42
  • kukacos
    #42
    Pedig pontosan ez az értelme a tabletnek. Tartalomfogyasztás. Az emberek többségének a számítógéphasználat túlnyomó része abból áll, hogy böngészik a neten, megnéz egy youtube videót, vagy - amit ritkán hangoztatnak, de szerintem komoly motiváció - diszkrétebb helyen kíván pornót nézni. :) Ezekre ideális egy könyv alakú és formátumú eszköz, ami valamennyire mobilis, kézben tartható, és bárhova elvihető.

    Próbáljátok úgy megközelíteni a tabletet, hogy tulajdonképpen a könyv modern változata. Csak színes, online, mozog, netre kapcsolódik, nem korlátozza a könyvtár fizikai mérete, saját tartalmat használhatsz vele, és korlátozottan, de interakcióra is képes.

    Így tulajdonképpen azt is kérdezhetnétek, mire jó egy könyv, hol lehet használni.

    Én általában olvasok bármilyen várakozás közben. Gyerekkoromtól kezdve mindig betű volt a kezemben, az udvarra is könyvekkel jártam le, az újságot le se raktam. Untam a telefonon bogarászni, szerettem volna egy dedikált olvasót, így vettem egy tabletet. Ha valaki nem szeret olvasni, valóban nem sok hasznát látja, bár a net ma már sokszor inkább hasonlít egy képregényre, mint egy könyvre.

    Azt mondjátok, hogy két kütyü is kiváltja, a telefon és az e-reader. Egyik sem igaz.

    A tablet tényleg semmi más, csak egy felnagyított okostelefon. De ez a méretbeli váltás sok esetben nagyon-nagyon fontos. Próbáltatok már egy A4-es lap méretű PDF-et megnézni mobilon? Sok elektronikus könyv jön ilyen formátumokban, a tudományos publikációk mindegyike ilyen. Böngészés se működik folyamatos ki-be zoom nélkül. A telefon nagyon hasznos és többnyire ezt használom én is ha megyek valahova, de a tablettel kényelmesebb az olvasás. Sajnos amíg a képernyő fizikai léte korlátozó tényező, ez így is marad. Majd ha minden telefon beépített 3D-s projektorral jön, akkor a két kütyü egyesülni fog.

    Az e-readerekkel érdekesebb az összehasonlítás. Az e-ink képernyőnek, bár sok előnye van, sok hátránya is: nem elég interaktív, fekete-fehér, lassú. A háttérvilágítás hiánya előny napfényben, de hátrány estefelé. Amikor összehasonlítja az ember, hányszor akar napfényes tengerparton olvasni, vagy este az ágyában, akkor a mérleg az utóbbi felé billen, legalábbis én nem jutok elég gyakran a tengerpartra.

    Végül nálam a jelenleg hozzáférhető megvalósítások döntöttek. Népszerű e-readerből csak olyan van, amin saját oprendszer fut, ezek hosszú távú támogatása kétséges, funkcióik nagyon korlátozottak. Lényegében az Amazon Kindle-jének nincs vetélytársa. A Kindle olcsónak számít, de a tavalyi kifutó tableteket nagyjából ugyanennyiért meg lehet venni, és azokon Android fut. Így végül vettem egy olcsó tabletet nagyjából ugyanannyiért, mint egy Kindle. 3x árat nem ért volna. Sajnos a HP Touchpadról lemaradtam ;)
  • item
    #41
    Tesztelem Oracle VM VirtualBox ban és eddig tetszik. :) Jó lesz ez a csempés rész,egyre jobban értem miért rakják bele. Szerintem nagyon hasznos funkció lesz.

    Ezt az üzenetet is Build 8102 alól írom,IE10 böngészővel.

    UI: nem volt BSOD se a telepítés alatt se eddig amíg nyúztam. Ahhoz képest,hogy ez még nagyon nincs kész egész tűrhetően muzsikál,de ha az emlékeim nem csaltak a windows 7 korai előzetesei is jól teljesítettek.
  • cateran
    #40
    Meglepodnel (ahogy en is:D) Engem sem a sas szemeimrol ismernek az emberek es elegge nagy ketsegeim voltak, hogy mennyire lehet elvezetes 1 kis kepernyot bambulni (psp-vel mar voltak tapasztalataim, de akkor is..:D) Aztan szereztem 1 Galaxy S2 okostelefont...hat..telefonalasra meg nem hasznaltam :D Minden masra mar rengeteget:D
  • wraithLord
    #39
    A Microsoft sosem tudott normális GUI-t tervezni, de ez a Metro mindent visz. A képek alapján legalábbis... Szörnyű.
    Tanulhatnának akár a Linuxok dizájnereitől, akár az Apple-éitől, mindkettő lényegesen kifinomultabb, letisztulabb, szebb.
  • Inquisitor
    #38
    "A masik felhasznalas a kezirasos jegyzeteles az iskolakban. Persze ehhez megfelelo erzekenysegu, kapacitiv tollal felszerelt tablet kell, amik meg eleg dragak."
    Lehet kapni valami noname eBook szerű succot, ami nem tud szürke árnyalatot (magyarul feket és fehér van aztán kalap), de van hozzá toll és jegyzetelni megrajzolni lehet vele. Ha jól emlékszem valami kemény 100USD vagy sem az ára ... Könyvhöz és képregényhez mé mindíg az eBook/eInk a megoldás nem a Tablet. Tablet azoknak van, akik mindent bele cuccot akarnak hordozhatóba, meg netfüggőknek ;)
  • aislado23
    #37
    Ez igaz de nem mindig akar az ember kis kijelzőt bambulni mint például én akinek a látása éles mint egy vakondé. Abból a szempontból viszont tényleg jobb a kisméret, hogy én az ágyban hanyattfekve szoktam olvasni és amikor a telefont a fejemre ejtettem már az is fájt, viszont a tablettől még a fejem is betörik.
  • cateran
    #36
    Ezzel az a baj, hogy mindezt 1 okostelefon is tudja es 100x konnyebb, kisebb helyet foglal, mint 1 tablet (esetlegesen meg olcsobb is) Mondjuk latok valamennyi ironiat abban, hogy az sgs2-met mar rengeteg mindenre hasznaltam, de telefonalni eppenseggel meg nem telefonaltam vele (2 honap alatt) azaz skype-ot hasznaltam az valamennyire telefonalasnak minosul:D (netezes,filmnezes,zene,gps, olvasas,jatek, etc..minden szir-szart csinaltam mar vele:D)
  • aislado23
    #35
    Világosítson már valaki fel, hogy mi a tökömér akar a tableteken mindenki photoshopolni meg 3d modellezni meg mifaszom??? Ezen az alapon az én szódakészítő gépem egy szar mer nemtudok rajta kenyeret pirítani.És más indokot nem is nagyon láttam sehol, hogy miért is olyan szar a tablet csak azt, hogy nem tudja ugyanazt mint egy asztali gép vagy egy laptop, pedig erre is egyszerű a válasz: nem arra találták ki.Ez a gép nem munkára való hanem arra, hogy a buszon, az ágyban, szarás közben internetezz, képregényt olvass stb.
  • kvp
    #34
    Mondok a tablet-re egy jo felhasznalast, meg japan maniasoknak is jo:
    Ul vagy all az ember a tomegkozlekedesi jarmuvon, nezne a kedvenc kepregenyet vagy hiroldalat online, de a telefon kijelzoje ehhez tul kicsi. Erre jo egy tablet. A masik felhasznalas a kezirasos jegyzeteles az iskolakban. Persze ehhez megfelelo erzekenysegu, kapacitiv tollal felszerelt tablet kell, amik meg eleg dragak.

    Egyebkent nekem az idealis tablet egy kulso erinto kijelzo lenne (kapacitiv tollal) a telefonomhoz, sot meg akar wireless jelatvitelt is hasznalhat, akkor eleg ha csak egymas kozeleben vannak. Filmnezeskor idealis esetben ugyis a nagykepernyos tv-re megy ki az adat a halozaton at...
  • zola2000
    #33
    Nekem meg a nagy monitor is kicsi lenne a filmekhez, erre jobb a notebook, azt kenyelmesen odaviszem a 102centis led tvhez, aztan hdmivel mehet nagyban az anime, jatekra (jrpg) szinten nem tul jo neken a pc...
  • thsanyi5
    #32
    Ez a kis méretű monitoron matatás sehogy se tetszik. Mégis miféle dologra lehet azt értelmesen használni amivel felvehetné egy asztali géppel vagy laptoppal a versenyt? Filmet nézni biztos nem fogok rajta. Inkább a nagy monitoromon fotelben hátradőlve. Más alkalmazás ahol nem csak nézni de csinálni is kell valamit nekem megintcsak értelmetlennek tűnik. Közel sincs elég hely ráadásul hiányolnám a billentyűzetet. Hogy a tökbe írok normálisan egy tablettel billentyű nélkül??? Kb egy félre sikerült túl nagy, mobilitását elvesztett mobiltelefonra emlékeztet. Funkciókban kb ugyanaz csak nem tudod zsebben hordani.
    Az a wacom tábla viszont odabasz. Nem láttam ezelőtt. Na olyan formában még jó hogy tetszene. De nem hiszem, hogy közeljövőben lenne rá pénzem..
    Az ilyen tableteket inkább olyan helyeken tudnám elképzelni ahol valaminek az irányítására/ellenőrzésére használják. Nem szórakozásra és közösségi oldalakra. Hanem pl egy nagy gyárban az azért felelős emberek ilyennel járkálnának és egy olyan felület lenne a gépeken amivel könnyen ellenőrizhetik a folyamatokat esetleges hibákat. Adatlapokat kérhetnek le, feljegyzéseket csinálhatnak, vagy video naplót. Amolyan scifi filmekben lévő gyakori jelenet mikor azt mondják, hogy futtatnak egy diagnosztikát. Nyomkodnak pár gombot aztán nézik az eredményt.
  • Gerygrey
    #31
    ...és azt hozzátenném, hogy amit a 7-10 collos tableten csinálni lehet, azt a 4'' super AMOLED kijelzős Galaxy S-en is, és azt még zsebre is vághatom.
  • sanyicks
    #30
    megvolt, de hiányzik belőle pár dolog ami a maxban van és kell (na meg az is ugyan arra az elavult 20 évvel ezelőtti technológiára alapul), igaz blenderben is van ami maxban nincs, de az nem olyan szükséges.... Ezért drukkolok a sketchupnak, hogy végre bekerüljön pár apró de nagyon fontos dolog bele (így kapsából egy symmetry modifier, és pivotok kellenének)

    #28: max te nem tudod használni. Legszarabbnak nem legszarabb.
    pl mondhatnám az általad felsoroltakra hogy szarok, mivel csak 45345345345345345345345345345345 háromszöges organikus scluptos böngyörgetésre jók, egy gépet már alig lehet velük modellezni, főleg spórolva a 3szögekkel.
    Szépek és jók egy filmbe meg valami hülye reklámra, de ahol nincs 500 gépes renderfarm vagy csak egyszerűen realtime kéne megjeleníteni ott annyi.
  • Gerygrey
    #29
    Ok, a 19'' az még határeset, én is nagyon sokat használtam After Effects-t, Premiere Pro-t és Photoshopot 19'' monitoron 1440*900-as felbontás mellett. Nem mondom, hogy használhatatlan, mert baromi nagy előrelépés volt a 4:3-as, 1024*768 felbontású 17-es CRT után, de azért egy 24-es Full HD monitoron kicsit jobb dolgozni :) El nem tudom képzelni, hogy 7-10 collon mit lehet csinálni (Angry Birds-ön, filmnézésen, facebookon meg ilyesmin kívül, mert ezekre - vagyis tartalomFOGYASZTÁSRA - tökéletes, arra viszont kicsit drága)
  • Vers
    #28
    a blender az egyik legszarabb 3d program, houdini ,maya, modo, zbrush, mudbox
    ezek a jok, esetleg meg xsi 3dsmax bar ezek gazosak mar
  • usersg
    #27
    Akkor nálad nem a képernyő méret a gond. :D

    Blender megvolt már? Merthogy annál lehet hogy átértékelnéd az eddig tanultakat.
  • Thrawn
    #26
    Amatőr vagyok, egeret használok. Nem a munkám igényel Photoshopot. Viszont akármennyire is amatőrként használom, táblán nem fogok szívni vele.
  • sanyicks
    #25
    hát én 19"on 3d modellezek, és kínszenvedés, de nem azért mert kicsi a képernyő hanem azért mert (a sketchupon kívül kb) egyik 3d modellező program sem mutatott fel semmi jelentős kezelhetőségbeli újítást az utóbbi 20 évben, ugyan olyan fapados mind mint 20 éve csak hozzáraktak 10 új modifiert (aminek a fele szarul működik).
  • usersg
    #24
    Azért a 19 col sem olyan rossz munkára, az alatt viszont...
  • Gerygrey
    #23
    Az egérrel rajzolás tényleg szar, a kijelzővel viszont egyetértek: 24'' alatt fotosoppolni, videót vágni, 3D modellezni, CAD-ezni, kiadványt szerkeszteni vagy úgy egyáltalán bármilyen munkát végezni kínszenvedés.

    Persze, az újságírónak jó, hogy a helyszínen apróbb korrekciókat végezhet egy fotón és megírhatja a cikket, de rajta kívül másnak nem lehet égetően szükséges a metrón ülve megszerkeszteni egy fotót, vagy bármit.
  • Komolytalan
    #22
    Egy 2300 euros eszköz szerinted hol konkurenciája az egérnek? Nyilván a Bentley jobb mint a Suzuki Swift, mégse fog mindenki holnaptól Bentleyvel járni. Ráadásul aki Swifttel jár, azt csak olyan röhögi ki, hogy miért nem Bentley-t használ helyette, aki tegnap kapott az apukájától autóskártyát...
  • MR007
    #21
    A mobil piac meg a táblagép mostanság nagyon előtérbe került. Sokan mondják az a jövő, meg a sok zsé. Szegény Microsoftnak nem megy eddig vmi fényesen. De most ezzel majd felfuttatja, nem maradhatnak ki belőle. A WP"7"-nek mindennáron sikeresnek kell lennie.
  • Vers
    #20
    csak az amatorok hasznalnak rajzolashoz egeret, nem vetted eszre hogy a profik waommal nyomjak ?

    egerrel rajzolni tokon bokom magam komolyan
  • Thrawn
    #19
    Autocad-et nem használok, de ha Photoshop, akkor inkább az asztali 27"-es monitorom. Azon látom is, hogy mit csinálok. Meg az egér is pontosabb, mint a tapizás.
  • usersg
    #18
    Na ez így egy értelmes kocepció, de azért messze nem az amit a tömegpiacnak szánnak. Ezen látszik hogy a digitális rajztáblákat kiüti, és hatékony munkaeszköz lehet elsősorban a művészeknek.
    De mi a helyzet a kis 7/10 colos táblákkal amik egy mobiltelefon funkciókészletét, és használhatóságát (használhatatlanságát) adják nagyobb méretben? Na azokat nem értem...
  • usersg
    #17
    Pont kérdezni akartam hogy mi köze annak a számnak a win8 -hoz. :D
  • Vers
    #16
    a heten jelent meg a 24 colos wacom tabla, gondolom meg eletedben nem lattal olyat, keress ra a youtubon, najo segitek

    http://www.youtube.com/watch?v=xEPm8__VXjo
  • Vers
    #15
    lol

    http://www.youtube.com/watch?v=5k2c9C8ce7Q
  • usersg
    #14
    Mondjuk én sem szívesen dolgozok notebookkal, mert egyszerűen kényelmetlen, ha huzamosabb ideig használja az ember, és a nyakam is belefájdul. Asztalival dolgozom, és a számítógépekkel töltött idő nagyobb részében így teszek.
    A tábla koncepció nekem nem nagyon tetszik. Nem igazán értem hogy pontosan mire is használhatnám. Fogni kényelmetlen, dokkolni értelmetlen, - mert ha megteszem akkor minek tablet? - gépelni nem tudok rajta rendesen, főleg ölben fogva nem, mert akkor a térdedre kell rakni, és felé hajolni... Normális kezelőfelület nincsen, amik vannak azok is csak tartalomfogyasztásra alkalmasak.
    Tehát akkor már inkább mobiltelefon, amivel fényképezni is lehet, bár nekem "buta" telefonom van, mert nem akarom minden nap töltögetni, és tapicskolva minden sokkal tovább tart, mint gombokkal.
    Na tehát... akinek mobilitás igénye van, annak okostelefon, meg esetleg notebook. Vagy csak asztali gép, + az okos telefon. De minek a tablet? Olvasó eszköznek túl drága, mert arra meg van sokkal jobb eszköz is. Az ebook reader.
  • Vers
    #13
  • Vers
    #12
    gondolom ugyanaddig birja mint a macbook air,ugyanaz a hardver durvan, elkepzelheto hogy csak 5 oraig birsz autocadezni vele az agyban , de a tobbi tabla 1 percig se birja , es soha nem is fogja
    samsung tabla video:

    http://www.youtube.com/watch?v=5k2c9C8ce7Q
  • asgh
    #11
    És mennyi ideig megy az autocad aksiról? Mert ha egy óra használat után átmegy a tábla vezetékes üzemmódba, akkor kb. semmi értelme az egész koncepciónak. Ha pedig az energiazabáló alkalmazásokat nem futtatjuk, akkor ugyanott tartunk vele, mint akármilyen másik táblával, csak azok jobban vannak optimalizálva arra, amire a tábla való.
  • Vers
    #10
    azok az ujsagirok akik a microsoft konferenciajan reszt vettek , ingyen kaptak egy uj samsung tablat, 4 magos intel i5 processzorral 1.6Ghz-en, 4 GB rammal,es ceruzaval, fut rajta a photoshop, az autocad , hasznalhato sebesseggel
    ugyhogy lehet vele dolgozni is, ez nem iszar, vagy android tragya
  • Gerygrey
    #9
    A notebookot az én esetemben kiváltja: dolgozni a notebookon se tudok, de minden mást (kapcsolattartás, szórakozás, információszerzés) gördülékenyebben meg lehet oldani egy tablettel. Az asztali gépet viszont nem fogja soha kiváltani egy tablet (de azt a netbook-notebook-stb se)

    Ez a metro UI viszont szerintem is szörnyű, egyszer hosszasan nyomkodtam egy WP7-es HTC telefont, nem estem tőle hasra az Android + launcherpro után. Helypazarló, áttekinthetetlen katyvasz az egész, ha felrakom a Win8-at asztali gépre, az első lesz, hogy letiltom.
  • halaszlo
    #8
    Viszont sokan vannak úgy vele (köztük én is), hogy addig biztos nem fog táblát venni, amíg teljes mértékben nem pótolja az egyéb eszközöket.
    Nem mondom, hogy rögtön futok táblát venni, de egy lépéssel közelebb vagyok hozzá.
  • usersg
    #7
    Normálisan gondolkodó emberek eddig is csak kiegészítő eszközként tekintettek a táblákra, csak az elvakult őrültek mondják hogy az majd kivált mindent... erre nyilván képtelen, főleg a pc -ket és notebook -okat nem lehet vele.
    Dehát kell a marketing tudod... most ez a sláger. Majd megunják.
  • Thrawn
    #6
    Amíg élő szóban 100%-os felismerés mellett nem tudom hatékonyan elmondani, hogy mit akarok, addig nekem marad a billentyűzet és az egér. Meg azután is opcionálisan, hátha zavar valakit a szövegelés (pl. iroda). Aki meg táblázni akar, az csak tapicskoljon, én ebből a borzadályból nem kérek.
  • Laza
    #5
    Attól függ kinek és milyen felhasználási célból ... laptopon vagy asztali gépen tuti nem használnám ezt a felületet ... táblára elég.
  • Laza
    #4
    Én is így érzek ... lehet, hogy ez a jövő, de nekem akkor sem tetszik :)
  • tomboy013
    #3
    Egyedi és nagyon szép. Jó irányba halad a Microsoft. Az asztalos megoldás már idejétmúlt és unalmas. Végre valakik ki tudtak találni valami egyedit és használhatót.