19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Valoszinuleg az tunik rF2-szerunek, mert az is a gumi valodi mozgasaibol, torzulasaibol es tapadasvaltozasabol szamol;) Csak ott nincsenek igy szetszedve az allitasok (vagyis ott is van 1-2, de az a progi meg annyira sem erdekel senkit, mint ez, es meg "ronda" is a tobbsegnek, vagyis mindegy miket lehet allitani benne).
A lenti 200-as ertekek csak a teszt miatt vannak, hogy egyessevel hatarozottan kijojjon minden ero. Normal bealltasnal mindenkinek maganak kell kitalalnia a tuit;) Az mar izles kerdese. De egyszer erdemes megnezni igy kulon-kulon, hogy tudja az ember, mit is allit igazabol:D
Es persze, a legfontosabb, hogy vagy erzesre vagy a telemetria kep alapjan, figyelni az FFB clippinget, es az aranyok bealitasa kozben/utan a Master reszt addig allitani, amig "nem tunnek" el az erok. Mert durvan vag, akkor csak rangatas lesz belole vagy ide-oda durva hintazas. -
Komolyan nem értem miért kell fennakadni ezen a gumikopásos dolgon. Tommy már nem1x leírta, hogy tesztelve lett ill. a taktika miatt lett ennyire beállítva. Egyébként nem egy kihirdetett tesztfutam volt már, melyen aki részt vett ÉS VÉGIG IS MENT, az tudja, hogy teljesen rendben van így a gumikopás. Én LMP2-vel megyek és ott éjszaka bőven elég a soft gumi is egy etapra, persze boxkiállásnál cserélni kell, viszont nappal már kevés ez a keverék, mert az üzemanyag kifogyása előtt 2-3 körrel már elkezd rázni a futómű, így erre az időszakra a medium gumi a megfelelő. Persze mind ez vezetési stílus és setup kérdése is, hogy ki alatt mennyire fogy a gumi, de pont ez az egésznek a szépsége, nem véletlen az 1 hónapos felkészülési idő is erre. ;)
Felmerült ugye ez az időgyorsítás vs. real weather probléma is. Ennek a megválaszolására, hogy majd hogy is lesz valójában még 1 kicsit várnánk, mert a futam még jóval arrább lesz és addig számos olyan frissítések is jöhetnek (pl. 1.4), ahol már orvosolva lesznek bizonyos bugok/hiányosságok. Még az is megtörténhet, hogy már területen is kénytelenek leszünk változtatni, de az eredeti koncepció (egyelőre) az, ami ki van írva. -
Én az FZ szoktam egy kis simítást tenni, mert anélkül nagyon nagyon rágatós, így picit lágyabb, gumisabb érzés ....
Az FX már érdekesebb azt szerintem nem jó nagyon magasra tolni, irtózatosan beleránt egy váltásnál is akár ....
De persze ízlés függő :)
Ez a fajta FFB amúgy kifejzetten dögös, engem eléggé emlékeztet rF2-ére !
azt nem mondom, hogy mindig mindent éreztet de dögös az tuti .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 13:50:44 -
FFB teszt, szimeseknek, erdekessegnek, akit a technika is erdekel:)
Nem tudom hanyan teszteltek le rendesen, de legalabb egyszer erdemes raszanni 10(!) percet.
Termeszetesen, ettol NEM lesz jobb a progi, ugyanaugy felkesz es bugos marad, kicsit mindenkinek/konzolos/gamepad-os lesz az iranyitas, gumi, tapadas, AI! De erdemes vegignezni, mert van benne technika, max nem jol, nem tetszik stb.
A CARS az FFB-eroket a "szokasos" felfuggesztesen es tapadasvesztesen tul Contact Patch-bol (jatszani: tire_data_calculator) is szamolja. Vagyis a gumi (osszenyomodott) tapadofeluletenek a valtozasaibol (mozgas, csavarodas, rugozas, tapadasvesztes).
Ezeket kulon-kulon lehet allitani, ami osszeadodik, es durvan befolyasolja a vegeredmenyt. Foleg ha a rossz/eros bellitasok miatt a visszajelzesek felet vagja (kormanyfuggo). Auto fuggo is, eloszor erdemes valami hatsokerekessel, hogy "tisztan" maradjon a kormanyzott kerek!
- Driver: 10% FFB, 900 fok, szokasos.
- Jatek fomenu: 100% FFB, minden linearis, rendesen kalibralva.
Betoltott palyanal, auto FFB (Spindle) setup.
- MASTER Scale 40-50. Valszeg erosen kormany fuggo, de ez talan jo lehet mindenhova.
- MINDEN egyeb beallitas NULLA (scale, smooth).
Aztan EGYESSEVEL(a tobbi nulla, kiveve a master 40-50!) tesztelni a 4 szamolt erot. Gyorsit, fekez, megrangat, megy fel kort valami kanyargosabb palyan, tuleroltet stb :)
- Fx Scale: 200 - ez a gumi tapado feluletenek az elore-hatra mozgasat, tapadasat es deformalodasat szamolja es jelzi vissza. Gyorsitas, fekezes, megcsuszas, vagy egyszeruen a ket oldal kozti ezek kulonbsege.
- Fy Scale: 200 - "hagyomanyos" felfuggesztes mozgas, jobbra-balra "billeges", a gumi oldaltartasa "miatt". Kanyarodas, tekeredes, nagyobb kerekveto vagy egyeletlenseg stb. Csak ezt hasznalva kicsit AC-s, persze ott hozzajon a kozeprehuzas es atapadasveszes is.
-Fz Scale: 200 - a gumi fuggoleges mozgasa, rugozasa, torzulasa. Foleg kisebb, gyorsabb egyeletlensegek erezhetok (pl. kerekveto), ami hirtelen valtozas, es nem a felfuggesztes "mozogja ki".
- Mz Scale: 200 - a gumi feluletenek a csavarodasa (kanyarodas, kormanyelforgatas). Lenyegeben ez adja az "egyenesfutast" vagy a "kozepre huzo" erot. Persze beleszamol mindent: sebesseg, tapadofelulet, tapadas vesztes, kormanyszog, tulkormanyzas stb. A legfontosabb allitas.
Ha valaki ezeket vegigtesztelte (es nem zsigerbol fikazik;D), akkor gyorsan rajon, mennyit szami, javit vagy ront ennek a negy erteknek a beallitasi aranya, vagy ha osszessegeben az egesz tul eros, mennyi minden vesz el. -
twinr #12849 Azért a helyes írást még lehetne kicsit gyakorolni. Némelyik "szó" értelmezhetetlen. Tudom, gyökér vagyok.... -
Nem, nem te, pont azt mondom, higy te is atgondoltad, a ket masik is atfogja es megprobalnak jormalisan forumohni ahigy te teszed !
Amugy valaki moderator besegit a torolgetesbe, szoval senki ne csodalkozuon ha kap valami buntit:-) -
:))
-
Fernandooo #12846 Én nem szólok bele, ti tudjátok, hogy nektek mi a frankó. -
Fernandooo #12845 Most már rákérdezek: ki ez a "két ember"? Nagyon remélem, hogy én nem lettem belekeverve semmibe, az utóbbi időben kényesen ügyelek a topic békességére, nehogy már meg legyek találva... -
Tommy78 #12844 5x-ös, nem 4x-es, ès ahogy màr irtam, le lett tesztelve telemetriàval is nem csak érzésre, vagy ahogy te mondod minden hosszútàvú futàs nélkül. Ès nem lehet összehasonlítani a gumikopàst egy Clio-Barcelona kombót, egy Lemans-al. 13km alatt van annyi kanyar mint Barcelonai, tehàt elég csekély a gumikopàs alap értéken. De mint irtam, föként a taktika miatt lett ez így. -
endy papp #12843 Be kell zárni a kaput egy időre ,így még Laccoo-nak se kell törölgetni. 
Korábban írta valaki "ez a topik el van átkozva."...
-
Az lehet de akkor se lesz az az agyatlan flem, meg veget nem ero szajkarate mint korabban....
Ahhoz tul oreg vagyok en mar, hogy ne lassam a szokasos piszkalodast annal a ket ebernel.
Te is atgondoltad, ok is at fogjak..... -
Fernandooo #12841 Végül is úgy játszanak, ahogy akarnak, akinek meg nem jön be, az nem jelentkezik rá, igaz. -
endy papp #12839 Az Euro Truck 2-ben sem DDDDDD. -
Teszteletek, annyira nem amatorok!:-)
Engem ugyan nem vonz az a futam, de szerintem jol van ez igy. -
haflac #12837 A World of Tanks topikban még nem ismerik a játékot. :):D -
Fernandooo #12836 Az lenne a legjobb, ha a gumikopás tényleg „real” lenne. Nagyon hosszú távú versenyeket nem mentem még a játékkal, így nem tudom megítélni, hogy ez mennyire működik benne, bár az azért kétségtelen, hogy pl. 10 körös versenyeknél sokszor sikerült épp a legutolsó kör a legjobban, ami azért kicsit mindenképpen érdekes. Oké, hogy kifogyott az üzemanyag, de ezzel együtt azért a guminak is kopnia kellett volna, tehát összességében hülyeség, hogy a verseny utolsó körében megfutok egy leggyorsabb kört. Ebből arra következtetek, hogy azért még sem annyira „real” a „real” gumikopás, ugyanakkor a 4x-es szorzó szerintem is sok.
Azzal nem értek egyet, hogy egy versenynek a taxizásról kellene szólnia, én is úgy vagyok vele, hogy legyenek egészséges kihívások egy futam során. De 4x-es szorzó? :D Ezt tényleg tesztelni kellene egy ilyen meccse előtt, mert lehet, hogy négy-öt kör és lehet menni kereket cserélni, ami már megint nem „real”. Főleg egy olyan pályán, mint Le Lans. A Michelin beszámolója szerint 2013-ban az LMP1-es Audi kb. 50 körönként ment ki cserélni. Na most ha a játékban a 4x-es szorzó miatt akár 10 körönként ki kell majd állni, az messze nem „real”.
De mondjuk ezen összekapni… :) -
Tommy78 #12835 Azért vannak/voltak az eddigi tesztfutamok, 10 illetve 20 körösek, hogy ezeket megnézzük, valamint a pitelést. Egyébként mielőtt ki lett írva az 5x gumikopás, természetesen tesztelve lett, telemetriával. És azért lett 5x-ös a gumikopás, hogy kelljen kereket is cserélni, valamint legyen benne gumi taktika is (soft-med-hard) -
Laci, akkor lesz este 20 koros Clio?:-) -
Ertelmes beszedben benne vagyok, deezt a hany jatekot keszitettel mar, meg hany ilyen autoto vezettem mar ezt hagyjuk mar...
De foleg ezt a gyoker, bujtatott piszkalodast !!!!
Bsrmit mondunk hilyeseg, sot avege az, hogy apiszkalodas, hgy meg a nyekvet sem ertjuk amit hasznal:-)
No ez itt nemlesz.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 13:08:51 -
A CARS eleg nepszeru mostanaban, barmelyik topicba megyek, mindenhol CARS fikazas vagy vita van:D -
Telefon, remelem azert lehet ertelmezni, kis delelotti fejtoro!:-) -
Na akkor utolso szo a temaban..
Sracok csinalnak egy 24 oras versenyt, nyilvan nem fogjak valoban 24 orat zolni.
Azert van 5X os gumikopas amiert idogyorsitas is : hogy valahigy szimulaljak a 24 orat az masfel oraban, gumikopasban is.
Erre te jissz, higy ez baromsag ,mert direkt nehezitik es higy ez milyen unreal...Meg higy iagazi pilota nem valaszt 5X os kopast, ezt meg erteni se ertem..
Ha neked igy nehez ez a futam akkor nem indulsz, de hulyesegeket hagyjuk mar...
A masikdolog: van itt vagy 30 ember aki elfogadja olyannak a jatekot amilyen tiszgaban van a hibaival erenyeivel, koztuk olyan is van aki 15 eves szimulazor tapaszzalattal mondja azt amit..
Deti ketten hetente elokerultok a hilyeseggel, higy majd megmondjatok a tutit...
Nos ennekitt vege is lesz, ugy torlom mint a pinty, felolem irhatjatok a gyoker privatokat vagy mehettek moderator topikba, nem erdekel, rend lesz ! Itt mindenki szeret vagyigy vagy ugy jatszani ajatekkal, velemenye mindeninek lehet, senkit nemfogtok ezutan hulyenek nezni.Ez egy ilyentopik, ha nem jon be nem jartok ide !
Es ne irj egy 600 karakteres valaszt mert nekem csak ket kattintasba fog kerulni, gondolkozz....
De az, higy hetente elokerultok, eloszor ertelmes beszelgetest szinlelve, majd utana ataltva a gyokerstilusra az ettolaperctol megszunt !!!
Nem hobbibol kellett nekem ez a hazigazdasag, elhiheted! -
A tankolást egyszer én is megszívtam, de kiderült, hogy saját hibából. Ugyanis figyelembe veszi, hogy mennyivel indultam és ha pl. a közepén akarok kijönni, akkor jobb ha fél tankkal indulok, vagyis annyival, ami elég kiállásig. Utána lehet csak beállítani, hogy mennyit töltsön kiálláskor. Vagy valahogy így, ha jól emlékszem. Amúgy automatikusan annyit tankol, amennyivel idultál vagyis teletölti. :) -
Próbáld ki Nordon az Ariel 500 V8-at. :) -
Különben is csak megkérdeztem, hogy tesztelték-e, hogy ez hogy fog működni. Nem azt mondtam, hogy nem tudom megcsinálni, mert AI ellen mentem már hosszabban is, de például a gumi szorzókat nem igazán használtam még. És mivel holnapig el kell döntenem, hogy melyik autóval induljak, ez már szűkítve van három autóra, gondoltam egy használható infó jól jönne, a választás megkönnyítésére. ;)
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.31. 12:47:39 -
Gt autokkal nem igen megyek mert nem tetszik, de azalatt kinyomkm a belelt a padalnak, hanyattesek a szekkeldeakkor sem blokkol
Gazadasra valoban kitor, viszont itt megall a tudomany, az hogy gazzal beforditsam, vagy direkt bedrifteljem ha olyanom van az itt nem letezik. -
Néha az az érzésem nem egy játékkal játszunk. Nem értem ezt az atomstabil az autó, nem tudom állóra fékezni a kereket, padlózni lehet kanyarban dolgokat. Én GT3-as kocsiknál is simán állóra fékezem a kereket, úgy hogy csak tekergetem a kormányt és megy az autó egyenesen, kanyarból kijövet meg lazán el tudom dobni egy gázfröccsel.
Kurva sok hibája van a játéknak, ezt aláírom, néha már majdnem csapkodom a kormányt, nem vagyok egy túl nyugodt ember.
Tegnap mentünk haverokkal egy 40 köröst. Haver kiment boxba, tankolás, kerékcsere. 50 literre volt neki beállítva a pit stratégia, erre rátankoltak a 40 literre még 50-et. A többieknél meg rendesen működött. Tiszta ideg volt :) -
"A te elkepzelesed az, hogy szepen vegigmennek egy versenyt nehezseg nelkul, de ez hatalmas csacsisag...."
Ezt te honnan veszed? Azért mert nem tértem ki minden izzadságcseppre, az nem jelenti azt hogy én ilyeneket gondolok. Másrészt azt olvasd amit leírtam és ne a gondolataimat. :D
Mellesleg meg ki az aki 5x-ször jobban fogyó gumit választana a valóságban és még a rendelkezéséra álló technikát is megnyírbálná?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.31. 12:33:05 -
A...en vagyok a hulye, hogy belemegyek:-)
Az hogy a leheto legstabilabb autora torekszenek az ok, de a fizikat nem tudjak atirni....
A te elkepzelesed az, hogy szepen vegigmennek egy versenyt nehezseg nelkul, de ez hatalmas csacsisag....Amiket itt leirtal tenyleg nem neked valo a mosta LeMans, teabbol is setkocsikazast akarnal csinalni, pedig ha valami akkor az nagyon nem az.....
De amugy megint kezdtek belemenni az agyalan szemelyeskedesbe, ugyhigy be is fejetuk ezt a temat. -
Te most mire válaszoltál? Hol írtam, "...hogy minden happy, semmi gond, soha nem kell vert izzadva kuzdeni az auzoval???!!!!", meg ezt "Szoval amit te valosagnak hiszel, higy ezek draga versenyauok, semmi melo njncs vele, semmi nehezseg az egy boduletes csacsisag..."
Ellenben ezt igen. "De egy biztos, hogy minden csapat a legjobb legstabilabb autót akarja összerakni, ami kibírja a verseny végéig és lehetőleg az élen, de ha lehet az első helyen végezzen." Ebből te hogy tudtad azt leszürni, hogy semmi dolguk az autóval vagy minden happy?
Nyiss egy költői topikot, ha a fikcióidat akarod leírogatni, mert ahhoz amit írtam semmi köze a "válaszodnak". :DDD
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.31. 12:22:49 -
Ez csak azert szeretik ha nehez, mert lehet trollkodni vele, azt meg csak te hiszed, azert szeretik mert ilyen a valosag, nem pedig amit te kepzelszrola, amig te hiszel valosagnak az pont hogy mesevilag..... -
Hat nekedlovesed nincs a valosagrol, azert vannak ott jo pilotak es nemakarki, mert egy versenyenszukseg van kevesbe jol mukodo auzoval is kozlekedni,
Kopik a gumi de megis nyomni kell nekk mint a barom , hataron tul es meg annal is gyosrabban kell menni, rovidebb fektavokkal mint barmikor mert a helyezes mulhat rajta stb.....
Te komolyan azt kepzeled, hogy barmelyik autoerseny arrol shol szol, hogy minden happy, semmi gond, soha nem kell vert izzadva kuzdeni az auzoval???!!!!
A legalja Suzuki kupaban is kemeny verejteknek kell benne lenni minden egyes kanyarban......
Szoval amit te valosagnak hiszel, higy ezek draga versenyauok, semmi melo njncs vele, semmi nehezseg az egy boduletes csacsisag...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 11:46:25 -
SZERVER INDÍTÁS: 16:30 (2015.05.31 vasárnap)
SZERVER NÉV: magyar fun
JELSZÓ: srs
AUTÓ:
Renault Clio Cup
PÁLYÁK:
SPA
Practice: 30 perc
Q : 15 perc
Race: 20 kör
REAL WEATHER
16:30-tól tudtok csatlakozni egészen verseny kezdetéig (kb 17:15) -
Van amelyik nem, van amelyik igen. ;) Az endurance, ahogy nevében is áll a megbízhatóságról. A WTCC, bár az is túraautó, arról, hogy a 2x16 körön kihozzák belőle, amit csak lehet. A rally cross megint csak másról szól. De egy biztos, hogy minden csapat a legjobb legstabilabb autót akarja összerakni, ami kibírja a verseny végéig és lehetőleg az élen, de ha lehet az első helyen végezzen. Ebben viszont semmi keresnivalója nincs az instabil, az éppen a pályántarható autóknak. ;)
Mondjuk én nem tartom jobbnak magam, azoknál a pilótáknál, akik majd a 24 óráson mennek és az egyéb endurance és GT osztályokban. Ha ők nem "szégyenlik" használni a szabályok engedte technikát, akkor nem hiszem nekem emiatt álmatlan éjszakáim kellene, hogy legyenek.
És ez játék. Tehát itt leginkább az élmény és élvezeti faktor játszik. Persze benne van, hogy mindenki minél nehezebbnek érezze, mert ettől duzzad az ego, ezt meg lehet érteni. De akkor ne citáljuk ide a valóságot. :) -
endy papp #12816 A PC-nál abból ...vagy

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.05.31. 11:26:57 -
Hat a palyaautozas nem csak az atomstabilitasbol all :) -
Valaki letesztelte ezt az 5x gumit és még a gyári assist off-ot is? Ezen a távon a végén ebből még kínlódás is lehet az élmény helyett, főleg ha még eső is jön rá. Csak elgondolkodtam. ;) -
akkor mi lesz a 20 körössel ??? :)) -
Srácok!
Akiket érdekel a 06.20.-ai Le Mans-i Endrurance futam, viszont még nem adták le a jelentkezésüket/autó választásukat, azok már ne hezitáljanak túl sokat
, mert holnap (hétfő) kezdetét veszi az időmérő szakasz, ahova már azzal az autóval kell jönni, amin a futamon is indulnátok.
Jelentkezni ITT lehet.