368
  • Marko001
    "A "legócskább alkatrészek", amik ma a boltban kaphatók, összerakva háromszor erősebb hardvert eredményeznek, mint egy XBOX360. Azok az alkatrészek csak a mostani PC szinthez képest ócskák, de a mostani szint a konzol 10x-esénél jár."

Kissé ellentmondásos ez a mondatod. Akkor most 3x erősebbek, vagy 10x.
    Egyáltalán nem olcsóbb a pc a konzolnál (bár egy szir-szar irodai lehet olcsóbb), akármit is írkálsz.

Nem voltam hülye pc-t építeni, de te úgy látom egy igazi nagyszabású gyökér gyerek vagy, aki mindenkinek csak osztja az "észt".
  • SlickAdam
    te meg megint buta vagy.
    akik megvettek Blu-Ray lejatszokent, azok konzolosok? nem. hazimozi orultek.
    es miert vettek meg? mert a PS3 volt a legolcsobb Blu-Ray lejatszo.
  • hdo
    Ezzel azt akarta mondani, hogy fingja nincs a konzolos felhozatalról, ebben az esetben arról, hogy konzolon is van indie.
  • hdo
    Ez megint a konzolosok "hülyeségéről" tanúskodik. Ha én csak nyomtatni akarok, akkor nem veszek scanner/fénymásoló/nyomtató multifunkciós készüléket, mert marhára nincs rá szükségem!
  • narumon
    "Ezek az emberek soha nem fognak kikötni konzolon, pontosan ezt öli ki a játékIPAR a fejlesztőkből. És ők azok, akik mernek újítani. Egy saját ötletei megvalósításából élő programozó nem fog elmenni napi nyolc órába kódolni, droidnak.

Végtelenszer többre értékelek egy ilyen projectet, mint egy nagy cég által egy év alatt kifosott TPS zúzda X. részét, ami ugyanolyan, mint az előző része, meg mint az összes többi abban a stílusban."

Egyetértek de ennek mi köze a platformhoz. A konzolokhoz is találsz kb kismillió +1 indie játékot, aminem semmi köze nagy stúdiokhoz. Pc-n is ugyanígy van, tehát nem értem, hogy ezzel mit akarsz mondani.
  • SlickAdam
    egyebkent amikor kijott a PS3, rengetegen csak a Blu-Ray miatt vettek meg filmzenesre. de ez ma mar nem szamit. csak erdekesseg.
  • Zero 7th
    A vita tárgya az, hogy a konzolosok nyomatják az elbaszott ostobaságaikat, és nem tudunk elmenni mellette anélkül, hogy ne javítsuk ki őket.

Pluszban minősítem a konzol géminget, igen, saját ízlésemből kiindulva, és megy ellene a parasztlázadás. (Pedig a véleményem ez ügyben nem sokat fog változni, úgyhogy a célját én sem értem.)
  • ppista
    Így van. Az én, meg a barátaim igényét messze kielégíti. Rts-eket alapból kerülöm. Fps-t is ha ritkán játszom, az tökéletesen tudom irányítani joy-jal is.
    A te ízlésednek a konzol nem való, ez tény. Szerencsédre van pc, amivel maximálisan el tudsz lenni. Nekem meg viszketésem van tőle.
  • SlickAdam
    meg ha igy nezzuk, akkor is butasag volt, amit irtal.:)
  • narumon
    "Konzolon kapjátok a sorozatgyártott, epizódikus szemetet. Véget nem érő sorozatok fél délután alatt végigjátszható részekkel, innováció nulla, a nagy cégek rettegnek az újítástól, a bevált sémától eltéréstől, lenyomják a torkotokon századszorra is ugyanazt a szart."

Jéééé én azt hittem, hogy ezt PC.re írod, mert én ott érzem ezt.
  • hdo
    "es ugy egyebkent mekkora a felhasznaloi bazis PC eseteben? :D"

Nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar.

Nem minden PC tulaj játékos, de az összes konzol tulaj játékos.
  • SlickAdam
    nemnem, en az Xbox + PS3-at vetettem ossze a PC + Wii-vel...

es ugy egyebkent mekkora a felhasznaloi bazis PC eseteben? :D

eloszor gondolkodj, mielott irsz!

(Mac szerintem nyugodtan kihagyhato, nem is vagyok benne biztos, hogy a Black Ops megjelent ra)
  • hdo
    Egy itt a baj. MAC+PC vs. Xbox, Wii, PS3 ... nem 1 eszköz eladásait kellene összevetni nyolc másikéval, mert ennyi erővel mondhatod azt is, hogy szar márka a Ford, mert sokkal kevesebb autót ad el mint a Volvo+Volkswagen+BMW+...
  • narumon
    "Azt jól írtad, hogy a szoftverfelhozatal a lényeg egy platformnál, ÉS PONT AZ AZ, amitől a gyomrom fordul fel a konzollal kapcsolatban."

Ha valakinél meg PC-vel kapcsolatban fordul fel a gyomra a fenti állítás figyelembevéve akkor is neked van igazad? Vagy csak olyanról vitatkoztok (izlés) amiről nem lehet?
    Itt egy dolog a kérdés; az eladási adatok. Ebben pedig a konzol vezet, még a fenti grafikonok esetében is, tehát úgymond nem is kérdés. Akkor meg mi a vita tárgya?
  • Zero 7th
    A "legócskább alkatrészek", amik ma a boltban kaphatók, összerakva háromszor erősebb hardvert eredményeznek, mint egy XBOX360. Azok az alkatrészek csak a mostani PC szinthez képest ócskák, de a mostani szint a konzol 10x-esénél jár.

Igen, ennyivel OLCSÓBB most a PC, mint a konzol.

De látszik, miért voltál hülye PC-t építeni: nem a teljesítményt nézed, hanem hogy mennyire új, mennyire "divatos". Hát így nem lehet számítógépet összerakni, barátom. Menj, vegyed csak a lehúzós konzolt, az való neked!
  • Zero 7th
    Nem, nem minden igényt elégít ki. A TE igényedet kielégíti, nekem meg baszottul kevés. Van bal kézre a lentebb linkelt kütyüm, van egy 1800dpi-s egerem, meg egy joystickem, és ha autóznék, lenne egy kormányom is (nem autózom). Szerinted mire elég nekem egy olyan kontroller, ami FPSre és RTSre kifejezetten szar, autózni jobb a kormány, repülni jobb a joy? Gyakorlatilag egyetlen értelmes, hozzá passzoló játékstílus van, a TPS, ami meg még éppen megfelelően irányítható egér+bill kombóval.
  • narumon
    "Mikor feltalálták az autót, akkor még sokáig jobbak voltak a lovak eladási adatai..."

Húha ezt a példádat nem is értem. Mit akarsz ezzel mondani? Valami nagyon nem idevágót az sejtem.
  • SlickAdam
    ja bocs, az csak az Xbox volt.
    2010 novembere igy alakult: 8 millio konzol vs 400K PC+Wii+DS
    ev vegere Steam-en 1.6 millio fogyott, az szep eredmeny. plusz kozben a dobozos verziok is gazdara leltek, plusz a kicsi digitalis terjesztok is adtak el nehanyat. igy lehet meglett osszesen 2010 vege mondjuk... 2,5 millio PC-s.
    DE ez sajnos meg mindig sehol a 8 milliohoz, ami termeszetesen dec. vegeig csak tovabb nohetett par millerrel.
  • narumon
    VGAchartz?
  • Laza
    Pedig kb ugyanolyan teljesítményűt össze lehet rakni. 45-50-ből megvan az alap, csak videókártyát használtan kell hozzá venni :) (mondjuk 10k-ért egy 8800GT-t)
    De még nem teszteltem :)
  • Marko001
    írd már le nekem légyszi, hogy milyen alkatrészekből raknál össze 55K-ból egy gépet, amin az összes multiplatform cím max grafikán elfut?
  • hdo
    Ez csak azért van, mert a fejlesztők szívják a harci kékerest, nincs más választásuk mint agyon-optimalizálni a grafikus motort, hogy jobb grafika menjen régi vason!
  • Marko001
    Azért pl. egy Castlevania-ra nem mondanám, hogy szar a grafikája, akármennyire is elavult az x360.
    55-ből max. masználtan veszel pc-t, vagy alkatrészt. Ennyiből nem raksz össze gépet, csak a legócskább alkatrészekből. Azon meg nem fognak futni az újabb játékok.
  • Zero 7th
    55k-ból röhögve raksz össze olyan gépet, amin az összes multiplatform cím max grafikán elfut. PC-exkluzívok esetében nem fog menni csak a grafika kimaxolása, de ott ugye még a medium szint is részletesebb, mint a multiplatform ultra high.
  • hdo
    Jah, fél évig toltam onlive-on, na ott is van egy százasom - dollárban -.
  • SlickAdam
    arrol csak az elso hetrol vannak adataim (annyira nem erdekel, hogy jobban utana nezzek, de kovetkeztetni lehet belole):
    nos hasonloan az elso heten a Wii+DS+PC platform 400K-t tett ki KOZOSEN...
  • yesname #182
    A többi apróbb digitális terjesztőről nem is beszélve.
  • ppista
    Nem tudom mennyi játék támogatja, de nem is fontos, hiszen ott a joy, ami minden igényt kielégít.
  • hdo
    ADD HOZZÁ a PC eladási statisztikákhoz amik nem említik a STEAM-et te szerencsétlen!
  • ede0001
    Az X360 már egy szutyok. Tudom 2 is volt nekem. Mai viszonylatban már sajnos ritka szar a grafikája.Egyébként 55 ből hardverileg közel azonos gépet össze lehet rakni.
  • Laza
    Tök felesleges vita megy ... pl Én lassan 25 éve játszom, gyerek korom óta konzolozom, PC-zek, és mindig is megfért egymás mellett a két platform.

Régebben jó volt, mert a játékkínálat is teljesen különböző volt, minimális átfedéssel. Mára ez az elmúlt 10, de leginkább az elmúlt 6-7 évben teljesen megváltozott. Az MS beszállásával elkezdte a PC-s gaminget benyomni a konzolok világába, majd ugyanúgy a konzolgaminget a PC világba. Akkor még a PS2 még egyedinek számított. Majd 5-6 évvel ezelőtt az XBox és a PS3 masinákkal teljesen összemosódott a konzol/PC gaming.

Jelenleg az X360-ra rég nem veszek játékot, mivel mindent ami érdekel megkapok PC-re is és olcsóbban ... és Nekem nincs problémám egy játék feltelepítésével és működésre bírásával.

De pl nálam ott van a PC-re dugva az X360 vezetékes kontroller, és azzal nyomom a Bastiont, a TrackMania2-t, az Assasins Creed játékokat, és mindent, ami számomra igényli.

Ennyi ...
  • SlickAdam
    csak az EU-s arakat latom steam-en, ahol 60 Euro a Black Ops. feltetelezem, hogy 1:1-ben valtanak at (mint mindig), szoval 60 dollar amcsiban.
    98 millio dollar / 60 dollar = 1.633.333 peldany.

amugy most, hogy elolvastam a hir masodik bekezdeset, oda is van irva, hogy 1.6 millio.:D (legkozelebb alaposabban Adi...)

na most ez 2010-re vonatkozik, tehat december vegeig neztek az eladasokat. hol is van ez az ELSO HETEN konzolra ertekesitett 4-5 millio peldanyhoz kepest?
  • Marko001
    Ha ésszel raksz össze egy pc-t, akkor sem lesz olcsóbb az alkatrész hozzá. Megnézném, hogyan raksz össze egy gamer gépet 55K-ból. Ugyanis kb. ennyibe kerül pl. egy X360.
  • Zero 7th
    Ja, csak minek? Linux támogatást kigyilkolták belőle, a játékok közül meg tudomásom szerinte 1, azaz egy darab támogatja a dolgot, valami Unreal. (Javíts ki, ha tévedek!)
  • Zero 7th
    Figyelj, NEKEM sikerült. Ez bizonyítja azt, hogy lehetséges. Innentől kezdve sajnos ez a viszonyítási pont, nem az, hogy a sok hülye képtelen erre.
  • hdo
    Nekem ilyenem van! :D
  • ppista
    Írtam is, hogy rá lehet csatlakoztatni, de idegenkedtek tőle, meg volt, hogy nem is működött. Na, mindegy. A konzolnál kénytelenek voltak megszokni. Mennyit röhögtem rajtuk, amikor a KZ2.-t akarták nyomni. Idegen volt nekik, mint busmannak a kólás üveg.
    Amúgy PS3-ra simán lehet billentyűzetet, meg egeret kötni.
  • Pukkka
    Nézd meg az árakat, aztán oszd le, ez talán még neked is menni fog egy számológéppel.
    Ha annyira szarul menne a Steamnek, nem hiszem hogy ott tartanának ahol...
  • Sir Cryalot
    konzolosok közt több hater, elég csak benézni itt a konzolos topikba, igazi gettó
    "bővült az only-warez kiadói listám:
    EA
    2K
    SEGA (new)"
  • SlickAdam
    nincsenek eloiteleteim, de ez az "esszel csinalja az ember" elegge gyanus. es nem mervado...