19801
  • SityiSXT
    Rosszul hallottad, jelenleg még nem megvásárolható a játék Steamen - de például Amazonon meg pár kulcssefternél már előrendelhető. De még ha így is jutsz hozzá a játékhoz, a megjelenésig nem fogsz tudni játszani vele.
  • beci43
    Helló!Steamen úgy hallottam megvehető a sim,de én nem találtam rá.Tudtok ebben segíteni?
  • Screenracer #9600
    Jaja. A kormányoktól független vezérlést kapnak a konzolok, mert rájöttek, hogy bezavarnak a kormányzásba. Ennek ellenére én még mindig úgy érzem, hogy nem elég direkt a kormányzás, mintha még mindig sebességfüggő lenne a kormány-kerék elfordulása. Holott minden ilyesmit lenulláztam a vezérlésen. De mivel most faragják az FFB-t kár lenne elkiabálni a dolgokat. :)
  • SityiSXT
    Egy "készebb" állapotú autót válaszottam pont azért, hogy valahol megmutassam, nem százas ez még. Ironikus, hogy pont a 779-es buildben reszeltek a gamepades irányításon... :D
  • Screenracer #9598
    Ja, hogy gamepadot használtál? Én azzal körbe se tudnék menni. :)))
    Ezt a GT 3-as Mercivel is kipróbáltad? Mert annak az irányítása még elég, hogy úgy mondjam.... kezdetleges. :)
  • SityiSXT
    A Comic Conos videók elég sokat szapulták az irányítást, hát gondoltam, összedobok egy összehasonlító videót:

Nem volt olyan egyszerű, mert elöször vezettem a Carst gamepaddel, és először használtam a kocsi mögötti kamerát kormánnyal.
  • sertrex
    Önnek egy újabb privátüzenete érkezett! :)
  • Screenracer #9595
    Igazából csak azt nehéz eldönteni, hogy ez szándékos vagy teljesen random, a napi egy negatívum rovatba? Vagy csak a funkcionális analfabétizmus megtestesülése? Valóban se ártani, se használni nem fog, nem tud a lényeget tekintve és még változást se hoz bele a világ folyásába. Ez az emberi butaság, rosszindulat vagy csak a szerepelni vágyás, mint Amerikában az a bizonyos "15 perc hírnév", csak itt némiképp zanzásított formában, amúgy magyarosan? Nem ismerni a szándékot és elcsodálkozni a dolgok eme folyásán és értetlenül állni az előtt, hogy ezt minek.??
  • Fernandooo #9594
    Lecsaptak rá, mint kardinális hibára. Ennyire használják a játékot, így ennyire vannak képben. Pont ennyire hitelesek ezek a megjegyzések, de mondom, én már ezen nem akadok ki, a valóságot úgysem befolyásolja egyik ilyen hozzáállás sem.

SZERK: Azért beírtam, hogy mi van ezzel kapcsolatban, hátha belátják.
  • Screenracer #9593
    A béta szeptember közepére fejeződik be, a tervek szerint. Valójában addigra kellene egészként üzemelnie mindennek. Addigra tényleg csak az apróbb hibák, bugok lehetnek max a játékban, ilyen anomáliák már nem. Ha akkor is ilyen lesz, akkor tényleg kérdésessé válik/válhat a november. A replay és a setup menüből való kilépésnél történő fagyás, már régóta az ismert hibák között van. Szerintem azért nem javították ki még eddig, mert ott még sokat piszkálják és úgyis mindig visszajönnének ezek a hibák. Vagy nem tudják még mindig, hogy mi okozza. :))

De a legszebb az , hogy ezt olvasom mint újabb hiba;
    "Don't change the weather options (weather slots mostly) "
    Erre azt látja az ember, hogy amikor direkt felhívják rá a figyelmet, hogy ne változtassunk, ne használjuk, akkor valaki pont ezt kezdi el "tesztelni". Na és persze mi a konklúzió? Hogy ez is milyen szar már öcsém!!! Most komolyan. Szerinted meg lehet állni, hogy ne tegyek néhány megjegyzést a szellemi kapacitásáról az illetőnek?
  • Fernandooo #9592
    A Replay funkció bénasága már halálos. Néha visszanézném egy-egy körömet, hogy kívülről hogy néz ki, ilyenkor lehet látni, hol vétem el a féktávokat meg ilyesmi, de most már hetek óta nem működik, crashel tőle a játék. Az sem aranyos, hogy a korábban működő funkciók egyszer csak nem működnek. Pl. időjárás változtatása. Ez hogy tudott elromlani? A pitstop animációk még mindig elnagyoltak, tegnap teszteltem, hát most még szart sem ér. Beérsz, a srácok x másodpercig lefagyva állnak, aztán észbe kapnak, és elkezdik a dolgukat csinálni. De az animáció még nagyon rossz, darabos, egész mozdulatsorok esnek ki. Van, hogy hozzá sem érnek semmihez, a gumik a kezük előtt lebegnek, meg ilyenek.

Nagyon bele kell húzniuk, ha komolyan gondolják a novembert, de szerintem már tudják, hogy ez nem lesz meg addigra. Ne legyen igazam.
  • sertrex
    Most kapcsoltam be a Steamet és jött valami 498 MB a CARS-hoz. :))) Ja, 780-as build.

Known issues:
    - Replays: Working but you can't watch saved replays plus other issues
    - Player loses control of the car after accessing the Setup and Strategy.
    - Cars get propelled out of the pitstop at high speeds
    - Speed sensitive camera option is missing from UI
    - Avoid using Simulate option
    - Don't change the weather options (weather slots mostly)
    - Flickering when using DX11MT or X64 (MT enabled by default)

Ugyanazok az ismert hibák, mint tegnap. Akkor ez nem javítás. :D
  • sertrex
    Known issues:
    - Replays: Working but you can't watch saved replays plus other issues
    - Player loses control of the car after accessing the Setup and Strategy.
    - Cars get propelled out of the pitstop at high speeds
    - Speed sensitive camera option is missing from UI
    - Avoid using Simulate option
    - Don't change the weather options (weather slots mostly) - To fix delete profile and make a new one, but do NOT change the weather slots
    - Flickering when using DX11MT or X64 (MT enabled by default)

• Fernandooo #9589
    Megoldódott. Nem szabad a Quick Race Weekendnél benne hagyni AI-t az opciókban, és akkor nincsenek a TT-ben ilyen semmibe hulló járművek. Érdekes összekapcsolódás ez azért... és hát mégis csak egy hiba, akárhogy nézem. De szerencsére van megoldás.
  • Fernandooo #9588
    De tényleg nincs kedvem minden nap profilt törölgetni és mindent újra beállítani.
  • macleody
    Nálam ilyet Nordon csinált mikor nem töröltem update után a profilomat.
  • Fernandooo #9586
    Épp most teszem ki az aktuális buildhez.
  • sertrex
    Töltsem fel WMD-re? Ahogy nézem ilyet még senki nem töltött fel.
  • Fernandooo #9584
    Azért ez így eléggé röhejes... Ilyen hibákat benne hagyni egy buildben...
  • Screenracer #9583
    Ha egy átlagos monitor áráért adják, akkor elgondolkodom egy vételen. ;)
  • SityiSXT
    Elvileg a DK2 már jobb, mert nemcsak a felbontás lett fullHD, de a képfrissítés is felkúszott 60 Hz-ről 75-re - ami jótékony hatással van az input lagra
  • Fernandooo #9581
    Van hová fejlődni. :D
  • Screenracer #9580
    Heti kis színesünk. Mielőtt bárki megvádolna offolással vagy flémeléssel, a pCARS támogatja az Oculus Riftet. :D

• Screenracer #9579
    Nekem csak 772 MB volt. Mondjuk nagyobbra számítottam.
  • Fernandooo #9578
    Laza 4.1 Gb.
  • Screenracer #9577
    Közben ki is jött az új build a 779-es. :)
  • Screenracer #9576
    NOTE: all time trial leaderboards are being reset. The reset will take several hours and most leaderboards will not be available until the reset is finished.

Ma lehet, hogy egy komolyabb frissítés jön. Legalábbis eddig akkor törölték a leaderboardot, mikor új fizika, gumi, ilyesmi került be a játékba.
  • MasterMason
    Én a szimulátorokat szeretem, és ez nekem még véletlen sem tűnik árkád játéknak. Láttam sok videót, ha jól emlékszem számolja a gumi és fékmelegedést, a g erőt és sok minden mást, mindent számolni fog szerintem amit pl AC.

Régen tíz éve még valóban gyengébben néztek ki a valódi szimulátorok, de azóta többszörösére emelkedtek a gépek teljesítményei.

Persze nem próbáltam még a játékot így hát tűzbe sem tenném a kezemet érte, de ez szimulátor lesz mégpedig nagyon jó.
  • SityiSXT
    Poénból beírtam Google-be, hogy "project cars hands on preview", hogy megnézzem, van-e egyáltalán ilyen az online sajtóban (tehát nem blog vagy ilyesmi). Hármat találtam nagy hirtelen, ebből egy még 2012-es, ez januári (B635), és ez júlus 10-i. A januári igyekszik objektív maradni, de ott sincs szó arról, hogy árkád lenne - sőt, ha a cikkíró arra panaszkodik, hogy gamepaddel nem játszható a Cars túl jól, míg kormánnyal fantasztikus, akkor ott az én olvasatomban az árkád kategóriába nem nagyon lehet beleszuszakolni...
  • Screenracer #9573
    Mondjuk nem említettél senkit név szerint, nem személyeskedés volt, nem álltál vitában senkivel és csak válaszoltál nekem, tök furcsa, hogy rögtön egy jelet kaptál. Igazából úgy tudtam, hogy nincs a topik admin felügyelet alatt már. :(
  • Fernandooo #9572
    Á, egyikkel sem állok szóba, szerintem az itteni #9563-ért kaptam. :)
  • Fernandooo #9571
    Én akkor röhögtem fel, amikor azt olvastam, hogy a CARS-ban nem elég a sebességérzet, de bezzeg az AC-ben! Na, itt eldobtam magam. Csak mert a múltkor mentem az AC-ban a Formula Abarth verdával. Na, ha valaminek, hát annak tényleg nincs sebességérzete, már néztem, hogy mi van, kifogytam a benzinből? És látom, hogy csúcssebességen megyek. A sebességérzet kb. belvárosi volt, minden túlzás nélkül. Ehhez képest a CARS egynémely autója maga a Millenium Falcon.

Szimláció: Tény, hogy az AC-ben jobb a felfüggesztés, az autó és az út kapcsolatának szimulálása, visszajelzése. Ez szerintem egyértelmű. De nem annyival, amennyire beállítják. Jobb, részletesebb, de ettől még a CARS szimulációban alig marad el az Assetto Corsától. Elmarad, de nem sokkal. És itt jön, hogy félárkád, vagy mi a pöcs. :D Hát szóval, ha nekem azt mondják, hogy a CARS simcade, hát simán elfogadom, mert oké, vannak bizonyos tulajdonságai, amik miatt azért egy iR-hez nehezen tehető, de és? Akkor mi van, ha a CARS nem teljesen szimulátor, csak rendelkezik jó néhány szimulátor jellemzővel? (Benzinfogyasztás, gumikopás, időjárás, apropó, AC-ban még mindig nincs időjárás, de szar már..., sérülés modellezés, FFB, szabályrendszer, ne soroljam estig.) Csak hc szimeket szabad készíteni, van erre valami törvény? :DDD

A CARS márpedig a szimulátorok belépő kategóriáját jelenti, és cserébe nem barlangrajz. És ez fáj sok arcnak, mert a sok hcszimbuzi rosszul van attól, hogy kedvenc kategóriájukba berobban egy CARS, de nem hozza a rétegszintű, profitképtelen elvárásaikat. Mert azokkal az elvárásokkal nem lehet eladni egy játékot a szélesebb tömegeknek. Ennyi. És én örülök annak, hogy a CARS nem fullos szimulátor. Ki akar egy ilyen bandába tartozni, ahová azok, akik folyamatosan osztanák az észt (sikertelenül), meg vannak sértődve, ha valaki nem ismeri el a tévedhetetlenségüket? - Ami már eleve egy téveszme...

Nagyon helyes, hogy a CARS nem hc szim, legalább gyorsan kikopnak a "hácészimek", ezek a frusztrált arcok, akik azt hiszik, hogy egy hácészim kezelését bármilyen szinten komolyan kellene venni és potenciális valódi autóversenyző minden hácészimes, csak nem volt szerencséjük/pénzük (:DDDDDDDD), visszamennek szépen a barlanrajzaikhoz, és hetvennyolc hozzászóláson keresztül tárgyalhatják azt, hogy adott játékkormány elektronikája mitől jó, vagy nem jó, és ők mit tudnának jobban, mint a mérnökök, és így megegyeznek abban, hogy fúdekomolyak. Játékkal kapcsolatban. :DDDDD
  • Screenracer #9570
    Most nézem, van egy ! jeled. :)) Kivel sikerült egy jót diskurálnod? :))
  • Screenracer #9569
    Természetesen le lehet írni itt is bárkinek a véleményét. De továbbra se fogom, elrejteni az enyémet se. Tehát ha valakinek a véleményével nem értek egyet, azt le fogom írni. Ezután is. Tehát erről is leírom, jó szokásomhoz híven. De mivel ez ilyen "ominózus" igazságféle akart lenni, hát lássuk pontról pontra.

"Itt legalább lehet a játékról érdemben beszélni, és nem csak az ajnározás megy...
    Ez továbbra is baromi karcsú...Ilyen állapotban fogják kiadni vagy csúsztatják majd az utolsó pillanatban?:) "

Mondjuk ez az én olvasatomban, csak egyfajta olyan felvezetés, ami már az elején azt próbálja sugallni, hogy írójával mekkora igazságtalanság történt korábban. :) A második mondat se tartalmaz túl sok tényt csak találgatás, tehát a leleplezés még várat magára.

"// Alig 1 hete a """"hivatalos""""" Cars topikba beraktak egy videót amiben az F1 / Cars / Assetto volt összehasonlítva...
    Persze Screenracer rögtön törölte a hsz-em ,pedig csak a videóra volt reakció, nulla flémeléssel,..."ahogyan a youtube-on is látható hogy szinte egyhangúan megállapította mindenki...."

Alul található a videó és mi lennénk itt a hivatalos CARS topik. :)) Most abba igazán nem mennék bele, hogy eme hsz íróján kívül még senki se állította, hogy ez a topik hivatalosan a CARS topikja lenne. Az igazság az, hogy valóban hiányzik egy bejegyzés a videó környén, amit ezen hsz szerzője az ő flém nélküli törölt hszének titulál, de mivel nem tudom bizonyítani, hogy mi volt ott, lenyelem a békát és kénytelen vagyok beletörődni abba a lehetőségbe, hogy tényleg töröltem. Ezért is raktam be alább, jóvátétel gyanánt az ottani hszt, hogy mindenki lássa, hogy mit tettem. ;)

"...ahogyan a youtube-on is látható hogy szinte egyhangúan megállapította mindenki...."

Ezt el kell fogadni, hiszen a YT-on köztudottan, kizárólag csak szakértők szoktak nyilatkozni. :)))

"....A CARS sótlan..A sebességérzete karcsú, dinamizmus nincs benne és szimuláció terén is lazán elvérzik az Assettohoz képest..."

Na ez már valamivel érdekesebb. Sótlan. Hm. Az AC-hoz képest. Sebesség érzete "karcsú", gondolom azt próbálja itt írni, hogy nem élethű. Ha elvonatkoztatok attól, hogy itt egyikünk se szokott túl sűrün Lotus 98T-vel Monzában körözgetni, akkor marad, hogy az AC-hoz képest.
    Gondolom ezt úgy állapította meg, hogy figyelmen kívül hagyta, hogy az AC videón látható kör minimum 3 másodperccel gyorsabb, mint a CARS-é. Ebben a tekintetben valóban gyorsabb AC-ban a sebességérzet. 3 mp az nem kevés. :)) Dinamika és szimuláció. Könyörgök egy videón még a CM F1 is jobbnak nézhet ki mint az iR például. Bár lehet ilyeneket írni, ha valakit annyira nem zavar, hogy röhej tárgya lesz. :D

Az AC-hoz képest. Hm.

"...Az egyedüli amiben jó az a látvány itt ott. És ennyi.... A CARS bármennyire szépítik screenracerék nem véletlenül szídják a videók alatt a kommentek és a sajtó..."

Itt van a már milliószor, szinte negatívumként emlegetett, hogy CARS csak abban jó hogy jó néz ki. És ennyi. Ez meg rohadtul nagy szemétség egy autósjátéktól, hogy jól néz ki. Mire föl? És miért nem néz ki jól az rF1-2. Vagy miért nem néz ki jól az AC vagy az iR? Ja, azok nem nézhetnek ki jól, mert egy szimnek nem kell jól kinéznie. Punktum.
    Itt azért végre nem ártana, ha idekopizna néhány általam "szépített" idézetet vagy ahogy korábban "elhangzott" ajnározást.
    Vagy ha már idézet, akkor a YouTube-os szakértők mellett meggyőzőbb lenne ha egy-két sajtó "szidást" idézne, de persze ilyesmi nem igazán történik. Mert ahhoz már utána kellene olvasni és elég nehéz lenne olyan hivatalos web és nyomtatott sajtót találni, ahol szidják a CARS-t, ami ugyebár még nem is lett kiadva sajtó tesztelésre, mivel még a béta verzió se készült el. És ezt minden YT-os szakértő tudja, hogy a béta előtt nem adnak ki hivatalos sajtóanyagot. Egyedül a Sonynak elkészült demó van hivatalosan, PS4-re. A többi tudást azok szolgáltatják, akiknek hozzáférése van a játékhoz és kismillió videót töltenek fel a YT-ra.

"...Egy teljesen steril félárkád ótóka kiemelkedőbb látvánnyal itt ott és megjelenés elött nevetséges mennyiségű buggal... "

Félárkád. :DDD Annyira rossz ezek szerint, hogy egy árkádnak is legfeljebb a feleszintjén van. Komoly a srác. Ebből is látszik, hogy sérvet kapott volna ha valamilyen formában a CARS-t szimulátorként kezeli, vagy félszim, amit írni akart gondolom, vagy a ma divatos "simcade", ami temészetesen nem is rossz egy AAA-s játéknak. Félárkád. :DDD A "kiemelkedőbb látvánnyal" itt is, az hogy hozzátette, "itt-ott", érezhető a degradálás. És gondolom, mivel rengeteg AAA-s játék kiadásában és gyártásában vett már részt és pontosan tudja, ebben a szakaszban milyen elvárásoknak kell megfelelni egy ilyen játéknak. Itt már érezhetően a fejlesztők elé helyezte a saját és a YT-os kommentelők szakértelmét. :DDD

Szóval olvashattunk egy függetlennek, pártatlannak szánt hszt, amivel azt bizonyítandó, hogy a jó és javító szándék vezérelte a kezét, miközben nyomkodta a billentyűzetét és csak a gonosz Screenracer az, aki megakadályozta, hogy már korábban a köz elé tárja "tanulmányát". :DDD Az ő szemszögéből a retorika, már majdnem jeles, csak azért adnék rá mégis egy közepest, mert túl átlátszó a valódi szándék. Jelesül az, hogy valójában maga a játék, nevesen a CARS, a legkevésbé se érdekelte, csak egyfajta flémelést elrejtően próbálta egy új topikban a maga kis keresztesháborúját folytatni és mivel többször is névszerint említett engem, így biztosan mondhatom, hogy ellenem. :DDD

Félárkád. :DDD Akkor miért hasonlítja mindenki az AC-hoz? Itt újra visszatérnék a dinamizmushoz és szimulációhoz, amikben "lazán elvérzik az AC-hoz képest". Ilyet csak olyan valaki ír le, aki nem játszott még a CARS-szal, vagy az, akit egyáltalán nem érdekelnek a tények, mert csak egy valamit akart kihozni ebből az egész katyvaszból, hogy a CARS-t lehúzza és ezt topikot hiteltelenné tegye. Sajnálom öregem, de ez nem olyan egyszerü. Ennél jobban kell próbálkoznod és hitelesebben. Mondhatni, ez igencsak karcsúra sikeredett. :))
  • Fernandooo #9568
    Hagyd. Egyszerűen nem veszik tudomásul a tényeket. Eldöntöttek pár dolgot, pl. én márpedig az alreged vagyok, akkor is, ha van videó arról, hogy egymás mögött megyünk multiban (:D), és az is el lett döntve együgyű módon, hogy itt csak ajnározás megy, holott tucatnyiszor írtam már a játék gyengéiről, és cinkelős videót is készítettem ezzel kapcsolatban. Hiába na, nem ebben a valóságban élnek, van egy számukra kellemes, önigazolós fantáziaviláguk és abban gügyögnek. Kár belemászni.
  • Screenracer #9567
    Tudod, pont az zavar, hogy azt híreszteli, hogy simán töröltem a hsz-ét. De aki ismer engem az tudja, hogy ha törlésre is került volna a dolog azt megelőzi egy tőlem elvárható kiadós válasz. Tehát a csóka ezek szerint nem tudja kivel kezdett.
  • Fernandooo #9566
    Ezt láttam. De annyira fogyatékos az egész eszmefuttatás, hogy szót sem érdemes vesztegetni rá. Írjanak csak amit akarnak, ez úgysem fogja soha befolyásolni sem a játék minőségét, sem a globális megítélését, sem a megjelenését, sem a sikerét. Tipikus köhög - inkább hörög - a bolha eset. Szerintem ne is foglalkozzunk ezzel, totálisan érdektelen és hatástalan az egész. :)
  • Screenracer #9565
    Ezt úgy döntöttem, hogy közzéteszem ebben a topikban is, mert "testvértopikunkban", a konzol részlegen, azt híresztelik, hogy itt, ebben a topikban nem lehet a CARS-ról negatívumokat írni, mert én azonnal törlöm. Itt a link;

http://sg.hu/forum/uzenet/1406569595/12

És idézem szövegesen is, hogy látszódjon az oldalon a mindent leleplező igazság a CARS összesküvésről. :DDD

"Itt legalább lehet a játékról érdemben beszélni, és nem csak az ajnározás megy...
    Ez továbbra is baromi karcsú...Ilyen állapotban fogják kiadni vagy csúsztatják majd az utolsó pillanatban?:)

// Alig 1 hete a """"hivatalos""""" Cars topikba beraktak egy videót amiben az F1 / Cars / Assetto volt összehasonlítva...
    Persze Screenracer rögtön törölte a hsz-em ,pedig csak a videóra volt reakció, nulla flémeléssel, ahogyan a youtube-on is látható hogy szinte egyhangúan megállapította mindenki....A CARS sótlan..A sebességérzete karcsú, dinamizmus nincs benne és szimuláció terén is lazán elvérzik az Assettohoz képest...Az egyedüli amiben jó az a látvány itt ott. És ennyi.... A CARS bármennyire szépítik screenracerék nem véletlenül szídják a videók alatt a kommentek és a sajtó..Egy teljesen steril félárkád ótóka kiemelkedőbb látvánnyal itt ott és megjelenés elött nevetséges mennyiségű buggal...

Íme a videjó...: "

• Screenracer #9564
    Végül is, innen elhúztak. Ez megfizethetetlen. Minden másra ott a MasterCard. :DDD
  • Fernandooo #9563
    Olvastam az imént a másik "CARS" valójában fikatopicot, hogy ott mi megy! :DDDD Ennyi agyonfrusztrált fakezű arc egy helyen! :DDDD Nagy volt a kísértés, hogy beírjak, de aztán rájöttem, hogy iszonyatosan szinten aluli lenne leereszkedni oda. :)