285
Pályakzedő fizetések, mennyit kérjek?
  • zsoltioregon
    Most is az van, mérnökhiány, csak mérnök nincs :D
  • Laza
    Na, látom azért vannak akinek bejött az élet :)
    Kb tök ugyanennyit viszek Én is haza a 10 évből immár 8 éve + mellette maszekolok ... bár hozzá kell tegyem, a lakás, gyerek, asszony mellett nem tartom ezt manapság olyan húúú de elborult nagy összegnek. Rengeteget rakunk félre azért, hogy ne 25 év alatt fizessük ki a kecót, hanem csak 5 év alatt. Mégis az átlaghoz képest ezek nagy számok.
  • clio1616v
    én anno 2004-ben 0 órás mérnökként 85ezer nettóval kezdtem + üzemanyagelszámolás és cafeteria

rá két évre önként kiléptem és Ausztriában dolgoztam 3200 EUR nettóval 2 évet dolgoztam kint

jelenleg az első céghez jöttem vissza kis átalakulás után
    330ezer nettó-t keresek + üzemanyag + cafeteria mellette passzív vállalkozásom van és software-ek fordításait csinálom
  • Molnibalage
    Én anno kezdő, 0 órás mérnökként kértem bruttó 190-et. Aztán mosolyogva közölte a főnök, hogy mit szólnék 250 + cafeteriához. :)
    Ez 2008 nyarán volt. Akkor olyan mérnökhiány volt, hogy 1 hét alatt találtam munkát.

(Most ennél lényegesen többet kapok.)
  • Tufa
    én viszonteladóként kezdtem még nemsokkal azután hogy indult a magyar, nagy oldal. Van alattam stúdió, tényleg elég szépen megy nekik :)
  • highlander15
    Állásinterjún mindig egy 20-30 ropival többet kell mondani annál mint amit ajánlhatnak.Ha felvesznek, és kevesebbet mondtál,akkor megvan rá az esély hogy azt fogod megkapni,és majd szívhatod a fogadat amikor a munkatársaidnál látod hogy többet keresnek mint te.
  • Laza
    Na, egy értelmes topic :)

Saját történetet\tapasztalatot osztok meg, hátha ér valamit ... bár már régi sztori :)

Én érettségi után úgy döntöttem, hogy elvégzem a technikumot, majd utána egy 2 éves OKJ-t (GazdInfo) ... ezt azóta sem bántam meg. Dolgozni addig is dolgozgattam, de nem főállásban.
    Majd mikor kb 21-22 évesen pályakezdőnek számítottam, elkezdtem munkát keresni (a fősuli a munka mellett volt betervezve).

Na, itt kezdődtek a bajok. Kb egy évig kerestem, amíg megtaláltam azt a helyet, ahol most is dolgozom (10 éve). Addig mindenhol minimálbért meg hasonló bérezést kínáltak, mint informatikusnak. Az azért már akkoriban is vicces volt. Alkalmi munkáztam, egyebeket csináltam.

A tapasztalatokból kiindulva 60-70e nettót írtam mindig az önéletrajzomba, mert már fogalmam sem volt, hogy mi a normális.
    Végül ehhez a céghez (2 embert kerestek) 3.-nak vettek fel az alacsony fizetéssel, amit megjelöltem, de igen jónak tűnt a cég. De szerencse is kellett, mert már furán néztek, hogy miért ennyit jelöltem meg.
    (jó tanács, az interjún akármilyen mulya is vagy, add elő magad, mert simán el lehet vérezni a szótlanságon ... Én majdnem bebuktam :) ... volt pár szóváltás, majd kérdezték, ennyi? Akkor viszlát ... hírtelen megtáltosodtam, és elkezdtem mindenféléről beszélni, hogy hú de nagy bennem a vágy és az ismeretszerzés, stb-stb, a szokásos dumák:) )

Az első hónap végén már a megjelölt fizetés 1,5x-ét kaptam, majd egy hónapra rá a velem együtt jött egyik emberkét elküldték, és Én kerültem a helyére, normális fizuval.

A fősulit egyébként később kezdtem el (levelezőn), most vagyok végzős. Többször nekiugrottam, de munka mellett nehéz. Főleg az első években annyi volt a munka, és olyan kevesen voltunk, hogy lehetetlen lett volna megcsinálni (2x is feladtam).

Az egészből annyi biztosan leszűrhető, hogy ha TEHETI, akkor az ember ne menjen el az első munkahelyre, amit elé tesznek ... a másik meg az, hogy mindenképpen valami normális fizetési igényt kell megjelölni, mert sok helyen úgy gondolják, hogy azzal a saját tudásodat és munkádat is értékeled, és ha túl keveset jelölsz meg, akkor valami nincs rendben :)
    És nem tudom, hogy manapság ez mennyire igaz, de vannak olyan cégek még, ahol nem a papír számít, hanem a tudás és a tudni vágyás/akarás.
  • 12346
    Grat hozzá:) Remélem egyszer összejön már nekem is:D Próbálkozok, de sajna eddig csak kiegészítés a privát melóm. A szex témán már gondolkodtam én is ettől függetlenül:c
  • 12346
    És akkor mi van?
  • 12346
    Fuhú a hr-es lányokat de ütném. Habi szakma. Eddig csak olyannal találkoztam, aki sokkal többet képzel magáról, mint ami. És ráadásul tök jó, hogy ezek döntenek az emberről, ha már úgysem értenek a kérdéses betöltendő melóhoz:/
  • jaszy
    Egyébként némi kezdőtőkével és egy cseppnyi ésszel, üzleti érzékkel ebben az országban is lehet érvényesülni! Nem kell ide fősuli, meg egyetem! Gógyi kell, mersz és egy kis kezdőtőke!
  • jaszy
    Annyiért ki sem mozdulnának :D 300-400 körül minimum!
  • Bucser
    Akkor legyen itt a másik véglet.

Vállalkozó-menedzser mérnök főiskolai diplomával lízingcégnél 150 bruttóval kezdtem 2007 végén kockázatkezelőként. EZ felugrott 2008-ban 190 bruttóra majd 2009-ben 230 bruttóra. 2010-ben nem vártam meg a béremelést eljöttem.

Csináltam msc-t okleveles közgizda lettem 2010-re. Pestre akartam menni, de nem volt türelmem 5-6 hónapkat várni egy normális álláspályázat lefutására úgyhogy asszonnyal irány london. Jelenlegi nettóm 400ezer bár a megélhetés+albi sokkal drágább itt (nem nem mekiben dolgozok vagy asztalt törlök, hanem tv-ket adok el). Nagy különbség, hogy a korábbi bruttómat teljes egésszében haza tudom küldeni.

Közben szakmámban keresek állást. Attól eltekintve, hogy itt 2 hónap alatt több interjún voltam mint otthon 3 év alatt, itt 2 hét alatt el tudják dönteni, hogy fel akarnak-e venni vagy nem. Nincs 6 fordulós interjúztatás ahol 20-onéves picsáknak kell produkálnia magát az embernek és általában hr-es max az első körös az interjún lát vagy a telefonos elbeszélgetésen beszélg veled, majd a személyes találkozó már a leendő közvetlen főnököddel lesz.

Valahogy ezt nevezem időhasznosításnak, nem azt ami otthon van...
  • szomferi
    írtam hogy TECHNIKUSIM van, fősulin/egyetem mérnök infós képzés van, én műszaki infós vagyok
  • clio1616v
    kis szerencsével nem nézik, hogy diplomád van és felvesznek valamelyik teszkóba árufeltöltőnek
  • szomferi
    ja, ezzel nem ártana tenni valamit...

én is most végeztem nyáron műszaki infósként, technikusin, erősen meló után nézek, de sehol semmi normális, ahogy meg jelentkeztem, le se szarják a fejem... :/
  • zsoltioregon
    Jah azt hittem itt valami toborzás történik
  • zsoltioregon
    dolgozik valakid a waberersnél?
    ha igen mond el a fekete levest is az uraknak: pl egy orosz/iráni fuvar alatt mennyit adakozol a bűnözőknek/rendőröknek/vámosoknak...

és a lopott árukat kivel fizettek ki? mert én úgy tudom most már 100%-ban a sofőr a felelős érte. Egy dél-olasz útra rámehet az éves fizu....
  • ba32107
    Pont ezt akartam én is mondani. Én nem élném le az életem 70%-át egy fülkében egyedül :D
  • immovable
    Vidék.
  • wicki
    Voltál már határon? Van hogy napokat kell várni, hogy átengedjék őket, nagy a rablásveszély, stb.
    Meg egyedül vagy egy fülkében 24/12 órát.
    Ezekhez mérten már nem sok az a 300.000 Ft.
  • ProGabe #144
    pest, vagy vidék?
  • wicki
    ja meg azért naponta olyan 10-15 liter üzemanyagot le lehet nyúlni. Szépen összejön.
  • hungary27
    Hogy elhiggyétek.
    http://www.waberers.com/allas/aktualisallasajanlatok/?id=510
  • clio1616v
    óóó my goad
  • hungary27
    300000 is keresnek
  • immovable
  • wicki
    Kamionosok 200 ezret keresnek.
  • zsoltioregon
    300000-et keresel és nincs VIP-ed az SG-n?
  • hungary27
    Ügyes
  • Pretorian
    Na az már valami. Én csak a szarrágó multikat fogtam ki annak idején, és 1 évnél hosszabb munkaviszonyom nem volt 24 éves koromig. De azért ez jó dolog, hogy valaki ír egy pozitív példát is. Vigyázz mert kibírnék 8 évet 1 helyen :)
  • Pretorian
    Nem egészen erről van szó, itt inkább a csajokra maszturbálnak a palik, és ők fizetnek érte
  • Pretorian
    Az is van, de inkább kézikamerákat használunk, azokon van hard gomb a zoom-hoz, és sokkal jobb képet lehet rajtuk összehozni.
  • immovable
    Illetve az is reálisnak tűnik, hogy ne várjon senki itthon álomfizetést elsőre.
  • immovable
    Eddig úgy tűnik, hogy NORMÁLIS helyen megbecsülik a szorgalmat, hűséget és problémamegoldó képességet.
  • Carlos
  • immovable
    Nem tudom.

Én 50 ezer nettóval kezdtem 2003-ban, azóta is azon a helyen vagyok igaz azóta már majd hatszoros a bér, plusz kafetéria, üdülési csekk, 13.havi(teljes), jutalom, stb. Végigjártam a ranglétrát és mindenhez értenem kell. (IT, épületgépészet, takarítás, fénymásoló szerelés :), stb) Ezen felül van mellékállásom is.

Nincs diplomám, technikus vagyok, 2 középfokú szakmával, mellette önszorgalomból megtanultam angolul, most készülök a felsőfokúra, igaz erre a munkámban nincs szükség.
  • Tigristank
    Annak ott a chat.hu, hajrá! :))
  • clio1616v
    van aki a fantáziáját használja szívesen
  • zsoltioregon
    Láttál te már alap SG-ést baszod????
    Aki rám maszturbálna online (nő!) annak gyorsan küld el a címét!