Tudományos összeesküvés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt hívjuk antidepresszánsnak .És most mi van! Ez már a betegség kezelése és nem a felderítése.
Ezt konkrétan eltaláltad.
Ha valaki tök haszontalan dologgal tölti az idejét, mert mondjuk szórakoztatja azt meg tudom érteni. Ha valaki úgy olvas konteót mint scifit, az tök rendben van, de aki megszállottként egy torz víziónak alárendelten játssza a prófétát az egész más.
A hülyeség terjesztése kifejezetten káros. Elképzelem hogy nevel egy ilyen rögeszmés fanatikus konteóvadász gyereket, és egybõl úgy érzem valamit tenni kell a jövõért. Én egy jobb világért trollkodok, és élvezem MUHAHA!

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Lol.

Wikipedia

"Of approx. 30 neurotransmitters which have been identified, researchers have discovered associations between clinical depression and the function of three major neurochemicals. These substances are serotonin, norepinephrine, and dopamine. Antidepressants influence the overall balance of these three neurotransmitters within structures of the brain which regulate emotion, reactions to stress, and the physical drives of sleep, appetite, and sexuality.<27>"

SOTE

"A szerotonin az agy egyik �sokfunkciós" neurotranszmittere, amely számos különbözô élettani, endokrin és viselkedési folyamatot szabályoz. Depressziókban és szorongásos zavarokban nagyszámú közvetlen és közvetett biokémiai vizsgálat igazolja több más transzmitter-rendellenesség mellett - az agyi szerotonin-anyagcsere jól mérhetô eltéréseit, amelyeknek célzott és specifikus gyógyszeres korrekciója ma e betegségek egyik leghatékonyabb kezelési módja. "

Komolyan röhejes vagy, ahogy a legminimálisabb tájékozottsággal sem rendelkezel a témában, de azért próbálod megmondani a frankót.

"Az meg objektív dolog, patkányokon is kimutatható."

Akkor ezt is én írtam!
Na persze.Szerinted!
Mit értelmezek én hogyan? Teljesen ebben az értelemben használtam a szavakat, ahogy most leírtad.

Te nem fogtad fel, hogy az, hogy általában milyen tünetekbõl azonosítják a depressziót, az nem azt jelenti, hogy nincsenek objektív, mérhetõ tünetei is. Konkrétan állítottad az ellenkezõjét, miszerint a depressziónak nincsenek objektív tünetei. Ez tényszerûen faszság.

Aztán azóta maszatolsz, meg próbálsz valahogy kicsúsznimászni a szituból. Szánalmas.

Kellene egy HG a topiknak.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ja, apró különbség kettõnk közt, hogy nekem van igazam. Ha nem csak demagóg szarokat olvasgatnál, hanem TÉNYLEG érdekelne a téma, akkor tudnád.

Ezt pont Te mondod?? Légy szíves szállj magadba. Csak úgy játszom mint Te, de látom neked ez rosszul esik.
Az "általában" azt jelenti kevés kivétellel. A "néha " pedig azt hogy ritkán. Így jobb? Attól még hogy úgy értelmezed a szavakat ahogy neked tetszik nem fogják azt jelenteni amit akarsz.
Látom, a gerincesség nem erényed. Beismerni, hogy benézted? Ugyan! A személyeskedés az mindig megoldás egy ilyen helyzetben!

Általában jobb lenne ha hozzá sem szólnál.Vagy csak néha szólnál hozzá.Neked melyik a szimpatikusabb?
Igen, és megint csak azt tudom tenni, mint az elõbb, hogy kiemeljek neked egy szót:
"és hogyan mérjük õket, hiszen általában a diagnózis az embereknél sem objektív, hanem a beteg beszámolóján alapul."

Általában nem objektív. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy néha objektív. Egyszerû, szimpla logika. Látom nem megy.

Hányszor kell neked egyvalamit elmondani, hogy egyszer felfogd?

Persze gondold csak ,nekem nem fáj.
Lehet, de még mindig velem foglalkozol ahelyett hogy a konkrét problémát leírnád. Neked az a fontos, hogy a másikat piszkáld. Te azért rajongsz! :-)

"A legtöbb pszichiátriai betegségnél felmerül a kérdés, vajon az állatokban ezek kifejlõdnek-e egyáltalán, és hogyan mérjük õket, hiszen általában a diagnózis az embereknél sem objektív, hanem a beteg beszámolóján alapul."
Idézet a cikkbõl.
Nálad mindenesetre jobb rálátásom van a témára, a jelek szerint.

Persze Te ebben is profi vagy!
Az a baj, hogy kurvára nem érted azt sem, amit mondasz.

Egy dolog, hogy mibõl SZOKTAK rá következtetni, meg egy teljesen másik, hogy ezen kívül MÉG milyen, objektív kísérõtünetei vannak a dolognak.

Az érved engem nem cáfol, az állításod meg nincs vele alátámasztva.

Én nem mondom hogy nincsenek tények. Nagyon is sok a tény, a demagógia lényege pont az hogy igaznak hasson, és tényekre épüljön.
Gyakorlatilag demagógia rajongó vagy 😊

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Hofi után szabadon: „A korrupció az, amibõl kihagynak”

"a világ gyógyszercégei megvesztegetésre orvosonként 35000 dollárt költenek évente. Nem tévedek, ez a szám áll a becslésekben. "

Ehehe. És a becslés téved-e? Ezt a hatásvadász szart...

"Saját, a gyógyszercégeknél eltöltött idõmben is és a tapasztalataim alapján is reálisnak tartom ezt az összeget. Persze ebbõl nem minden orvos kap"

Te sem, kedves dr. Tóth Csaba, és igazából ez fáj neked, ugye?

De gondolom úgy is megcáfolod ezért itt van ez!
Azon nem nagyon van mit beszopni, hogy a paraszolvencia létezõ jelenség. Az is tény, hogy a gyógyszergyártók foglalkoztatnak orvoslátogatókat. Az sem különösebben hihetetlen, hogy történnek bakik olykor...
Ha valami hülyeség van a cikkben, akkor rávilágítassz, megvitatjuk, aztán kész Nyilván nem kell mindent elhinni, de a nyilvánvalót sem kell eltagadni...

A depresszió nem objektív!Jelek utalnak rá (Lehangoltság ,érdektelenség stb),a páciens beszámolójából tudhatja a szakértõ hogy hogy mivel áll szemben.
Ó én mindennel egyetértek. Egyébként én szeretek ilyesmit olvasgatni, de távol áll tõlem hogy beszopjam.
Végül is a fantáziálás fejleszti az intuíciót.

Esetleg azt írnád le mivel nem értesz egyet, azzal többre mennénk.

Nem ciki hogy ilyen oldalt linkelsz tudományos topikba?
Mondjuk látom, vannak itt szép számmal akik ilyen helyeken okosodnak XD

Tegnap belinkeltem, de valamiért nem mûködik, érdekes írás:

A gyógyszercégek már a spájzban vannak

A depresszió nem egy úri szórakozás, meg múló rosszkedv, hanem az agy kémiájának elég drasztikus megváltozása. Az meg objektív dolog, patkányokon is kimutatható.

A menet közben változó sztori nem igazán a hitelesség csúcsa.

"Az egyik munkatársam (látott egy a vonat által levágott fejet, mely nagy távolságban repülve a szemei mozogtak,"

"Elmondása szerint pont elõtte repült el úgy 1.5-2m távolságban."

A jelenség ismert, balesetek történnek, de ez a konkrét sztori erõsen kamugyanús. Vagy a haverod, vagy te nagy mesemondó. Inkább a haverod, te a minden hülyeséget kritika nélkül beszopó idióta kategória vagy inkább, mint az az itteni "munkásságodból" már egyértelmûen kiderült.

Az a jobbik eset, ha önkénteseken tesztelik. De nem biztos, hogy minden esetben megelõzi egy gyógyyszer forgalmazását a mindent kielégítõ tesztelés. Az idõ pénz.

Csak sajnos nem lehetséges.Pl egy antidepresszáns hatását hogy figyelik meg patkányokon. Lehet hogy van rá mód tudni, hogy egy patkány mikor nem depis, én nehezen tudom elképzelni.
Jó pénzt fizetnek a gyógyszerkutatók az önkéntes "próba patkány" szerepért. Elõtte alá írod hogy minden felelõsséget vállalsz, és már kapod is az oltást.
A jól bevált gyógyszereket vissza vonják ,helyettük kijön a korszerûbb de jóval hatástalanabb.Háromszor annyi kell belõle mit a régibõl,ráadásul az is dupla áron.
Nem az a probléma hogy a halálról beszéltek hanem az, hogy egy valakinek a haláláról.
A halálról mint az élet természetes velejárójáról lehet beszélni.De nem egy szerencsétlen fiatalember halálát kielemezni.
"A történet ismert: döglenek Kohn libái, tanácsért megy a rabbihoz. Kap is jó tanácsot, ám a libák csak döglenek tovább. Újabb tanácsot kér Kohn, a rabbinak megint van egy újabb ötlete. Ám hiába a sok jobbnál jobb tanács, a libák csak döglenek tovább, a végén elpusztul az összes. Milyen kár, mondta a rabbi, pedig lett volna még egy csomó nagyon jó tanácsom."

Én nem a halál témáról akartam beszélni.

Walk the Talk.

Elmondása szerint pont elõtte repült el úgy 1.5-2m távolságban.
A "röppálya csúcsa" kb a feje elõtt volt. Úgy mesélte, mintha lassított filmet látott volna. Én is vitáztam vele, de ö ragaszkodott az állításához.
Ilyen film effektus velem is történt, amikor balesetet szenvedtem. Úgy gondoltam órákig tart, s közben még az addigi életem is lepergett elõttem. Aki még nem élt át hasonlót, az csak kacarászik (finoman) az ilyenen. Dehát lelke rajta.

Walk the Talk.

Elnézést 1994 dec 02 a pontos dátum.
Ez most kivételesen nem személyre szólt.Én ott voltam az 1992 Szajoli balesetnél.Láttam kifordult embereket, halottakat, sérülteket.
Miért ne szabhatnám meg?Semmi tudományos összeesküvés nincs a balesetekben.Legalábbis ebben a két esetben.
Én nyitottam a topikot annyi jogom van, hogy nem idevaló témát érintve szóljak hogy le lehet állni.
Van erre való topik "Halál után".

Nem igazán látom, hogy ki poénkodott itt, azt meg szemellenzõs balfaszságnak tartom, hogy nem illik halálról beszélgetni.

Másrészt meg ne akard már megszabni, hogy mi itt mirõl beszélgethetünk. A jelek szerint több embert is érdekelt a téma.

Igazad van, törölném ha tudnám...

Ha valamelyikõtök vágott már le csirkét baltával, akkor tudja hogy mi történik ha lefejezik szegényt.Még percek múlva is mozog bár az nehezen nevezhetõ tudatos mozgásnak ,inkább csak ideg rángás.De tény hogy van pár másodperc amíg végleg be áll a halál.
És azt hiszem ezzel ezt a témát le is lehet zárni.Nem tartom helyen valónak más halán poénkodni,fõleg hogy semmi köze a topik témájához.
Azzal semmi gond nincs, hogy egy levágott fej néhány másodpercig még "él", esetleg tudatánál van, beszélni próbál, pislog, ilyesmi. De azt erõsen kétlem, hogy egy repülõ fejen, _nagy távolságból_ valaki észrevesz ilyesmit.

Maradjunk annyiba, hogy ilyet hallucinálni nem szokás, tehát a befolyásoltság megáll.
A kérdés az, hogy kábítószer befolyásoltság alatt állt, vagy egy antidepresszáns okozta a tünetet..

Az sz*r. Ha én látnék egy ilyen balesetet, anélkül is, h látnám az arcot, elég komoly trauma lenne.

Amúgy meg: "Hogy meg akart-e halni"
konteó topikban csak úgy teheted fel ezt kérdést, h "El akarták-e tenni láb alól?" :o

Akit elütött a vonat, piás volt. Hogy meg akart-e halni------------?

Walk the Talk.

A halottakat is.

A srác pedig, úgy gondolom, tojik a buksidra.

Walk the Talk.

Mondjuk az tény, hogy a vasút vonzza a kattantakat, a Nyugatiban is dolgozik egy pályamunkás, aki kifejezetten SZERET menni hullákat összeszedni.

Mondd éltél már át olyant, amikor látszólag lelassult az idõ?
Mert, ha nem, akkor legyen benne részed.

Walk the Talk.

Ja, nem létezõ személyeket nehéz megsérteni.