Pályakzedő, mennyit kérjek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Én 50 ezer nettóval kezdtem 2003-ban, azóta is azon a helyen vagyok igaz azóta már majd hatszoros a bér, plusz kafetéria, üdülési csekk, 13.havi(teljes), jutalom, stb. Végigjártam a ranglétrát és mindenhez értenem kell. (IT, épületgépészet, takarítás, fénymásoló szerelés 😊, stb) Ezen felül van mellékállásom is.
Nincs diplomám, technikus vagyok, 2 középfokú szakmával, mellette önszorgalomból megtanultam angolul, most készülök a felsõfokúra, igaz erre a munkámban nincs szükség.
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Aki rám maszturbálna online (nõ!) annak gyorsan küld el a címét!<#idiota>#idiota>
\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
De ez egy bonyolultabb kérdés, mert nem ismerlek személyesen és a családodat se.
Akinek az anyja, apja 80-100000-ért (max) gürizett, vagy feketén dolgozott, vagy munkanélküli volt és, ha nem is mély szegénységben élt, hanem néha gondot okozott néhány nagyobb csekk befizetése, azon úgy látom, hogy végzett mérnökként/informatikus/tanár stb(napi effektíve 8-10 órás munkáért) kapott 90-120000 netto Forintjának is örülni fog.
Aki gazdagabb rétegbõl jött és napi 2000-5000 Ft simán elment anno McDonald/mozi/cigi stb az netto 250000-re is nevetni fog, mert akinek akkoriban 60000-100000 volt a zsebpénz, az szerinted milyen életvitelt él felnõttkorában?! (BMW, 4 szobás apartman 2.ker-ben, vacsora *****-os étteremben stb)
Az internetes mennyiafizetés.hu stb faszságoknak ne higgy! Valamelyiken a céget is meg lehet adni.>>> hát van olyan cég, ahol azt írja, a mérnökök 80%-a 350000 netto fölött kap 10% még ennél is többet, 10% meg kevesebbet. Annál a cégnél az összes mérnököt és szinte az összes dolgozót ismerem (~350 alkalmazott)! A legjobban keresõ mérnök kap 180000 netto (15+ éves munkaviszony) a többi 100-105-110...
Hiányszakmákat meg itthoni képzéssel nem tudják feltölteni! A hatvani Bosch üzembe kezdõ diplomás mérnököt is felvennének (min 220000 netto amit adnak, sztem ez 250-ig felmehet)..... ha tudná, amit kérnek, ami pedig nem sok: német perfekt, valóban önálló legyen és ProEngineer professzionálisan! évi 1000 végzett macskajancsit vág ki a HR-es, mert vagy óbégat németül és mûszaki szóanyag is=0, interjun is nem egy fasz/idióta kérdést tesz fel, és még a ProE funkcióinak 50% se ismeri, azokat is olyan lassan használja, hogy irányítással is rettenetesen vánszorgós a munkatempója (még, ha a 3D-s tervezés gyorsaságát nem is lehet echte: óra/vonal-ban megadni)
Nem kérik a kockahasat, a szép fogsort, a jó beszélõkét, a jó diplomát, még a jogsit se és a protkó sem számít, mert nekik egy szakember kell! Rakás BME-n végzettett vágtak ki, mert a 3 közül valamelyik náluk se stimmelt (a BME diploma is meredeken hanyatlik). Annak az 5 sornyi világos követelménynek se tud senki megfelelni már lassan 1,5 éve (kb 25 pozícióba rakhatnának embert, de már feladták, hogy mindet egyenként hirdessék. Raknak 1 hirdetést azt jónapot...)
Ezzel azt akartam mondani, hogy kereshetsz valóban igen jól, de ahhoz szorgalmasnak és pengének kell lenne és tudnod azt amit kérnek. Nem kell gerilla-módszerrel egybõl megpályázni egy állást. Lehet puhatolózni, hogy mit milyen falsúllyal kérnek, ezt és ezt pontosan hogy értik stb) Csak okosan, ne keményen!
A lényeg: az elsõ mondatom újra: annyit kérj, ami alatt nem vállalnád el!
\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Arról nem is beszélve, hogy a webfejlesztõk körében, ahol ugye kifejezetten kevés diploma függõ állás van, mennyire rossz visszhanggal rendelkezik a releváns OKJ-s képzés. Tapasztalataim szerint, kellõ szorgalommal bizony könnyebb elsajátítani példának okáért a PHP OOP-t úgy, hogy mellette 2-3 nyelven is tanultad az OOP programozást. Tanultad az alapokat, megértetted a hátterét a technológiának. Elkerülsz egy specializált céghez (mondjuk telekommunikáció), a tanulmányaid során biztosan találkoztál a telekommunikációval, így aztán máris jobban átlátod a rendszert, amire fejlesztened kell. Ez OKJ esetén nehézkes.
No meg egyetem mellett sem vagy ám elvágva a tapasztalattól! Sõt... Másodévtõl simán lehet dolgozni suli mellett, fõleg egy olyan cégnél, aki megérti azt, hogy te még tanulsz, és elenged a vizsgák, ZH-k idején. Sok ilyen van, én is tapasztaltam már. Sõt, valahol még a tandíjat is kifizetik (ez barátom esetében volt, nem nálam). Diákmunka, gyakorlat, kooperatív képzés, rengeteg lehetõség. Schönherz iskolaszövetkezet például kifejezetten infós diákmunkákat kínál, jó bérezésért (1000-1200ft/ó), tökéletes kezdésnek. Egyetem végére nekem is már két éves webfejlesztõi tapasztalatom volt.
Most pedig, minden szívfájdalom nélkül képzem át magam, lassan fél éve egy számomra jobban tetszõ informatikai ágazatra. A 10 diplomás állásajánlat jó része egyébként ebbe a körbe tartozott. És emiatt még MSc-t is el kell végeznem (no nem kérik a papírt, de infós tudásom mellé gazdaságira is szükség van, ezért lesz egy gazd Msc). Így még MSc-nek is van értelme, egyéb esetben szerintem jelenleg nem sok. Esetleg még annyi, hogy BSc után, benne van az ember az egyetemi dolgokban, akkor gyors megcsinálja, sok új, nagy kihívást nem fog jelenteni. Viszont cserébe, ha eltörlik a bolognai-t (van egy érzésem, hogy ez már csak idõ kérdése), akkor nem csak egy fõiskolai diploma marad utána.
Szóval azt ne mondja senki, hogy a diploma nem ér semmit. Sajnos én is látom, hogy nem annyit, mint 5-10 éve, a bolognai rendszer betett rendesen mindenkinek. Fõként nekünk, akik ebbe kerültek akaratukon kívül.
.: mobilize.hu :.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
\"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!\" (ismeretlen)
mi ez a hang?
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Én kb. 10 éve kezdtem dolgozni, akkor még nem volt komolyabb végzettségem, csak érettségim és szakmám. Itthon eléggé behatároltak a lehetõségeid akár pályakezdõ vagy, akár tapasztalt munkavállaló. Pályakezdõként elmehetsz mindenféle szaros call centerbe, vagy belevágsz valamilyen átláthatatlan MLM-bizniszbe, vagy ingatlanozol, és kb. ennyi. A nettó bérek az elmúlt 5 évben nem sokat változtak, az árak viszont ugye természetesen jócskán megemelkedtek. Nekem az elsõ interjúmon az akkori minimálbért ajánlották, mivel pályakezdõ vagyok. Akkoriban kb. 50 rongy volt a minimálbér. Vicc.
Nem is vállaltam el. Dolgoztam olyan bankban, amely a világ egyik legnagyobb banknak a hazai leányvállalata volt, és 100 ezer forint volt a nettóm, ami vicc. Ez kb. 5 éve volt.
Kb. 60 állásinterjú van mögöttem, ebbõl 6-7 külföldi. A hazai és pl. az angliai állásinterjú között ugye nem kell mondanom, hogy ég és föld a különbség.
Itthon leginkább csak mindenféle 20 év körüli kis HR-es picsákat kellett volna arról gyõzködnöm, hogy mért lesz jó ha nekem adják a szaros kis állást szar fizetésért, de ehhez nem volt kedvem, úgyhogy 4 éve kiszálltam a mókuskerékbõl, és olyasmit csinálok, amivel ugyan fix havibérhez nem jutok, de az EU-s átlagbért simán megkeresem, és nem kell puncsoskodnom érte, nem kell eladnom semmit, nem másztam bele semmiféle telemarketinges vagy MLM-üzletbe, mégis jól élek. És toronymagasról szarok a hazai munkáltatók kispályás minimálbéres ajánlataira. Soha többet nem leszek senki alkalmazottja.
Igazándiból nagy általánosságban mondtam, mert van tapasztalatom a multikkal, és nagyon-nagyon sok ismerõsöm, haverom multinál dolgozik. Ott is vannak kivételek természetesen, sõt az is számít, hogy milyen nemzetiségû multi. A Japánok pl. kihajtják a beledet, a németek meg iszonyat minõséget követelnek meg, cserébe elég jó bérért. (pl.Audi)
Nokiás bért is annyit írtam amit legutóbb hallottam, igaz ez majdnem egy éve volt, habár nem jellemzõ, hogy nagyon megnyomják a fizukat 😞
Kihasználják ezt az iszonyat munkanélküliséget, és mivel "túlkínálat" van humán erõforrás tekintetében, ezért nem szükséges jelentõsen emelni a béreket, az emberek úgyis maradnak, mert örülnek ha munkahelyük van.
Én pl. 2005-ben kerestem 120! nettót pontosan (kezdõ) elektrotechnikusi végzettséggel. Ugyanazon a helyen most ugyanabban a pozícióban 110-nek is örülnek. És akkor arról nem beszéltem, hogy annak a 110-nek ma jelentõsen kisebb értéke van..
Iszonyat, hogy 5-6 év alatt visszafelé fejlõdtünk.
Ha valaki elvégzi a Budapesti rendészeti fõiskolát közlekedésrendészeti szakon, az utána mennyit kereshet?
Én olyan 200 ra tippelek, ha vki jobban tudja írja már meg pls.
Thx elõre is.,
mi ez a hang?
http://www.akciofigura.hu
durva. haverom az ericcsonnál dolgozik. utálja a munkáját, többek között azért is, mert nem tudja jól elvégezni. /hogy pontosan mi a beosztása, passz, de távoli gondokat kell megoldania, annyit tudok. nem indiai supportos, még mielõtt 😄/
na mindegy, a lényeg, hogy 200+-t kap kézhez, + cafeteria!
most jön a "poén": letette a diplomát, egy hét múlva elment állásbörzére, ez volt az elsõ munkahely, ahova jelentkezett, ugyebár felvették.
DE! pécsre, ott nyílt volna egy irodája az ericcsonnak. 1,5 hónapja ment a betanítás, amikor is közölték velük, hogy mégsem nyílik iroda. páran köpni-nyelni nem tudtak, aztán bejelentették, hogy MINDENKIT felvesznek pestre. természetesen kapnak szálláskeresési prémiumot (valahogy így hívják, a lényeg, hogy 2 hónapot kifizetnek nekik az albiból, sõt, még kerestek is nekik) ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS 35 ezer HUF-al megemelik a kezdõfizetésüket, hisz' pest egy drága hely
mint írtam, haverom szarul dolgozik (nem rúgják ki, elõbb fogja otthagyni), de elsõsorban azért, mert annyira sokrétû a munkája, hogy kb. minden feladat újnak számít. ezért volt persze a 3 hónapos tanítás (2, v. 3 csillagos szállodát "természetesen" fizette a cég^^), amihez egy dolog kellett: szakirányú diploma
amúgy nem egyszer-kétszer küldtem el a k*rva anyjába, amikor elkezdett sírni a szája, hogy neki milyen szar pesten 😄 egyszerûen nem fogja fel, hogy mekkora szerencséje volt/van
Ahol most vagyok, ott szakmai kérdések voltak angolul. a többi magyar.
Þór vígi þessi rúnar
Mostanság ismerõs/protekció nélkül iszonyatosan nehéz sõt majdhogynem lehetetlen normálist fizetést adó munkahelyet találni! Persze bruttó 100.-ért ami kb 70 nettó el lehet menni teljesítménybéres melóra ahol ha nem teljesitesz kivágnak mint a taknyot! Vagy el lehet menni gyorsétterembe is melózni bruttó 501 ft.-os órabérért ahonnan a 3 hónapos próbaidõ lejárta elött egy nappal kirugnak akármilyen indokkal (tapasztalat) csak, hogy ne kelljen véglegesiteni!
http://www.akciofigura.hu
Nem pontos kérdésre vagyok nyilván kíváncsi, hanem pl témakörre, tehát melóval kapcsolatban, vagy általánosságban, mik a céljaid, vagy ilyen személyes dolgokat, hogy milyen a családod, mi a hobbid? Tehát csak azt nézik, hogy feltalálod-e magad, vagy specifikus szókincset elvárnak tõled rögtön?
Illetve interjúzni minden esetben öltönyben mennétek? Én az egyik helyre abban mentem nem vettek fel, a másikra egy farmer + ing kombóban.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Þór vígi þessi rúnar