96
  • usersg
    "Komolyan mondom behalok a sok hülyén, aki szerint sznob aki Apple terméket vesz."

A cikk, és a felmérés arról tanúskodik, hogy nagy többségében bizony szobok vesznek apple terméket. Olvasd el, és megérted. Aki nem sznob, az nem mond olyat egy még specifikációiban sem ismert termékre, hogy azonnal megvenné. Ilyet csak az "apple varázslat" tehet a sok bamba almazombival.
  • mad mind
    A legtöbb átlagember azt sem tudja mi az, hogy ár/érték arány. Látta a blikkben, hogy Madonna iphonet fog a kezében, és ezért neki is kell, mert ettől egy kicsit ő is sztárnak érezheti magát. De ha megnézed az alma reklámokat, arra hajtanak, hogy jobbnak exkluzívabbnak mutassák a termékeiket.
    Azért vicces, hogy sokan, köztük te is, mennyire védik a megvett telefonjukat. Mintha érdekük fűződne hozzá.
  • Ferrer
    Komolyan mondom behalok a sok hülyén, aki szerint sznob aki Apple terméket vesz. Hogy gondolhatjátok, hogy egy átlagember kiadna több mint 100 ezret egy olyan termékért, aminek nincs meggyőződve az ár/érték arányáról? Vagy csak magatokból indultok ki, és ti vagytok ilyen gyökerek? Sok embernek van Iphoneja, így rohadtul nem ez az a cucc, amitől felsőbb osztályba tartozónak látszana az ember. Akinek meg csak egy 10 ezer forintos Nokiára van pénze, az ne beszéljen sznobságról, mert egyáltalán nem a csóróság a jellemző (persze tudom, hogy a mi országunk a legszegényebb, itt a legkiszolgáltatottabb mindenki, gyurcsánytakarodj, stb)
    De ha ezeket a dolgokat leszámítjuk, mi a franc közötök van egyáltalán ahhoz, hogy ki mit vesz magának?
  • fergusonpapa
    hülye vagy ha azthiszed bolti árhoz kéne visszonyitani.enyiböl minden telefon 2x annyi mert pl a telenor rohadt drága.

te mondtad lehet 50ért kapni ennyi nekm a lényeg és akkor máris nem 120 ;) és énsem elöfizuval vettem.

Emelet aki akar nem kel sokat járni utána,félora és képébe nyomják a készüléket jó áron ÚJONNAL a 4et is.

Szolgáltatokat meg haggyuk rég nem vettem tölük semmit már röhejes h minden elöfizuval akarnak adni.

Ugyhogy ezt most benézted majd gyere értelmesebb témával h flémelj ;)
  • Attila1234
    Fél éve vetted újonnan a 3 Gs-edet kétéves hűségesküvel, Ikon 400-as csomaggal. OK! Akkor a HTC-m meg 0 Forint volt. :D Listaárakban kell gondolkodni, nem előfizetői csomagokban. A Vaterán már 50-ért is lehet kapni a 3Gs-t, ez tény. De mégsem az a kiindulási alap, hanem az, hogy mennyibe kerül a boltban. iPhone 4-et meg nem is vehetsz Magyarországon legális úton, kártyafüggetlenül. Ilyen tiszta fogalmakban gondolkodunk, mint pld. előfizetés, listaár, újonnan. Nem abban, hogy Karcsinál mennyié' megy okosba a használt telcsi a sarki mobilbazárban.
  • fergusonpapa
    Ipone 3gs 120e listaáron mi a fuck??!!!! :DDD annyiér tmár 4est kapok.én FÉLÉVE vettem már 75ért ujonnal a 3gsem és most 60körül lehet kapni.

Sokan csak dobáloznak az árakkakl. hogy 200e egy iphone 4 meg hasonlók O_o nema mediamarktban kel nézni.
  • nachtwey
    Végigolvastam a kommenteket és az iPhone cikk alatt más nincs, mint Android-önigazolás.

Az meg általában büdös.
  • Bagoly81
    nekem volt 3gs em most samsung galaxy s 2 -m van
    android app vs iphone app

iphonon nincs flash igy kényetelenek a nagyobb cégek a weblapkjukat programként feltenni hogy használhassák az almások, android elindítja a böngészöt és müködik van flash bármit letudsz nézni a netről. ( egy nyavajás mozi jegy foglalást nemtudsz megtenni weblapon keresztül) (android persze 2.2 től)

játékok is vannak mindenféle, szépek csunyák, mind2 nél itt nincs hasonlóság, néha a játékok is ugyan azok.

fileok másolás gond nélkül ezt az android tudja
    iphone nem, ha nincs adatkábeled, meg nincs és nemvagy otthon a SAJÁT számítógépednél baszhatod az egészet mert csak ott lehet rendesen szinkronizálni

iphone nál az összes normális program fizetős.
    iphone mp3 csengőhang nincs és max 30 másodperc. (konvertálni kell)
    android persze hogy jó
    már irták file küldés kékfoggal vagy akárhogy nemlehet
    zenék felmásolása itunes nélkül a saját gépről nem megy söt néha még másolni sem lehet mert nemigazolt a forrása
    sd kártya bövités iphone nál nincs, a saját fényképeidhez adatkábel,kell hogy lemásolhassad, aksi kivétel sincs

internet megosztás wifin csak most oldották meg egész eddig nemtudta, azért jó hogy fejlesztik az apple ék

mindent össze vetve, az android sokkal jobb rendszer mint az iphone.
    de aki csak telefonálni akar, 1-2 programot feltenni, és az a legfontosabb hogy jol müködjön amit tud arra az apple jó az android melett

aki meg nyitottabb telot akar, több lehetőséggel, ami néha macerásabb az az androidot válassza. úgy kb enyi.
  • a_n_d_r_e_w
    "Azok nem fozott rom-ok, hanem open source disztribuciok. Ezert mondom, hogy csak legalis es szabalyos disztribuciokat szabad hasznalni. A kulonbseg kb. akkora mint egy hack-elt windows a netrol es egy jobb ingyen linux disztribucio, ugyancsak a netrol."

Nem feltetlen. Spicara a legjobb romokat kitchenbol lehet fozni, csereb a cyanogen nem tul stabil es nem is tamogat mindent, hiaba 2.2, 2.3, nem hivatalos port, rosszabb is mint a fozott rom. Nem egeszen olyan egyszeru az androidos elet, amilyennek felvazoltad :(

"Nem az a baj, hogy tamogatjak a keszulekeket, hanem az, hogy tul hamar hozzak ki oket, ezert nem eleg stabil egyik sem. Meg mindig van par bug, amit nem javitottak ki, persze ezek csak akkor jonnek elo, ha vpn-ben vagy szeparalt apn-ben probaljuk hasznalni oket, ami csak a ceges rendszerekre jellemzo"

S2-m utoljara juniusban fagyott, majusi rommal. Juliusban a az elso 2.3.4-es romot feltettem, azota soha, pedig nyuzom rendesen, es a firmwareket is cserelgetem rajta, de kizarolag hivatalos samsungokat, ugyhogy ezzel sem ertek egyet. VPN/APN temeban nem tudok nyilatkozni, nem azert vettem, hogy azon is utolerjen a munka :D Ha arra is hasznalnam, lehet mas velemenyen lennek.
  • jAMEsbAUd
    Nem tudom, hogy ki várja... iPhone 4-em van és egyáltalán nem érzem, hogy bármi miatt le kellene cserélnem akár újabbra, akár másra...
  • shaddam
    Ezt csinálják meg és leborulok előttük.
  • kvp
    "Én jobban kedvelem a nyílt forrású megoldásokat"

Az android open source...

Egyebkent a videon lathato blutooth-os vezerlo van az SE kinalataban, csak karora formajaban es infra nelkul. A vetitett billentyuzet meg tenyleg nem szeria sehol, de cserebe a HTC es az SE is arul billentyuzetes telefonokat. A tv-re kotheto kimenet (wifi-s halozaton) pedig mar most is mukodik, htc, samsung es SE telefonokon is. Egyebkent a wii vezerloje kompatibilis a blutooth-os android-os telefonokkal es mivel a wii bar lecserelheto egy kisebb valtozatra, ezert a concept-ben lathato trukk megoldhato akar hazilag is. A gond az, hogy nem olyan jol hasznalhato mint a sima kapacitiv multitouch.

""Android-os telefonra nem szabad 'fozott' rom-okat meg egyebeket pakolni."
    Igen, ezert van az, hogy felhasznalok ezrei istenitik a cyanogen es a miui romokat,"

Azok nem fozott rom-ok, hanem open source disztribuciok. Ezert mondom, hogy csak legalis es szabalyos disztribuciokat szabad hasznalni. A kulonbseg kb. akkora mint egy hack-elt windows a netrol es egy jobb ingyen linux disztribucio, ugyancsak a netrol. A fenti ket disztribucio az utobbi kategoriaba tartozik, ezek nem fozott rom-ok, hanem normal hivatalos open source android disztribuciok. A compatibilitasuk es stabilitasuk pont olyan jo, mint barmelyik masik linux alapu operacios rendszere (pl. debian)

ps: En nem tartom olyan nagynak a kulonbseget egy x11-el es egy android gui-val telepitett keszulek kozott, az android gui-ja egyszeruen modernebb. Viszont programozoi szempontbol mindketto alatt ugyanaz a linux van es android alatt is mennek a normal desktop alkalmazasok. (egy atlag regi pc a linux hajnalan a 800x600-as felbontasaval kisebb kepernyovel rendelkezett mint egy mai atlag android-os telefon)

""sajnos a samsung-oknak is bena a szoftveruk"
    Igen, nyilvan ezert az S2-e a legjobban 2magra optimalizalt normal gingerbread rendszer."

Nem az a baj, hogy tamogatjak a keszulekeket, hanem az, hogy tul hamar hozzak ki oket, ezert nem eleg stabil egyik sem. Meg mindig van par bug, amit nem javitottak ki, persze ezek csak akkor jonnek elo, ha vpn-ben vagy szeparalt apn-ben probaljuk hasznalni oket, ami csak a ceges rendszerekre jellemzo. A benne hagyott biztonsagi resekrol nem is beszelve. Mondjuk azert meg igy is jobb mint az ios, mert az tenyleg lyukas, cserebe egy csomo ceges funkcio nem megvalosithato, mivel a szukseges feature-ok le vannak tiltva a normal valtozatokban. (root utan mennek, de olyat egy ceges vezeto nem fog hasznalni)
  • Quantizs
    Én jobban kedvelem a nyílt forrású megoldásokat pl:
    Mozilla Seabird koncepciója:

link

• cloud.strife
    Akárhány iPhone cikk megjelenik, jönnek az okosságok..... :)

FINGHÁM™
  • usersg
    "Biztosan van az apple usereknek egy csoportja, ami csak a márkára hajt. Ez azonban az az 1-2%, akik az első néhány héten megveszik a legújabb cuccokat."

Olvastad a cikket? Pontosan arról szól, hogy nem csak 1, 2%, hanem a vásárlóerő jelentős része ilyen bamba. Ezt már nehezen cáfolhatod szakmai érvvel, hiszen a erre a felmérésre alapozzák az iphone 5 várható eladási adatait.
  • DjDano
    Azért tegyük hozzá az Iphone-nál egyik telefon se tartja jobban az árát...
  • a_n_d_r_e_w
    Jajj, ennyi badarsagot egy hozzaszolasban:
    "sajnos a samsung-oknak is bena a szoftveruk"
    Igen, nyilvan ezert az S2-e a legjobban 2magra optimalizalt normal gingerbread rendszer. Meg Nyilvan ezert jott ki baromi hamar meg a kozepkategorias samakra is a 2.3.4 es most jon a 2.3.5. Sok androidos gyarto elmondhatja meg ezt magarol...

"Android-os telefonra nem szabad 'fozott' rom-okat meg egyebeket pakolni."
    Igen, ezert van az, hogy felhasznalok ezrei istenitik a cyanogen es a miui romokat, amik mar akkor elhozhatjak az uj androidot es a sebessegnovekedest, mikor meg a gyarto sehol se tart a sajat romjaival (vagy soha nem is fog). Nameg az egyes telefonokra raoptimalizalt, kisebb romok, hol uzemidot hol sebesseget novelve..
  • asgh
    Biztosan van az apple usereknek egy csoportja, ami csak a márkára hajt. Ez azonban az az 1-2%, akik az első néhány héten megveszik a legújabb cuccokat. Ilyen márkahűség pedig nem csak az apple termékekre jellemző, hanem autó-, ruha-, stb. márkákra, azaz gyakorlatilag mindenre. Ennek ellenére egy termék sikerességét nem a fanok kezdeti aktivitása határozza meg (ők csak a márka-hater trolloknak adják a muníciót), hanem az a több tízmillió vásárló, akik a bevezetést követő néhány évben veszik a terméket. (Kicsit olyan ez, mint a politika: bármelyik kis párt össze tud hozni egy párszázezres tüntetést, de a választás kimenetelét a nem fanatizált milliók döntik el.)
    Ami a tudást illeti: mit nevezel tudásnak?
    Windows környezetben viszonylag egyszerű két hardver összehasonlítása, mert megnézed melyikben erősebb a proci, több a ram vagy jobb a vga. Két tök különböző rendszer esetében azonban nem a nettó hardver adatokat hasonlítod össze, hanem a felhasználói élményt. A felhasználót nem érdekli a hardver teljesítmény, amíg az nem megy a felhasználói élmény rovására, mert nem csillagászati számításokat futtat vagy 3D renderel a telefonján, hanem játszik vele, meg netezik. Ha tehát a rendszer összteljesítménye a felhasználó szempontjából jobb, akkor az lesz a jobb telefon NEKI. Szvsz értelmes emberek a gyakorlati tapasztalataik - esetleg a környezetükben élők tapasztalatai és ajánlásai - alapján döntenek egy termék mellett, és nem netes táblázatok alapján, hogy aztán bevásároljanak valamit, amin hármszor akkora processzorteljesítmény mellett is szaggat a scroll, de legalább 6 óra alatt lemerül az aksija és pár óránként fagy.
  • maxy182
    Talán egy kicsit felelősségteljesebben kéne gondolkodniuk az usákoknak is, és nem minden évben új telót, meg új mekbúkot, meg új análintrúdert venniük! Sajnálom, ha sablonosan hangzik, de lassan ez a fogyasztói társadalom megöli magát azzal, hogy gyakorlatilag olyan dolgokat vesz, amikre az ég világon semmi szüksége! Csak azért megvenni évről évre az új ájfónt, mert valaki megteheti, egy hatalmas baromság! A régi meg megy a kukába, nem beszélve arról, hogy az új előállítása is rengeteg energia, károsanyag, stb...
  • maxy182
    Ugyanígy vagyok ezzel én is! +1
  • usersg
    "nekem inkább azt jelenti: az apple felhasználók tudják, hogy nem fognak csalódni az új készülékben"

Honnan tudják? Sehonnan. Nem is tudhatják. Mégis megvennék. Ezeket én nem nevezném tudatos vásárlónak. Ráadásul állításoddal ellentétben sokszor sokkal kevesebbet tudnak az apple cuccok mint a többi szereplő terméke, mégis ezt veszik a zombik. Amint láthatod, ez azért van így, mert nem az a lényeg hogy mit tud a termék, hanem hogy apple.
    Steve jobs ettől olyan jó szakember, hogy képes belédmagyarázni hogy az apple cucc KELL NEKED. És el is hiszed, elég ha azt mondja hogy "awesome". Ha tenne rá mondjuk egy új portot, akkor meg hozzáteheti hogy "amaizing".
    Ennyi az alma. Jobs hívői nem terméket vesznek, hanel életérzést. "mi vagyunk a legjobbak, mert apple cuccunk van". Ebből a szemszögből meg tök mindegy hogy az iphone 5 jobb lesz -e a 4 -nél, csak az számít, hogy az 5. trendi lesz, a 4 meg már nem.
  • Szemjuel
    nekem inkább azt jelenti: az apple felhasználók tudják, hogy nem fognak csalódni az új készülékben, mivel folyamatosan fejlődik, újabb és újabb technológiákkal bővítik a masinájukat ezért bátra bevállalná így látatlanban is!

és ugye fontos az is, hogy az usákoknál a mac felhasználók is szép számmal megtalálhatók a piacon, akik az elmúlt években megszokták: Az új mindig jobb! Ráadásul pénzük is van rá, akkor miért ne vennék meg? 2-3ezer dollár átlagfizu mellett telik!
  • usersg
    No még egy dolog.

"A felhasználók jó része rögtön váltana, illetve foglalkozik ennek gondolatával, annak ellenére, hogy vajmi keveset tudnak az új készülékről."

Ez az egy mondat, kb mindent elárul az almát vásárlókról. Tök mindegy milyen lesz a készülék, akár egy az egyben ugyanaz is lehetne átírt verziószámmal, akkor is megvennék. Idióták.
  • G_ArchAngel #33
    Sznobok biztos mindig lesznek, de ezt a szot egyfajta tarsadalmi kor viselkedesere hasznaljak, nem agyatlan penzkoltesre.
  • qetuol
    *facepalm*
  • Gulyo
    Ennél nagyobb buziságot nem láttam, mint hogy eladni oltári buktával az előző 1 éveset és venni egy 200.000 Ft-os TELEFONT :))))))
    Dehát sznobok mindig is lesznek ...
  • usersg
    Nekem meg egy "buta" telefonom van, és SOHA AZ ÉLETBEN nem fagy. :D

Persze ez részben azért van így, mert buta mint a tök, viszont egy hétig is bírja akkuról, földhöz is vághatom, akkor sem törik össze (az egyik feature), bár ideges madarak nincsenek rajta, de azt lesz*rom. :D
  • kvp
    "érdekes nekm van zte baldem és 3gsem és utobbival jobban megvok elégedve."

A zte blade az egyik legolcsobb es legrosszabb telefon, volt mar a kezemben, de nagyon benan osszerakott hardver es nagyon gyorsan osszedobott szoftver van rajta. Egy htc-hez kepest gyenge. (sajnos a samsung-oknak is bena a szoftveruk)

"nem tudom másnak h fagy annyit nekm semmi probléma nem volt.egyszer fagyot akkor is egy játék miat.android meg menüben is,pedig fözött rom nem egy volt már rajta."

Android-os telefonra nem szabad 'fozott' rom-okat meg egyebeket pakolni. Ha minden aron sajat, akkor letolti az ember a forraskodot (vagy az egyik hivatalos open source disztribuciot) es felrakja abbol. Ez linux, nem kell mindenfele hack-elt cuccot felrakni, van legalis, jol mukodo hivatalos is... (a gyartoi melle)

Egyebkent meg nekem HTC-n es SE-n meg nem kellett frissitenem, foleg fagyas miatt nem. Fagyni egyszer fagyott egy SE, de az sem merevre, csak task kezelobol kellett kiloni egy beragadt service-t. (windows alatt is megesik) De ez a program hibaja volt, nem az os-e. (windows-on is fagyasnak veszik az emberek a homokorat, pedig ott is van ctrl+alt+del)

"Biztos nagyon okos az Android, de ami tény, az tény, az alkalmazások minősége messze alulmarad az Appstore-ban kaphatókétól. Márpedig mindennapos használatban ez jelenti a legtöbbet."

Ertelmes android-os telefonon nem nagyon kellenek az app-ok. Max a jatekokhoz es az offline feladatokhoz. De a weboldalak elerhetoek app-ok nelkul is, tehat szinte mindent meg lehet csinalni egy szal bongeszovel. Mivel az iphone-ban is ugyanez a bongeszo motor van, ezert az, hogy iphone-nal nem, csak egy szandekos korlatozasnak tunik. (lasd flash esete, de mas is van)

Pl. az ember letolt egy file-t a bongeszovel, akkor iphone-on feltores nelkul nem tudja egy masik programnak odaadni, ha nincs rajta az engedelyezett file tipusok listajan. Ellenben android-on azt csinal vele az ember amit akar. (akar pendrive-kent is hasznalhato a telefon, de kepes (app nelkul!) kikuldeni a file-t kulso keszulekekre is, pl. tv-re (a halozaton at). Ez azt jelenti, hogy a fogja az ember, megnezi a youtube-os videoklipet es letolti mp3-kent... Ios alatt ez azert nem megy, mert akkor az itunes-ra nem lenne semmi szukseg, hiszen kb. minden ingyen es barhol elerheto, raadasul legalis forrasbol (a youtube nekem annak tunik).
  • COOLancs
    Sajnos sokan vannak akik egy újságpapírba csomagolt kuyaszart is megvenének ha Apple logó van rajta. Kíváncsi vok ez a brand mikor fog kifulladni. A készülék biztos jó, csakhát az ár/érték arány már a pofátlanság határán táncol, kicsit a Windowsra emlékeztet ezügyben. Mennyibe fog kerülni? 250 ezer?
  • Gerygrey
    "Röhögtem, amikor az android mail kliens kiszolgáló adatokat kért a Gmail-ről"

WTF? Nekem kiszolgáló-adatokat még sosem kért, csak felhasználót és jelszót az első bekapcsoláskor a telefon megvétele, illetve ROM-frissítés után, és onnantól kezdve megy a push mail, a gtalk, naptár, minden.

Az Androidot pedig nem a ZTE Blade és társai alapján kellene megítélni...
  • smv
    Gmailhez a gmail appot használja az nem kér. Bár szerintem a gyári is megkérdezi, hogy milyen account lesz, bár ismétlem nálam cm7 van így pontosan nem tudom.
  • Ferrer
    Biztos nagyon okos az Android, de ami tény, az tény, az alkalmazások minősége messze alulmarad az Appstore-ban kaphatókétól. Márpedig mindennapos használatban ez jelenti a legtöbbet. Röhögtem, amikor az android mail kliens kiszolgáló adatokat kért a Gmail-ről, miközben a versenytárs iOS mailje ezt már alapból ismerte :)
  • smv
    nálad a pont :)
  • Attila1234
    Ez tiszta sor. Két évig használtam az iPhone-omat, és csak utána adtam el, de nem iPhone-t vettem. Nekem az iPhone 4 túl sok már (egy csomó olyan dolgot tud, ami nem érdekel), az iPhone 3Gs meg még mindig túlárazott, ráadásul lassan retro. Vettem egy HTC-t szinte fillérekért, és hepi vagyok. Legalábbis én nagyon sokra értékelem, hogy nem kell az iTunes-zal szarakodni. Az a szinkronizálgatás egy pont olyan dolog, amire nekem egyáltalán nincs igényem.
  • G_ArchAngel #22
    Nem kicsit, az elejen mutatnak egy nagyon lapos telefont (ami inkabb egy muanyaglap matricaval), majd egy olyat amit letesznek es billeg, azaz 3G vagy 3Gs. Ertem, hogy koncepcio, de figyelhettek volna jobban.
  • G_ArchAngel #21
    Attila, teljesen mindegy mivel peldalozok, tudod jol - bizok benne - hogy nem veletlenul adja ki a Nikon es Canon is az azonos kategoriaba tartozo DSLR vazakat fel ev csuszassal a masik ceghez kepest. Ami megjelenik az az aktualis legjobb, a fogyasztoi tarsadalom rohan megvenni, fel ev mulva meg mar csak masodik lesz, mert kijon a konkurencia, ami akkor lesz a legjobb... etc...etc...

Ezert azok teszik legjobban, akik szarnak ra es 2-3 evig hasznalnak egy termeket (nem hazra es autora gondolok), aki meg azonnal a legjobbat akarja, az meg ugyis megveszi, mindegy mekkorat bukik rajta.

En teljesen pl jol elvagyok a 4 eves Canon-ommal, dragabb geppel sem fogok jobban fotozni, eppigy a 3 eves iPhone is teljesen jo emailt es hivast fogadni.
  • Rotcsa
    Kár, mert ha ilyen lenne volna, még vennék is egyet :D
  • Attila1234
    Ez egy animációs cég promó filmje, és természetesen fake.
  • Rotcsa
    Ez nem valami fake?
  • Attila1234
    A tények magukért beszélnek. Tény, hogy hardveresen jobb a Nexus S, mint az iPhone 3Gs, és az is tény, hogy új áron az "almás cég" terméke még ma is drágább. Az operációs rendszer valóban szubjektív, de arról nem is esett szó. Az autós példákat pedig légy oly kedves pihentesd egy kicsit. Mára sokat veszítettek az eredetiségükből.