19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
hangacsi #14212 Oké!
Köszönöm még egyszer! -
64 bites Windowsnál a 64 bites pCARS indul alapértelmezetten, mint már írtam. Azért van külön -x86(32 bites) parancs. 32 bites Windows-nál, nem is tudod futtatni a 64 bitest... legjobb tudomásom szerint. -
hangacsi #14210 Rendben. Köszi. Egyébként igen, 64bites a win.
Van valami módja, hogy megtudjam, hogy melyik indul el? Mert az ETS 2-nél a 32bites volt az alapértelmezett, és ezért merült fel bennem ez a kérdés.
Ja és ha segítség, akkor win 10 pro van a gépemen. -
Ha 64bites a Windowsod, akkor alapértelmezetten a 64bites verzió indul el. Ha 32bitesként vagy a dx11 helyett, dx9-ben akarod futtatni, akkor a Steamen belül a parancssorba kell beírni külön parancsokat.
Most csak ezeket találtam, de azt hiszem nincs is több.
"Command Line / Launch Options
Steam Startup parameters (right click Project CARS/Properties/Set Launch Options - Multiple strings separated by a single space):
Multi threaded -dx11mt
Cap Framerates -fpscap xx (ex. -fpscap 60)
Launch 32bit -x86
DirectX 9 -dx9
Disable crowds -skipcrowds
Disable VR headset support -novr
Disable join in progress (multiplayer) -disablejip
Developer Cameras -devcameras
Number of physics threads:
-pthreads 1 / -pthreads 2 / -pthreads 3 / -pthreads 4
• Default physics threads = 2
Custom downsampling -windowsize 3500,2500
Resolution reference list: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_common_resolutions "
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.04. 15:27:23 -
hangacsi #14208 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most láttam a játék könyvtárában, hogy van egy külön parancsikon a játékhoz, pCars64 néven. Ha jól gondolom ez a 64bites verziója lenne a játéknak? Van különbség a 64 és a 32 bites között? Illetve egy másik játéknál (az Euro truck simulator 2-nél) volt egy olyan megoldás, hogy a 64bites parancsikont kellett az asztalra kirakni, és a steamen is be kellett állítani, hogy úgy induljon el. Ez ennél a játéknál is így működik?
Ha sikerül, akkor itt a link az erről szóló beszélgetésemről.
Előre is köszönöm! -
B.U.É.K.!!!
-
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kb detto ül, csak azért offolok mert elmosolyodtam mennyire uez vagyok. Nekem valami barton-nal kezdődött az AMD-s időszakom talán 99 környékén és tavaly nyárig tartott, aztán Intel, mert eszement fogyasztása van az AMD-nek, pláne ahogy én használtam 4évente középfelső kategóriás jól húzható cucc utolsó két évében stabilitása határáig húzva. Szal Intel.
Detto Nvidia, volt nagyon jó ATI kártyám, de megfőtt a memo mivel azokat is úgy használtam mint a procikat, a memokra meg nem figyeltem.
Asus, volt egy lapom nagyon macerás volt, és elpukkant, most Asus Nvidiás VGA-m van ugyan, de lapot én is Gigabyte-t szeretek venni.
szal ja, Intel/Nvidia/Gigabyte -
SityiSXT #14204 Clock-2-clock összehasonlításban az Intel köröket ver az AMD-re sajnos. Régebben szerettem őket, de már vagy 3-4 éve aki játszani akar, az jobb, ha Intelben gondolkodik (nem feltétlenül i7-ben, egy i5 még mindig elég az esetek elsöprő többségében). VGA fronton pedig sokszor panaszkodnak microlagra, illetve a driver instabilitására. Azért nagyon remélem, hogy összekapják magukat, mert a piacnak kell az AMD, különben egyszereplős lesz mind a diszkrét VGA, mind a CPU piac... Márpedig ami híreket olvasgatni, az sem biztos, hogy megérik 2016 végét. -
VGA-ból most már én se veszek AMD-t, procikkal nagyon nem voltak eddig bajaim. Leszámítva azt az egyenlet, vadonatúj A8-6600K-t, ami ment 3 órát, majd kilehelte a belét. 
Régi gépembe egy Phenom II X4 945-ös szaladgál, még az AC EA idején vígan vitte a cuccost, a másik gépembe egy A10-5800K van, azzal is vígan elfut minden játék, amit eddig próbáltam. (Persze ettől függetlenül, a suli miatt nekem is egy Intel proci lenne az ideális (i5 min., de inkább i7), de hát nincs szívem egybe kiadni közel 100 ezret proci + alaplap kombóra (a mostani APU-s proci + lap páros együtt volt 35k :D ). -
Jó hát nyilván, ami bevált, attól nem szabad eltérni - csak egy 5let volt. ;) -
ElNano #14201 Amennyi panaszt én az AMD felhasználóktól összeolvastam az elmúlt néhány év során, na, arra alapozva az életben, semmiféle ígéret hatására sem vennék semmilyen AMD terméket, az holtbiztos. Egyébként is, az nVidia szinte teljes egészében rátenyerelt a játékfejlesztésre, kb. mindenkit zsebre vágott, elsősorban az ő kártyáikra optimalizálnak - azok meg mennek körbe-körbe a szopórollerrel, akik puszta fanságból ezt nem hajlandók tudomásul venni.
Az én heppem az Intel/nVidia/Gigabyte hármas. :) Volt nagyon régen egy Asus alaplapom, 5 hónap után meghalt, soha többet Asust, nálam ezt egy márka csak egyszer tudja eljátszani. (Ja de, most van egy Asus Cerberus fülesem. Egy év után megadta magát, még jó, hogy gariban cserélték - laza egy hónap kotlás után. De többet nem veszek semmiből Asust, az biztos.)
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.12.31. 13:31:16 -
Én amolyan csendes Intel/Nvidia használó vagyok. Ráadásul elsődlegesen Asus lap, Asus videókártya jöhet számításba. Évek óta elégedett vagyok ezekkel a dolgokkal és nem szívesen változtatnék. Tehát tovább tart a begyűjtésük is. Mindenkinek van valami heppje. :))) -
Vagy ha nem ragaszkodsz az Intelhez, akkor 2016. elején jön az FM3-as foglalatu AMD procicsalad, amivel jelentős javulást ígértek, es az AMD proci olcsóbb, mint az Intel. :) -
SityiSXT #14198 Ez az effekt egyáltalán nem procifüggő, csak a VGA-n múlik. És nem volt megterhelő a 6-7 évvel ezelőtti kártyáknak sem. Mondjuk az is igaz, hogy 8x és 16x AF között nem sok különbség van... Csak furcsállom, hogy nálad ilyen anomális van, ennyi az egész. -
Olyan konfigon, amilyenen ezeket tesztelték, lehet hogy nálam se lenne kimutatható különbség. Az igazság az, hogy egy 1155-ös konfigot össze tudnék dobni, de sajnálom már rá a pénzt. 1150-es z97 chip alá, már nem akarok menni, arra meg még kicsit gyűjtenem kell, de leginkább mostmár a 1151-es z170 chipes megoldás érdekel, de az legfeljebb húsvét után jönne össze. Szóval marad egy darabig még ez a konfig. :( :)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.12.31. 11:46:30 -
SityiSXT #14196 Mondom én, hogy nagyon furcsa, mert kvázi kimutathatatlannak kéne lennie (pl. Just Cause 3 vagy GTA V). Sajna Carsos benchmarkot nem találtam, de gyakorlatilag nem csak a példaként hozott két játékban, hanem az összesben ilyen eredmények vannak a rendszerek elsöprő többségében. Ha nem így van, akkor ott azzal az adott konfiggal valami gubanc van. -
Most csináltam egy hevenyészett tesztet. Olyan 8-10 fps veszteség kábé. Persze ezt elég nehéz pontosan megállapítani, mert eléggé nagy az ingadozás egy pályán belül is. Apály különböző szakaszain is és ugyan azon a szakaszon belül is körönként eltér az fps. Végül is a játékmenetet nem befolyásolja. TT-ben Ruf GTr 3-al mentem, Brands Hatch pályán, most is. Így is a megszokott beállításaimmal 16x-os ani'-val 80-100 fps között ingadozik. Most nem néztem AI-val. Meg persze, ha kap egy kis esőt is, akkor gondolom ez így csökken még. :)) -
hangacsi #14194 Helló!
Nekem nagyon kevés időm van játszani, így csak offline tolom. Nekem is nagy kedvencem volt a GTR 1/2, a GT Legends illetve a Race sorozat, és úgy érzem ez a játék kiválóan folytatja ezt a sort. Nem vagyok egy nagy tehetség, továbbá billel tolom és az AI 67%-on van, továbbá a segítségek közül egyedül az ABS van bekapcsolva és így élvezetesek számomra a futamok. Van esély a győzelemre is, illetve egy egy komolyabb hiba csúnyán megbosszulja magát. -
SityiSXT #14193 Értem én, de pont azt mondom, hogy a két véglet között se kéne legyen érezhető különbség, nemhogy a két legmagasabb beállítási fokozat között. ;) -
Hát nem tudom, én valahogy nem vagyok vele kibékülve. :( -
Irányítással semmi baj, egy az egyben tekeri a kormány , ha valami jó benne, akkor ez :) -
Azt sajnálnám, ha csak az általad felsoroltakkal bővülne a játék, mert az azt jelentené, hogy még mindig nem lesz benne valódi kormány és FFB támogatottság csak ez a hibrid kormány és vagy de inkább gamepados irányítás és FFB helyett, inkább rezegtetés. Persze az se rossz, amit felsoroltál.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.12.30. 16:55:39 -
Esetleg a DIRT-bol "tanulva", lehet majd allitgatni valamennyire a pilota poziciojat, a FOV-ot es egyebeket, normalisabban hangolni a kormany beallitasokat es az FFB-t.
Azert amikor kijott a 2015, es kizarolag csak a legbeomloben/motorblokkban lehett ulni, es sok ev utan uj engine-t (vagy csak rendszert) kapott, nem lehett allitani (turkalassal sem) a poziciot/FOV-ot, kicsit elszomorito volt a helyzet, hogy kika lesz (nekem). De szerencsre, talan sokan panaszkodtak, es minimalisan azert valtoztattak rajta.
De azert nem artana meg egy ket plusz allitas, pl. pilota dontese, dinamikaja. Ugy hogy ezeket ezer eve tudja, csak ki kellene tenni a menube. -
Jövőre is 4 kereke és két pedálja lesz az F1es autóknak. Semmi változás nem lesz. Frissített pályák, új autók, erősorrend. Szebb graf, jobb hang, még jobb AI. Ennyi lesz a 2016. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyértelmű, hogyha a korábbi F1 projektekhez hasonlítom akkor a 2015-ös a legjobb darabja a sorozatnak, viszont ebből adódóan az is látszik, hogy mégiscsak fejlődött, de még mindig nem tudták vagy nem akarták kihozni belőle a benne rejlő lehetőségeket maximálisan. Gondolom ez a franchise miatt van, hogy jövőre is legyen mit újdonságként eladhatóvá tenni. -
Lesz, csak mikor? :D Meg érted, ha én mondjuk 2016. februárjába szeretnék hosszabb távú offline futamokat futni, akkor nem feltétlenül fogok várni még 1 évet, míg az R3E-be is beleteszik. :) -
Napokbna én is elindítottam, picit csökentettem a tapadásokat, és az eső az még mindig fenomenális! :))
az tényleg úgy néz ki mint egy eső, sehol nem láttam még így ... -
Az mar egy kiforrott engine volt mar akkor is 
Harmat megvettem belole, azert valtozgatott, a 2015 nekem is tetszik. Bar lehett volna kicsit jobb is (kormany, FFB), de mint F1 jatek teljesen jo. Foleg ugy, hogy mas ugy sem fog/tud olyat csinalni (nincs konkurencia). -
Valszeg az R3E-ben is lesz minden, ott "kevesebbet" valtozott az alap engine, eredetileg benne volt, tudta, "tudja" a napszakot es meg az esot is (RACE sorozat). Egyelore v0.3-as verzio, folyamatosan pakoljak bele (vissza) a dolgokat. Igy lett benne egy ido utan AI, online es sok mas egyeb is.
A CARS is igy idult: lecsupaszitotak a SHIFT-2-ot (vagy a Ferrarit), ki/eladtak CARS alphanak, aztan fokozatosan "mindent" ujrairtak, es belepakolgattak. Az egy autos, egy palyas, egyedul korozgetos dologbol ~2 ev mulva osszeallt egy "jatek".
Az R3E sokkal lassabban halad, de eleve nem volt mogottuk SHIFT eladas, ~3millios tamogatas, es a celok sem a multiplatform tobb millios eladas. -
Timbu #14182 de igazabol mindegyik ceg ezt csinalja, mashogy nem is mukodik
Kivéve a Codemasters-t. Ők mindent beleadtak már az első F1-es játékukba, ezért nem változott semmi 2014-ig
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Megjegyzem a 2015 nekem bejön.
Utoljára szerkesztette: Timbu, 2015.12.30. 16:26:42 -
Persze, ezt tudom. Ugye a brigád másik része maradt a SimBin/Sector3 berkein belül, és ez valamennyire még érezhető az R3E-n is. R3E-vel csak egy bajom van: ott nincs dinamikus napszak, mint a pCARS meg rF2 esetében. -
Nem csoda, mert a GTR 2-őt is ők csinálták lényegében, de az inkább egy rF mod volt. :)
Szerintem ennyit mindenképpen megér, ráadásul még jövőre is vállalták a folyamatos támogatást, DLC-ket hozzá. Eszerint benne van a kalapban, hogy az AI se érte még el a végleges formáját. De ez csak az én véleményem. A világért se szeretnélek rábeszélni. :))) -
Nem a trilinear és a 16x-os, hanem a 8x-os és a 16x-os között van látható FPS esés.
-
SityiSXT #14178 Ott valami gubanc kell legyen, mert egy 670-nek nem volna szabad megéreznie gyakorlatilag semmilyen körülmények között, hogy trilinear vagy aniso x16... -
Köszi. :) Igazság szerint azért kérdezem, mert a 4 játék közül (AC, R3E, rF2, pCARS) talán még ennek van meg az a hangulata, mint ami anno GTR2-nél volt. Most meg láttam, hogy ~6 ezer Ft-ért lehet megvenni Steam-en a játékot, és inkább offline körözgetésre használnám, AI-k ellen.
Többiek véleményére is kíváncsi lennék, akik esetleg többet próbálták már az AI-t. -
Általában 8x-os anisotropicot használok. A konfigom megérzi eléggé, ha felteszem 16x-osra, jó pár fps-t veszítenék vele. -
Az utóbbi időben szinte csak online mentem vagy TT-ben körözgettem. Ma viszont Brands Hatch-ben, Ruf mellé betettem 15 AI-it, amíg nézegettem az FPS-eket különböző képbeállításokon. 30 perc quali-ra állítottam és arra lettem figyelmes, hogy előttem elsokallt az egyik AI az egyik kanyarban, emiatt rá kellet fékeznem és a mögöttem jövő nem szállt belém, hanem lassított és kikerült. :))) Ez csak egy kis észrevétel, de felbuzdultam rajta és a közeljövőben, ami már inkább majd az új évet jelenti, elkezdem egy kicsit tüzetesebben tesztelgetni az AI-t, mert főleg az AI miatt még bele se fogtam a karrierbe. Bár hozzáteszem, hogy az általad említett játékokban is csak elvétve megyek az AI ellen. De biztos van itt olyan, aki sűrübben megy, AI ellen.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.12.30. 15:44:07 -
Az AI mennyire működik normálisan a játékban? Az rF2-R3E-AC trióhoz viszonyítva. -
twinr #14173 De, sokan úgy gondolják!