1976
Dead Space 3
  • Pares
    De épp ez az, hogy az csak tévhit, amit sajna elég sokszor olvasok. Sok filmben előfordul ez az azonnali fagyhalál, ami totál hülyeség.
  • Hoz_Hun
    Ezzel speciel egyetértek. Amiről tudjuk már technikailag, biologiailag, hogy működik azon nem kéne változtatni, vagy még inkább átsiklani a tények felett, pusztán azért mert egy fantázia játékról van szó.
  • Broafka
    csak azt mondtam, hogy az űr és fizikai/biológiai dolgaival kapcsolatos vita szerintem helytálló volt, és nem volt rossz ezt megvitatni, de azon nincs mit beszélni, hogy miért vannak szörnyek, mert az hülyeség, miért ne lehetnének, értelmetlen ilyet kifogásolni. Amúgy a sisak szerintem teljesen hihetően csukódik, meg nyílik, még azt is meg lehetne csinálni :)
  • Pares
    Jó, de most olyat kifogásoltak, ami nem lehetetlen, sőt. Akkor vegyük már a sisak összecsukódást is, vagy a fegyverek és inventory hol van Isaac ruháján? Ugyan már.
  • Hoz_Hun
  • Pares
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem volt semmilyen anya marker. Az egyben, és a kettőben is az eredeti feketéről készített piros másolatok voltak. A fekete az a Yucatán-félszigetnél hever valahol az óceán alján. A pirosakat meg energiakísérletekre használták, szinte minden kolónián volt egy kutatóbázis. Rájöttek, hogy a másolatok nem gyártják az energiát, hanem csak továbbítják, és háromszögeléssel megállapították a jelforrását, ez a Tau Volantis. Na most csak ez a jel a Tau Volantison található másik eredeti fekete markerből jött, ami az ottani lényeket kezdte el átalakítani, és amit idő előtt lefagyasztottak, majd az emberek megint megtaláltak.
  • Myselor
    én direkt nem írtam neki nem akartam lelőni semmit:D
  • Broafka
    imádom az ilyen ellenpéldákat... kicsit más az, ha mondjuk egy zombis filmet nézek, és egy vírus elszabadul, amitől mindenki ilyen lett, és ugyanebben a filmben mondjuk a normális ember 20 métert tud ugrani, mert miért ne, csak egy film! azért a realitás talaján maradjunk már meg... (legalább a fizikai realitás talaján)
  • Pares
    "Viszont az a fazon aki lecsapta Isaac kezéről igazán beadhatná a kulcsot. :D"

Bódog leszel, meglátod! :D
  • Hoz_Hun
    Na, lehet. Akkor ezt majd megnézem újra. Nem mintha nem örülnék, hogy túlélte, mert kifejezetten igen. Bízom benne, hogy ez az életben maradása a játék végéig, sőt még utánna is kitart.
    Viszont az a fazon aki lecsapta Isaac kezéről igazán beadhatná a kulcsot. :D
  • Pares
    Ez egy játék. Aki tökéletes realitást szeretne látni, az kicsit el van tévedve. Különben is az egész játékban olyan dolgok vannak, hogy a halottak feltámadnak, átalakulnak és ránk támadnak meg ilyenek, akkor olyanon már ne akadjunk fenn, hogy Isaac 5 másodpercet kibírt a vákuumban sisak nélkül.
  • Broafka
    ááá, köszi, pont ezen agyaltam, hogy melyik filmben is volt ez :)
  • Broafka
    én nem azt mondtam, hogy nem a markerekről szólt, de ott még csak egy, vagy max kettő markerről esett szó (őszintén a 2-re már baromira nem emlékszem) itt meg bejött egy nagy "anya" marker ami irányítja a többit... hááát, oké :)
  • Cumshot
    :)
    Azert remelem, hogy a fizika dogat nem a Dead Space-ben latottak alapjan irjak majd az emberek.
    Mission to Mars c. filmben volt egy olyan jelenet, hogy Tim Robbins leveszi az urben a sisakjat, mert mar nincs eleg uzemanyag a ruhajaban, hogy visszaterjen az urjarmuhoz. Termeszetesen azonnal megfagy.
    + A Marson egy satorban lakik a neger faszi evek ota, es nehany szobanoveny szolgaltatja neki az oxigent. Masik okossag.
  • Pares
    Hátha azt vesszük, hogy a trilógia során milyen szorult helyzeteket élt már túl, mekkorákat esett, mekkora ütéseket kapott, akkor egy ilyen hajótörés igazán meg se kottyan... :D
  • Pares
    Az Alien-tetralógiában az első kettő a kedvencem, a harmadik förtelmes szerintem, a negyedik meg úgy nagyjából elmegy, de problémás... A Dead Space-nek meg éppen a Markerek a lényege, az egész univerzum e köré épül, ezt nem később hozták be, már az első rész is szinte csak a markerekről meg az unitológusokról szólt, ha ez nem tetszett, akkor semmi nem tetszett.
  • Hoz_Hun
    5000 m mélyen kilöknek szétlapulsz egy pillanat alatt. :) De ha azt ki is bírnák akkor sem robbanának szét mert a kilökés elött csak 1 bar nyomás volt rajtuk aztán hirtelen 1600 bár és innen úsznának vissza az 1 bar felé, tehát nem robbanának (ellenben a mélytengeri halakkal amiknek a testük belső nyomása nagy, ezért mennek szét mikor felhúzzák őket).
    A búvárok meg azért nem emelkednek gyorsan mert un. tüdőszakadást kapnak. Tehát ha mélyen levegőt vesznek, akkor a tüdőben a nyomás annyi mint a rá nehezedő vízé. Ha ekkor gyorsabban emelkednek mint kb a buborék megy föl (és bentartják a levegőt), akkor a levegő hirtelen kitágul és... nah... a tüdőnek az nem egészséges. :)
  • Broafka
    ők a telep tetején találtak ruhát, de elfogyott, azért kell lemennünk nekünk az etiópokhoz, mert ott még lehet
  • Broafka
    rosszul láttad
    leválik a gép orra, Ellie a "farkában" marad beszíjazva az ülésbe, míg Isaac az orrával (ő is beszíjazva) a földbe csapódik. Igazából túlélhette, de van pár nonszensz dolog a játékban :)
  • Pares
    Gondolom úgy ahogy a többiek is a hajónak abban a részében. Be volt kötve a biztonsági öv, a roncsot később meg is találjuk, ránk is zuhan. Gondolom ők is a tűz mentén mentek, aztán ahol megjavítjuk a ruhánkat, ott találtak maguknak ők is téliruhát, az meg nem volt olyan rettentő messze. De azért nem próbálnám ki ujjatlan trikóban, mint ahogy a néget csajszi csinálta. Bár lehet volt náluk pokróc vagy valami.
  • Broafka
    én nem is állítottam, hogy ugyanaz lenne :)
  • Broafka
    igen, azért is hoztam fel példának az alien trilógiát (nekem trilógia, a 4. nem létezik...) az első rész az olyan, mint itt is az első rész, csak itt töb szörny van, zseniális hangulat, zseniális rendezés, én a mai napig (pedig már vagy 20X láttam) végig tudom izgulni, ahogy a macskával megy a mentőkabinba! Aztán jött a 2. rész, ahol lépjünk be az alienek világába, hogy vajon tényleg mi is történt az LV-426-on. Marha nagy bukta lehetett volna, de egy másik remek rendezőt kapott, és szerintem az lett a legjobb rész (persze szigorúan rendezői változattal). A dead space esetében ez a 3. rész, azzal a különbséggel, hogy szerintem itt egy "rossz rendezőt" kapott a sorozat.

Summa summárum, igen, igazad van, én is kíváncsi voltam egy kicsit a játék univerzumára, de jóval töbet, jóval frappánsabbat is ki lehetett volna hozni belőle.
    Én mondjuk kihagytam volna ezt az alien szálat (nem a filmre gondolok) a csili-vili templommal. Meg nekem ez marker őshaza meg isten marker ami kommunikál a markerekkel dolog sem volt az igazi. És korábbi spoileredre válaszolva, szerintem biztos túlélte, legalábbis a stáb lista végén még beszél, ez persze nem jelent semmit, amúgy simán kibaszhatta a "robbanás" őt az űrbe, ahol ott van a kis sikló, meg vagy 4 hajó, biztos még találkozunk vele. De az is lehet, hogy elfogy a levegője, megfullad, és köszönjük, hogy játszhattunk veled Isaac
  • Cumshot
    Igen, mert a szervezetben talalhato oxigen ki akar valni. Ha a halmazallapotvaltozast nezzuk, akkor valoban forrasrol van szo. De ez a forras nem az a forras, ami a homersekletvaltozas hatasara kovetkezik be.
  • Hoz_Hun
    Ám az érdekelne, hogy...
    ...Ellie, hogy a francba élte túl a zuhanást. Ha jól láttam kiröpült a gépből. Aztán földetért egy karcolás nélkül, és utánna egyszáll semmiben nagyobb távot megtett mint Isaac, aki kb 2 perc alatt és pár lépés után megfagy.
  • Pares
    Lehet védelemnek tűnik, de csak a saját meglátásom és véleményem írom le, meg azért bevallom, hogy egyesek problémáit NAGYON nem vagyok képes megérteni... De most gondolj bele, szerinted tényleg jobb lett volna 3 részen keresztül az Ishimurán bóklászni? Nekem már az első részben is felkeltette az érdeklődésem az egész univerzum, hogy vajon a Föld vagy más helyek hogy nézhetnek ki, én kifejezetten örülök, hogy errefelé vitték el a szériát. Bár lehet, hogy a klausztrofóbiás hangulat kárára ment, de nekem összességében tetszett mind a három rész...
  • Broafka
    hát ha cirka 5000 méter mélyen vagy a vízben, és egy kabinból kilőnek a felszínre, akkor gyakorlatilag szétdurransz, mire fölérsz. Búvároknál is azért jelentkezik mert túl gyorsan emelkednek, és azért ebben az esetben ez megegyezik a kilövéssel
  • Broafka
    szerintem nem tett túl jót neki, mint ahogy az alien sorozatnak sem a 4. része. Sajnos nekem ez a havas közeg nem kifejezetten illett ebbe a játékba, de ez már saját vélemény. Amúgy te nagyon véded mindig zsigerből ezt a játékot minden negatív kritika ellen :)
  • Pares
    Az igazat megvallva azért reménykedem egy negyedik részben, ami játszódhatna mondjuk a Földön...

Isaac túlélte...
  • Hoz_Hun
    Ez nagyon lassú folyamat. Olyan mint a búvároknál a keszon betegség, mikor a nagy nyomáson eltöltött idő után nem hagynak elég dekompreszálási időt a visszaúton és a nitrogén kiválik a vérből. De ahhoz 30-40 méter mélyen legalább egy órát el kell tölteni és a vízben méterenként 3 bár nyomás nehezedik az emberi testre. És ha valaki keszonos lesz sem azonnal dobja fel a pacsker, akár napok is eltelhetnek.
    Ám a sugárzástól, ha közvetlen nap éri, valóban megéghet. Véleményem szerint viszont a delikvens legelőször megfullad, jóval megfagyás, megégés, vagy oxigén/nitrogén kivállás miatt.
  • Broafka
    jól van, elfogadom, még nem jártam az űrben, de asszem nem fogom kipróbálni :)
  • Pares
    Szerintem meg kifejezetten jót tett a sorozatnak, hogy nem egy űrhajóban porosodott 3 részen keresztül, hanem mást is megmutattak a Dead Space univerzumból.
  • Pares
    Nem kellett volna, mivel amint észrevetted, körülötte nagy mennyiségben áramlott ki a levegő a hajóból. És különben is összesen ha 3-4 MÁSODPERCET volt a hajón kívül sisak nélkül...
  • Kongy
    Nem minden bajom csak olyannak szerettem a Dead Space-t amilyennek 2008-ban megismertem.
  • Broafka
    body temperature-t ír ki a ruha, szóval nem.

"A világűr körülményeit az ember védőöltözet nélkül nem képes elviselni, azok számára halálosak. Az ilyen környezetbe kerülő emberre többféle veszély leselkedik: a rendkívül alacsony hőmérsékleten megfagyhat, a gyakorlatilag nulla nyomáson a testnedvei felforrhatnak, a levegő hiánya miatt megfulladhat. A halál legvalószínűbb oka ez utóbbi: a tüdőben levő és a külső nyomás azonnal ki akar egyenlítődni, ezért a levegő rögtön kiáramlik a tüdőből, majd a vérben kötött oxigén is igyekszik kiválni a tüdőben, hogy ez is kiáramoljon a környezetbe, végül az oxigén nélkül maradt szervek felmondják a szolgálatot, még mielőtt bekövetkezne a fagyhalál, vagy elforrnának a testnedvek."

igen, e szerint annyit még kibír, mielőtt teljesen megfagy, de azért... egy kellemes 24 fokból kiesni -270-be kicsit... akkor is elég durva fagyás lép fel, de a szöveg szerint a nyomás különbség miatt is tulajdonképpen meg kellett volna ott halnia
  • Cumshot
    Latom leirta mar mas is, de annyival kiegeszitenem, hogy nemhogy nem fagysz meg azonnal, hanem meg a borod is megeg a sugarzastol, de ez is eleg lassan tortenik.
    Vakumban a test teljesen maskeppen reagal a homersekletvaltozasra.
    Ha nem kene lelegezned, valoszinuleg hosszabb ideig elelnel.
    Nem valoszinu hogy a hipotermiaba fogsz belehalni. Elobb elveszted az eszmeletedet, majd megfulladsz.
    Vakumban meg olyan alacsony a nyomas, hogy semmilyen.
    Az hogy felrobbansz, meg felforr a vered mind csak baromsag.
  • Pares
    A hipotermiás részben igazad lehet, bár:

One of the lowest documented body temperature from which anyone has recovered was 13.0 °C (55.4 °F) in a near-drowning incident involving a 7-year-old girl in Sweden in December 2010.

Vegyük úgy, hogy a ruha hőmérsékletét méri a számláló, Isaac meg pár fokkal melegebb, mint a ruha.
  • Pares
    "de mi fasza hősként utána ugrunk az abszolút 0 fokba (-273) és a levegőtlenségbe, ahol magunkra vesszük, és már tök jó minden, ahol kb abban a pillanatban meg kellett volna fagynunk :)"

Ez egy elterjedt tévhit, nézz utána. Azt a pár másodpercet, főleg hogy a dekompresszió során a levegő is áramlott kifelé, simán kibírja az emberi test.
  • JackSparrow88
    Ez oké de ha eddig mentett normálisan akkor most miért nem? Mondom vagy majdnem félórát mentem mire kiírta h mentett(ez volt tegnap)de persze mikor ma beléptem megint a metró várós részt dobta be, nem értem miért nem volt jó az előző részekben használt mentési rendszer...
  • Hoz_Hun
    Dehogy, ez tévhit. Az űrben légüres tér van (azaz nincs átadó közeg), csak sugárzással tudsz hőt leadni, jóval lassabban fagysz meg. A nyomás még gond, de az 1 bár nem annyira vészes rövidtávon.
  • Broafka
    hát nem egy diablo vagy borderlands fegyver téren ez a játék, szóval nem olyan fura, hogy neked is ez van :D de a lángszóró szerintem jobb, mint a line gun, az túl lassú, elrontod a lövést véletlen akkor cumi van, nálam inkább az a baj, hogy hamar kifogy a nafta, és a legnagyobb dzsumbujban tölt újra. Amit amúgy kifejezetten utálok, hogy ő automatice újratölt, mert amikor elfogy az elsődleges táram, akkor még lőnék rájuk egy kis pokol tüzét, de várnom kell míg ő újratölt... hát nem egy taktikai zseni