Tudományos összeesküvés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hívõket meg etetni kell, mindig találni fogsz erre való cumit amin lehet cuppogni.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Walk the Talk.
Mondjuk az elfogadható, hogy egy épület úgy omlik össze, de mind a három? A kettõ még csak meg sem billent. Tökéletes volt az összeroskadás.
Ha az internet nem lenne tele vezetõ amerikai építészek, más szakemberek véleményével, akkor is nagyon sokan közülünk valamiképp kételkedni kezdtek volna.
Megkérdezték a vizsgáló bizottságot, találtak-e robbantásra utaló nyomokat? A válasz az volt: nem. Kérdés: keresték? Válasz: nem.
Ez annak ellenére, hogy elõtte már megpróbálták az arabok (?!) felrobbantani a tornyokat.
A 7-es irodatûz miatt dõlt össze. Hm. Elsõ kettõt már az alumíniummal magyarázzák. A harmadikra ez nem "igazolható". S miért pont a "testvérek" közül került ki a harmadik? Hiszen vélem, hogy a mellettük fekvõ épületek szintúgy irodaházak.
Walk the Talk.
2. Az építészek ehhez nem értenek.
3. Én is mérnök vagyok, teljes joggal lehülyézhetem õket, ha hülyeséget beszélnek.
El sem indítottam a videót, de látom ezt a feliratot:
"Irodai tûzben nem keletkezhet akkora hõ, ami megolvasztaná az acélt."
Aki ilyet beszél, az segghülye. Az acélnak nem kell megolvadnia ahhoz, hogy tönkremenjen az épület.
A témáról, magyarul
Fõbb vonalakban:
-Az acél ~1600 fokon olvad.
-600 fokon elveszíti a szilárdsága kétharmadát.
-A tûzállóságot úgy kell érteni, és úgy tervezzük, hogy megnézzük, hogy az épületben milyen tûzveszélyességi osztályba tartozó anyag van, és olyan tûzvédelmet kell rakni a szerkezetre, hogy ha ég, ami bent van, akkor addig ne dõljön le az épület, amíg mindenki ki nem menekül.
-A WTC-7-ben nem mûködött az épület beépített oltórendszere, nem volt víz. (A tûzállóság tervezésekor nem számítottak erre, tehát oltás nélküli tûzre alul volt méretezve.)
-Közel négy órán keresztül égett.
-Az északi torony leomlásakor megsérült a szerkezet.
Magyarázzam, vagy összerakod magadnak?
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Tudod, olyan ez, mintha Csecsenföld hirtelen NATO tag lett volna 1995-ben..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A jenki diplomáciát sokkal inkább bõszítette, hogy a németek bepórálkoztak azzal, hogy Mexikó támadja meg a jenkiket. Ezt persze nagyon sokáig nem hozták nyilvánosságra, mert a német diplomáciai üzeneteket megjfejtették és ezt nem lehetett beismerni.
(A II. Vh után az Enigma feltörését is a '60-as években ismerték be.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Már láttam õket.
Walk the Talk.
Ennyire ne akarj már okos lenni.
Viszont egy tökéletesen mûveletlen embert aki nem ért semmihez, biztos hogy jól elszórakoztatnak ezek a faszságok, és be is szopikál mindent tényként elkönyvelve.
Úgy érted, hogy az emberek többségét megvezették a média által hangoztatott "hivatalos" magyarázatokkal? Mivel az emberek többsége a médiának mindent elhisz, így nem volt nehéz dolguk.
Csak van néhány ember, aki gondolkodik és rájön, hogy itt-ott valami nem stimmel.
Szóval az okfejtésed jó, de mindkét oldalra rá lehet húzni.
így talán nem annyira gügye😊)
Walk the Talk.
Én is tudom, hogy a hivatalos a szakmait jelenti.
Amúgy pedig köszi.😊)
Walk the Talk.
Olyan meg nincs, hogy "hivatalos" magyarázat. SZAKMAI van. Tudod, olyan emberektõl, akik ilyeneket szoktak építeni, meg tudják, hogyan mûködik egy felhõkarcoló, meg mitõl áll.
Walk the Talk.
Baj ha nem olvasom végig? Egy bekezdés is elég...
Sokan frappánsan csak annyit mondanak "Acélszerkezet így nem dõl össze, semmilyen tûztõl."
Mint például?
Nyilván való hogy egyes állításaikat se cáfolni, se bizonyítani nem lehet.
Viszont a sztori alátámasztására "érdekes" eszmefuttatásik szoktak folyni.
A tisztán mûszaki jellegû kijelentések azért elég mosolyogtatóak.
Gondolom hogy ugyanannyira vannak tisztába a tényekkel, mintamennyire a statikával is. És hát ha statikusként hallja azt a sok ökörséget amit összehordanak, nyilván a többit se fogja elhinni nekik.
Egy embert nagyon meg lehet vezetni olyan témában amihez nem ért. Szerencsére nem kell mindenhez érteni hogy ne legyél megvezetve, mert ha viszonylag mûvelt vagy mindig van valami amirõl lehull a lepel, és aki hantázik az egyik támában amivel egy másikat akar bizonygatni, nyilván a másik fele se jobb.
Viszont egy tökéletesen mûveletlen embert aki nem ért semmihez, biztos hogy jól elszórakoztatnak ezek a faszságok, és be is szopikál mindent tényként elkönyvelve.
Az összesküvéselméletek kritikusak a józan ésszel, tudománnyal szemben, így alap hogy a tudományról összességében mint összesküvõkrõl beszélnek, ami a rendszer része. Kénytelenek ezt meglépni, hisz a tények alaposabb vizsgálatával borul az egész építmény. Így a józan ész bírálata a konteók alapját képezi.
Mondjuk nem sokat segít, ha valamelyikrõl tudjuk, hogy pontosan ki, mikor, és hogyan találta ki az egészet, a sok hülye úgyis elhiszi. A Bermuda-háromszög "rejtélye" igen precízen követhetõ, a sok balfasz meg mégis azt hiszi, hogy van ott valami misztikum.
A közönség és az elõadó is szenvedhet ugyanabban a betegségben.
Kíváncsi lennék az arányra, csak az a baj, hogy amelyik szélhámos, úgyse fogja bevallani, és inkább a másik kategóriába soroltatja magát ha lehet választani. Máshogy meg nemigen fogjuk megtudni, csak a szépen megkérdezzük tõlük: szélhámos vagy, vagy tényleg így gondolod? A válasz meg egyértelmû, akármi is az igazság. Szóval az arányt szerintem nem tudjuk meg soha, minden tipp megalapozatlan.
Én mint jelenség gondoltam az elõbb a konteóra.
A konteó egyszerûen szórakoztatásra van, nem feltétlenül hülyéknek. Nem feltétel, hogy el is kell hinni.
A hülyék persze hisznek benne, de az más téma. És az is külön kezelendõ, hogy ezzel egy új vallás van kialakulóban. Persze a hívõk ebben a közösségben megtagadják a hitet, és tudásnak keresztelik át, mintha ez változtatna a tényeken😊
Sajnos ez sem egy világhírû, neves tudományos lapban jelent meg,de azért érdemes elolvasni.