1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
  • ManoNegra
    Hofi után szabadon: „A korrupció az, amiből kihagynak”
  • Zero 7th
    "a világ gyógyszercégei megvesztegetésre orvosonként 35000 dollárt költenek évente. Nem tévedek, ez a szám áll a becslésekben. "

Ehehe. És a becslés téved-e? Ezt a hatásvadász szart...

"Saját, a gyógyszercégeknél eltöltött időmben is és a tapasztalataim alapján is reálisnak tartom ezt az összeget. Persze ebből nem minden orvos kap"

Te sem, kedves dr. Tóth Csaba, és igazából ez fáj neked, ugye?
  • clarck
    De gondolom úgy is megcáfolod ezért itt van ez!
  • ManoNegra
    Azon nem nagyon van mit beszopni, hogy a paraszolvencia létező jelenség. Az is tény, hogy a gyógyszergyártók foglalkoztatnak orvoslátogatókat. Az sem különösebben hihetetlen, hogy történnek bakik olykor...
    Ha valami hülyeség van a cikkben, akkor rávilágítassz, megvitatjuk, aztán kész Nyilván nem kell mindent elhinni, de a nyilvánvalót sem kell eltagadni...
  • clarck
    A depresszió nem objektív!Jelek utalnak rá (Lehangoltság ,érdektelenség stb),a páciens beszámolójából tudhatja a szakértő hogy hogy mivel áll szemben.
  • uwu 80
    Ó én mindennel egyetértek. Egyébként én szeretek ilyesmit olvasgatni, de távol áll tőlem hogy beszopjam.
    Végül is a fantáziálás fejleszti az intuíciót.
  • ManoNegra
    Esetleg azt írnád le mivel nem értesz egyet, azzal többre mennénk.
  • uwu 80
    Nem ciki hogy ilyen oldalt linkelsz tudományos topikba?
    Mondjuk látom, vannak itt szép számmal akik ilyen helyeken okosodnak XD
  • ManoNegra
    Tegnap belinkeltem, de valamiért nem működik, érdekes írás:

A gyógyszercégek már a spájzban vannak
  • Zero 7th
    A depresszió nem egy úri szórakozás, meg múló rosszkedv, hanem az agy kémiájának elég drasztikus megváltozása. Az meg objektív dolog, patkányokon is kimutatható.
  • Zero 7th
    A menet közben változó sztori nem igazán a hitelesség csúcsa.

"Az egyik munkatársam (látott egy a vonat által levágott fejet, mely nagy távolságban repülve a szemei mozogtak,"

"Elmondása szerint pont előtte repült el úgy 1.5-2m távolságban."

A jelenség ismert, balesetek történnek, de ez a konkrét sztori erősen kamugyanús. Vagy a haverod, vagy te nagy mesemondó. Inkább a haverod, te a minden hülyeséget kritika nélkül beszopó idióta kategória vagy inkább, mint az az itteni "munkásságodból" már egyértelműen kiderült.
  • ManoNegra
    Az a jobbik eset, ha önkénteseken tesztelik. De nem biztos, hogy minden esetben megelőzi egy gyógyyszer forgalmazását a mindent kielégítő tesztelés. Az idő pénz.
  • clarck
    Csak sajnos nem lehetséges.Pl egy antidepresszáns hatását hogy figyelik meg patkányokon. Lehet hogy van rá mód tudni, hogy egy patkány mikor nem depis, én nehezen tudom elképzelni.
    Jó pénzt fizetnek a gyógyszerkutatók az önkéntes "próba patkány" szerepért. Előtte alá írod hogy minden felelősséget vállalsz, és már kapod is az oltást.
    A jól bevált gyógyszereket vissza vonják ,helyettük kijön a korszerűbb de jóval hatástalanabb.Háromszor annyi kell belőle mit a régiből,ráadásul az is dupla áron.
  • clarck
    Nem az a probléma hogy a halálról beszéltek hanem az, hogy egy valakinek a haláláról.
    A halálról mint az élet természetes velejárójáról lehet beszélni.De nem egy szerencsétlen fiatalember halálát kielemezni.
  • remark #626
    "A történet ismert: döglenek Kohn libái, tanácsért megy a rabbihoz. Kap is jó tanácsot, ám a libák csak döglenek tovább. Újabb tanácsot kér Kohn, a rabbinak megint van egy újabb ötlete. Ám hiába a sok jobbnál jobb tanács, a libák csak döglenek tovább, a végén elpusztul az összes. Milyen kár, mondta a rabbi, pedig lett volna még egy csomó nagyon jó tanácsom."
  • patiang
    Én nem a halál témáról akartam beszélni.
  • patiang
    Elmondása szerint pont előtte repült el úgy 1.5-2m távolságban.
    A "röppálya csúcsa" kb a feje előtt volt. Úgy mesélte, mintha lassított filmet látott volna. Én is vitáztam vele, de ö ragaszkodott az állításához.
    Ilyen film effektus velem is történt, amikor balesetet szenvedtem. Úgy gondoltam órákig tart, s közben még az addigi életem is lepergett előttem. Aki még nem élt át hasonlót, az csak kacarászik (finoman) az ilyenen. Dehát lelke rajta.
  • clarck
    Elnézést 1994 dec 02 a pontos dátum.
  • clarck
    Ez most kivételesen nem személyre szólt.Én ott voltam az 1992 Szajoli balesetnél.Láttam kifordult embereket, halottakat, sérülteket.
    Miért ne szabhatnám meg?Semmi tudományos összeesküvés nincs a balesetekben.Legalábbis ebben a két esetben.
    Én nyitottam a topikot annyi jogom van, hogy nem idevaló témát érintve szóljak hogy le lehet állni.
    Van erre való topik "Halál után".

• Zero 7th
    Nem igazán látom, hogy ki poénkodott itt, azt meg szemellenzős balfaszságnak tartom, hogy nem illik halálról beszélgetni.

Másrészt meg ne akard már megszabni, hogy mi itt miről beszélgethetünk. A jelek szerint több embert is érdekelt a téma.
  • ManoNegra
    Igazad van, törölném ha tudnám...
  • clarck
    Ha valamelyikőtök vágott már le csirkét baltával, akkor tudja hogy mi történik ha lefejezik szegényt.Még percek múlva is mozog bár az nehezen nevezhető tudatos mozgásnak ,inkább csak ideg rángás.De tény hogy van pár másodperc amíg végleg be áll a halál.
    És azt hiszem ezzel ezt a témát le is lehet zárni.Nem tartom helyen valónak más halán poénkodni,főleg hogy semmi köze a topik témájához.
  • Zero 7th
    Azzal semmi gond nincs, hogy egy levágott fej néhány másodpercig még "él", esetleg tudatánál van, beszélni próbál, pislog, ilyesmi. De azt erősen kétlem, hogy egy repülő fejen, _nagy távolságból_ valaki észrevesz ilyesmit.
  • ManoNegra
    Maradjunk annyiba, hogy ilyet hallucinálni nem szokás, tehát a befolyásoltság megáll.
    A kérdés az, hogy kábítószer befolyásoltság alatt állt, vagy egy antidepresszáns okozta a tünetet..
  • commissioner
    Az sz*r. Ha én látnék egy ilyen balesetet, anélkül is, h látnám az arcot, elég komoly trauma lenne.

Amúgy meg: "Hogy meg akart-e halni"
    konteó topikban csak úgy teheted fel ezt kérdést, h "El akarták-e tenni láb alól?" :o
  • patiang
    Akit elütött a vonat, piás volt. Hogy meg akart-e halni------------?
  • patiang
    A halottakat is.

A srác pedig, úgy gondolom, tojik a buksidra.
  • Zero 7th
    Mondjuk az tény, hogy a vasút vonzza a kattantakat, a Nyugatiban is dolgozik egy pályamunkás, aki kifejezetten SZERET menni hullákat összeszedni.
  • patiang
    Mondd éltél már át olyant, amikor látszólag lelassult az idő?
    Mert, ha nem, akkor legyen benne részed.
  • Zero 7th
    Ja, nem létező személyeket nehéz megsérteni.
  • Zero 7th
    Persze, egy kb nyolcvannal repülő fejen még kivesz arcvonásokat, nyilván. Etes másokat a faszságaidal, kérlek.
  • ManoNegra
    Nem semmiképpen!
  • ManoNegra
    Ne haragudj, csak nem volt egyértelmű. Nem vagyunk kegyeletsértők!
  • patiang
    Azért remélem nem vágysz az élményre?
    Még mielőtt kombinálni kezdenél, nem én vagyok a páciens.
  • patiang
    Frankón nevetségesnek tűnik, pedig halál komoly volt.

MÁV-nál dolgozott. Egy férfi kóbászolt a sínek között, amikor a srác észrevette, hogy robog befelé a vonat. Az pedig pont a vonat felé billent, ami símán leszelte a fejet.
  • commissioner
    :D
  • ManoNegra
    Gyanítom bad-trip ben szenvedett az alany...
  • commissioner
    Nézte munkatársad a vonatot, amint az éppen egy embert lefejez, majd még azt is skubizta, hogy repül a fej a levegőben? Így volt?

Nem csak hallucinálta az egészet, és attól ijedt meg? Mint a rémálmok, azok is a frászt hozzák az emberre, holott azt is mi magunk kreáljuk magunknak. Az agyunk szadizik az agyunkkal...
  • patiang
    Mondjuk ezt már hívhatjuk összeesküvésnek
  • patiang
    És még ezután is duzzognak:

A hatóság azt vizsgálta, Medico Uno vétett-e a gyógyszerpromóciót szabályzó jogszabály ellen. A cég jogszerűtlennek, irracionálisnak ítéli mind magát a vizsgálatot, mind annak megállapításait, a kiszabott büntetést pedig eltúlzottnak tartja. Mint arról korábban beszámoltunk, január végén egy 42 éves magyar orvos halt meg egy thaiföldi fürdőhelyen, ahova egy 30 fős orvos csoporttal érkezett.