Dead Space 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Broafka
én nem is állítottam, hogy ugyanaz lenne 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Broafka
igen, azért is hoztam fel példának az alien trilógiát (nekem trilógia, a 4. nem létezik...) az elsõ rész az olyan, mint itt is az elsõ rész, csak itt töb szörny van, zseniális hangulat, zseniális rendezés, én a mai napig (pedig már vagy 20X láttam) végig tudom izgulni, ahogy a macskával megy a mentõkabinba! Aztán jött a 2. rész, ahol lépjünk be az alienek világába, hogy vajon tényleg mi is történt az LV-426-on. Marha nagy bukta lehetett volna, de egy másik remek rendezõt kapott, és szerintem az lett a legjobb rész (persze szigorúan rendezõi változattal). A dead space esetében ez a 3. rész, azzal a különbséggel, hogy szerintem itt egy "rossz rendezõt" kapott a sorozat.

Summa summárum, igen, igazad van, én is kíváncsi voltam egy kicsit a játék univerzumára, de jóval töbet, jóval frappánsabbat is ki lehetett volna hozni belõle.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én mondjuk kihagytam volna ezt az alien szálat (nem a filmre gondolok) a csili-vili templommal. Meg nekem ez marker õshaza meg isten marker ami kommunikál a markerekkel dolog sem volt az igazi. És korábbi spoileredre válaszolva, szerintem biztos túlélte, legalábbis a stáb lista végén még beszél, ez persze nem jelent semmit, amúgy simán kibaszhatta a "robbanás" õt az ûrbe, ahol ott van a kis sikló, meg vagy 4 hajó, biztos még találkozunk vele. De az is lehet, hogy elfogy a levegõje, megfullad, és köszönjük, hogy játszhattunk veled Isaac

Cumshot
Igen, mert a szervezetben talalhato oxigen ki akar valni. Ha a halmazallapotvaltozast nezzuk, akkor valoban forrasrol van szo. De ez a forras nem az a forras, ami a homersekletvaltozas hatasara kovetkezik be.

i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X

Ám az érdekelne, hogy...
...Ellie, hogy a francba élte túl a zuhanást. Ha jól láttam kiröpült a gépbõl. Aztán földetért egy karcolás nélkül, és utánna egyszáll semmiben nagyobb távot megtett mint Isaac, aki kb 2 perc alatt és pár lépés után megfagy.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Lehet védelemnek tûnik, de csak a saját meglátásom és véleményem írom le, meg azért bevallom, hogy egyesek problémáit NAGYON nem vagyok képes megérteni... De most gondolj bele, szerinted tényleg jobb lett volna 3 részen keresztül az Ishimurán bóklászni? Nekem már az elsõ részben is felkeltette az érdeklõdésem az egész univerzum, hogy vajon a Föld vagy más helyek hogy nézhetnek ki, én kifejezetten örülök, hogy errefelé vitték el a szériát. Bár lehet, hogy a klausztrofóbiás hangulat kárára ment, de nekem összességében tetszett mind a három rész...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Broafka
hát ha cirka 5000 méter mélyen vagy a vízben, és egy kabinból kilõnek a felszínre, akkor gyakorlatilag szétdurransz, mire fölérsz. Búvároknál is azért jelentkezik mert túl gyorsan emelkednek, és azért ebben az esetben ez megegyezik a kilövéssel

Broafka
szerintem nem tett túl jót neki, mint ahogy az alien sorozatnak sem a 4. része. Sajnos nekem ez a havas közeg nem kifejezetten illett ebbe a játékba, de ez már saját vélemény. Amúgy te nagyon véded mindig zsigerbõl ezt a játékot minden negatív kritika ellen 😊

Az igazat megvallva azért reménykedem egy negyedik részben, ami játszódhatna mondjuk a Földön...

Isaac túlélte...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez nagyon lassú folyamat. Olyan mint a búvároknál a keszon betegség, mikor a nagy nyomáson eltöltött idõ után nem hagynak elég dekompreszálási idõt a visszaúton és a nitrogén kiválik a vérbõl. De ahhoz 30-40 méter mélyen legalább egy órát el kell tölteni és a vízben méterenként 3 bár nyomás nehezedik az emberi testre. És ha valaki keszonos lesz sem azonnal dobja fel a pacsker, akár napok is eltelhetnek.
Ám a sugárzástól, ha közvetlen nap éri, valóban megéghet. Véleményem szerint viszont a delikvens legelõször megfullad, jóval megfagyás, megégés, vagy oxigén/nitrogén kivállás miatt.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Broafka
jól van, elfogadom, még nem jártam az ûrben, de asszem nem fogom kipróbálni 😊

Szerintem meg kifejezetten jót tett a sorozatnak, hogy nem egy ûrhajóban porosodott 3 részen keresztül, hanem mást is megmutattak a Dead Space univerzumból.

Nem kellett volna, mivel amint észrevetted, körülötte nagy mennyiségben áramlott ki a levegõ a hajóból. És különben is összesen ha 3-4 MÁSODPERCET volt a hajón kívül sisak nélkül...

Kongy
Nem minden bajom csak olyannak szerettem a Dead Space-t amilyennek 2008-ban megismertem.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Broafka
body temperature-t ír ki a ruha, szóval nem.

"A világûr körülményeit az ember védõöltözet nélkül nem képes elviselni, azok számára halálosak. Az ilyen környezetbe kerülõ emberre többféle veszély leselkedik: a rendkívül alacsony hõmérsékleten megfagyhat, a gyakorlatilag nulla nyomáson a testnedvei felforrhatnak, a levegõ hiánya miatt megfulladhat. A halál legvalószínûbb oka ez utóbbi: a tüdõben levõ és a külsõ nyomás azonnal ki akar egyenlítõdni, ezért a levegõ rögtön kiáramlik a tüdõbõl, majd a vérben kötött oxigén is igyekszik kiválni a tüdõben, hogy ez is kiáramoljon a környezetbe, végül az oxigén nélkül maradt szervek felmondják a szolgálatot, még mielõtt bekövetkezne a fagyhalál, vagy elforrnának a testnedvek."

igen, e szerint annyit még kibír, mielõtt teljesen megfagy, de azért... egy kellemes 24 fokból kiesni -270-be kicsit... akkor is elég durva fagyás lép fel, de a szöveg szerint a nyomás különbség miatt is tulajdonképpen meg kellett volna ott halnia

Cumshot
Latom leirta mar mas is, de annyival kiegeszitenem, hogy nemhogy nem fagysz meg azonnal, hanem meg a borod is megeg a sugarzastol, de ez is eleg lassan tortenik.
Vakumban a test teljesen maskeppen reagal a homersekletvaltozasra.
Ha nem kene lelegezned, valoszinuleg hosszabb ideig elelnel.
Nem valoszinu hogy a hipotermiaba fogsz belehalni. Elobb elveszted az eszmeletedet, majd megfulladsz.
Vakumban meg olyan alacsony a nyomas, hogy semmilyen.
Az hogy felrobbansz, meg felforr a vered mind csak baromsag.

i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X

A hipotermiás részben igazad lehet, bár:

One of the lowest documented body temperature from which anyone has recovered was 13.0 °C (55.4 °F) in a near-drowning incident involving a 7-year-old girl in Sweden in December 2010.

Vegyük úgy, hogy a ruha hõmérsékletét méri a számláló, Isaac meg pár fokkal melegebb, mint a ruha.

"de mi fasza hõsként utána ugrunk az abszolút 0 fokba (-273) és a levegõtlenségbe, ahol magunkra vesszük, és már tök jó minden, ahol kb abban a pillanatban meg kellett volna fagynunk 😊"

Ez egy elterjedt tévhit, nézz utána. Azt a pár másodpercet, fõleg hogy a dekompresszió során a levegõ is áramlott kifelé, simán kibírja az emberi test.

JackSparrow88
Ez oké de ha eddig mentett normálisan akkor most miért nem? Mondom vagy majdnem félórát mentem mire kiírta h mentett(ez volt tegnap)de persze mikor ma beléptem megint a metró várós részt dobta be, nem értem miért nem volt jó az elõzõ részekben használt mentési rendszer...

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

Dehogy, ez tévhit. Az ûrben légüres tér van (azaz nincs átadó közeg), csak sugárzással tudsz hõt leadni, jóval lassabban fagysz meg. A nyomás még gond, de az 1 bár nem annyira vészes rövidtávon.

Broafka
hát nem egy diablo vagy borderlands fegyver téren ez a játék, szóval nem olyan fura, hogy neked is ez van 😄 de a lángszóró szerintem jobb, mint a line gun, az túl lassú, elrontod a lövést véletlen akkor cumi van, nálam inkább az a baj, hogy hamar kifogy a nafta, és a legnagyobb dzsumbujban tölt újra. Amit amúgy kifejezetten utálok, hogy õ automatice újratölt, mert amikor elfogy az elsõdleges táram, akkor még lõnék rájuk egy kis pokol tüzét, de várnom kell míg õ újratölt... hát nem egy taktikai zseni

Myselor
hát igen ,ezeket én is megfigyeltem vicces.amúgyis ez a Danki fickó nagyon béna xd
Broafka
amúgy van pár fura/mókás dolog ebben a játékban...
pl amikor elõször felvesszük a ruhánkat, a sapkánk (ami amúgy érdekes mód mindig a ruhából jön elõ, de itt azért nem) kirepül az ûrbe, de mi fasza hõsként utána ugrunk az abszolút 0 fokba (-273) és a levegõtlenségbe, ahol magunkra vesszük, és már tök jó minden, ahol kb abban a pillanatban meg kellett volna fagynunk 😊
továbbá a ruhánk elromlása után a hideg mezõket rójuk, és bár kb 25 foknál már hipotermia lép fel, és 12 foknál már beáll a halál, mi azért 0 fokig kibírjuk a dolgot, arról nem is beszélve, hogy kicsit drasztikusan esik a testhõmérsékletünk, és ugyanilyen gyorsan nõ is tûz közelében.
de valahol a legviccesebb nekem Danik fõellenségünk SZTK-s szemüvege a 23-24. században, why not? 😄

hohoo, majdnem pont mint az én fegyom, amit 90% használok, csak én alulra Line gunt szereltem tömegoszlatásra. 😊

Broafka
én amúgy most ezzel a drágával rohangászok

A Szárnyas Fejvadász se lett kasszasiker...

Nem mindig jön össze, ilyenkor jó oldalra bukfencezni. De most komolyan, ez akkora gond? Kibaszott szõrszálhasogatás, amit egyesek lerendeznek.

Seth
Mert te a mellékküldetésre mentél (mid station). Ott nincs mentés,csak checkpoint, ha kilépsz közben akkor kezdheted a metróra várós résznél.

PSN ID.: Beegabor

JackSparrow88
Üdv. Miért van hogy a 4. fejezetben amikor elsõnek találkozok a regenerálós szörnnyel és ott amikor menekülni kell majd, mindig onnan kezdi amikor belépek a játékba pedig elmentem sokáig vagy 20-25 percet is és abból nem mentett le semmit :// A fejezetválasztásnál sem sokkal jobb a helyzet és megnéztem a progress/save-be és a 6.-ban vagyok de egyszerûen nem tudok belemenni abba a fejezetbe, úgy csinál mintha nem tartanék még ott. Az meg teljesen kizárt hogy 20 percig ne mentsen egy játék ilyen nincs 😞 Valami megoldás rá mert eléggé idegesít hogy mindig megkell csinálnom sõt értelme sincs így :@

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

Broafka
tök felesleges, jobbra kell futni és nem talál el a pók

Az után, hogy a bolygón landolsz, és meg kell szerelned vagy le kell cserélned a ruhádat, le kell menni a pincébe, és ott az a sok sovány necro, ott esznek. Na most nem kell feltétlenül settenkedni, normal nehézségen én is lerambóztam õket, de Survival mód már más tészta, ott ésszerûbb leguggolva elmenni mellettük, ha jól csinálod, csak szaglásznak meg hallgatóznak, de nem vesznek észre a sötétben, mert vakok. Így egy lövés nélkül végig lehet menni, ami Survivalban aranyat ér. Megspórolod az értékes lõszert és az életerõt...

Hol van ez a rész ?
Úgy érzem, hogy neked is minden bajod van. Most komolyan. A guggolás igen is volt, amikor nagyon hasznos volt, el tudtam bújni, és közben szabadon mozogni, a bukfenc meg a nagy pók elleni harcban jött jól.

Például katonák elõl dobozok mögé leguggolsz, nem találnak el olyan könnyen, nehezebb fokozaton jól jön. Mellesleg van egy olyan rész a játékban, ahol jobb a necrok mellett guggolva elmenni, mert akkor nem vesznek észre, és nem támadnak rád hordában, hanem elsettenkedsz mellettük (nem látnak, csak hangokra reagálnak).

Ezt akartam is kérdezni, a gugolás mire jó? Oké legugol, de jó ez valamire? Még a vetõdésnek van értelme... itt-ott... de nem sok.

Co-opra nagyon kiváncsi vagyok. De elõbb végig akarom tolni soloban. Fõleg a Co-op küldetések érdekelnek, meg különben is szeretek co-opban játékot tolni, számomra azaz igazi multi, nem pedig az egymás agyonlövése.

Kongy
Itt nem a Crysis-ról van szó, arról is megvan a véleményem, az a játék 2. rész óta csak visszafele fejlõdik, egyáltalán nem etalon a kinézete, mint 2007-ben anno. Az a bajom, hogy nemigazán tudnak újat mutatni már. Most ebben a játékban is tényleg szükséges volt a bukfencezés, meg a guggolás? Most ha guggolni lehet akkor már csináltak volna egy normális fedezékrendszert inkább, de ez igy valahogy nagyon erõltetett...

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

RatBaG
leírásból ítélve igen. mondjuk én csak abból építkeztem, amit találtam. nem craftoltam semmit, így is elég tápos minden fegyver.

Per Aspera Ad Inferi.

Egyébként a Support kiegészítõk azok csak co-opban érnek valamit, nem?

Én mondjuk Survival módban egy compact elite egykezes frame-et használok (nagyobb tár), felsõ kiegészítõnek plasma cutter Planet Cracker tippel, alsónak rotation cuff module a forgatáshoz, statis amplifier + stasis coating, 4db +damage +rof áramkörrel (ezekbõl még nincs meg a legjobb de már így is erõs), és hát elég tápos, legalábbis nincs hiányérzetem.

Evangelizerrel senki nem tolja ?
RatBaG
huzamosabb ideje ezt a két fegyvert használom. a plasma cuttert meghagytam a nosztalgia kedvéért, alá meg ment a szögbelövõ, ami szinte táposabb is. nagyobb tár, gyorsabban is lõ.
a másik meg felül bola, kb mintha a plasma cutter nagytesója lenne, ráadásul egymáshoz közeli célpontokra át is ugrik. a stasis coating be is lassítja õket egybõl, ha meg közel kerülnek, pöffentek kettõt az alsóval és máris hanyatt vágódtak.

Per Aspera Ad Inferi.

Hát azért az atmoszféra egészen más lesz. Az ûrös részre én elõkészítésként nézek.

wedge31
Kb ugyanaz mint az ürben a végén egy kicsit több lövöldével.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Cumshot
Nos en ugy vagyok ezzel, hogy tokmindegy milyen grafikus motor van egy jatek alatt, ha kepesek vele a designerek megteremteni a jatekhoz illo atmoszferat. Es erre nekem tokeletesen megfelel ez a motor.
Lehet hogy nem nez ki ugy mint a Crysis, viszont meg a kenyerpiriton is elfut. Regen en is tech-buzi voltam, es ha nem volt ilyen-olyan mapping meg hdr, depth of field, brutal felbontasu texturak a jatekban, mar huztam a szamat. De igy 30 felett szerintem mar kepes az ember erteken kezelni a dolgokat.
Amugy egyenlore en is ugy vagyok vele, hogy rokabornek erzem a jatekot, de meg csak 25% korul vagyok, nem ertem meg le a bolygora. Igazabol az erdekel, hogy ott lent milyen lesz a jatek.

Myselor
nem is tudom mi néz ki olyan rosszul ezen a játékon.vagy csak az a baj hogy nincs újítás?mert most nem azért,de a crysis 3 olyan szép mondjuk?szerintem azért ha nem a techdemot mutatják,nem olyan szép gameplay közben,nem voltam úgy oda tõle.vagy mégis mit várnak itt sokan?van csomo olyan új játék ami nem sokkal szebb mint ez,mégis 2x nagyobb a gépigénye,és az már nem kicsit vicc.
Shep
Igen meg 2x akkora gépigénnyel, majd lesz még itt sírás.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Myselor
30 perc után igen biztos sokat láttál a játékból :|
wedge31
Survivalon gyorsan elfogod felejteni az ilyen löszerpazarló fegyókat, marad a shoti meg a plazma cutter és végül a kinect ha minden kifogy.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Ráadásul fél óra játék után inkább ne írj véleményt.