19801
  • lac coo
    Az hogy igy adtak ki nem zavar, hogy meg nincs kesz az sem, de mi a feneert kamuzzak be a patchben azt nem ertem ....
    No mindegy, majd ezutan...
  • Nikknev
    Egyáltalán hogy gondolták egy félkész bugos játék kiadását amit 1 hónap alatt a megjelenés után sem képesek épre kalapálni?:)
    Igaz abszolút nem meglepő az egész,többen is megmondtuk ha idén megjelenik az tréfa lesz..... Pedig amikor olvastam a patch notes-t odaát,azt hittem rakhatom fel mert végre elkészült...Hát nem....
    Gyakorlatilag az autós játékok Stalkerje vagy Gothic 3-a.....
    Örülök hogy időben refundoltam,és azzal a "változattal" tologatom néha amit megérdemelnek...

A legjobb hogy már patch notes-ben is megy a hazudozás...
    Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.06.14. 16:15:53
  • titi7
    Egy moderátor leírná, hogy Te vagy a hülye, ez az eddigi legjobb AI, ami játékban valaha volt, kapnál egy bann-t fórumról és zárnák a thread-et. Ennyi lenne a kérdésre a reakció a hivatalos fórumon. :D
  • lac coo
    Semmi, az a patch notes egy hazugság, nem megy ki az AI, és simán hozza a száraz köröket, miközben én pályán maradni alig tudok ......Megnéztem vagy 10 pályán, hosszabb rövidebb versenyen ...
    Ha érdekelne, azért megkérdezném forumon, mégis hogy gondolják ezt ! :)))
  • Screenracer #13324
    Szivecskés nem volt.
  • macleody

És ez tuti őszinte :)
  • kishubi
    Nagyon nagy kár hogy nem tudok angolul, mert most megírnám a véleményem az egész rohadt brigádnak.
    Ami jó volt szar lett, ráadásul, az esőben lévő vezetés szinte semmit nem változott...... Komolyan mondom nem értem, ha én is így végezném a munkám, már lehet nem lenne, de úgy látom a játék fejlesztőknél ez a divat, ha lesz második része, biztos hogy egy forintot se fogok adni érte, mert szórakoztatnia kellene, de jelenleg több bosszúságot okozott a játék mint örömet.............
  • Danecay
    Nem érzem túl őszintének de ez van :)
  • Screenracer #13320
  • Danecay
    Ez már így nem igaz :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az "újratöltött" csapat csinált egy ilyen húzást , de az óta van rendes 1.4-es törés. Sőt van olyan is amivel a multi is megy, természetesen csak azon játékosokkal akik szintén ezt a törést használják.
  • Screenracer #13318
    Mondjuk az is hozzátartozik, hogy a virágbolti 1.4 nem ugyanaz, mint a hivatalos 1.4. ;) A virágárusok némileg összekutyulták a verziószámokat, mondhatni megelőlegezték. ;)
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.06.14. 11:49:06
  • Danecay
    Elvileg ezek:

- First pass improvements on various tracks to enhance the AI performance and ability (Azure Circuit, Donington GP, Watkins Glen, Bathurst, Nordschliefe)
    Ezeket kellene tesztelgetni ilyen szempontból.
    A mondat elei First pass kifejezés arra utal, hogy több lépcsőben fogják javítgatni. Remélem tényleg így lesz, mert az 1.4-es patch felrakása után a catalunya-i pályán, 3 egymást követő kanyarból kettőben rakott ki az AI a pályáról, pedig szerintem mindkét esetben lett volna helye :(

Utoljára szerkesztette: Danecay, 2015.06.14. 11:35:24
  • Screenracer #13316
    A legjobb szimulátor.

Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.06.14. 10:50:25
  • endy papp
    Na igen az AC-nál ezen része(FFB) tökéletes,legalábbis a felhasználó(játékos) részről.
    Én ott még semmit nem állítottam ,de mindenhol jó és élvezhető használható.
    Az RRE-nél is most eléggé jól belepiszkáltak ,ott se kellett belemerülnöm, simán minden jó ahogy van,persze az AC-től messze van de jó.
    Az iRacinget kár is ide hozni....
    De itt a PC-nál nekem eddig (pach előtt)teljesen jó és élvezhető használható volt,most meg nem. úgy hogy talán 1 csúszkát toltam arrébb,
    Aki így is "jónak" látja és érzi,tovább megyek, eltököl vele annyit mint amit leírtál annak egészségére.
    Biztos velem ,meg nagyon sok felhasználóval van a gond ,de én azt szeretem ha elindítom és nem kell "30" csúszkát ide oda tologatnom hogy valamilyen legyen,de még akkor is fényévekkel az AC mögött lesz,mint most a jelen állapotában a PC.
  • lac coo
    És melyikek azok ?
  • lac coo
    Patch után második pályámat nekem se töltötte be, utána nem volt gond.. én nem töröltem semmit .
  • macleody
    Nálam most épp azt csinálja, hogy elindítom a versenyhétvégét, betölt, eltekeri jobbra kb. 45 fokban a kormányt. Balra van ffb, jobbra zéró, üresen tekerhető a kormány. Ha elindulok a boxból, visszatekeri középre, de rohadtul rángatja, markolnom kell rendesen. Ha elengedem, mint a barom elkezdi jobbra-balra rángatni, ha egy kézzel fogom szétesik az asztal.
  • SityiSXT
    Ezt ugatom én is: ma már nincs készen egy játék sem! (Talán a Shadow of Mordor és az Elite: Dangerous volt az az utóbbi időben, amiknél olyan sok sírásról nem hallottam.) Emiatt sem értem ezt a hisztit, ami itt folyik (meg másutt is, de ez most annyira nem fontos a mi szemszögünkből).
    A Project Cars pedig még mindig saját kiadás, akárcsak az AC - a Bandai Namco csak terjesztő (mint mondjuk a CD Galaxis, csak kicsit magasabb szinten). Elhiszem, hogy a mukltiplatform némiképp kerékkötő lehet - na de ennyire? Az igaz, hogy a konzolos jóváhagyási procedúra iszonyatosan el tudja húzni a dolgot, erről írtak is a hivatalos fórumban - de úgy tűnik, nagyon egyben akarják tartani a társaságot, így mindenkinek nagyjából egy időben akarják kitolni a patcheket.
  • Alexease
    Es kozben sikerult megneznem vegre a patch-et;)
    Profile torles nelkul elindult, de a palyabetoltes "vegtelen" ideig tartott (volna):) A torles utan azonnal mukodott. Nem feltetlenul van osszefugges, lehet mas oka volt.

FFB
    Nah, ezt totalisan szetpiszkaltak, durvan belenyultak az aranyokba, erezhetoen az "egyszerubb statikus" kozeprehuzasra erositettek ra. Nem csodalom hogy lazadnak az emberek.

Az elozo es a mostani bellitasokkal, "hasonlo" erzest az alabbiakkal lehet elerni, bar igy sem stimmel a dolog, elegge szetpiszkaltak:/
    (Csak arany szamok, nem beallitasi utmutato! :P)

Master: global gumi ero
    Fx: elore-hatra mozgas (gyorsulas, kiporges, blokklas)
    Fy: oldalso terheles ("kozepre huzas")
    Fz: fuggoleges gumi mozgas (pl. kerekvetok)
    Mz: gumik csavarodasa, alul- tulkormanyzas, bizonyos fokig "kozeprehuzas"

Az elozo verzioban, az aranyok kb. igy mukodtek (Master/Fx / Fy / Fz / Mz): 50 / 150 / 80–100 / 150 / 150–200.
    A mostani patch-elt verzioban: 150 / 100 / 10! / 100 / 50

A szamok alapjan latszik, durvan csokkentettek az osszerot, az "egyeb" erok aranyat, es elegge noveltek a "kozeprehuzo szamitast" (Fy/Mz).
    Es mivel ezek az adatok (vagyis a forrasuk) osszefuggesben vannak, hiaba az egyszeru aranyallitas, egy szint felett, az egyik durvan el tudja nyomni a masikat.

A beallitas metodus ismet az marad, hogy elegge felhuzni a Master reszt (100–150), aztan egyessevel "betenni" az Fx/Fy/Fz/Mz eroket, mindegyikbol letesztelni kulon-kulon igeny szerint milyen erteken erezheto, aztan vegyiteni a harmat (Fx/Fz/Mz), allitani a global eron (ne legyen clipping + tartalek), aztan alulrol rahuzni az Fy-t ("kozeprehuzas").

El lehet vele szorakozni, "hasznalhato" lesz, de legalabbis sokkal jobb mint a gyari, de ez mar tul mutat az elvezeti erteken, es mar a "jatek hasznalattol" is kicsit tavol esik:D
  • Alexease
    Az AC ugy jo ahogy van, addig piszkalta, amig mindenkinel tuti. A CARS-t tulbonyolitottak, es izzadni kell a beallitasokkal, hogy elerje a hasznalhato szintet:/
  • Alexease
    Ma mar nem adnak ki "kesz" jatekot, foleg nem ilyen es hasonlo stilusbol. Ami keszkent jelenik meg, dobozos, az nagy valoszinuseggel olyan mint a Codies, evente kiadott teljes aru cucc;) De az is ugy jelenik meg, ha valami nem lett kesz benne vagy erosen bugos, egyszeruen kihagyjak belole, majd bekerul jovore;D Max annyi patch-et adnak ki hozza, ami uzletileg megeri es csak a valodi durva hiabakat javiatja (egy ideig:P).

Ebbol a szempontbol az AC csinalta a legobban vagy neikik volt szerencsejuk az "ugymenettel".
    A 4-5 evig keszult program hasznalhatatlan volt teljeserteku jatekkent, de nem huztak, kiadtak egy "fapados" TechPreview-t. Az ment 1 evig. Aztan meg mindig nem volt jo "jateknak", igy jott az 1 eves EarlyAccess;) Ezeket nem lehetett szidni, mert benne van a nevukben az allapot, de mar volt beveteluk belole, es az 1 eves EA idoszak alatt folyamatosan fennt tudtak tartani az erdeklodest a 2-4 hetente megjeleno ujdonsagokkal (tartralom, funkciok).
    Az AC, mint jatek, meg mindig "verszegeny", de az 1+1 ev alatt felmertek eloszor egy szuk, aztan egy bovebb kozonseg igenyet, es a TP/EA fazisban, abban az iranyba farigcsaltak a dolgkat.

A CARS-nak 1 bizonyos napon kellett azonnal bizonyitania, raadasul rengeteg ujdonsaggal, ugy hogy erezhetoen kesz sem lettek vele, es mar nem is huzhattak tovabb. Nem beszelve a 3 platformrol, es az igenyek sokkal durvabb szorasarol.

Raadasul ha csak PC-s lenne, es esetleg sajat kiadasban (mint az AC) cseppet rugalmasabb is lehetne a problema megoldas, mert akar naponta tolhatnak ki a patch-eket. Rengeteget szamit!
  • Alexease
    Azt is hozzairtak, hogy a normalisabb AI-hoz a palyakat is rendbe kell rakni (mondjuk AIW file-ok es egyebek), es abbol csak 4-5 palya keszult el (listat is irtak). Azokon prbald meg, aztan kiderul...
  • b-type
    semmi gond, a játéknak van egy alap FFB menüje egy valag csuszkával, aztán ott van az autónkénti is, ez jó....is lehetne ha az alap tökéletesen szög egyszerű csak a futóműből számolt FFB-t adja, egy sima erősség szabályzással....éééés ha valaki habos-babos FFB-t akar akkor a 600 csúszkából kikeveri a maga FFB-jét.
    De a problémám nekem ez, másnak más, hogy az alap FFB nem frankó....akkor ne az legyen a válasz, hogy persze mert sajnálom rászánni az időmet hogy kikeverjem magamnak az elfogadhatót...
    (az AC-ban én már állítottam csapdőlést, kormányszöget, meg ismersz, minden sz@rt elcsesztem a suspension szerkesztésével, és semmi ördögi nem történt...nyugodtan kirakhatták volna menübe is, nem tudod elcseszni vele, csak ha irgalmatlan hülyeséget állítasz...de akkor az életben is elcseszed....egyszerűen nem rakták ki mert tök más felfogásban csinálták)
    ...szal nincs itt baj, max nem használom...csak ha felfüggesztésből számol, és a felfüggesztés jó, akkor jónak kell lennie a default-nak.....ha meg nem állították be a default értékét, az meg nem az én dolgom.
  • lac coo
    AI esot nezte mar valaki, csak nekem nem mukodik ?
    Pedig ott irja feketen feheren, hogy javitva van.....
  • SityiSXT
    Ian Bell írta a sokadik hisztis "dehátezbugoésfosésegyébkélntis" kiakadásra, hogy ami hibákról tudtak, azt kijavították megjelenésre. Nem hibátlan programot adtak ki, de közel sem használhatatlant. Aztán persze az más, amikor az eddigi párszáz lelkes WMD tesztész helyett hirtelen több tízezer kezdi el tolni a cuccot - olyankor előfordulhat, hogy bizony kiderülnek olyan hibák is, amik a teszt során nem jöttek elő. Ezeket meg idő kijavítani. Ja, a pitcrew tuti bekerül a játékba, csak idő, míg minden autóhoz beállítják (mert ugyebár nem ugyanott vannak a kerekei mondjuk egy Formula Gulfnak és egy McLaren F1 Long Tailnek). Nem fogják kidobni a mocappelt animációt, ahhoz elég drága lehetett.
    Megjelenéskor mi is volt hibátlan és tökéletesen használható? Az Assetto Corsa? A Forza Motorsport 5? A Battlefield 4? A Witcher 3? A DriveClub? A Watch_Dogs? Az Assassin's Creed: Unity? A The Crew? Folytassam? Leesett, mit szeretnék mondani? ;)
    Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2015.06.13. 16:26:26
  • Alexease
    Mindegyik "normalisabb" program igy szamolja az FFB-t, reszletekbol felepitve, parameterezve, vegig a "kormanyzas-lancon". Csak nem toljak az osszes allitast az user arcaba, nagyreszt rabizva, milyen aranyokat allitson be autonkent. Kikiserleteznek/szamolnak egy-egy aranyt "egysegenkent", ami altalaban jo, aztan az alap kormany profiloknal es minden autonal "utana allitanak" (lasd. AC, ISI es valszeg itt is az FFB-szorzo). Amivel "trukkozni" lehet vagy eleve jo hatast elerni, az a jo autobeallitasok, es az alapbol jol beallitott/szamolt kormanyelfordulas es szogek korlatozasa.

A CARS-ban kitoltak szinte mindent naturban, aztan annyi. Meg valszeg kicsit belebonyolodtak es/vagy "tobbet" szamol mint amennyi "kellene" es/vagy amit "kordaban lehet tartani" es/vagy amit a felhasznalo atlat, ertelmes es van kedve/ideje tesztelni;)

Az AC-t lehet etalonnak nevezni (az R3E/rF2 hasonlo "allitgatos" rendszer mint ez, de az rF2 OK, az R3E meg regi), de ott megoldottak "okosban":)
    Valszeg az AC sokkal egyszerubben es kevesebbet szamol mint ez vagy az rF2, a gumi-technika tuti megmaradt a regi rendszernek, nem bonyolodott bele, inkabb kezelheto es elvezetes maradjon, amelett hogy meg korrekt is. De azert nekik is trukkozni kellett, nem hiaba nincs kormanyszog vagy caster allitas, ott is van autonkent szorzo es sebessegfuggo kormanyallitas (a mai napig nem derult ki mit csinal::P NEM a menus, hanem az autok INI-jeben az elerhetetlen) trukkozniuk kellett a kozeprehuzas utana allitasaval, es ott is vannak kamu effektek, mert az "altalanos gorbek" miatt nem mindenhol johetnek ki jol a dolgok (tul eros vagy gyenge).
  • lac coo
    A futomu mellett rengeteg effekt is dolgozik, ezek szerintem eddig rettenet tul voltak vezerelve, jo magas csucsokkal.
    Ezeket most laposabbra vettek, igy gyengebb ffb eronel szerintem el is tunnek.
    Be lehet loni ufbol jora, de nem tudom jo dolog e ez, hogy az userra bizzak.
    Krmany es kormany kozott nincs ekkora kulombseg, hogy 200%- os valtoztatas kelljen, be lehetett volna ezt loni gyarilag is.
    Az igenyek azok masok, igaz. Zakatol ez ha kell ha nem, de a kasztirol, oldalterhelesrol semmi infot nem ad, vagy csak en vagyok keves bitben hozza .:)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.06.13. 14:31:57
  • b-type
    mások az igényeink.
    Az egybites gondolkozáshoz meg: elvileg a futóműből számolja az FFB-t, alapból is jónak kell hogy érezd(!!), ...ehhez nem kell 600csúszka(!!!!). Az életben nem láttam még ilyet..
    Le lehet szállni a magas lóról, és nem bites gondolkodásról kell hülyeségeket beszélni vzz.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.06.13. 14:19:58
  • Screenracer #13300
    Mert sokan panaszkodtak, hogy gyenge az FFB.
    Ahogy Alex is írta, hiába lehet mindenkinek a saját izlésére állítani, amikor azt szokták meg, hogy egy csúszka maximum, mert annál többhöz, több bites gondolkodás is kellene. Most az történt, hogy néhány kormányhoz jobb lett, másokhoz meg rosszabb. A helyükben én se nyúltam volna hozzá. Állítsa be mindenki olyanra, amilyennek elképzeli, hogy milyennek kell hogy legyen. Inkább fontosabb dolgokkal foglalkoznék. FFB jó, csak kis időt kell rá szánni. Aki a szórakozásáért nem hajlandó egy kis pluszt beletenni, az meg kínlódjon vele.
  • macleody
    Nem értem egyébként, mert tegnap a patch után nem ilyen volt mint most. Ma elindítottam, na mondom erősebb lett az FFB. Aztán mikor elkezdtem csavargatni, akkor meg hoppá. Középen túl sok, szinte rángatja a kormányt, elfordítva meg szinte semmi, csak a középre húzás. Eddig be kellett állítanom, hogy ne legyen lyuk középen, most meg 0-án van a csúszka mégis darál.
  • Alexease
    Valszeg sokan panaszkodtak, a "mindenkinek" kategoriabol, nem ertik mi ez a sok rangatas es "eroszak", ok eddig nulla vagy minimal FFB-vel toltak, valszeg kamu kozeprehuzassal;) Plusz, a legnagyobb "hatranya" a proginak, nem 1db csuszka van, amivel allitani lehet, hanem kimillio, ami mar pilotavizsgas a nagyatlagnak. Bar az is igaz, kicsit atestek a lo tuloldalara... Ez egyreszt "szolgaltatas", masreszt "nem tudtak megcsinalni normalisan" megoldas:)
  • macleody
    Gratulálok az elbaszott FFB-jükhöz. Az anyjuk picsájáért nyúltak hozzá?
  • PSplayer
    "és tudok is játszani vele"

Azert utkozol allandoan a magyarokkal. :)
  • endy papp
    Azért el nem adnám........jó lesz ez..........csak győzzük kivárni.........
    Türelmes ember lévén ,még várok pár évet, majd csak lesz belőle valami ha meg mégsem ,hát így jártam.
  • Fernandooo #13294
    Feltett kérdésedre félig-meddig válaszolva: Ennek a mechanizmusáról azokat a nálam jóval tapasztaltabbakat kérdezd, akik hónapok óta ebbe a topicba járnak űríteni. (Jah, és én nem játszok a CM-féle efeggyel.)
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.06.13. 09:53:40
  • Screenracer #13293
    pCARS FFB Guide
  • Danecay
    És szerintem itt akár be is fejezhetnétek! Furcsa, hogy ezt pont te írod "Ennyi a sztori, ha nem tetszik, nem játszol vele" Nem értem, hogy akkor miért jársz a Codemasters F1-es topicba, ha ilyen egyszerű a story?
  • Fernandooo #13291
    Ne várj semmit, engem ugyan nem nagyon hat meg. Leírtam, hogy mennyire "használhatatlan" a játék, ezek cáfolhatatlan tények, és ez a véleményem nem igazán változik. A tied sem. És? Ennyi a sztori, ha nem tetszik, nem játszol vele, vagy (irreális módon...) mégis és akkor bosszankodhatsz rajta. Hol érdekel. :D Én játszok vele, és tudok is játszani vele. Hát igen, ez van.
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.06.13. 09:26:43
  • PSplayer
    Evekig teszteltek ezt a szart ugyan mit varjon az ember ezek utan.? Nincs sok hiba, de amik vannak az no comment kategoria : nincs kezifek, box animacio ( persze a intro-ban van :) ), palyan nincs settings ( amator hiba ), par autonal porszivo hangok, server browser nem menti el a beallitasaim es meg lehetne sorolni. Persze rengeteg hibat javitottak a tegnapi apdettel, de azert nem jar dicseret mert hajlandnoak javitani a hibas termekuket meg persze varom a kovetkezo javitast 1-2 meg rafer...azt mar meg sem emlitem hanyszor csusztattak a megjelenest, hogy jobb legyen a program cimszoval.
    Utoljára szerkesztette: PSplayer, 2015.06.13. 09:25:38
  • Fernandooo #13289
    Jó néhány versenyt mentem az AI-val, ha a rajtnál esetleg volt valami dulakodás, akkor újra kezdtem, de ha megúszod az első pár kanyart és odafigyelsz, akkor nagy gond nem fordulhat elő. Sőt, még az is lehetséges, hogy 100%-os erősségen elpicsázd az AI-t. Esőben soha nem próbáltam ez igaz, mert hányok az esős versenyektől, ha nem erőlteti rám a játék - eddig még nem volt ilyen - akkor nem is megyek esőben, egyszerűen nem érdekel ez a része a játéknak. Az FFB tényleg egy fos. Most már tradicionálisan. :D

ozoli: Persze, mindenki kifejti a véleményét, csak ugye van, aki ezt hónapok óta repetitív módon teszi, mindenféle újdonságot nélkülözve a mondandójában. Egyébként mindenki számára elérhetőek voltak vásárlás előtt azok az információk, amik alapján tudhatta, hogy nem egy 100%-ban kész termékről van szó.
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.06.13. 08:39:43