondja/mondhatja a véleményét, csak túl sok dudás van egy csárdában. Remélem a végére marad olyan, aki ki tudja szûrni, hogy mi a felesleges ezekben.
Egy béta teszt egy-két hónap legfeljebb és az már csak kapkodás lenne, ez meg így végigkiséri a fejlesztést, tehát sehogyan se látom ennek a negatív oldalát. 😊
Fogalmam sincs róla, hogy milyen pénzügyi háttere van az SMS-nek gondolom te is csak hasraütéssel mondtad, amit. De ha ez ennyi hátránnyal jár, akkor csak is azért mentek bele ebbe az egészbe, mert pénzre volt szükségük. Tehát valahol ez volt a legjobb megoldás számukra. És mostmár ez is marad. Mi meg kivárjuk, már akit érdekel, akit meg nem azt nem is izgatja mi lesz belõle vagy talál más játékot magának. 😉
De lehet, hogy neked van igazad. Who knows? 😊
Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A közösségi fejlesztés BUKOTT dolog. Miért mondom ezt? Mert pl. a wmdportal.com-on a projektek alatt még mindig csak a CARS van. Ezzel szemben a Kickstarter ugye száguld. Az a kickstarter, ahol kész koncepciókat, nagyjából leírt projekteket akarnak megvalósítani, általában a közösség beleszólása nélkül. Legalábbis olyan belepofázás tuti nincs, mint itt.
Ami itt ártalmas. Fejlesztési idõre is meg minden. (A fizika pedig szerény véleményem szerint sem szubjektív dolog. Játékfejlesztés során sem. Mert hát miért lenne. Tehát oda kell egy fasza fizika + matek zseni, mérnök, technikus, programozó, etc, aztán mehet a fejlesztés. ha szimet akar csinálni, akkor csináljanak komoly fizikát, sok számolással, etc. De az, hogy Pisti, meg Jóska beszól a WMDportal-on, hogy ez meg az nem reális, meg szar, meg hémár, alig tapad ez meg az a kocsi, nah, az teszi nevetségessé, és szánalmassá ezt az egész közösségi fejlesztést...
Az, hogy ennyien, meg annyian kiszûrjék a pálya menti hibákat, hát jah, lehet az kevés emberrel sok idõ lenne, de amikor már majdnem kész lett volna a game, lehetett volna egy BETA teszt, aztán azokat gyorsan orvosolták volna. (Már ha nagy hibát nem hagytak volna a játékban.)
Az, hogy visszafizették volna a pénzt, nem okozott volna nekik csõdöt. Az SMS-nek azért van tõkéje, és ugye, mint írtam, azonnal elindíthatták volna a Kickstarter-es kampányukat. Elnézve, hogy milyen projektek tarolnak, ezzel sem lett volna gond.
Az SMS-nek meg az elsõ saját kiadásának, elõször is pénzre van/volt szüksége. Ha most, még a piacra kerülés elõtt visszafizették volna az összes pénzt az csõdbe vitte volna a vállalkozást. Akkor tudnak majd valamibõl fizetni, ha már van bevételük. A nyereséget azért ajánlották fel, hogy még többen beszálljanak. Lehet, hogy ez fail volt, ezt majd a megjelenés után egy évvel lehet majd konkrétan megitélni. Maga a közösségben való fejlesztésben van pozitív és negatív elem is, tehát ez se ilyen egyértelmû. De ha csak a saját magam érdekeit tekintem, akkor én szívesebben játszom egy félkész progival és esetleg mérgelõöm rajta, ha úgy adódik, mint semmivel és csak a nyálamat csorgatom, mint az AC esetében. 😊
De ez már az elején látszott.
Amikor a Kickstarter kezdett beindulni, meg kellett volna lépni, hogy az eddigi pénzeket visszautalják (és ugye az elején a nyeresés egy részét sem kellett volna felajánlani), és felrakják Kickstarter-re a projektet. Akkor szépen csendben mehetett volna a fejlesztés. Nem kellett volna hétrõl-hétre szaros bulid-eket kiadni, hanem mittudomén kéthavonta jelentkezhettek volna egy videóval, hogy gyerekek, jelenleg itt tartunk. Jobban haladtak volna, és ez a hatalmas kuszaság sem lenne.
Jelenleg a linken zölddel jelzett autókkal foglalkoznak. Fizika, FFB, hangok, kamerák, grafika. Ezen a listán nem szerepel a Formula A és B. Naponta vannak buildek Team Membertõl fölfelé és hetente bõvül az eventbe rakott autók száma.
Véleményem szerint ez a rendszer, hogy napi szinten változik a fizika és az FFB ez nagy fail az SMS részérõl, mert most nagyon úgy érzem, hogy helybenjárás kezd kialakulni. Igazából egy nagy katyvasz az egész. Kábé öt hete megy ez a fizikát tesztelõ event sorozat, de már annyiszor változtattak az autók tulajonságain, elvesztettem a fonalat, hogy mit is akarnak most csinálni, de a legnagyobb baj, hogy szerintem az SMS is elvesztette. Túl sokan beszélnek bele és mindenki mást akar ahogy nézem. Szerintem ebben nem kellene demokratikusan eljárni, kellene egy "fõmérnök" és az elindítaná egyirányba a dolgokat.
Jelenleg az a probléma, hogy "nem jó" vezetni az autókat...
Idén lesz GT6, aminek a demója szénnné alázza élményben a CARSt jelen állapotában, s lesz idén Forza 5 is, amirõl még nem sokat tudni.
Elõször PCre jelenjen meg a CARS 2014 végére! Aztán gondolkozzanak PS4, XOne verziókan, ha valamit el akarnak érni, és nem csak anyagi bukást, de még abban sem vagyok biztos hogy az is sikeres lenne.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
PS3-asról meg Xbox360-ról nem beszélve, jó sokat kell majd butítaniuk ott a sokak által elvárt 60 FPS-hez. Igazából oké, hogy még egy év nagyjából hátra van, de borzasztó sok meló lesz még ezzel.
Azon sem csodálkoznék, hogy 2014 vége lenne belõle...
Egyébként jobban belegondolva a pCARS hatalmas mázlija egyébként, hogy jönnek a next-gen konzolok. Miért? Mert ugye PS4-re nem lesz egy ideig GT, Xbox One-ra, meg oké, hogy lesz Forza 5, de idõjárás és napszakok valószínûleg nem lesznek benne, szóval itt a lehetõség durrantani egyet.
Oda rakjak, ahova akarjak, szerencsere mar mindent lehet allitani benne.
Ezek a sisakok alapbol gazosak. Az hogy mozog a fejen, az eleve vicc😄 De ha mar sisak es plexi, akkor minimalisan tukrozodjon, legyenek rajta fenyek, legyen por/kosz/viz.
Raadasul a plexis szelessegnek es a latoszognek semmi koze egymashoz, oldalt mar sokszor sisak lenne. Harom monitorn meg meg erdekesebb lehet😛
Nalam iR-ben ilyen az F1 nezet. Meg ez is tavol van egy kicsit es/vagy nagy a latoszog, de sajnos 1 monitotom van, es az sem nagy, igy ez a kellemetlen kompromisszum😉
Oké, lehet még mindig kissé magasan van, már az igazihoz képest, de kilátni kábé az iRacingbõl is ennyire lehetett kilátni, a sisak nem oszt vagy szoroz ilyen téren. Ennél alacsonyabbra meg ne is rakják, az ember akkor csak fejbõl vezethetne, nem is látná az íveket a játékos.
Miert mozog es forog a pilota fejen a sisak?!😄
A latvany alapjan a pilota eppen a legbeomlo helyen ul, a feje is eppen abban a magassagban lehet😄
Ez max azoknak jo, akik TV-kamerabol szoktak vezetni, de megis szeretnenek valami pilota erzest (sisak-szeruseg, mozgasok, dinamikus blur).
Ha csak ebbol a kamerabol lehetne valasztani, akkor uninstall😄DDDD
Grafika ok, ennek az autónak a hangja a Codmemasters F1hez képest gyenge, ráadásul belenyomták ezt a váltás effektek, ami azon kívül hogy izlésficamos nem ad hozzá semmi...
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Az iR-ben sokminden egyszeruen van megoldva (a fakhoz hasonloan), de valszeg ennek is koszonheto, hogy meg mindig majdnem „ugyanaz” a gepem van, amit akkor hasznaltam amikor 5 eve elofizettem ra, es meg mindig max-on megy😄
Mig a CARS-ban a palyaknak egy resze mar full low-ban is hasznalhatatlan nalam:/ Sot, ha bekapcsolom a felhoket, mar mindenhol fake.
A scan a mi szempontunkbol csak annyit szamit, hogy igazibbnak tunik a palya a reszletek miatt.
Az iR (mint ceg) szempontjabol inkabb azt, hogy komolyabb helyeken is hasznaljak a programot, kulonfele versneyiskolak, csapatok.
Ai-val (ráadásképp olyan AI-val, amiben szintén a maximumra törekednének a fejlesztõk), szóval egy frankó AI-val óriási lehetõségek nyílnának meg az ember elõtt. Pl.: Csinálni saját bajnokságot, meg etc, roppant szórakoztató lenne. online mindig zavart, hogy sokszor nem változtak a pályák, fix volt a futamhossz, gyakran mindenféle kerékcserék meg satöbbik nélkül.
Ligás futamozás, hétrõl-hétre meg tök kötött. Viszont az AI-val tuti elcsábulnék, azzal értitek, ki tudnám én is használni azt a rengeteg pályát, mert egyszer ilyen, egyszer olyan bajnokságot raknék össze.
Mondjuk azért a project CARS-os videós összehasonlításhoz hozzátenném, hogy az iRben ritka gyenge fa textúrák vannak még - elég sok helyen...
Egyébként szerintem nem nagy különbség, átlagos szimes arcoknak szvsz majdnem tökmindegy, hogy valami 50cm-el arébb van, mint az eredeti.
Hiszen egy pálya van, azon kell teljesíteni, nem azon fogsz töprengeni közben, hogy hé, ez miért van ott, hiszen jobb esetben amúgy sem veszed észre, hogy nem pontos.
AI kellene bele, kapjak be, szerintem lenne nehany uj elofizetojuk.
Es lassan, de igazabol most mar latvanyra es egyeb „jatekos” funkciora is egyre jobb lesz.
Lassan atallnak DX11-re, attol ismet latvanyosabb, szbb lehet, tobb lehetoseggel.
Kod es alap idojaras mar van, de elvileg ezt folyamatosan bovitik, lesz valamikor eso is.
A dinamikus napszakhoz mar megvannak az alapok, igy lesz 24/24😉
Nehany honapja kezdtek el, es mar alapon mukodik az osszes palyan a softbody (szetutheto, borithato, rendesen fizikazott objectek).
Van mindenfele Ghost lehetoseg, a legosszetettem ami eddig atekban volt.
Azert az iR is kenytelen volt lepni, mert nehany evig jo volt, mukodtek a hivatalos tuti tartalmakkal es szolgaltatasokkal, de az embereknek hosszutavon egyeb csicsa es lehetoseg is kell.
Ilyen palya osszehasonlitasban latszik, mennyit szamit, ha valami scannelve van (extra pontos palyaadatok, kozvetlen, akar kozeli fenykepek, vidok, infok), mint amikor valamit Google Map es keprekeso, es Youtube vidok alajan raknak ossze „otthon”.
Persze nem eg es fold a kulonbseg, es ossszessegeben szinte lenyegtelen, de ez a sok-sok aprosagbol adodik ossze az az „igazibb” erzes.
Ezer köszi az infóért.<#worship>#worship>
Már jön is lefelé.<#wink>#wink>
Ezt is beállítottad?
Mert még mindig az 527-nél tartok ,(ami még steam nélkül jött le)pedig a steam-n is feltelepítettem ahogy írva vagyon, de semmi,nem töltötte le a múlt heti buildet sem.... most akkor mit merre hogy????
Elõre is köszi a választ.
Ha bejelentkezel a project cars fórumba akkor a "My profile" lesz egy "Steam Key (PCARS)" hosszú számok meg betûkkel, na azt a kódot kell beírnod a Steambe. Ahova be kell írnod az itt található ha bejelentkezel a steambe: bal alul hogy "add game" és "activate a product on steam"
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
(Jelenleg különben sem férne el normálisan...)
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/