1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
-
#1080 Kikötőben álló hajók, pontcélok ellen tudtak gyakarolni. Az, hogy egy kikötőbe zárt flotta ellen tervezték használni és támogatni az előrenyomulátst máshol az egy dolog. Egészen más 20-25 csomóval száguldozó csatahajókat elsüllyeszteni. Maguj a japók is meglepődhetttek, hogy a PW és a R. elsüllyeséte mennyire könnyen ment. Mondjuk ebben bene volt a két hajó teljesen elégtelen torpedóvédelme is...
Nesze, olvass. -
remark #1079 Ha csak a történelem egy kis szelete lenne ilyen akkor azt mondanám, hogy van benne valami, de mivel az egész történelem ilyen azt mondom, hogy az emberek többsége szűklátókörű és hülye és ezekből sok van egy rakáson aminek ez a vége.
Olyan érzésem van, mintha az evolúcióról vitatkoznánk... -
#1078 Ja. Az is elég lett volna, ha szétlőnek a majdnem üres kikötőt. Mennyive lett volna kevésbé vörös posztó az, ha 6 hajó helyett kettő süllyed el? Vagy akár az, ha várják a támadást, szépen bebombázzák a hajókat a vízbe, és 0. napon megnyerik a háborút?
Áh, ezeknen az idiótáknak magyarázhat bármt az ember... -
patiang #1077 Jó, lehet. -
remark #1076 Molni szerint a történelem elkúrások sorozata. És nem érti, hogy hogy működhet ilyen jól a rendszer ennyi elkúrás után. Felajánlottam neki egy magyarázatot: ha mi nem vagyunk képesek fenntartani a rendszert és csak elkúrásokra telik tőlünk, akkor a rendszert bizonyára Isten tartja fenn. Esetleg a földönkívüliek. -
patiang #1075 Hogy őszinte legyek nem hiszek benne. Azonban vannak olyan dolgok, amik elgondolkoztatóak. De tényleg hogy is tudták megcsinálni? Rendben, hogy volt ember, de akkor is.
Amúgy pedig én is hajlok affelé, hogy talán elképzelhető valamiféle külső behatás. Mert miért is ne? Mert, ha a mi tervünk világok felfedezése, akkor tehették ők is. De miért nem említi őket igazából egyetlen történetíró sem?? Egyiptomiak pedig arról híresek (voltak), hogy még a fingásról is leltárt vezettek. Vagy a zsidók miért nem tesznek róluk említést. Olyan frankó leírások vannak a görögöktől is pl, és ők sem.
Hol vannak gépalkatrészek. Pl repülő, vagy mit tudom mi??
De azért rohadt érdekes, ha a túlzott meséket kiveszem belőle.
A Youtube-on nem lehet már elérni, de azt hiszem az Ősi űrhajósok ugyanaz, és van második része is. Összesen kb 3 óra. -
Cef #1074 Szintén Molnibalage-tól, csak hogy meglegyen egyben:
"A jenkik lenézték a japókat és ezen nincs mit szépíteni. Fel sem tételezték róluk, hogy képesek ilyenre. Egy ideig még próbálták egyes konteósok - igen, már akkor is voltak - hogy biztosan német pilóták hajtották végre a támadást, mert a sárga majmok erre biztosan képtelenek. Az persze nem zavarta meg őket a koncentrálásban, hogy német haditengerészeti légierő nem volt..."
Magyarul valószínűleg azért nem kapott pénzt, mert nem tulajdonítottak a japánoknak komoly fenyegetést. De mint mondtam, a háborúhoz egyetlen puskadörrenés is elég lett volna. Az már mind a vezetésnek, mind a tömegeknek bőven elég.
"Nem furcsa, hogy ilyen elkúrások sorozata az egész történelem?"
Ha csak a történelem egy kis szelete lenne ilyen akkor azt mondanám, hogy van benne valami, de mivel az egész történelem ilyen azt mondom, hogy az emberek többsége szűklátókörű és hülye és ezekből sok van egy rakáson aminek ez a vége.
-
#1073 Az. Itthon a legutolsó kísérletező egy 5MW-os hőkinyerést szeretett volna elérni egy kísérleti erőműben. Sikerült 300 kW. No comment.
BTW itthoni geotermiával egy jó ideig vagy soha - a mai áramárakkal számolva - nem fog áramot támogatás nélkül termelni. Ma már az gagyi gőzturbinának számít, ami 450 fok alatti gőzzel dolgozik. Pontosabban nem gagyi, mert lehetne hi-tech szinen ilyen gyártani, de sok értelme nincs, mert a hatásfoka borzalmas. Technikailag lehetséges, csak gazdaságilag nem éri meg. A geotermia itthon fűtésre jó áramtermelésre nem...
Tessék. -
Cef #1072 Persze, hogy tudták. De a csatahajóknak nagyobb jelentőséget tulajdonítottak, mint a hordozóknak, mert a régi ideológia, ami szerint a csatahajó testesíti meg egy flotta erejét, még mindig élt, pedig látható volt, hogy már mennyire nem igaz. -
ManoNegra #1071 Idézet Molnibalage-tól:
A támaszpont parancsnoka pénzt kért a támaszpont védelmének erősítésére. Több légvédelmi ágyú, több vadász és több távolfederítő gépet kért, stb.. A kért összeg cirka 2,5%-át (!) utalták ki neki. Ezek után nem tudom, hogy kit nen lep meg a PH elleni támadás sikere...
Nem furcsa, hogy ilyen elkúrások sorozata az egész történelem? Elkúrom, hogy aztán sokszoros erővel visszacsaphassak? Be akarok szálni a háborúba, kicsit elkúrok valamit, máris a közvélemény akarja hogy háborúzzunk. Lebombáztam a Líbiai vízvezetéket? Elkúrtam.. Vicc b+ -
patiang #1070 Dehát a japánoknak is volt hordozójuk. Nem?
Akkor meg tudták, hogy mire való. -
clarck #1069 Mind az 5 részt?
Mi a véleményed? -
patiang #1068 Csak viccelődj. Most láttam az ősi idegenek filmet, ahol bizonyítékokat soroltak fel, hogy az ókor fejlettebb volt mi. A földön légiközlekedés működött, megolvasztották a sziklát meg még a többi sok.
Így azután az amik már rendelkezhettek valami HAARP szerűséggel. Gondolkozz! -
Cef #1067 Akkor oké, írás közben közben nem láttam, hogy már visszaolvastál. -
Cef #1066 Olvass vissza egy kicsit. Molnibalage már leírta, hogy merre voltak és miért.
Amúgy meg a bennmaradók csak a csendes-óceáni flotta nagy része, ááá mi az... :)
De megfordítom a kérdést. A csatahajók (amik az anyahajók után a legdrágább jószágok voltak, ha nem még drágábbak) miért nem voltak nyílt vízen? Az már nem lett volna hihető? Miért nem verték vissza a japán támadást, ha tényleg már annyira előre tudtak róla, hogy kivigyék az anyahajókat. A háborúhoz az is elég lett volna, ha a japók csak rájuk támadnak, még az amcsik jobban is jártak volna vele, mert a flottájuk is megmarad, esetleg még el is pusztítják a japán támadó-flottát, sőt jól be is égetik a japánokat.
A japánoknak az volt a célja, hogy elsüllyesszék a csatahajókat, megtizedeljék magát a flottát, és akkora pusztítást vigyenek véghez amekkorát csak lehet és ezzel nemcsak eltörlik az egyik őket veszélyeztető haderőt, de megtörik az amerikaiak morálját is. Az egy dolog, hogy a gyakorlatban már a repülőgép-hordozók és a tengeralattjárók játszották a fő szerepet, de a begyepesedett hadvezetésnek, akik a csatahajókon nőttek fel ezt nehéz volt belátni. -
remark #1065 Jól van. -
patiang #1064 Frappáns válasz.:)
Főleg a második fele:))) -
remark #1063 Tudományos is, és összeesküvés elmélet is a következő írás egyik kommentje: A high-tech ipar csomagolhat Kínába, ha gyártani szeretne
Velorex, ami a geotermikus erőműveket illeti, van egy anekdotám. A város ahol élek két olyan fúrt kúttal is rendelkezik, amelyek csupán 90-100 méteres mélységben (ami ritka) forró vízrétegbe érnek. Eléggé forró ahhoz, hogy akár gőzturbinát lehessen műkodtetni, azaz geotermikus erőművet. Egy ilyen erőmű építéséhez viszont nincs elég pénze a városnak. Pár évvel ezelőtt az előző polgármester (ő független volt, a jelenlegi természetesen fideszes) nagyon szeretett volna mégis egy geotermikus erűművet és volt is egy nemzetközi befektető cég, aki ezt megépítette volna annak cserében, hogy utána 11 évig működtette volna az erőművet amit aztán átadott volna ingyen a városnak. Mielőtt azonban történt volna bármi is, "valakik" egy éjszaka leöntötték savval a polgármester autóját. Feltételezhetően, a jó ember megértette az üzenetet, mert utána már szóba sem került a város geotermikus fejlesztési terve. -
#1062 Nem. Így jött ki. Ha a japán flotta erős viharba került volna odafent északon és 1 napot késik, akkor a hordozók közül is legalább egy ott lett volna.
De várj, megvan. Biztos a HAARP elődjével beállították a japóknak az időjárást... -
#1061 A jelek szerint igen. -
patiang #1060 Bocsi, most látom, hogy erre azt írtátok, hogy direkt akkor mentek a japcsik. -
remark #1059 Tehát akik nálam pluszt nyomtak, és akik nálad mínuszt nyomtak, azok hülyék?
Nem tudom mikor sikerült utoljára egyetlen mondattal ennyi embert lehülyézned, de egyre ügyesebben csinálod a dolgot. -
patiang #1058 Azért nektek nem furcsa, hogy pont a támadás napján az összes hordozó nyílt vizen volt?
A bennmaradók nem voltak olyan veszteségek. -
remark #1057 "Nem vagytok képesek felfogni, hogy ahhoz, hogy acél váz összeomoljon nem kell megolvadnia!"
A film annyit állít, hogy létezik egy jelentés, ami olvadt acél jelenlétét dokumentálja, majd elhangzik az, hogy irodatűzben nem keletkezik akkora hő, hogy attól az acél megolvadjon.
Na most a fentiekre szerintem kb. annyit lehetne reagálni, hogy jó, lássuk azt a jelentést. De ti egyrészt hevesebben reagáltatok, másrészt belekeverted az összeomlást az egészbe. Meg tudod indokolni, hogy miért? -
patiang #1056 Mondtam már, hogy rendben, az épületeket hagyjuk. Vegyük elő a "pilótákat".
De ti még el sem olvastátok, hogy ne kelljen válaszolni. Pedig ha legalább azt mondanátok, hogy az összeomlásból nem engedünk, de tényleg frankón a gépek körül nekünk sem világos minden.
Nem lennétek kissebbek.:)) -
patiang #1055 Felejtsétek már el ezt az összeesküvés szót. Ez nektek piros posztó?
Ki esküdött össze kivel?
Megkérlek szépen, hogy legyél szíves válaszolni.
Köszönöm szépen. -
#1054 Semmi jelentősége. Az értelmes emberek nem pontoznak, a hülyébbje meg erre vesztegeti az idejét... -
patiang #1053 Ki mondta "ezt a baromságot"???
Csak ott is, és itt is egy cél elérése volt a lényeg.
Azért így már más, nem?? -
ManoNegra #1052 Ha elérkezünk valami kínos kérdéshez, akkor vlasz helyett elkezd sértegetni... -
ManoNegra #1051 A pontozási arány alapján nem ezt mondanám! -
TDantes #1050 Elárulnád végre hogy mit akarsz? Mit hablatyolsz? -
TDantes #1049 Értem. Érdekes dolog ez.
Amúgy bár ez nem tartozik ide, Churchill-t csak így nem barmoztam volna le, annak ellenére ,hogy milyen és mennyi hibát követett el, de hát Roosevelt is miket tett, Sztálin és Hitler döntéseiről nem is beszélve. Tízezrek haltak meg egy rossz döntés miatt.
De nem csak a világháborút nézve, Napóleon, vagy Julius Caesar is tett nagy ostobaságokat.
na off vége, ebbe tényleg ne menjünk bele. -
remark #1048 Újból csak nem tudom, hogy hogy jön mindez ahhoz amit felvetettem, de engem az már nem zaklat fel, hogy ennyire értetlen vagyok... -
#1047 Te komolyan azt hiszed, hogy minden mérnök becsületes és nem adná el az anyját 5 perc hírnévért? Ezzal a videóval és a konteósok figyelmével ezt megkapták.
A ménökök túlnyomó többsége körberögözi a videón látható egyéneket...
(Legalábbis a cégen belül az összes építész és statikus...) -
#1046 Nem. Akart egy hordozót adni mellé - az sem sokat számított volna - de nem volt. Az Illustrious és a Formidbale szárazdokkban volt, javították őket. Az Ark Royalt elsüllyesztette egy tengó, az Indomintable gyakorló út során zátonyra futott. Csak egy hajó volt bevethető, a Victorius. Az viszont a Tirpitz miatt nem mehetett a Távol-keletre. -
remark #1045 Úgy, hogy mindketten látatlanba írtatok le valami hülyeséget. -
remark #1044 Vegyél mély levegőt, nyugodj meg, és próbáld meg megérteni, hogy mit állítok. Mert te még mindig arról beszélsz, ami a fejedben van, és nem arról, ami a képernyőn áll előtted a monitorodon. -
TDantes #1043 Ja, Szingapúrra gondoltam. Azt én se értem ,miért légi fedezet nélkül mentek...biztos Churchill is összeesküvő? -
#1042 Hogy jön az én álláspontom ahhoz, hogy TD megnézte -e a videót vagy sem? Apám.... -
TDantes #1041 ,,Én vagyok a marha azért, mert te ránézel egy videóra, amelyikben NEM arról van szó, hogy az épület azért dölt össze mert megolvadt benne bármi is,"
Azért vagy marha, mert nem fogod fel, hogy nem olvad meg az acélszerkezet!
Nem olvadt meg. Érted? Nem olvadt meg! A hő hatására lágyult meg!
Fogd már fel ,hogy rajtatok kívül senki nem lovagol azon megolvadt, mert nem olvadt meg!
,,De ez a acél olvadáspontján való lovaglás a legrosszabb. Hogy vagytok képesek ezt beszopni?
Nem vagytok képesek felfogni, hogy ahhoz, hogy acél váz összeomoljon nem kell megolvadnia! Elég ha hő hatására gyengül"
Igen is pontosan így van. Próbáld ki. Fogj egy acél rudat. Tedd tűzbe, vedd ki, és akassz rá egy nagy súlyt. Majd ugyanezt tedd meg, egy ugyanilyen acélrúddal, amit nem tettél tűzbe.
Érdekes jelenséget fogsz tapasztalni.