1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
  • Molnibalage
    Igen. Szingapúrt kevesebb, mint fele annyi japó vette be, mint amennyi angol védta.

PH eseténen álló hajókat süllyesztettek el. Aztán mikr nyílt tengeren elkapták a Prince of Walest és a Repulse-t, akkor jöttek rá, hogy a csatahjóknak vége.

Fura, hogy a barom W.C légifedezet nélkül küldte oda, amikor a saját ócskavas Swordfist gépei is képesek voltak eredményesen támadni a Biscmarkot. (Még, ha nagy mázlival is...) A japó gépek fényévekkel előrébb voltak a kétfedelű cekkerekhez képest.
  • remark #1039
    Mert marhaságot beszélsz. Mit ugrálsz a fém megolvadásán? Arról van szó, az acél váz nem megolvadt, hanem hő hatására meggyengült. Pont. Ennyi.

Látod erről beszélek. Én vagyok a marha azért, mert te ránézel egy videóra, amelyikben NEM arról van szó, hogy az épület azért dőlt össze mert megolvadt benne bármi is, és te elkezdesz teli torokból hülyézni azt kiabálva, hogy hogy mondhat valaki olyat, hogy csak akkor omolhat össze az épület ha megolvad valami. Hát nem tudom szerinted ki kiabál itt hülyeséget, de szerintem nem a konteósok, az biztos.

Ha esetleg nem emlékeznél arra hogy mit írtál:
    De ez a acél olvadáspontján való lovaglás a legrosszabb. Hogy vagytok képesek ezt beszopni?
    Nem vagytok képesek felfogni, hogy ahhoz, hogy acél váz összeomoljon nem kell megolvadnia! Elég ha hő hatására gyengül.

Ez volt 3.5 oldallal és 2 nappal ezelőtt. Pontosan azóta megy a színvonalon aluli vita, mióta elkezdtétek (te és Molnibalage).

Csak a jegyzőkönyv kedvéért álljon itt Molnibalage álláspontja is. Látható hogy ugyanazt írja, amit te, azaz hogy felesleges megnézni miről van szó, hisz úgyis mindenki hülye, aki ilyen videókat készít, aki ilyen videókban részt vesz, és persze aki ilyen videókat megnéz, az is.

Szóval az idézet:
    Hála istennek a kimerevített kép pont lég ahhoz, hogy el se indítsa az ember.
    Hánszor kell még isnet barmainak elmagyarázni, hogy nem olvadt meg az a kibaszott acél? Ha majd valakinek menni fog a fémtechnológiából a minimum kérdések minimumának megválaszolása, akkor jöjjön vissza.

Lehet tovább fröcsögni, elmondani engem is mindennek ami csak eszetekbe jut, a fentekben kifejtett és idézetekkel alátámasztott álláspontom marad ami volt: veletek nem érdemes vitatkozni.
  • TDantes
    Ráhibáztam.
  • Cef
    Van aki szerint az is az volt, pont erről ment a vita múltkor egy jónéhány oldallal ezelőtt.
  • TDantes
    Amúgy a Lusitania nem volt összeesküvés?
  • TDantes
    Mert marhaságot beszélsz. Mit ugrálsz a fém megolvadásán? Arról van szó, az acél váz nem megolvadt, hanem hő hatására meggyengült. Pont. Ennyi.

Az épületben meg, nem csak acél volt, sok más anyag, különböző fémek, voltak amik jóval alacsonyabb hőmérségleten olvadnak, azok is meg is olvadtak. De ennek mi köze bármihez?
  • Cef
    Hát nem is tudtad? Csak az USA vehet részt összeesküvésben, mert őket soha nem érheti meglepetésszerű támadás :D
  • TDantes
    Amennyire ismerem -nem túl jól-a II. világháború csendes óceáni részét, az angolokat is alaposan meglepték és seggbe rúgták a japánok.

Meg mintha lett volna valami japán tengeralattjáró amit elsüllyesztetek röviddel a támadás előtt, valamint hogy radaron is észlelték őket, de az amerikaiak szerint, áh, azok a mi bombázóink , biztos nem a japánok.

No de szovjet szerző? Áh...a szovjetek összeesküdtek az USA-val...na, egyértelmű.
  • remark #1032
    Az egész okfejtésedhez nekem semmi közöm mert a felvetett dolgok nem érintenek.

Ráadásul ha arra nem reagáltál ahol legalább én olyasmiről írtam, amihez neked közöd van, akkor most miért szólítasz meg? Miért nem arra reagáltál, amire kellett volna?

Molnibalage se reagált a hozzá intézett postokra.

Ez jelenleg a vita színvonala. Amit nem ír le az ember, arra kap választ, amit meg leír, az le van szarva. És akkor csodálkozol, ha azt írom, hogy értelmetlen vitázni veletek? Molnibalage nem csak itt csinálja ezt, ő ebből él, hogy ami kínos neki, arra úgy tekint, mintha ott se lenne. Kész. Akkor meg minek szóljak hozzá? Semmi értelme.
  • Molnibalage
    A támaszpont parancsnoka pénzt kért a támaszpont védelmének erősítésére. Több légvédelmi ágyú, több vadász és több távolfederítő gépet kért, stb.. A kért összeg cirka 2,5%-át (!) utalták ki neki. Ezek után nem tudom, hogy kit nen lep meg a PH elleni támadás sikere...

Nem voltak rendszeres felderítő repülések, ha lett volna, akkor sem volt elég gép ahhoz, hogy lefedje azt az időabalakot minden irányban, amíg a japók a támaszponthoz közel tudnak menni, hogy a gépek még az előtt felszálhassanak, hogy a jenkik odacsapnak.

Ezen felül a támadász azért is volt pusztító, mert a támaszponton annyira biztosak voltak a japánok bénaságában, hogy a szabotázst tartották a legfőbb veszélynek, ezért a gépeket egymáshoz közel rakták, mert úgy könnyű volt őrzini. Az, hogy így erőlködés nélkül rommá lőtték őket a japók az már egy másik történet. Egy gép kigyulladt és felrobbant, az vitte magával a többit is...

A jenkik lenézték a japókat és ezen nincs mit szépíteni. Fel sem tételezték róluk, hogy képesek ilyenre. Egy ideig még próbálták egyes konteósok - igen, már akkor is voltak - hogy biztosan német pilóták hajtották végre a támadást, mert a sárga majmok erre biztosan képtelenek. Az persze nem zavarta meg őket a koncentrálásban, hogy német haditengerészeti légierő nem volt...

Egyébként PH-ról egy szovjet szerző is írt egy könyvet és kb ez van benne. Jah igen, biztos ő is a konteót védi...

(N.N. Jakoljev - Peral Harbor relytéje)
  • TDantes
    Amúgy miért csak Pearl Harbor az összeesküvés? A Barbarossa miért nem? Az nem hihetetlen, hogy a szovjet-orosz vezetés nem vette észre hogy felsorakozik a fél német hadsereg a határon? Nem tűnt fel nekik a sok ezer tank , repülő?

Ez is elég hihetetlen, mégis így történt.
  • Molnibalage
    Nem, nem véletlen. Repülőgépeket szállítottak amerikai támaszpontra erősítésként, készülve egy esetleges háborúra. Nem hordozós gépek is fel tudtak szállni a hajókról minimális üzemanyaggal, csak leszállni nem tudtak. Tehát jól megpakolták a hajót gépekkel, elment egy szigetig, majd egyesével fellszálltak a hajóról minél hátrébbról.

Egy ilyenről volt éppen visszatérőben, ha a japánok indítottak volna felderítő gépeket és lett volna még több hullám, akkor nekik annyi.

Látszik, hogy gőzöd nincs az egészről. Szánalamas vagy.
  • TDantes
    Igen. Sejteni sejthették páran a támadást, lehettek olyanok akik gondolták hogy bekövetkezhet, de a döntéshozók, a felső vezetés nem így látta, és a hadsereg felkészületlen volt.

Olvasd el a csata történetét.
  • Cef
    A japánok tudták, hogy az anyahajók nem tartózkodnak a kikötőben. A fő célpontjaik a csatahajók voltak, amiknek nagyobb stratégiai jelentőséget tulajdonítottak a harcászatban. Ne feledd, hogy a csatahajók a második világháború során/után váltak elavulttá, ekkor még ez a hatótípus számított "presztízs" fegyvernek.
  • clarck
    "Négy csatahajó (USS Arizona, USS California, USS Nevada, USS West Virginia) elsüllyedt. A USS Oklahoma felborult. Három másik csatahajó (USS Pennsylvania, USS Maryland, USS Tennessee), valamint 3 cirkáló és 3 romboló súlyosan megsérült. 188 repülőgép megsemmisült. 2403-an meghaltak, 1178-an megsebesültek. A támadás ideje alatt a japánok fő célpontjainak tekintett repülőgép-hordozók nem voltak a kikötőben."(Wiki)
    Gondolom ez csak a puszta véletlennek köszönhető.Nem tudott senki semmit de azért a a legmodernebb hordozókat kimentették.
  • TDantes
    Ja. Olyannak sosem érdemes vitatkozni, az mondjuk ért hozzá, aki mondjuk a szakértőkre hallgat, aki mondjuk érvel. A konteósok, na ők az igaziak. Velük érdemes vitatkozni.

Ezek a hatalmas érvek: Na lássuk csak:

A WTC összeesküvés volt, mert Pearl Harbor is az volt. Egy nem bizonyítható dolgot, bizonyítotok ,egy másik nem bizonyítható dologgal. Azért vannak kicsi zöld emberkék, mert van jeti. Na ez ilyen szint.

Aztán, nem dőlhetett le a repülők miatt az épület, mert nem. Mert nem és kész.
    Hiába magyarázzák a mérnökök, hogy a tűz miatt az acélvázzal mi lett, és miért omlottal le felső szintek, és ez miért okozza az épület összeomlását, akkor sem lehet. Mert nem. Ez igen komoly érv tőletek, hogy nem lehetett csak repülő, mert nem lehtett, és azért nem lehetett, mert aki csak ránéz az látja hogy nem lehetett, hiszen itt összeesküvés van, ez egyértelmű ,hogy nem lehetett!

Micsoda érvek!
  • TDantes
    Mikor láttál te olyat, hogy egy felhőkarcolóba szándékosan belevezettek egy utasszállítót? A két WTC-tornyon kívül?
  • TDantes
    Na persze...Pearl Harbor is összeesküvés volt...ezt a baromságot. Nem is japánok támadtak ott se mi? hanem a CIA (nem is volt még CIA) által felbérelt alakok, és csak ráfogták a japánokra?

Sőt, lefogadom ,a hajók se sülyedtek el, hanem ürgebőrbe vart békaemberek megfúrták a hajók alját, mert kizárt dolog, hogy egy nagy hajó, ami VASBÓl van, elsüllyedjen egy torpedótól, hiszen a vas nem is olvad meg!
  • TDantes
    Bizony, nagyon alacsony. Itt vagy példának te. És igen, teljesen reális. Tudod, van olyan hogy fizika. Aztán vannak a mérnökök ,statikusok. Én nekik hiszek, és nem a hülye konteósoknak.
  • remark #1021
    Tudom. És? Ez teljesen irreleváns.
  • Molnibalage
    Molnibalagéval meg nem érdemes vitatkozni.

Valahogy többen állítják ezt rólad, mint rólam...
    No offense, de többek szerint te vagy az sg egyik főtrollja...
  • remark #1019
    Pont azt mondom, hogy ne önmagában nézd az eseményeket. Miért vannak Afganisztánban, hisz látszólag semmi értelme már ennek? Hát akkor bizonyára nem is azért vannak ott, mert önmagában ez jó nekik, hogy ott vannak. Ahogy a kábítószer se feltétlen azért jó, mert pénzt lehet belőle csinálni. Ahogy a reklám se feltétlen azért kell, hogy megvedd amit reklámoznak. Stb.

Molnibalagéval meg nem érdemes vitatkozni. Szerintem. De én is volt hogy vitatkoztam másokkal, és nem azért mert érdemes volt, hanem mert kíváncsi voltam valamire. Úgyhogy megértelek, csak biztos akartam lenni abban, hogy nem, veszünk el az értelmetlen apróságokban. ;-)
  • Molnibalage
    Mi az, hogy elhúzni? Arra gondolsz, hogy nyírással az egész épület mozduljon el? Juj...

Amikor elindult lefele az felső x szint akkor nagyon is jól látszott, hogy a sérülés nem homogén, mert oldalra dőlt zuhanás közben a felső rész, miközben darálta le a többit.
  • clarck
  • clarck
    Ez nem az a videó
  • clarck
    Talán ha ilyen lett volna.
  • patiang
    Rendben, hogy az acélvázas magas épülteknek így "kell" ledőlni kivétel nélkül.
    DE. Hogy van az, hogy egy akkora súly, mely az égés felett volt nem nyomta el az épületet egyik irányba sem, sőt egyik épületnél sem?? Hiszen az az égésterület nem homogén volt, hanem területfüggő. Ott ahol a gép becsapódott, erősebb volt a tűz. Idő kellett ahhoz, hogy teljes keresztmetszetre kiterjedjen. Így tehát, ha "önomlás" történt, akkor az épületnek azon a felén, ahol történt a becsapódás, a tömegnek el kellett volna húzni az épület felső részét valamely irányba. És azért gondolom, hogy az alapterületük elég nagy, és vagy 47 belső nagy keresztmetszetű acélgerenda volt a főtartó. Azonkívül a külső váz is 1 méterenként elhelyezett meglehetős vastagságú gerendákból állt.
  • clarck
    Az a lényeg hogy kinek fontos az a "3 pixel".
    Én a részletek fontosságáról beszélek,de látom ez már magas.
  • Molnibalage
    Áááááááááááááá, a régen ártatlanul kivégzett embereket téves tanúvallomások és más egyéb bizonyítékokkal ítélték el. Mondj egy konkrét esetet, ahol pixelvadászat miatt ítéltek el valakit. Ha nem tudsz, akkor balfasz módon általánosítasz...
  • clarck
    Nem általánosítás.Azt mondtad hogy nem ítélhetnek el.Én meg azt hogy még is megteszik.
  • Molnibalage
    Sorold. Igen, végeztek ki ártatlan embereket, de ne általánosítunk már...
  • clarck
    Tudod hogy hány embert végeztek már ki ilyen bizonyítok alapján?
  • clarck
    Tudjuk hogy te profi vagy ezekben.
  • clarck
    Az világos, bár az a robbanás kezdete és nem az oka.
  • Molnibalage
    A telemetria azonnal jelezte, hogy a nyomás esés van. 13 sec alatt azonban senki nem deríti ki az okot.

Azt amit itt csináltok egészen más, mert folyamatosan 3 pixeles felbontású képekkel jöttök. Ezen felül tisztán látszik, hogy soha életetekben közötök nem volt sem szilárdságtanhoz, sem termodinamikához sem törésmechanikához...
  • clarck
    "Az O-gyűrű hibűt persze nem azonnal látták,"
    Erről van szó.Csak később az adatok elemzése során derült ki.Most is azt csináljuk csak más szempontból.
  • Molnibalage
    Ilyenkor jön az, hogy a bemutatott "bizonyíték" nem egyértelmű, ergo nem ítélhetnek el általa...
  • Molnibalage
    A kifúvás nagyon jól látható, nem pár pixeles...
  • clarck
    Akkor mivel magyarázod?
    Képhibával?A képhibának nincs árnyéka.Akkor vajon mi lehet?
    Nem tudom mit mondanátok akkor, hogyha ezen a 3 pixelen múlna hogy elítéljenek valamilyen bűncselekményért,vagy felmentsenek alóla.
  • Molnibalage
    A gép felrobbanása egy igen jól látható esemény volt még szabad szemmel is. Az O-gyűrű hibűt persze nem azonnal látták, elemezgetni kellett sokáig, csak mivel a telemetria segített, hogy mit kell keresni, meg is találták.

Tessék.

T+66.764

The pressure in the shuttle's external liquid hydrogen tank begins to drop, indicating a massive leak. Smith had real-time readings of pressure in the liquid hydrogen tank, but it is doubtful he noticed anything unusual because of the rapidity of the failure. It made no difference, ultimately, because even if Challenger's pilots had suspected an SRB problem there was nothing they could have done about it. While the shuttle separates from its external fuel tank shortly before reaching orbit, it does so with no engines firing and in a benign aerodynamic environment. Separating from the tank while the SRBs were firing would drive the shuttle into the bottom of the fuel tank and the SRB exhaust plumes.

Ehhez 5 sec keresés elég volt....