Táblákon mutatkozott be a Windows 8
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Próbáljátok úgy megközelíteni a tabletet, hogy tulajdonképpen a könyv modern változata. Csak színes, online, mozog, netre kapcsolódik, nem korlátozza a könyvtár fizikai mérete, saját tartalmat használhatsz vele, és korlátozottan, de interakcióra is képes.
Így tulajdonképpen azt is kérdezhetnétek, mire jó egy könyv, hol lehet használni.
Én általában olvasok bármilyen várakozás közben. Gyerekkoromtól kezdve mindig betû volt a kezemben, az udvarra is könyvekkel jártam le, az újságot le se raktam. Untam a telefonon bogarászni, szerettem volna egy dedikált olvasót, így vettem egy tabletet. Ha valaki nem szeret olvasni, valóban nem sok hasznát látja, bár a net ma már sokszor inkább hasonlít egy képregényre, mint egy könyvre.
Azt mondjátok, hogy két kütyü is kiváltja, a telefon és az e-reader. Egyik sem igaz.
A tablet tényleg semmi más, csak egy felnagyított okostelefon. De ez a méretbeli váltás sok esetben nagyon-nagyon fontos. Próbáltatok már egy A4-es lap méretû PDF-et megnézni mobilon? Sok elektronikus könyv jön ilyen formátumokban, a tudományos publikációk mindegyike ilyen. Böngészés se mûködik folyamatos ki-be zoom nélkül. A telefon nagyon hasznos és többnyire ezt használom én is ha megyek valahova, de a tablettel kényelmesebb az olvasás. Sajnos amíg a képernyõ fizikai léte korlátozó tényezõ, ez így is marad. Majd ha minden telefon beépített 3D-s projektorral jön, akkor a két kütyü egyesülni fog.
Az e-readerekkel érdekesebb az összehasonlítás. Az e-ink képernyõnek, bár sok elõnye van, sok hátránya is: nem elég interaktív, fekete-fehér, lassú. A háttérvilágítás hiánya elõny napfényben, de hátrány estefelé. Amikor összehasonlítja az ember, hányszor akar napfényes tengerparton olvasni, vagy este az ágyában, akkor a mérleg az utóbbi felé billen, legalábbis én nem jutok elég gyakran a tengerpartra.
Végül nálam a jelenleg hozzáférhetõ megvalósítások döntöttek. Népszerû e-readerbõl csak olyan van, amin saját oprendszer fut, ezek hosszú távú támogatása kétséges, funkcióik nagyon korlátozottak. Lényegében az Amazon Kindle-jének nincs vetélytársa. A Kindle olcsónak számít, de a tavalyi kifutó tableteket nagyjából ugyanennyiért meg lehet venni, és azokon Android fut. Így végül vettem egy olcsó tabletet nagyjából ugyanannyiért, mint egy Kindle. 3x árat nem ért volna. Sajnos a HP Touchpadról lemaradtam 😉
Ezt az üzenetet is Build 8102 alól írom,IE10 böngészõvel.
UI: nem volt BSOD se a telepítés alatt se eddig amíg nyúztam. Ahhoz képest,hogy ez még nagyon nincs kész egész tûrhetõen muzsikál,de ha az emlékeim nem csaltak a windows 7 korai elõzetesei is jól teljesítettek.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Tanulhatnának akár a Linuxok dizájnereitõl, akár az Apple-éitõl, mindkettõ lényegesen kifinomultabb, letisztulabb, szebb.
Lehet kapni valami noname eBook szerû succot, ami nem tud szürke árnyalatot (magyarul feket és fehér van aztán kalap), de van hozzá toll és jegyzetelni megrajzolni lehet vele. Ha jól emlékszem valami kemény 100USD vagy sem az ára ... Könyvhöz és képregényhez mé mindíg az eBook/eInk a megoldás nem a Tablet. Tablet azoknak van, akik mindent bele cuccot akarnak hordozhatóba, meg netfüggõknek 😉
Ul vagy all az ember a tomegkozlekedesi jarmuvon, nezne a kedvenc kepregenyet vagy hiroldalat online, de a telefon kijelzoje ehhez tul kicsi. Erre jo egy tablet. A masik felhasznalas a kezirasos jegyzeteles az iskolakban. Persze ehhez megfelelo erzekenysegu, kapacitiv tollal felszerelt tablet kell, amik meg eleg dragak.
Egyebkent nekem az idealis tablet egy kulso erinto kijelzo lenne (kapacitiv tollal) a telefonomhoz, sot meg akar wireless jelatvitelt is hasznalhat, akkor eleg ha csak egymas kozeleben vannak. Filmnezeskor idealis esetben ugyis a nagykepernyos tv-re megy ki az adat a halozaton at...
A
Az a wacom tábla viszont odabasz. Nem láttam ezelõtt. Na olyan formában még jó hogy tetszene. De nem hiszem, hogy közeljövõben lenne rá pénzem..
Az ilyen tableteket inkább olyan helyeken tudnám elképzelni ahol valaminek az irányítására/ellenõrzésére használják. Nem szórakozásra és közösségi oldalakra. Hanem pl egy nagy gyárban az azért felelõs emberek ilyennel járkálnának és egy olyan felület lenne a gépeken amivel könnyen ellenõrizhetik a folyamatokat esetleges hibákat. Adatlapokat kérhetnek le, feljegyzéseket csinálhatnak, vagy video naplót. Amolyan scifi filmekben lévõ gyakori jelenet mikor azt mondják, hogy futtatnak egy diagnosztikát. Nyomkodnak pár gombot aztán nézik az eredményt.
#28: max te nem tudod használni. Legszarabbnak nem legszarabb.
pl mondhatnám az általad felsoroltakra hogy szarok, mivel csak 45345345345345345345345345345345 háromszöges organikus scluptos böngyörgetésre jók, egy gépet már alig lehet velük modellezni, fõleg spórolva a 3szögekkel.
Szépek és jók egy filmbe meg valami hülye reklámra, de ahol nincs 500 gépes renderfarm vagy csak egyszerûen realtime kéne megjeleníteni ott annyi.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
ezek a jok, esetleg meg xsi 3dsmax bar ezek gazosak mar
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Blender megvolt már? Merthogy annál lehet hogy átértékelnéd az eddig tanultakat.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Persze, az újságírónak jó, hogy a helyszínen apróbb korrekciókat végezhet egy fotón és megírhatja a cikket, de rajta kívül másnak nem lehet égetõen szükséges a metrón ülve megszerkeszteni egy fotót, vagy bármit.
egerrel rajzolni tokon bokom magam komolyan
De mi a helyzet a kis 7/10 colos táblákkal amik egy mobiltelefon funkciókészletét, és használhatóságát (használhatatlanságát) adják nagyobb méretben? Na azokat nem értem...
http://www.youtube.com/watch?v=xEPm8__VXjo
A tábla koncepció nekem nem nagyon tetszik. Nem igazán értem hogy pontosan mire is használhatnám. Fogni kényelmetlen, dokkolni értelmetlen, - mert ha megteszem akkor minek tablet? - gépelni nem tudok rajta rendesen, fõleg ölben fogva nem, mert akkor a térdedre kell rakni, és felé hajolni... Normális kezelõfelület nincsen, amik vannak azok is csak tartalomfogyasztásra alkalmasak.
Tehát akkor már inkább mobiltelefon, amivel fényképezni is lehet, bár nekem "buta" telefonom van, mert nem akarom minden nap töltögetni, és tapicskolva minden sokkal tovább tart, mint gombokkal.
Na tehát... akinek mobilitás igénye van, annak okostelefon, meg esetleg notebook. Vagy csak asztali gép, + az okos telefon. De minek a tablet? Olvasó eszköznek túl drága, mert arra meg van sokkal jobb eszköz is. Az ebook reader.
samsung tabla video:
http://www.youtube.com/watch?v=5k2c9C8ce7Q
ugyhogy lehet vele dolgozni is, ez nem iszar, vagy android tragya
Ez a metro UI viszont szerintem is szörnyû, egyszer hosszasan nyomkodtam egy WP7-es HTC telefont, nem estem tõle hasra az Android + launcherpro után. Helypazarló, áttekinthetetlen katyvasz az egész, ha felrakom a Win8-at asztali gépre, az elsõ lesz, hogy letiltom.
Nem mondom, hogy rögtön futok táblát venni, de egy lépéssel közelebb vagyok hozzá.
Dehát kell a marketing tudod... most ez a sláger. Majd megunják.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**