1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
-
ManoNegra #480 Na igen. A WTC is egy esemény, Bin Ladent a CIA képezte ki és az Al-kaida most a NATO-val kooperálva kéz a kézben harcolnak Líbiában. Na de már eleget offoltuk itt. -
Cef #479 A Lousitania nem összeesküvés, hanem esemény, amit politikai célokra használtak fel. Az amcsik be akartak lépni a háborúba, de a közvélemény nem akart belebonyolódnia az európai háborúba, amihez szerintük semmi közük nem volt. Közben a németek elsüllyesztették a hajót, mert azt feltételezték, hogy kőszert szállít Angliának (már nem emlékszem, hogy tényleg szállított-e, de úgy rémlik, hogy igen). A politikának kapóra jött az eset, lehetett mivel hergelni a népet, hogy a csúnya gonosz németek mit követtek el, és így már a közvélemény se ellenezte a háborút. -
ManoNegra #478 Bár azt nem az amerikaiak sülyesztették el, de valahogy bekellett lépni a világháborúba... -
ManoNegra #477 Nem konkrétan a WTC-re gondoltam, mert az eléggé vitatott, viszont tökéletes indok volt két háborúhoz, és a "patriot act"-hoz. De mint jelenség, nagyon is valós, elég ha a Lusitania-ra gondolnunk. -
Cef #476 Az, hogy a politikusok hazudnak, megtévesztenek az egy tény. Az hogy a politikusok sikkasztanak tény. Az, hogy mondjuk direkt romboltatták le a WTC-t bombákkal már összeesküvéselmélet. A tudósok tévedhetnek? Igen. Direkt hátráltatja egyikük egy kollegája kutatását, mert ő akar azon a területen elismert lenni? Előfordulhat, rivalizálások mindenhol vannak. Direkt hátráltatják egész tudományágak kutatását a saját vagy valaki más érdekében? Na az már összeesküvéselmélet. -
ManoNegra #475 Nem egészen. Mondjuk, ha azt mondom, hogy a politikusok hazudnak, az összeesküvés elmélet? Ha azt állítom, hogy bizonyos false flag akciók, amiknek köszönhetően országok háborús indítékot gyártanak, az is csak buta konteo? Vagy mondjuk a magyar államadósságról azt mondom, hogy az a pénz amit felvettünk, nem nekünk kellett, hanem annak volt érdeke akinek azóta is tartozunk, akkor hülye konteós vagyok? -
uwu 80 #474 Lényegi különbség nincs szerintem, úgyhogy mindkettőről.
Az összesküvéselméletek kritikusak a józan ésszel, tudománnyal szemben, így alap hogy a tudományról összességében mint összesküvőkről beszélnek, ami a rendszer része. Kénytelenek ezt meglépni, hisz a tények alaposabb vizsgálatával borul az egész építmény. Így a józan ész bírálata a konteók alapját képezi. -
Cef #473 A kettő ugyan az. A tudományos összeesküvés is összeesküvés-elmélet. -
ManoNegra #472 Ti most itt tudományos összeesküvésekről beszéltek, vagy úgy általában az összeesküvés-elméletekről? -
Zero 7th #471 Hozzátéve, hogy egy rakat konteónak nem ismerjük az eredeti szerzőjét.
Mondjuk nem sokat segít, ha valamelyikről tudjuk, hogy pontosan ki, mikor, és hogyan találta ki az egészet, a sok hülye úgyis elhiszi. A Bermuda-háromszög "rejtélye" igen precízen követhető, a sok balfasz meg mégis azt hiszi, hogy van ott valami misztikum. -
uwu 80 #470 Egyébként szerintem simán belefér, hogy a szerző is azt hiszi hogy igaz, nem kell feltétlenül szélhámosnak lennie.
A közönség és az előadó is szenvedhet ugyanabban a betegségben.
Kíváncsi lennék az arányra, csak az a baj, hogy amelyik szélhámos, úgyse fogja bevallani, és inkább a másik kategóriába soroltatja magát ha lehet választani. Máshogy meg nemigen fogjuk megtudni, csak a szépen megkérdezzük tőlük: szélhámos vagy, vagy tényleg így gondolod? A válasz meg egyértelmű, akármi is az igazság. Szóval az arányt szerintem nem tudjuk meg soha, minden tipp megalapozatlan. -
uwu 80 #469 Hát lehet hogy a szerzői szándék terén nincsenek rendbe a dolgok.
Én mint jelenség gondoltam az előbb a konteóra. -
Zero 7th #468 Értelmes embernek nem kell azt hazudni egy fiktív sztoriról, hogy valóság, hogy jól szórakozzon. -
uwu 80 #467 Hát szerintem te se jól látod.
A konteó egyszerűen szórakoztatásra van, nem feltétlenül hülyéknek. Nem feltétel, hogy el is kell hinni.
A hülyék persze hisznek benne, de az más téma. És az is külön kezelendő, hogy ezzel egy új vallás van kialakulóban. Persze a hívők ebben a közösségben megtagadják a hitet, és tudásnak keresztelik át, mintha ez változtatna a tényeken:) -
Zero 7th #466 Hát nagyon nem. A tudományos megközelítés lényege a világ megismerése, a konteók meg a hülyék szórakoztatása. -
clarck #465 Én úgy látom hogy a lényeg ugyan az! -
Cef #464 Én ezt inkább úgy mondanám, hogy a konteó nem vizsgálja tudományos szempontból a dolgokat, max csak áltudományosan. -
clarck #463 Jó majd benézek ezen oldalakra is.De nem hiszem hogy ott is a konteó oldaláról vizsgálták meg a dolgot . -
commissioner #462 Ajánlom figyelmedbe a "Mi az idő?", a "Kvantumfizika" és a "Gravitáció vs. Kvantummechanika" topikokat. Konkrétan ez az Időképes cikk is be volt már linkelve (ill. ennek a folytatásai), talán többször is, volt is a benne szereplő dolgokról diskurzus. -
clarck #461 Úgy nézki hogy nem is a mostani volt az első kijelentés hogy A fénynél is gyorsabban
Sajnos ez sem egy világhírű, neves tudományos lapban jelent meg,de azért érdemes elolvasni. -
ManoNegra #460 A google a barátom. Köszi! :-) -
#459 Itt olvashatsz róla - tudomány, de nem összeesküvés. ;) -
ManoNegra #458 -
#457 Inkább a stílusom legyen értékelhetetlen, mint természettudományos ismereteim és logikus gondolkodásom... -
clarck #456 Igazad van, mivel csak a stílusodat lehetett értékelni.
De felőlem ömlenghetsz itt teli tüdőből,nem zavar. -
#455 Az a stílusnak jár és nem az információ tartalomnak, de oda se neki. Leülhetsz. Egyes. -
clarck #454 Mondod ezt te nekem két figyelmeztetéssel a nevednél! -
#453 Jó dolog a linkelés.
Az eddigi kommentjeid fényében szerintem meg ne nagyon ítélkezz más munkássága felett.
Ezzel a szemlélettel a fél sg-t úgy basznám ki, mint a macskát szarni... -
clarck #452 És miért kellett ezt ilyen hirtelen bejelenteni?Én mint laikus úgy gondolom hogy ezt először is a CERN embereivel kellet volna megbeszélni nem kiszivárogtatni.Csak egy telefon "Srácok ezt is beszámítottátok" aztán lehetett volna okoskodni a jövőre nézve.Így most valakiből bolondot csinálnak. Vagy lehet hogy ez a cél? -
clarck #451 Megérkezett az első cáfolatA neutrínók mégsem gyorsabbak a fénynél !
Nézzük csak ! Az úr az eltérést azzal magyarázza hogy a CERN ben hosszas előkészületek után hibáztak.Egyszerűen kihagytak egy tényt, hogy a műhold mozog.Nos tudjuk hogy a fény 1ns alatt 30 cm tesz meg.Ez 60ns eltéréssel megszorozva 1800cm (18m)tesz ki.Csakhogy ezt az eltérést csak fénysebességgel haladva tudná , a szerencsétlen műhold produkálni.Számoljunk egy picit, ami nem az erősségem:
Egy GPS műhold 3,9km tesz meg másodpercenként.A 3900 méter osztjuk 1 milliárddal az ugye 0,0000039 méter. Ennyi távolságot tesz meg 1 ns alattt.Ha ezt megszorozzuk 60-nal (a késés idejével)akkor is csak 0,000234 méter a megtett út.(Ha tévednék majd úgyis helyesbítetek)És ez a legenyhébb számítás.Azért gondolom ennél pontosabbak a kutatók.
Ha netán mégis a dokinak lesz igaza az azt jelentené hogy a CERN-ben idióták dolgoznak és az eddigi, ezen a mérési sorozaton alapuló kísérleteiket dobhatják ki.Sőt ha egy ilyen hibát elkövettek akkor hibázhattak másban is .Tehát ki kell rúgni mindegyiket.Kivéve a portást -
clarck #450 "A város falain kívül hétszer hordozták körbe a Frigyládát, miközben a papok fújták a kürtöket. Hetedszerre Jerikó falai leomlottak."""Idéző jel -
TDantes #449 Csak azt nem értem, miért vesztek szó szerint minden legendát, mondát, mesét?
-
patiang #448 Én erről azt olvastam, hogy a tudósok szerint földrengés volt, és annak moraját jegyezték fel. Ti már hallottatok földrengés morajt. Én már igen, s mit mondjak rémísztő. -
#447 Ez egy olyan dolog, amit valószínűleg soha nem fogunk megtudni, hogyan történt. -
clarck #446 "A város falain kívül hétszer hordozták körbe a Frigyládát, miközben a papok fújták a kürtöket. Hetedszerre Jerikó falai leomlottak."
Állítólag csak legenda.És ha mégsem!Ha a frigyláda (mint azt sokan hiszik)egy nagy teljesítményű energia forrás volt ,a papok kürtje pedig változtatható frekvenciájú hanggenerátor hangszórói?A II VH-ban a németek is használtak illetve kísérleteztek különböző frekvenciájú hangokkal mint fegyverrel.
-
patiang #445 Egy újszülöttnek minden vicc új:)) -
remark #444 Szóval nem azt állítottad, hogy a facebook alkalmas arra hogy információt gyűjtsenek az emberekről? -
#443 És ezer éves "hír"... -
patiang #442 Mikrohullám használata. -
patiang #441 Ez sem összeesküvés (bocsi), de tutira érdekes.