368
  • Zero 7th
    Az ugye egy kicsit sem zavar, hogy PC-re minden kontrollert rádughatsz, fordítva viszont korántsem ez a helyzet?

Próbáld ezt rámókolni egy konzolra, és ha sikerült, majd csak akkor térjünk vissza a kontroller témára...
  • Laza
    Semmi olyan problémám nincs velük, ami 'hardver és szoftver kínlódást' okozna. Az, hogy van aki nem tudja a gépét rendben tartani (mint ahogy az ember mindent mást rendben tart maga körül), az egyéni szoc problem.

De pl megvettem 7eFt-ért a Dead Islandet (konzol 12eFt), és még az alapból nekem nem tetsző FoV beállítást is játszhatóvá tudtam tenni. És egy percet sem kínlódtam vele.
  • SlickAdam
    "Nem hivatalos adat, olyannyira, hogy a spekulációkra már Doug Lombardi is reagált, miszerint sosem beszéltek a FADE csapatával."

...

amugy jobb lenne egy olyan lista, ahol azt irjak le, hogy az adott jatekbol hany peldany kelt el. mert ez a 98 millio Black Ops nagy szamnak tunik, de ha leosztanank, meg mindig messze lenne a konzolostol.
  • yesname #165
    Jó ez a cikk. Kíváncsi leszek, hogy a hír fórumos hozzászólások számát megdönti-.e majd. :)
  • ppista
    Szerintem is baromság, hogy a pc-t kiszorítja a konzol. Mindíg lesz egy réteg, akinek ha ingyen adnák, akkor sem kellene más rendszer.
  • Hoz_Hun
  • Ry0K3N
    na ez az de sokan vannak akik enélkül csinálják és akkor panaszkodnak hogy mennyi pénzt kidobtak az ablakon
  • hdo
    "magára vessen ha a csodamasinája fél év alatt ledegradálódik egy középkategóriává"

Hát, talán tavaly ilyenkor frissítettem utoljára konfigot, mégis a HD4850-es videókarim teljesítménybe szénné veri a legújabb hatezres szériás karikat DX10-en. Lehet fejlesztgetni, csak ésszel!
  • Zero 7th
    Ja, ez annyira tipikis fasz kifogás. A PC vagy ugyanott van árban, vagy OLCSÓBB mint a konzol, ha ésszel csinálja az ember. Persze a sok konzolra "menekülő" idióta képtelen volt ésszel csinálni.

De ez nem a PC, mint platform hibája, hanem user error.
  • ppista
    Tényleg nem egy programozó zsenik. Ezért sem értettem, miért szarakodnak a számítógéppel. Most már nyugalom van náluk, és béke. Nem kell mindíg hívni egy hozzáértőt ha valami elromlik a gépükbe.
  • hapi
    A cél az volt a konzolokkal ami mindennel, lebutítani a népet és elvenni tőlük a lehetőségeket miközben fizetnek rengeteget a "kényelemért".
    Ezért nincsenek modok konzolon, vedd meg inkább DLC-ben, ezért nem lehet tweakelni, demmilyen beállításhoz hozzá nyúlni, testre szabni. A cél a kreativitás kiirtása és az irányítás kézbentartása. Ez a Konzol és a mai világ.
  • yesname #157
    Teljesen igazad van, ha a hangulatot/élményt nézzük. De itt a minőségről szólt a cikk, abban egyértelmű melyik a nyerő. Ha már pedig jobb a minőség akkor a hangulat/élmény is jobb lehet ;)
  • Pukkka
    Nem tudom te eddig milyen számokat mutattál, leginkább semmilyent, de azért nesze:
    http://www.pc365.hu/hir/Steam_becsult_eves_bevetel#mainBlock
  • Ry0K3N
    A PC-s? Mióta is hajtogatják a konzolosok hogy kiszorítják a PC gaminget? Lassan 11 éve. Azóta megy a sárdobálás konzol részről szóval ennyit a kissebségi komplexusról. Aki meg van olyan retardált hogy a "millió" lóvét költ gépfejlesztésre akkor az magára vessen ha a csodamasinája fél év alatt ledegradálódik egy középkategóriává. Nem ész nélkül kell fejleszteni tudod, ha meg nem tudsz rajta megoldani szoftveres/hardveres gondot akkor tényleg nem való egyeseknek (csak a googlét kéne tudni használni problémamegoldásra de egyesek arra is képtelenek).
  • SlickAdam
    nem errol szol? megveszed a PC-s jatekot, hazaviszed, installalod es minden fut siman? MINDIG? semmi problema?
    na ez nekem uj.:D
  • Laza
    "Fizetett butítás volt ez a konzol mánia, sokat költöttek arra hogy a birkák beálljanak a sorba"

Akkora butaságokat tudtok beszélni ... omg. Nézzetek már körül, hogy mióta vannak konzolok ... kb mióta létezik a videójáték fogalma létezik konzol is. Csak vannak akik csukott szemel közlekednek.

Sőt, rengeteg játékstílust a konzolrol vett át a PC gaming (és vica versa).
  • 5c0rp330n
    nem vesznek vissza semmit.
  • ppista
    Ahogy itt írták, a játékok kb. 80%-a megegyezik a platformok között. Focis (PES), autós (NFS) cuccokkal kínlódtak a billentyűzettel. Persze lehet kontroller is használni, már ha sikerül, de egy Dualshock kényelmétől kicsit messze van. Nem beszélve a gépfejlesztés költségeiről, a lefagyásokról stb. Most a konzollal ezek a gondok egy csapásra megszűntek.
  • a.carkey
    Tök hülyeségről folyik a vita ...

Amiről veszekedtek, azok alapjai azon alapulnak, hogy kinek mennyi ideje van egyáltalán játszani.

Van PCm, nem idei típus, de amikor vettem akkor a legjobb vasat vettem, pont azért, hogy ne évente kelljen fejlesztenem. Kurvára elfut rajta minden, amire szükségem van, ami kell, bár nálam a fő mozgatórugó, hogy amihez időm van.
    De van XBoxom is, pontosabban a gyerek miatt vettem anno egyet, mert fontos lett neki, és igenis van olyan játék, ami miatt nem bántam meg, hogy megvettem (pl. RDR), mert nekem is hatalmas élmény volt. Azóta már kimondottan a gyerek miatt pl. Boxra vettem meg az F12011-et (és korábban a Fifát), nem PCre, pont a közös játék miatt (hisz ha rajtam múlik gépezés helyett úgyis inkább kizavarom, vagy kirándulunk, mint a benti játék). A F1et pl. PCn is kipróbáltam, hisz egy szintén nagy F1 rajongó kollégám a céges gépre azonnal feltette, de engem semmivel sem győzött meg, hogy miért nem a PCs verziót vettem meg alapból. Tökéletes BOXon is.
    Aztán ott a PS3, ami szintén van otthon, és amit a nejem vett meg magának a BR és a Heavy Rain miatt, amit persze közösen nyomtunk, és rohadt nagy élmény volt az is. Ezen három (plusz laptop) "tulajdonosaként" nyugodtan kijelenthetem, hogy azon vitázni, hogy most melyik a jobb, az a világ egyik legértelmetlenebb dolga. Egyiktől sem kell idegenkedni, hisz PCre vannak olyanok (pl. WOT), melyek iszonyat balfaszul és zavaróan idegenek lennének konzolon, és persze viszont ... Minden szabadidő, jelenlegi státusz, és bevállalás kérdése. Nem kell idegenkedni, szépen meg lehet lenni egymás mellett anélkül is, hogy bárki bármit is védene.
  • SlickAdam
    MUTASS digitalis eladasokrol SZAMOKAT! nincs? tehat csak felesleges fecseges. nem tudod bizonyitani.
  • Zero 7th
    Ezzel nagyon tévedsz, sok független fejlesztő azért fejleszt, mert a saját ötleteit szeretné megvalósítani, vagy épp egy-egy "végtelen" ideig tartó fejlesztési projectbe kezd, amit folyamatosan alakítgat.
    Ezek az emberek soha nem fognak kikötni konzolon, pontosan ezt öli ki a játékIPAR a fejlesztőkből. És ők azok, akik mernek újítani. Egy saját ötletei megvalósításából élő programozó nem fog elmenni napi nyolc órába kódolni, droidnak.

Végtelenszer többre értékelek egy ilyen projectet, mint egy nagy cég által egy év alatt kifosott TPS zúzda X. részét, ami ugyanolyan, mint az előző része, meg mint az összes többi abban a stílusban.
  • Laza
    "és azóta megszűntek az állandó hardver és szoftver kínlódásaik."

Az a baj, hogy mindkét oldal szeret túlozni. Régen nem erről szól már a PC gaming. Viszont ha Ők tényleg ilyen problémákkal küszködtek, akkor nagyon bénák lehettek ...
  • hapi
    Fizetett butítás volt ez a konzol mánia, sokat költöttek arra hogy a birkák beálljanak a sorba, a konzolok mögé. Az exkluzív címekért és a késleltetésért sok pénzt hagyott ott a Microsoft és a Sony. Ráadásul még havidíjat is szedtnek tőlük az online létért...
  • SlickAdam
    te pedig jatssz csak nyugodtan az ocska jatekaiddal PC-n. persze csak azert, hogy kulonleges legyel. egyedi. ne csatlakozz a csordahoz. emberek millioi tevedhetnek. te nem.
  • Novotsik
    elmondom h online nincs célzásrásegítés baszod,amúgy meg megszokod beletanulsz és kurva jókat lehet ölni controllerrel is,volt h controllerrel játszottam pc-n online és elvertem a sok bill egerest. Ki a kontrollert szereti ki az egeret!
  • yesname #142
    "Hála Istennek, a szűk baráti körömet már sikeresen rábeszéltem egy PS3 vásárlásra, és azóta megszűntek az állandó hardver és szoftver kínlódásaik."

Hehe, erről éppen az a mondás jutott eszembe, hogy a tipikus konzoljátékok a hülyéknek készülnek :)
  • Hoz_Hun
    A legtöbb top játék minden platformra kijön. Akkor most min vitatkoztok? Az exkluzivokon? Nekem egy sincs meg azok közül, még is frankón elvagyok.
    Ja de, a Red Dead Redeption, na de az is jön majd PC-re.
  • H3nG
    Sztem meg igazi fpst(multi pl cod2 cod4 counterstrike quake) aki valaha játszott. ÉS kiprobál vmi fpst konzolon ... Biztos kifut a világból. Ez a célzás rásegítés meg kényelmetlen lasssú kamera forgatás. Noskill.. Persze tekkenezni meg coopba vagy singlebe jáccogatni nagyon jo... De én mint régi cod2 fan rosszul vagyok tőle :)
  • Pukkka
    ELADÁSOK, igen, milyen eladás kimutatást nézel, áruld már el? Nem fogod fel a 2 bites agyaddal hogy a digitális áruházak eladásaival is számolnod kellene?
    Örülök hogy még mindig abban a hitben élsz, hogy konzol fölény van. "Boldogok a tudatlanok"

• ppista
    A helyedben inkább feladnám. Súlyos kisebbségi gondokkal küzd a pc-s játékos társadalom már nagyon régóta. Mondjuk nekem is baszná a csőrömet, ha kicsengetek egy millió lóvét, és ugyanazok a cuccok jönnek a gépemre, mint a jóval olcsóbb konzolra.
    Hála Istennek, a szűk baráti körömet már sikeresen rábeszéltem egy PS3 vásárlásra, és azóta megszűntek az állandó hardver és szoftver kínlódásaik.
  • Laza
    "Konzolon kapjátok a sorozatgyártott, epizódikus szemetet. Véget nem érő sorozatok fél délután alatt végigjátszható részekkel, innováció nulla, a nagy cégek rettegnek az újítástól, a bevált sémától eltéréstől, lenyomják a torkotokon századszorra is ugyanazt a szart."

Te sem sokat konzoloztál az elmúlt 10-15 évben ... a PC-ről már ne is beszéljünk ;)
  • Zero 7th
    "Éljen, éljen, az igénytelen birkacsorda része vagyok! De kurvajó nekem!"

Szánalmas ez a csordaszellem.
    Most már csak az érdekelne, hogy a konzol okozza ezt a birka magatartást, vagy fordítva, a birka személyiséget vonzza a konzol..?
  • Laza
    Nálam ez a tendencia mindig is hullámzott. Amikor megjelenik egy-egy új konzol generáció, akkor azt részesítem előnyben, és minél jobban kezd elavulni, annál jobban megyek vissza a PC-hez.

Jelenleg ez még erősebben jelentkezik, mivel szinte minden játék kijön PC-re is, és olcsóbban is hozzájutok, jobb minőségben játszom. Így simán megspórolok évente egy új videókártya árat a játékár különbségeken, és teljesítményben is jobb vagyok :) (a jelenlegi PC-m 3-4 éves (Core2Duo, 4GB RAM), csak a videókártya lett cserélve 8800GT-ről GTX560Ti-re, amit a 4 év alatt sokszorosan megspóroltam a játékárak különbözetén).

Mondjuk anno, a PS2-es időszakban jobban szerettem konzolozni ... de már nem ugyanaz a konzolosdi, mint régen a megjelenő játékok miatt ... teljesen összefolyt a PC gaminggel. Pedig pont attól volt jó, hogy más volt mind a kettő :)
  • SlickAdam
    tehat te magad is megcafoltad a fenti cikket. koszi!

amig engem ilyen hulladekokkal arasztanak el, boldog vagyok. es a befektetok is. a kis sufni-pc-jatekok pedig jok tapasztalat szerzesre palyakezdo fejlesztoknek. ha penzt is akarnak latni es jok is a szakmaban, akkor a konzolos harcteren fognak kikotni elobb-utobb.
  • SlickAdam
    en es a tobbseg (az ELADASOK ember!!!)

ilyen listakkal meg legalabb 10 evig nincs veszelyben a konzolos foleny. majd 10 ev mulva ugyanitt! :)
  • Zero 7th
    Nem, ezek nem fognak meghódítani semmit, és igen, ezek alapján hulladék a konzolos felhozatal.

Egy McDonalds eladásokban mindig túl fog teljesíteni egy öt michelin-csillagos éttermet, de akármennyit is magyarázhatod az ellenkezőjét, ettől még a McDonalds a szar.
    Konzolon kapjátok a sorozatgyártott, epizódikus szemetet. Véget nem érő sorozatok fél délután alatt végigjátszható részekkel, innováció nulla, a nagy cégek rettegnek az újítástól, a bevált sémától eltéréstől, lenyomják a torkotokon századszorra is ugyanazt a szart.

Lehet, hogy a ti igényeiteket ez kielégíti, akkor legyetek vele boldogok. De ez lófasz, ez a videojátékos megfelelője annak, hogy "lebaszom magam a tévé elé és nézem a Barátok Közt-öt".
  • Pukkka
    Te úgy érzed szemét,

"Uncharted 1-3, Red Dead Redemption, GT5, Demon´s Souls, Nier, Castlevania LoS, Resistance 1-3, Siren Blood Curse, Eternal Sonata, FF XIII, Dante`s Inferno, God of War 1-3, Vanquish, Heavy Rain, Killzone 2-3, Yakuza 3-4, MGS4, Folklore, Heavenly Sword, 3D Dot Game Heroes"

Én ugyérzem szemét =)

Azt hiszem itt be is fejezhetjük.
  • SlickAdam
    en ezeket nem mutogatnam. nem azert, mert rosszak, hanem mert ezek tobbsegen pont nem latom az itt sokat emlegetett grafikai folenyt.:D (de amugy van egy erzesem, hogy a nagy resze szemet, csak latatlanban nem akarom tenykent irni)

Heroes Of Might And Magic uj reszevel majd jatszanek. ennyi...
  • Ry0K3N
    Látom nehezedre esik visszaolvasni mire kommentelt.
  • SlickAdam
    Uncharted 1-3, Red Dead Redemption, GT5, Demon´s Souls, Nier, Castlevania LoS, Resistance 1-3, Siren Blood Curse, Eternal Sonata, FF XIII, Dante`s Inferno, God of War 1-3, Vanquish, Heavy Rain, Killzone 2-3, Yakuza 3-4, MGS4, Folklore, Heavenly Sword, 3D Dot Game Heroes, Alan Wake, ...

csak raneztem a polcomra. ezek kb a konzolos jatekaim 70-80 szazaleka. es top cimek. ezek kozul melyek tartoznak a PC-re is megjeleno 80%-ba, ami alapjan donteni tudsz? :D