54
  • tomboy013
    #54
    A gépem egy 2 és fél éves HP pavilion amin többszöri operációsrendszer telepítés után is ugyanúgy működött a firefox. És amúgy ha láttam a chrome előtti böngészőket akkor úgy nézett ki a helyzet hogy volt egy üres fejléc például a firefox nevével alatta egy menüsör azalatt egy kereső alatta a lapok váltogatásának lehetősége és ha be volt állítva a könyvjelzőksáv akkor az még az alatt, lent pedig egy állapotjelző és így elég kicsi volt a hely a böngészésre ha egy szélesvásznú képernyőd volt, az én esetemben a laptop. A Chrome változtatta ezt meg úgy hogy lentről eltünt az állapotjelző a lapok váltogatásának lehetőségét pedig a fejlécbe építette amivel sok helyet lehetett spórolni. Nekem ez nagyon megtetszett ezért is váltottam eleinte Chrome-ra. Azóta mindegyik böngésző lekoppintotta ezt. Szóval ezt nem hasolítanám a samsung-apple pereskedéshez. Itt tényleg érdemi változások történtek.
  • dyra
    #53
    a hozzászólásod stílusa téged minősít baromarc. De szívesen találkoznák veled élőben és beszélgetnék veled szemtől szemben. Nagyon kíváncsi vagyok akkor is megengednéd-e magadnak ezt a stílust vagy szemlesütve motyognál valamit magad alá. Az ilyen emberek mint te az életben beszariak és gyávák mint a nyulak. Amúgy semmi nem igaz abból amit írtál.
  • Rapid81
    #52
    "A firefox-ra meg 20-szor rá kell kattintani mire bejön. Meg a weboldalakat is lassabban tölti be nálam. "

    Szerintem a gépeddel lesz gond, vagy 1mp-en belül kattintasz 20x, mert nekem mindig meg van nyitva min. 15 oldal FF-ban és soha nem volt olyan, hogy egy kattintás után ne jött volna be az oldal pár másodpercen belül. De persze, ha egy 5 éves laptopon vagy asztalin dolgozol, akkor megértelek.

    Az meg, hogy majmolják a Chrome-ot. Hát... Mégis hogyan nézzen ki egy böngésző? Alul legyen a címsor, meg a bezárás gomb, a jobb oldalán meg a menü? Ez tökre olyan, mint az Apple vs. Samsung, hogy ne legyen már téglalap alakú a telefonod vazzeg, mert az enyém is olyan. Csinálj inkább köralakút.
  • sanyicks
    #51
    "és qva lassú, ha értelmes skint húzol rá"

    Ezt a hülyeséget honnan szedted? Teljesen átlátszó üveges skin van rajta és semmiféle lassulás nincs.
  • testerlnx
    #50
    Szinte mindenki áttért Chrome-ra az ismerőseim között, én is csak fejlesztésre használom az FF-et a FireBug miatt. Viszont az FF7 kivételesen veri teljesítményben a Chrome 14.x-et, így most lehet újra adok esélyt neki :) (Itt egy teszt pl.: http://www.tomshardware.com/reviews/firefox-7-web-browser,3037-17.html)
    Szóval böngésző piacon van harc és fejlődés rendesen, aki évekig csak megszokásból használ valamit annak érvei bizony kicsorbulnak ennyi idő alatt...
  • who am I 7
    #49
    Jézusom...elborít a sötétség :D használjad a zoperát meg a firefoxot ember, csak ne probáld meg szubjektív ökörségekkel megmagyarázni a szerencsétlenséged még jó, h mindegyik böngésző a chrome-ot majmolja, de ne zavarjon :D az se zavarjon, h ótvar a flash kezelése az operának :D és qva lassú, ha értelmes skint húzol rá :D ff meg egész egyszerűen gusztustalan..most így, hogy lemajmolták a többit designra értelmesebben néz ki..de még mindig proli, a pluginekkel való szenvedés pedig non plus ultra.Használjátok egészséggel :D
  • tomboy013
    #48
    Amúgy meg ha jól tudom a Chrome-nál volt először olyan hogy a fejlécbe vagy mibe épitették be a lapok váltogatásának lehetőségét és ez igen jó helytakarékosságnak bizonyult és most már az összes böngésző másolja azt. Ez csak egy észrevétel ami nekem például nagyon tetszik. Szerintem akkor sincs "túlhype"-olva hanem jól használható és valószínűleg ez is az oka annak hogy felfelé kúszik azon a bizonyos diagramon.
  • B0nFire
    #47
    "Kipróbáltam, tetszett, gyors volt, semmi felesleges csili-vili."

    >>>EZEN<<< mi a csili-vili?
  • DjDano
    #46
    Chrome egy túlhype-olt böngésző... Én nem veszem észre, hogy gyorsabb lenne a Firefoxnál, sőt egyes oldalakon inkább lassabb. Ráadásul a Firefox legutóbbi verzió érezhetően gyorsultak. Jó egyezzünk ki, hogy gyorsabb valamivel, viszont fapados és a Firefox tudása a kiterjesztések által korlátlanul bővíthető.
  • dyra
    #45
    Mobilon abszolulte vezetők. Szerintem persze. Nekem más böngésző suta és szerencsétlen az Opera Mini vagy Opera Mobil után. De ez igaz PC-re is. Nem hiszem, hogy sokáig mehet ez az előre nyomulás. Meglátjuk mit hoz a jövő.
  • Namelesske
    #44
    Tudom én, hogy mennyi mindent ők találtak ki először, és a többiek mennyire pofátlanul másolták őket, szimpatikusak a srácok, viszont már a telefonomon sem tudom használni a legfrissebb Opera Minit, mert széthullik az oldal görgetéskor, és a Webfontokat sem jeleníti meg. Az Opera Mobile meg foglal vagy 15 megát és annyira memória éhes hogy nem szerencsés a telefonomon használni. Szóval most van egy régi Opera Mini-m és várom a csodát 2007 óta desktop fronton. Emiatt haragszom az Operára. A Chrome megérdemli ahol tart, mert látszik, hogy nem a funkciók fontosak hanem a gondtalan használat, és ez az egyetlen ami elfogadható böngészési élményt ad. Viszont ha az apró részleteket nézem az Opera jobb. Egészébe meg a Chrome. Aztán az asztali verzió is csak addig marad olyan gyors és kezes ameddig nem kezdem belakni, aktiválni a funkciókat.
  • usersg
    #43
    "Tudok vele böngészni zökkenőmentesen,"

    Én az összes böngészővel tudok böngészni, ettől még nem lesz egyik jobb, mint a másik. Amit ezen felül tudnak az a lényeg.

    "Az explorer folyton megáll pár másodpercre ha valami videót akarok betölteni. A firefox-ra meg 20-szor rá kell kattintani mire bejön."

    Én ilyesmiket nem tapasztaltam.

    "Én nem táblázati adatok alapján döntöm el hogy melyik böngészőt használom hanem az alapján hogy mennyire bizonyul használhatónak és nálam a Chrome a legjobb."

    Ez itt a lényeg, ezt megértem.
  • sanyicks
    #42
    nem emléxem már az opera 10 meg 10.5-re, de arra igen hogy az utóbbi 1 évben 1 kezemen meg tudnám számolni hányszor szállt el az aktuális opera (legaktuálisabb, mert alphát bétát használok ha van). Semmilyen funkciót nem vettek ki belőle.
  • Rage47
    #41
    jól tudod
  • sanyicks
    #40
    netprobléma a félig betöldődés. Vinyót meg nekem is tekerte egy fél percig mikor a profilom már kb opera 8 óta megvolt. De most mivel van szinkronizálás, tiszta lappal kezdtem, mert a lényeges beállításokat úgy is visszaszinkronizálja, most 3 másodpercen belül bezárul.
  • HarryProf
    #39
    Nem akarok beleokoskodni, mert nem értek hozzá annyira, de én úgy tudom, azért van 16 .exe a task managerben, hogy ha lefagyna egy-egy oldal, akkor ne az egész böngésző, minden egyes megnyitott weboldal mondja fel a szolgálatot, ami olykor azért hasznos tud lenni...
    Javítsatok ki, ha tévedek.
    Egyébként Chrome-ot használok, elsősorban a google account-om miatt.
  • dyra
    #38
    Nálam meg nem funkcionál tökéletesen egy dolog miatt van fent, mégpedig azért mert hobbi szinte csinálgatok pár weblapot és a végeredményt mindig ellenőrzöm Chrome alatt is. Amúgy írta itt valaki, hogy a Chrome-t utánozza a többi böngésző. Ezt csak olyan írhatta aki nem használ-használt Opera böngészőt. Nem rossz, de akkor is egy pénzéhes multi csinálja akiknél az sem igaz amit kérdeznek. Isten ments az ördögtől.
  • tomboy013
    #37
    Például messze a leggyorsabb nálam a Chrome. Nekem ez az elsődleges. Tudok vele böngészni zökkenőmentesen, problémám még nem volt vele. Az explorer folyton megáll pár másodpercre ha valami videót akarok betölteni. A firefox-ra meg 20-szor rá kell kattintani mire bejön. Meg a weboldalakat is lassabban tölti be nálam. Én nem táblázati adatok alapján döntöm el hogy melyik böngészőt használom hanem az alapján hogy mennyire bizonyul használhatónak és nálam a Chrome a legjobb.
  • usersg
    #36
    Ja... és megcsinálhatnád a tesztet operával is...
  • usersg
    #35
    Azt se felejtsd el, hogy a task manager -ben látott memóriahasználat nem a teljes memóriaigényt mutatja.
  • Rapid81
    #34
    Na fölraktam a csodás Chrome-ot, hogy tudja róla első kézből is véleményt mondani.

    Ugyanannyi - 16db - ugyanazon lap megnyitásakor a:
    Firefox - 225MB memóriafogyasztás - 1db firefox.exe
    Chrome - 357MB memóriafogyasztás - 16db chrome.exe

    Ezen hírt az sg.hu-n, a hozzászólásokkal együtt:
    Firefox - ~10mp
    Chrome - ~8mp

    Magyarázza meg nekem valaki, hogy miért is éri meg a 125MB többlet memóriahasználat (és a +15 feldolgozási szál) a -2mp időt?

    Engem nem győzött meg...
  • usersg
    #33
    És pontosan miben a legjobb számodra? Csak kíváncsi vagyok.
  • tomboy013
    #32
    Lehet hogy a Chrome egy "agyonheppelt szar" ahogyan azt említetted nálam mégis tökéletesen funkciónál és a számomra ez a legjobb böngésző. Úgyhogy szerintem baromság amit mondasz =)
  • hurkaur
    #31
    Google > Microsoft.
    Tok mindegy melyik mit alkot, az egyik alapbol csucsszuper kiraly lesz (mert google), a masik meg buzi szar (mert m$ dogoljon meg!!!!)
  • wraithLord
    #30
    Tegyük fel, hogy keveset tud... Szerintem nem mindegy, hogy mi az a "kevés", amit tud egy böngésző... A Chrome-ot tökéletesen és kényelmesen lehet használni arra, amire való (böngésző). Ezt az IE 9 előtti verzióiról nem igazán lehet elmondani.
    Már csak arra lennék kíváncsi, hogy konkrétan miért tud keveset. :D

    Na de nem védem a Chrome-ot, mert minek.
  • SzirmosSzisza
    #29
    Google mottó "Don't be evil", szal no para
  • Rapid81
    #28
    Csak úgy közölném azokkal, akik annyira oda vannak, meg vissza a Chrome-ért, hogy mi is volt anno a felhasználási feltételeiben?

    "Minden adat, amit a böngészővel töltenek fel az Internetre, a Google tulajdonát képezi és a Google által szabadon felhasználható."

    Na persze ezt rögtön kiszedték, mert lázongtak a felhasználók.

    Akkor most jelentkezzen az, aki szerint az ezen üzletpolitika folytatásához való funkciók is kikerültek belőle.
  • usersg
    #27
    "Chrome egy agyon heppelt szar. Gyakorlatilag semmit nem tud és ezzel is adja el magát,"

    Ez valóban egy érdekes jelenség. Anno az IE ellen az volt az egyik komoly vád, hogy keveset tud. Ma meg a chrome ugyanezért "hűdefasza" böngésző. Mondjuk spyware -eket én nem tartok a gépemen, ezért a chrome is távol marad. :)
  • usersg
    #26
    Nekem ugyan tök mindegy hogy ki mit használ, vagy hogy az adott program hány százalékon áll, csak az opera köpködésre írnék pár szót.
    Én már hosszú évek óta ezt használom, mindig a legújabbat, és nem tapasztalok olyan hibákat amiket említettetek.
    Nagyon kényelmes, alapból tud szinte mindent. Kicsi, gyors. Nem kell plugin -okkal pöcsörészni, nem kell levadászni minden kis apróság miatt egy bővítményt. Ha egy oldal megtetszik ahol van kereső mező, 3 klikk -ből készítek belőle egy gyorskeresőt, és kész. A unite jópofa, a turbo hasznos, a mous g. baromi jó, a gyorsindító panel is kényelmes, és amit a legjobban szeretek, hogy alapból úgy van beállítva, hogy mikor zárom a böngészőt, megjegyzi az összes fület, history -val együtt, így a következő indításnál is nyomkodhatom a vissza gombot... olyan, mint ha ki se léptem volna. Normálisan kezeli a memóriát, 120 fülnél sem lassul le, a szintetikus teszteket meg le***rom, ahogy a verziószám fétis sem igazán érdekel.. ez van. :D
  • Kingfisher
    #25
    Hát nem tudom. Beírom Chrome-ba a megjeleníteni kívánt oldal, és láss csodát, betölti. Ezt gyorsan teszi, maga a program is gyorsan indul, ellenben mondjuk a Firefoxszal. Kiegészítőnek meg már firefoxszon is csak az adblockot használtam, mert akárhogy is akartam, nem találtam semmit a több százezres katalógusban, amire szükségem lett volna. Gyanítom, hogy ezzel a legtöbben így vannak, akik gyarapítják a Chrome táborát.
  • wraithLord
    #24
    Én már elég régóta Chrome-ot használok. De csak a Google accountom miatt, a többivel is csak kb. annyi bajom van, mint ezzel (de nem ugyanaz).

    dyra: mégis érdekes, hogy minden böngészőt a Chrome irányában fejlesztenek. Még kinézet szempontjából is valamiért egyre jobban hasonlítanak rá... :D És Chrome-hoz nincsen ám kismillió bővítmény, mint FF-hez. :D
    Az Opera tényleg nagyon jó, de szerintem egy kicsit túl van "bonyolítva". Én az egyszerűség híve vagyok. :)
  • dyra
    #23
    Miért az Internet Explorer talán annyira jó? Simán vezetik és szerintem vezetni is fogják a böngésző piacot. A cégek nem fognak váltani, ráadásnak AD-ben távolról nagyon kényelmesen konfigurálható ami vállalti környezetben nagyon is kell.

    Namelesske:
    Van őár tetű cég többek közt Google akik gáncsolják ahol tudják az Operát pl hosszú időn keresztül a Google Adsense nem az Opera hibájából cseszett rajta menni. Milyen alap funkcióra gondolsz speciel nagyítani vele ezerszer könyebb mint más böngészőben, de amúgy a fülektől kezdve egy csomó mindent az Operának köszönhetsz.

    Chrome egy agyon heppelt szar. Gyakorlatilag semmit nem tud és ezzel is adja el magát, hogy a user-nek úgysem kell több. Kiegészítőkkel az FF mérföldekkel előzi az Opera meg alapból.
  • Mat666
    #22
    Na akkor még kb. két év és a Chrome lesz a legnépszerűbb böngésző persze ez azzal fog járni hogy aki most annyira sztárolja akkor azt fogja fikkázni ez így szokót lenni.
  • gombabácsi
    #21
    én még mindig operát használok, de sajnos már a használhatatlanság határá van...
    egy csomó oldal félig(!) töltődik be, reloadot kell nyomkodni
    kilépéskor percekig tekeri a winyót, inkább lelövöm taskmanagerből...

    de még mindig használom...
    (na jó, google docs-hoz chrome-ot)
  • Namelesske
    #20
    *fix a 10.50 rész után új mondat. Sg: a f@szombamár tegyetek be egy szerkesztés menüpontot.
  • Namelesske
    #19
    Az opera azért nem mozdul sehova, mert 10.0 óta egy kalap fos, a 10.50 a valaha kiadott legszarabb kiadás, hiányoznak belőle mára alapnak tekinthető funkciók, hiába tudok bármit elvégzeni benne, mire userjs-ekkel, kiegészítőkkel, opera:config huszárkodással elfogadhatóvá hozom ezer helyen szétesik, még a szabványos kereső protokollt sem fogadja a Windowsból. Évekig voltam Opera felhasználó, de mostanában inkább gyűlölettel gondolok rá. A Firefox ugyan ezt az éltet utat járja be, de ott legalább megvannak az alapdolgok, mint pl rendes könyvjelző kezelő... de az még az operánál is szarabb böngésző. Nem mondom hogy a Chrome a legjobb böngésző, de tény hogy ezt sokkal gyorsabbnak, megbízhatóbbnak, szabványosabbnak és használhatóbbnak tartom mint a piac többi szereplőjét, ezért választottam.
  • tomboy013
    #18
    Dyra ha szar lenne nem törne felfelé te okos =D A chrome a leggyorsabb böngésző. Használtam mellette a firefoxot de állandó jelleggel szarakodott meg lassú is volt. Régebben használható volt a FF de mostanában már nem annyira. Így már csak Chrome-ra támoszkodom. Jah még próbáltam Operát de nekem az is szórakozott volt hogy 10-szer kellett az ikonra kattintani mire bejött ugyanez volt a firefoxal is meg az explorerrel is, egyedül a chrome jött be elsőre nagyon gyorsan. Még win újratelepítés után is ez volt és inkább nem idegesítettem magam a többi böngészővel.
  • TommeyIkya
    #17
    Aki korábban lemondott már a Firefoxról, mert régi a gépe és türelmetlen is, annak javaslom a Firefox 7 kipróbálását, sokat javult ez a verziója. Bár engem nem nagyon zavar, ha valami némileg lassú, mert fejlesztéshez használhatóságban mindent ver. :)
    Egyébként, akinek nem kellenek mindenféle kiegészítők, akkor a Chrome a legjobb, ez nem vitás.
    Operát az használ, akinek bejön, én is használtam egy időben, mert tetszett a beépített levelező, de sajnos nem tudott olyan dolgokat, amire szükségem volt.
    Internet Explorert nem használ, aki legalább egyszer utánanézett milyen biztonsági problémák is vannak vele - egyébként pedig sok helyen azért van a mai napig is, mert Windows-hoz alapértelmezés és céges környezetben elég nagy költség lehet a cseréje (nem maga a program, hanem a frissítési procedúra rendszergazdákkal).
    Safari-t csak fejlesztéshez használom, hogy megnézzem hogy néz ki rajta egy oldal, amit éppen csinálok, bár csak akkor, ha kérik, általában érdektelen. :)
  • czyi
    #16
    Opera. FF7. ennyi.
  • maxy182
    #15
    Légy szíves, ne általánosíts!
    Én is Chrome-ot használok, de egyáltalán nem azért, mert reklámozzák. Kipróbáltam, tetszett, gyors volt, semmi felesleges csili-vili. Nekem ennyi bőven elég volt... IE-t meg szinte soha nem használtam (csak az ősidőkben)...