1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
  • clarck
    "Amin jelentős kárt okoztak az északi torony lezuhanó részei, és oltás nélkül órákon át égett."
    Ezt honnan veszed!Semmiféle törmelék sem égő darabok nem zuhantak rá mivel kb 100 m a távolság a volt északi és a 7 épület között
    Nyasgem?
  • Zero 7th
    Amin jelentős kárt okoztak az északi torony lezuhanó részei, és oltás nélkül órákon át égett.

Amit egyébként néhány hozzászólással lejjebb már leírtam, nem mellesleg.

Vagy most ilyen végtelen ciklusba ragadt az agyatok, hogy:
    1. De a WTC7!
    2. Így.
    3. Na jó, de akkor a WTC1 és 2?
    4. Így.
    5. Na jó, de mi van WTC7-tel?
    6. Nyasgem?
  • clarck
    Na ez szól a WTC 1-2 épületéről Az eddig belinkelt "Van magyarázat" a WTC 7-es épületéről szól ahova nem csapódott be semmi.Ne volt kerozin folyás.Csak kigyulladt egy iroda.
  • Zero 7th
    Tehát az USA-ban van 1627 olyan, papírokkal rendelkező "mérnök", aki nem ért a szakmájához. Nem lepődök meg rajta, az én évfolyamomban is voltak ilyenek. Úgy lett papírjuk, hogy más csinálta helyettük az összes tervezési házi feladatot, de még a diplomamunkájukat is.

Kíváncsi lennék, ezeknek mekkora része építész, akik alapból nem értenek hozzá, szakmájuk szerint sem, mert nem ez a dolguk, csak szeretik magukról azt hinni, hogy mégis.
  • patiang
    Figyelemre méltó. Azért csak nem tudnak nyugodtan aludni.
    Melyik lesz az erősebb kutyus.
  • patiang
    Bár a hetes csak kilóg a sorból.
  • patiang
    Köszi. Frankón elmagyaráztad.:))

• Herold
  • remark #512
    Nem olvastam el a vitátokat, csak látom hogy 9/11 is szóba került. Ez egy jó lista: The AE911Truth Petition

1,627 verified architectural and engineering professionals and 13,576 other supporters have signed the petition demanding of Congress a truly independent investigation.

A sok "idióta".
  • Zero 7th
    Egész egyszerűen azért nem kerestek robbantásra utaló nyomokat, mert ahhoz hogy egy felhőkarcoló így összedőljön NEM KELL ROBBANÓANYAG.

Egyébként meg másképp nem is dőlhetne össze. Fogom a fejem, amikor Hollywood így elképzeli, ahogy eldől a felhőkarcoló. Faszság.

Egy ilyen kurvamagas épület a mérnöki munka csúcsa. Nagyon hatékonyan kell kihasználni az építőanyagokat, hogy egy ilyet lehessen építeni. A szerkezet úgy van kialakítva, hogy a _normális esetben_ előforduló terhek szélső értékeit biztonsággal elbírja. Ez olyan 70%-os kihasználtságot jelent, van benne mondjuk egyharmad tartalék.
    De ez ép szerkezetre vonatkozik, normál hőmérsékleten.
    Még egy kis szakma: az épület "csőben cső" szerkezetű volt, a terheket az épület belső részén lévő, és körben az épület homlokzatán álló acéloszlopok hordták együttesen.

Aztán jött egy gecinagy repülő, és elszabta a külső oszlopok egyharmadát, és elkezdte felmelegíteni a belső tartópilléreket.
    A becsapódás során elvágott oszlopok miatt átrendeződtek a terhek, főleg a belső mag oszlopaira. Ez kb fel is emésztette a tervezés során belerakott biztonságot.
    De a jóféle kerozintűz melegítette ezeket az amúgy is a teherbírásuk határán lévő acéloszlopokat. 400 fokon az acél elveszti a teherbírása kétharmadát, gyakorlatilag felpuhul. Amíg volt teherbírástöbblet az épületben, addig nem volt gond, hogy egy-egy oszlop kiszállt a teherviselésből. De amikor végleg kimerült ez a tartalék, az összes, még teherviselő oszlop EGYSZERRE terhelődött túl.
    Amikor az összes oszlop tönkrement, az épület felső része majdnem szabadeséssel zuhant egy szintet, kb 3 métert.

Ez a zuhanás körülbelül 30szorosára növelte a lenti oszlopokat terhelő erőt. (Gy.k.: a kalapács is jobban megüti az ujjad, ha ráejted, mint amikor csak rajta van) Azok is tönkrementek, azok is egyszerre. Zuhant az egész felső rész újabb 3 métert. És így tovább. A földig.

Ahhoz, hogy eldőljön, ahhoz az kell, hogy az épület egyik fele lényegesen később (másodpercek) menjen tönkre, mint a másik fele. Ez a becsapódás szintjén így volt. Az épület teteje dől is egy picit. De amikor a ferde felső rész ráesett harmincszoros erővel az alsó részre, ott már semmi ilyesmi nem volt. Ott az összes ép oszlop egyetlen pillanat alatt terhelődött túl.

Ezért nem dőlt el. Nem dőlhetett el. Lehetetlen egy ekkora épületnél, hogy eldőljön. Ez nem egy rohadt fa.
  • uwu 80
    Az összes épület úgy omlik össze, nem csak az a három.
    A hívőket meg etetni kell, mindig találni fogsz erre való cumit amin lehet cuppogni.
  • patiang
    "A kettő még csak meg sem billent"--ezt a magasságuk miatt említettem.
  • patiang
    Gondolom legtöbben a magába roskadást nem értik. Sőt mind a három épület, s oly tökéletesen, hogy a mellette levő épületek szinte meg sem sérültek.
    Mondjuk az elfogadható, hogy egy épület úgy omlik össze, de mind a három? A kettő még csak meg sem billent. Tökéletes volt az összeroskadás.
    Ha az internet nem lenne tele vezető amerikai építészek, más szakemberek véleményével, akkor is nagyon sokan közülünk valamiképp kételkedni kezdtek volna.
    Megkérdezték a vizsgáló bizottságot, találtak-e robbantásra utaló nyomokat? A válasz az volt: nem. Kérdés: keresték? Válasz: nem.
    Ez annak ellenére, hogy előtte már megpróbálták az arabok (?!) felrobbantani a tornyokat.
    A 7-es irodatűz miatt dőlt össze. Hm. Első kettőt már az alumíniummal magyarázzák. A harmadikra ez nem "igazolható". S miért pont a "testvérek" közül került ki a harmadik? Hiszen vélem, hogy a mellettük fekvő épületek szintúgy irodaházak.
  • Zero 7th
    1. Az USA-ban több tízezer mérnök van, ebből simán lehet 400 hülye.
    2. Az építészek ehhez nem értenek.
    3. Én is mérnök vagyok, teljes joggal lehülyézhetem őket, ha hülyeséget beszélnek.

El sem indítottam a videót, de látom ezt a feliratot:
    "Irodai tűzben nem keletkezhet akkora hő, ami megolvasztaná az acélt."

Aki ilyet beszél, az segghülye. Az acélnak nem kell megolvadnia ahhoz, hogy tönkremenjen az épület.

A témáról, magyarul

Főbb vonalakban:
    -Az acél ~1600 fokon olvad.
    -600 fokon elveszíti a szilárdsága kétharmadát.
    -A tűzállóságot úgy kell érteni, és úgy tervezzük, hogy megnézzük, hogy az épületben milyen tűzveszélyességi osztályba tartozó anyag van, és olyan tűzvédelmet kell rakni a szerkezetre, hogy ha ég, ami bent van, akkor addig ne dőljön le az épület, amíg mindenki ki nem menekül.
    -A WTC-7-ben nem működött az épület beépített oltórendszere, nem volt víz. (A tűzállóság tervezésekor nem számítottak erre, tehát oltás nélküli tűzre alul volt méretezve.)
    -Közel négy órán keresztül égett.
    -Az északi torony leomlásakor megsérült a szerkezet.

Magyarázzam, vagy összerakod magadnak?
  • uwu 80
    Ugyan meséld már el, hogy szerinted hogy dől össze egy ilyen épület!
  • ManoNegra
    Nem volt túl sikeres felbujtási kísérlet... De egyetértek. Az országok vezetői (vezető rétege) a saját önös érdekeik mentén simán beldozzák a saját állampolgáraik életét! Még a végén konteóhívő leszel! Üdv a klubban.
  • Molnibalage
    Ha nincsenek érdekeid, akkor x ember halála a "le sem szarom" kategória. Csakhogy éppan akkoriban lett az az irányzat tudtommal az, hogy az amerikai kontinenesen az történjen, amit a jenki akar. Erre holmi jöttment német császár felbújta a te tőszomszédodat, az érdekszférádat.

Tudod, olyan ez, mintha Csecsenföld hirtelen NATO tag lett volna 1995-ben..
  • ManoNegra
    De ha csak ez bánt, nem az USA az egyetlen, aki élt a false flag adta lehetőségekkel.
  • ManoNegra
    Lehet, hogy két évig tartott míg megdolgozták a közvéleményt. Azért furcsa, hogy 150 amerikai halála nem elég indok a hadbalépéshez, de egy állítólagos titkos üzenet viszont bezzeg mindennek a teteje. Ilyet könnyebb hazudni, mint egy hajót a halálba küldeni.
  • Molnibalage
    Igen, ezen felül felfegyverzett segédcirkáló volt. Valahogy nem szokta egy konetós sem emleketni, hogy a jenki háborúban lépés és a hajó elsüllyesztése között laza két év volt.

A jenki diplomáciát sokkal inkább bőszítette, hogy a németek bepórálkoztak azzal, hogy Mexikó támadja meg a jenkiket. Ezt persze nagyon sokáig nem hozták nyilvánosságra, mert a német diplomáciai üzeneteket megjfejtették és ezt nem lehetett beismerni.

(A II. Vh után az Enigma feltörését is a '60-as években ismerték be.)
  • patiang
    Köszi!
    Már láttam őket.
  • clarck
    Mivel igen tekintélyes a gyűjtemény szerintem mindenki keresse meg saját magának.(Már ha érdekli)
  • clarck
    Hogyan verték át a világot
  • Herold
    Elég nagy beképzeltségre vall többszáz mérnököt szimplán lehülyézni. Lásd. #495.
    Ennyire ne akarj már okos lenni.
  • Herold
    Egy embert nagyon meg lehet vezetni olyan témában amihez nem ért. Szerencsére nem kell mindenhez érteni hogy ne legyél megvezetve, mert ha viszonylag művelt vagy mindig van valami amiről lehull a lepel, és aki hantázik az egyik támában amivel egy másikat akar bizonygatni, nyilván a másik fele se jobb.
    Viszont egy tökéletesen műveletlen embert aki nem ért semmihez, biztos hogy jól elszórakoztatnak ezek a faszságok, és be is szopikál mindent tényként elkönyvelve.

Úgy érted, hogy az emberek többségét megvezették a média által hangoztatott "hivatalos" magyarázatokkal? Mivel az emberek többsége a médiának mindent elhisz, így nem volt nehéz dolguk.
    Csak van néhány ember, aki gondolkodik és rájön, hogy itt-ott valami nem stimmel.

Szóval az okfejtésed jó, de mindkét oldalra rá lehet húzni.
  • clarck
    Van magyarázat
  • patiang
    tornyok magyarázata is billeg= magyarázatra szorul
    így talán nem annyira gügye:))
  • patiang
    Olvastam, de mint ahogy a tornyok magyarázata is billeg, úgy a 7-esé pedig finoman szólva billeg.
    Én is tudom, hogy a hivatalos a szakmait jelenti.
    Amúgy pedig köszi.:))
  • Zero 7th
    Nem érdekel a téma, vagy nem tudsz angolul? Csak mert van róla minden, amit hiányolsz.

Olyan meg nincs, hogy "hivatalos" magyarázat. SZAKMAI van. Tudod, olyan emberektől, akik ilyeneket szoktak építeni, meg tudják, hogyan működik egy felhőkarcoló, meg mitől áll.
  • patiang
    De tényleg mindenki csak a két toronyról beszél. A harmadikról csak itt-ott érintőlegesen. Pedig az lenne az érdekes. Bár azt is mondják, hogy a bérlő robbantatta fel a tűzoltókkal. Hm miért? S miért nem jelent meg róla hivatalos valami.
  • Zero 7th
    Igen, az a vicces, hogy az összeesküvés része simán működne a műszaki dilettantizmus nélkül is, de úgy tűnik, az összeesküvés-elméletek gyártóinak létszükséglet, hogy feltekerjék az ostobaságot 11-ig...
  • ManoNegra
    Igazából már az is pont elég, hogy nem volt semmiféle robbantás, csupán az amit a szemeinkkel (és jó pár kamerafelvétel által) láttunk, hogy két repülő beleszállt a tornyokba, és összedőltek. Amennyiben tudott róla a titkosszolgálat, és nem tettek semmit, az kb egyenlő azzal mintha szépen aláaknázták volna sajátkezüleg... A hasonlóság így is megvan a Lusitania - Pearl Harbor - WTC között.
  • uwu 80
    Jézusom XD
    Baj ha nem olvasom végig? Egy bekezdés is elég...
  • ManoNegra
    Én egy nanotermites megoldásról olvastam itt.
  • uwu 80
    Mesélj már! Azt még nem hallottam.
    Sokan frappánsan csak annyit mondanak "Acélszerkezet így nem dől össze, semmilyen tűztől."
  • clarck
    Nem elmélkedtem ezen a területen csak pusztán kíváncsi voltam.De valami holografikus dologról hallottam .
  • uwu 80
    Mondj egyet inkább te, mi nem stimmel az épület összedőlésével.
  • clarck
    "A tisztán műszaki jellegű kijelentések azért elég mosolyogtatóak."
    Mint például?
  • uwu 80
    Hát WTC ügyről csak annyit, hogy a konteó hívők sokmindent mondanak.
    Nyilván való hogy egyes állításaikat se cáfolni, se bizonyítani nem lehet.
    Viszont a sztori alátámasztására "érdekes" eszmefuttatásik szoktak folyni.
    A tisztán műszaki jellegű kijelentések azért elég mosolyogtatóak.
    Gondolom hogy ugyanannyira vannak tisztába a tényekkel, mintamennyire a statikával is. És hát ha statikusként hallja azt a sok ökörséget amit összehordanak, nyilván a többit se fogja elhinni nekik.

Egy embert nagyon meg lehet vezetni olyan témában amihez nem ért. Szerencsére nem kell mindenhez érteni hogy ne legyél megvezetve, mert ha viszonylag művelt vagy mindig van valami amiről lehull a lepel, és aki hantázik az egyik támában amivel egy másikat akar bizonygatni, nyilván a másik fele se jobb.
    Viszont egy tökéletesen műveletlen embert aki nem ért semmihez, biztos hogy jól elszórakoztatnak ezek a faszságok, és be is szopikál mindent tényként elkönyvelve.
  • clarck
    A WTC egy második Pearl Harbor.Az amerikai vezetés tisztában volt mid kettő időpontjáról.Mindössze annyi a különbség hogy az első esetében ezt nem szabad hangoztatni.A közös hogy ok kellet az üzletbe való belépéshez.Mert a háború akár hogy is nézzük üzlet.Csak nem az ártatlanoknak.