19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Fernandooo #9517 Ez esetben én értettem félre valamit nagyon. Sorry. -
MasterMason #9516 Semmi ilyesmit nem sugalltam, szerintem te hallucinálsz. :D Egy szóval nem mondtam, hogy bárki kevesebb lenne másoknál ha nem vesz ilyet...
A valóság az, hogy van egy kormány ami az alap felszereléssel 50 rugóval kerül többe a TR500-nál, cserébe elnyűhetetlen fém belső, szíjhajtás stbstb... -
Screenracer #9515 Ha már itt tartunk, akkor előbb költenék egy ekkora összeget egy új számítógépre, mert igazából nekem a hobbim a gépem, mert jó zenehallgatásra, filmnézésre, internet, játék és nem csak szimulátorozás, hanem egyéb más játékokat is kedvelek és ilyenkor az olcsó, a drága és a még drágább kormányok is mennek félre a polcra. ;) Szóval tiszteletben tartom, hogy neked ez a "fixaideád", te meg tarsd tiszteletben, hogy másnak nem az a legfontosabb ami neked. És lassan akár vissza is térhetnénk a topik fő témájához. További jó játékot mindenkinek azzal, amije van. :))) -
Fernandooo #9514 Ja, még valami: Nekem marhára semmi bajom nincs azzal, hogy ennyiért van cuccod, mert semmi közöm hozzá, csak azért erősnek éreztem a "megfizethető" jelzőt, meg azt a tálalást, amivel azt sugalltad, hogy hát ez azért tényleg elvárható egy szimulátorostól és mindenki hülye meg igénytelen, aki nem úgy gondolja,hogy ez megéri. Mindezen felül használd egészséggel, biztos nagyon minőségi a cucc, legyen benne sok örömöd. -
Fernandooo #9513 Több, volt az mint 6 kiló. Nem ennyi a havi fizum, ez kiugró volt, de azért erősen a bruttó átlag felett van az idei átlag nettóm. És igen, azt akarom mondani, hogy eszembe sem jutott erre költeni. (Na jó, eszembe jutott a T500-as, de aztán kiröhögtem magam.) Mert ez nem a kedvenc hobbim, és a kedvenc hobbimra sem költenék ennyit, mert szerintem baromság ennyi pénz hobbira kiadni. A kényelmem köszi, de háromkilós kormány nélkül is teljesen megvan, ehhez nagyon nem kell kormány. A játékélmény szintén megvan. Mit kezdek a pénzemmel? Hát pl. a családomra költöm. Vagyok olyan hülye, hogy jobban szeretke adni, mint kapni. Mármint családon belül. Elmegyünk nyaralni, ellátom a kedvesem és a lányom mindennel, amivel lehet, és örülök, hogy boldogok és nem szűkölködnek. Engedd meg, hogy ne soroljam, de a háromkilós kormány a fontossági listámon valahol az Alpha Centauri távolságában leledzik. Én kérek elnézést. -
MasterMason #9512 Tehát azt akarod mondani, hogy még havi 600 ezer forintos fizetésből sem akartál költeni a saját kényelmedre, a játékélményre, és a kedvenc hobbidra? Miért mit akarsz kezdeni a pénzzel? Nyilván nem viheted magaddal a sírba. :D -
SityiSXT #9511 Nem csak a magyar fizetesekhez, de a nyugatiakhoz kepest is draga ez a cucc. Nem is kicsit.
Ami pedig a tartossagot illeti: ha jol szamolom, 7 eve vettem a DFP-met (120 euro volt). Azota megert ket orszagvaltast, tobbszazezer virtualis kilometert, es a mai napig perfektul mukodik. Nyilvan vannak nala pontosabb, jobb kormanyok is, viszont ha azt nezzuk, hogy nalam a mutato jelenleg(!!!) 120 euro / 7 evnel tart, akkor annak a Fanatecnek igencsak tartosnak kell lennie... Igy viszont az is bizonyitott, hogy igen eros csusztatas az a kijelentesed, hogy hosszutavra levetitve az olcsobb. Lehet a Gembird meg SpeedLink rettenetekre ez igaz, de Logitech/Thrustmaster vonalon en ezt mar nem irnam ala... -
Fernandooo #9510 Igen, hát egy játékpedál készlet - mert hogy játékra használod, igaz? - tényleg megér ennyi pénzt. :D Számoljunk egy jót, hogy mi mennyibe kerül, oké? Na szóval a te kis kedvenced pedál nélkül laza 500 EUR, ez napi árfolyamon már 160 ezer. A pedálszett - mert ugye a minőséget hajszoljuk és adott minőséghez adott minőség jár, így kikerekítve az "élményt" - 80 ezer. Ez eddig 240 ezer, akárhogy nézem. Egy perec a whell base-re újabb 80, tehát már 310-nél járunk. Szóval miről is beszélünk.
Most megleplek, de simán megtehettem volna, hogy vegyek egy ilyen csodát egyetlen havi fizetésemből és bőven a zsetonom 60%-a még meg is maradt volna. Szóval de, megtehettem volna, csak nem vagyok konzumidióta tudod, akire mindent rá lehet sózni aranyáron, mert elhitetik velem, hogy "ha ilyened meg ilyened van, akkor attól több leszel." Semmivel nem leszel több, megvettél egy terméket extra profittal megajádékozva a kereskedőt, gyártót. Ennyi a történet csupaszon.
Ez azért is szánalmas, mert senki nem használ semmit 10-15 évig. 2-3 év múlva kijön egy másik modell, ami még drágább lesz, még több parasztvakító dolog lesz rajta, és megint röhögnek, hogy azt is el tudják adni. Mindenben így van ez, a driodok meg erre a vásárlói magatartásra vannak programozva, mert elhitették velük, hogy a kütyük által teljesebb lehet az életük. :D És mennyire nem...
Nekem minimum öt éve egy Logitech DFP-m van, és hát valahogy nem érzem, hogy fúdeszar, mert nem háromszázezer. Volt pár napig nálam G27 is, sokkal jobb, de szerintem nem éri meg a dupla árat. Nagyon agyaltam, hogy vegyek magamnak egy T500-ast, de aztán a fejemhez kaptam. Egy játékra adjak ki ilyen összegeket? :DDDD Ne vicceljünk már kérem. És mondom: megtehetném.
És mitől szánalmas a világnézetem? Mert nem akaszthat le rólam szaros JÁTÉKRA - érted, nem az élet valóban fontos dolgaival kapcsolatos valamire ! - boldog-boldogtalan többszázezer forintot? Mert nincs szükségem mindenféle drága kompenzációs eszközre, amik egyébként nem dobják meg 500%-al a játékélményt és ha meg is dobják, hát akkor is csak játék marad, egy múlandó valami, ami nem ad igazi, tartós élményt és nem gazdagítja a személyiségemet semmivel? (Hacsak nem vagy foreveralone überkocka, de hát az meg ugye pszichológiai betegség, szokás is kezelni.) Nyugodtan lehet minősítgenti a világnézetemet, csak hát az van, hogy oda olyan ember is kell, hogy tőle az efféle minősítgetések célba is érjenek...
Amúgy ez a CARS topic, talán vissza kellene kanyarodni a fő témához, biztos van kormányos, vagy ehhez hasonló topic, ahol be lehet villantani ezeket a cuccokat, és talán lesz is olyan, aki kiájul tőlük. :D -
MasterMason #9509 Ezek már extra igények... :D -
Screenracer #9508 De ha már ennyit költök, akkor nekem a BMW kormány kell. Ez olyan mintha a BMW-émbe beletennék egy Trabant kormányt, mert ott akarnék egy kicsit spórolni, mert túlköltekeztem. :) Egyszerűbb ha veszek egy Wolksvagent. :))
Ja és az F1 perecben gondolkodtam, ami a képen is van, mert nekem az tetszik és abból a black is 180 euró. A carbon meg 250. :)) -
MasterMason #9507 Az a perec nem azért olcsóbb, mert az nem minőségi hanem azért, mert nem terheli bmw licensz díj. De ugyanabból az anyagból van mint a fanatec bmw kormány, csak nincs rajta egy bmw embléma, meg más a formája az egy más kormány, de attól az még minőségi. Persze bele lehet kötni mindenbe, csak felesleges. A tény akkor is tény, aki háromszor négyszer költ az a végén többet fizet mindig. -
Screenracer #9506 Most minőségi cuccokról beszélünk vagy nem? Meséld már el légyszíves, hogy miért venném meg az 500 eurós base-hez a legolcsóbb pedált és perecet? Azért, hogy kicsit csúsztatva, de neked legyen igazad, hogy ez alig drágább? :D Ha már minőség és precizitás, akkor a legjobbal számoljunk a kínálatból, és az bőven 300ezer fölött van, főleg ha hozzászámolok még egy jóféle kéziváltót is, ha már az igényekről van szó. Nem igaz? A T500 csomagban adja a base-t, a perecet és a rohadt jó két funkciós pedált. Itt pl. meg lehet venni 150ezerért; http://www.mobilcucc.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=25054&aff_id=2
Most miről is beszélünk még mindig? Arról, hogy van jobb, drágábban? És? -
MasterMason #9505 Neked is leírom, hogy 210 ezer forint az nem 300 ezer forint.
A másik miért lenne "kimondottan szánalmas" dolog? Mert te nem teheted meg, vagy mert "szánalmas" a világnézeted? Hiába is nevetsz, mert itt nem rongyrázásról van szó és nem is csak arról, hogy hajszolja az ember a virtuális valóságot. Ezek nagyon tartós minőségi darabok amik akár tizenöt évig is bírják, hidd el, olcsó húsnak híg a leve. Hosszú távon sokkal több pénzbe kerülnek a sokszor vett "tiszta műanyag" játékszerek, mint egyszer nagyobb összeget befektetni minőségi cuccra...
A brd pedálomat tíz éve vettem 140-ért plusz sparco alu pedálok, és a mai napig úgy néznek ki ezek a cuccok, mintha tegnap vettem volna őket, tökéletesen működnek. Szóval nevethetsz rajtam, de akkor inkább én nevetek azokon, akik valójában többet költenek mint én, de nem minőségi precíziós műszerekkel játszanak.
Vagyis én minőségi cuccokkal játszom mégpedig olcsóbban. ;) -
Screenracer #9504 Most ránéztem én is és a 25 eurós team memberre, több mint 13ezren fizettek be, ez viszont azt bizonyítja, hogy a többség még úgyse fizetett többet, hogy a ful member árába már beleszámít a majdani kész játék ráfizetés nélkül. A junior az 9ezer és a full member is olyan 8ezer fölött van. Az ennél nagyobb összegeket már jóval kevesebben, senior 1600 körüli, manager 488, senior menager 35 tag kb... De a lényeg az, hogy ez nem csak magyar, hanem nemzetközi kimutatás szerüség. -
Screenracer #9501 Végül is az baj, hogy próbálod elbagatellizálni a dolgot, de mindenképpen a pénz az elsődleges és lehet hogy apránként nagyobb összegeket is kidobunk az ablakon fölösnek vélt dolgokra, de ha száz vagy ezer forintjával el is úsznak az ujjaink közül ezek az összegek, az akkor sem fáj annyira, mint amikor egy 150ezer forintos tételt kellene egyben kifizetni valamiért. Ilyenkor már gondolkodóba esünk, hogy valóban szükségem van nekem erre? -
Fernandooo #9500 Ez te hogy számoltad ki? A Project CARS-ra a Full Member annak idején ha jól emlékszem, 45 euró volt. És kb. a 90% márpedig erre fizetett be meg a még olcsóbb Team Member státuszra.
Amúgy nem igazán értem, hogy akarsz egy háromszázezres - tehát magyar átlagfizetés kb. kétszerese - kormányszettet mainstream dologgá varázsolni, amikor ez egyértelműen a gazdagék játékszere, és köztudott, hogy ebben az országban messze nem gazdagék vannak többségben. Enyhén szólva sem. Az emberek túlnyomó többségének ez márpedig megfizethetetlen. Személyes meglátásom pedig az, hogy ilyen jövedelmi viszonyok mellett egyenesen pszichológiai eset, ha valaki ilyesmit választ magának, mondjuk úgy, hogy mellette el kell tartania egy családot, és a valódi életében is van ezer dolog, amire simán költhetne/költenie kell.
Mindig is röhögtem azokon, akik csak szimulátoros felszerelésre több százezer forintokat vernek el, szerintem az ilyesféle "valóság" hajszolása a virtuális térben kimondottan szánalmas. Ha valaki ennyire vezetni akar, vegyen pár száz ezerért valami igazi verdát, menjen ki akárhová, ahol nem veszélyeztet senkit, és tolja neki. Jóléti társadalmakban persze teljesen más az összkép, ez világos. -
Screenracer #9499 Ha a CARS-ra gondolsz, hogy befizettek magasabb összaegeket is, "...hogy bugokkal teli alfa meg béta verziókkal játszanak... ", akkor az biztos elkerülte a figyelmedet, hogy a CARS esetében ez egy befektetés is volt, ugyanis a befizetések és a majdani bevétel függvényében osztalékot, nyereséget fizetnek majd. ;) -
MasterMason #9498 Ugyan már, itt sokan 120-240 eurókat költenek már arra is, hogy bugokkal teli alfa meg béta verziókkal játszanak... -
Screenracer #9497 Persze értem és semmi baj az elméleteddel, csak azt mondom, hogy a T500 is túl van árazva és a Fanatec is ahhoz képest, hogy megveszek egy 8-10ezer forintos játékot és 150-300ezer forintot meg kiadok egy "kontrollerre". Ezért is népszerü a G25/27, mert ez még belül van a tűréshatáron árban és igazán jó élményt kapunk ennyiért is. -
MasterMason #9496 Én csak azt mondom, hogy aki eljut odáig, hogy egy TR-re beruházzon, akkor annak mostantól érdemes még egy picit várni és gyűjteni, mert az a különbség ami árban van a kettő között megér annyi plusz pénzt lazán. -
Screenracer #9495 A 80 eurós az a CSR-hez való pedál, ami valószínüleg jó ehhez is, de például,a CSR is minődéginek néz ki és az már inkább a T500 kategória. De végül is, mindegy. A T500 alkalmi vétel volt. Mint írtam azt se vettem volna meg, ha nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy. Ha egy Fanatec lett volna akkor és ott. Akkor azt vettem volna meg. :) -
Screenracer #9494 A Fanatec, profi kormányt csinált, amihez csatolhatod például a BMW GT kormányt egy az egyben. A Thrustmastres egy játékokhoz való kormányt csinált a korábbiakhoz képest magas szinten és egy kicsit túl árazva. Gondolom a Ferrari licensz nem filléres kiadás. :) Nem is egy szegmens a kettő. Szóval, a Fanatec valószínüleg jobb, de egy sima játékosnak semmi szüksége rá, hacsak fel nem veti a pénz. :) -
MasterMason #9493 Nyilván úgy számoltam, hogy a pedált nem számoltam bele. :D
De van 80 Euróért is pedáljuk, és a legdrágább perecet sem kell kapásból megvenni, és akkor kijön az egész kb 210 ezerből, és akkor 50 rugóval drágább csak mint a T500... Persze ha elkezdesz vásárolgatni pereceket, meg kiegészítőket is hozzá idővel akkor több lesz, de nyilván nem kell megrendelni kapásból az egész fanatec étlapot. :D -
Screenracer #9492 Hát nem tudom te hogy számoltad ki de ha a base 500, egy normális kormány 200-250, a pedál újabb 250 kb. az kb. 1000 euró. és az 300 ezer forint, csak úgy durván számolva. :))) -
MasterMason #9491 Hogy lenne már a fele? :D 500 Euró a base és az kb 150 ezer, plusz a perec 40 ezer. 30 rugó a különbség és nem pedig 160. Nehogy azt mond már, hogy nem ér meg plusz harmincat a TR-hez képest ez az új fanatec? -
Screenracer #9490 160 ezerért vettem összesen az egész Thrustmasters cuccot. A sok autózással, sok ismeretség is köthető. :DDD Kábé fele a Fanatec szettnek és azért az se gyenge. Egyébként nulláról nem vettem volna meg a T500-at. ;)
http://logout.hu/cikk/thrustmaster_t500rs_vs_logi_fanatec/bevezeto.html
A teszt óta már kiadtak egy javított sorozatot. Az enyém már abból van. -
MasterMason #9489 De, én voltam. :) Egyébként csak mint érdekességet linkeltem be, hogy jó alternativa lehet egy ECCI7 mellett. :D -
Lehet, bár ezen most ne sértődj meg, de az átlag user nem költ több százezret ilyen felszerelésre. Mostanság ahogy néztem, az emberek nagy többsége max. G25/G27-ig megy el ár tekintetében, tehát kb. 80-90 ezer környékéig.
Valószínűleg igen, neked megérheti az ECCI helyett a Fanatec, viszont a nagy többségnek nem.
(Egyébként nem Te voltál az, akitől múltkor megkérdeztem, hogy milyen géped van, és valami nagyon brutálisat írtál le?) -
MasterMason #9487 Ha vettél F1 perecet is hozzá, akkor ugyan ott vagy árban mint ezzel az új fanatec-el lennél, na oké pedál az plusz lóvé lenne.
Szóval árban, abszolúte elfogadható ez az új fanatec pláne ahhoz képest, amit nyújt, ugyanis alig kerül kicsivel többe mint a TR500 viszont dupla erős motor van benne, minden fém a belsejében, szíjhajtásos stb. -
Screenracer #9486 Nem dohányzom, nem kocsmázok, nem játszom szerencsejátékokat. Van egy T500 RS-em és pluszba vettem egy F1 perecet is hozzá. Most ott áll a polcon többnyire, mert van hogy 16 órát ülök autóban a munkám miatt. Ma éppen nem. Egy G25 és egy G27 szettet adtam el abból vettem a T500-at. Azokhoz képest ez már maga a valóság. A Fanatec már túl profi cuccnak tűnik ahhoz, amire én használni tudnám. Szóval fenntartom a véleményem. -
SityiSXT #9485
DigiProst ha egyszer beindul... -
MasterMason #9484 Nyilván nézőpont kérdése, de én anno csak a BRD vázamért kifizettem ennyit, és külön a BRD pedálom került annyiba mint ma egy TR500...
Ma is megvan karcmentes állapotban minden, és tökéletesen működik, ezek tartós darabok ám nem hullanak szét az idővel. -
Túlzás azért, hogy megfizethető...bár attól függ, honnan nézzük.
Ha ezt a Fanatec kormányt veszed, akkor 450 euró a Wheel Base, 250 euró a pedál (mert akkor már nem veszel vackot hozzá, hanem olyat, ami load cellás), meg 250 euró pl. a BMW GT2-es kormány...összeadva 950 euró, ami kb. 290-300 ezer Ft. -
MasterMason #9482 Ezzel nem értek egyet, mint a másik topikban is leírtam, ha valaki dohányzik az egy évben többet füstöl el, mint egy komplett felszerelés ára. Napi ezer forint cigire futja? -
Mondjuk Rast-nak sztem a Fanatec ingyen és bérmentve szállítja a cuccokat. -
Screenracer #9480 Ez a Fanatec azoknak való, akik egyrészt megengedhetik maguknak, mert ha a pedált, a perecet, esetleg még váltót hozzáteszem, akkor ez már jóval drágább, mint egy T500, tehát amennyivel minőségibb, annyival többet is kell csengetni érte. Másrészt, ha ez az életük és egész napokat tudnak kockulni rajta, vagy esetleg versenyzői álmokat dédelgetnek. Például, ahogy néztem René Rast is ezt cuccot használja és meg is nyerte a 24 órás Spa-t tegnap. :DDD Gondolom azért gyakorolt sokat az igazi Audi R8-cal is . :DDD -
MasterMason #9479 Új fanatec kormányhoz mit szóltok?
500 Euró a base, ahhoz még kell venni kormány kereket is, több féle van. Nagyon kulturáltnak tűnik, 120 wattos motor hajtja, ami kb duplája a TR500-nak (ECCI7-ben 200 wattos motor van), szóval erős is, és szíjhajtása van ahogy látom mint ECCI-nek. 900 fokot fordul, fémből vannak a tengelyek is, nagyon strapának és elképesztően igényesnek tűnik. Nagyon könnyen cserélhető rajta a kormány is, szóval állati jónak tűnik, lehet végre megvan az arany középút az ECCI7 és a középkategória között még megfizethető áron?!
-
Screenracer #9478 A 2014-es Spa 24h győzelmet is hozzáírhat a sikereihez. :) -
Screenracer #9477 Hivatalosan novemberben jeleneik meg a játék. A multi pillanatnyilag felemás. De lehet jelszóvalvédett lobbit nyitni, ahova olyanokat hívhatsz meg akikben megbízol, hogy tisztán játszanak. Pro/kontra összefoglalóval még várni kellene, mert még mindig nem minden funkció működik és a fejlesztés miatt, játékszempontból vannak mélypontok, visszaesések. Szeptember közepetáján fejeződnek be a béta fázis munkálatai és akkor már szinte a végleges verziót lehet tesztelgetni. A saját véleményem az, hogy nem bántam meg, hogy befizettem rá, amíg lehetett. :) -
VikingPingvin #9476 Üdv, már régóta figyelemmel kísérem a játék fejlődését, de még nem jutottam dűlőre.
Jelenleg Race07/GTR Evo-val töltöm az időmet. Mennyire érdemes beruházni a pCars-ra ha megjelenik? Mennyire mennek "tisztán" a multis versenyeken? Esetleg valaki tudna linkelni egy ilyen pro-kontra összefoglalót a játékról?